Η Tesla θέλει να παράγει ήδη από το 2022 οικονομικότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Μία έκθεση οικολογικής αξιολόγησης για το Gigafactory της Tesla στη Σαγκάη έκανε αναφορά για ένα τρίτο αυτοκίνητο Tesla που θα παραχθεί στο εργοστάσιο με έδρα την Κίνα. Τα έγγραφα υποδηλώνουν ότι η αμερικανική εταιρία θέλει να παράγει ένα νέο αυτοκίνητο ήδη από το 2022 με κόστος μεταξύ $25.000 και $30.000.

Όπως ανέφερε η Sina Motors στο Weibo, οι πωλήσεις της Tesla έχουν σταθερά ανοδική πορεία στην Κίνα με αποτέλεσμα αυτό να είναι και ο βασικός παράγοντας για την επικείμενη κυκλοφορία του τρίτου οχήματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νέο αυτοκίνητο εγκρίθηκε ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2020 με την οριστικοποίηση του project να γίνεται κοντά στο Μάρτιο του 2021. Το όχημα λέγεται πως θα βασίζεται στο πλαίσιο του Model 3 και θα παίξει ουσιαστικά το ρόλο του entry-level ηλεκτρικού αυτοκινήτου στη χώρα.

Με αρχική τιμή κοντά στα $25.000 το νέο αυτοκίνητο, για το οποίο ακόμη δεν είναι γνωστό το όνομά του, θα ανταγωνιστεί το Model Y. Η αγορά για μικρότερα, πιο προσιτά αυτοκίνητα την Κίνα ολοένα και μεγαλώνει, αφού αρκετοί κατοικούν σε περιοχές με μεγάλο πληθυσμό. Ένα όχημα του οποίου η κορυφαία έκδοση θα αγγίζει τα $30.000 σημαίνει επίσης ότι οι περισσότεροι αγοραστές θα μπορούσαν να αποκτήσουν μια κορυφαία εμπειρία Tesla σε αρκετά χαμηλότερη τιμή.

Πληροφορίες σχετικά με τη σχεδίαση του νέου αυτοκινήτου δεν έχουν διαρρεύσει έως σήμερα αν και υπάρχουν αρκετές φήμες ότι αυτό θα είναι ένα μικρότερο sedan ή hatchback. Αυτό υπαινίχθηκε και η ίδια η Tesla πέρυσι σε μία αγγελία εργασίας, μέσα από την οποία αναζητούσε υπαλλήλους που θα βοηθήσουν στο σχεδιασμό του επερχόμενου οχήματος.

tesla-gigafactory-sagai-2022-prosito-ilektriko-autokinito-2.jpg.2800de2b1ee411a9db9beaa22dce05a7.jpg

Η ημερομηνία κυκλοφορίας που τοποθετεί το νέο όχημα της Tesla εντός του 2022 είναι αρκετά συναρπαστική. Αυτό γιατί ο Elon Musk παλαιότερα ήταν αρκετά συντηρητικός όσον αφορά την κυκλοφορία του προσιτού ηλεκτρικού αυτοκινήτου κάνοντας λόγο για το 2024 ή 2025. Λαμβάνοντας όμως υπόψη τις τελευταίες διαρροές από την Κίνα, φαίνεται τελικά ότι το entry-level αυτοκίνητο της Tesla με κόστος $25.000 θα έρθει γρηγορότερα από το αναμενόμενο.

  • Like 3
  • Thanks 1