Το πρώτο εξάμηνο του 2024 η κινεζική εταιρεία θέλει να αρχίσει την παραγωγή των δικών της αυτοκινήτων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi Corp, Lei Jun, δήλωσε ότι η κινεζική εταιρεία smartphone θα παράγει μαζικά τα δικά της ηλεκτρικά αυτοκίνητα το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Τα σχόλια έγιναν σε μια εκδήλωση επενδυτών και αναφέρθηκαν αρχικά από τοπικά μέσα ενημέρωσης και αργότερα επιβεβαιώθηκαν από την ίδια την Xiaomi. Ο Zang Ziyuan, διευθυντής τους διεθνούς τμήματος Marketing της Xiaomi, δημοσίευσε επίσης την είδηση στον δικό του λογαριασμό που διατηρεί στο Weibo.

Η ημερομηνία παραγωγής σηματοδοτεί τον επόμενο σημαντικό στόχο για το νέο ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας, το οποίo η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα νωρίτερα φέτος. Οι μετοχές της Xiaomi αυξήθηκαν κατά 5,4% στα HK$22,50, η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τις 12 Μάϊου, επεκτείνοντας τα κέρδη της για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Τον Μάρτιο, η Xiaomi δήλωσε ότι θα δεσμευτεί να επενδύσει $10 δισεκατομμύρια σε ένα νέο τμήμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα επόμενα δέκα χρόνια. Η εταιρεία ολοκλήρωσε την εγγραφή του νέου EV τμήματος στα τέλη του περασμένου Αυγούστου.

Η εταιρεία έχει αυξήσει τον ρυθμό προσλήψεων για τη νέα μονάδα, αν και δεν έχει ακόμη αποκαλύψει εάν θα παράγει το αυτοκίνητο μόνη της ή σε συνεργασία με κάποια υπάρχουσα αυτοκινητοβιομηχανία.

  • Like 9