Σε μια μη αναμενόμενη κίνηση σε ότι αφορά τα κρυπτονομίσματα που έχει στη διάθεσή της προχώρησε η Tesla και ο CEO της, Elon Musk.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ο γνωστός κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποκάλυψε ότι πούλησε το 75% του συνόλου των bitcoin που είχε στη διάθεσή του, με την πώληση να αποφέρει στην εταιρεία 963 εκατομμύρια δολάρια. Η Tesla δήλωσε ακόμα ότι η αξία των εναπομεινάντων "ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων" της είναι 218 εκατομμύρια δολάρια.

Τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, η εταιρεία δημιούργησε αίσθηση ανακοινώνοντας ότι προχώρησε στην αγορά κρυπτονομισμάτων αξίας 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων και επιπλέον ότι σύντομα θα δέχονταν bitcoin ως πληρωμή για τα οχήματά της. Η ανακοίνωση αυτή έθεσε την αγορά κρυπτονομισμάτων σε φρενίτιδα οδηγώντας τις τιμές πολλών κρυπτονομισμάτων σε άνοδο και εδραιώνοντας τον Musk ως de facto ηγέτη των κρυπτονομισμάτων. Όμως το momentum άλλαξε πολύ γρήγορα αφού 2 μήνες μετά ο Musk ανακοίνωνε ξαφνικά ότι η Tesla θα εγκατέλειπε τα σχέδια για την αποδοχή πληρωμών με bitcoin λόγω του υψηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Η πώληση των Bitcoin από τη Tesla έρχεται μετά από μια απότομη και μεγάλη πτώση των τιμών των κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων τόσο του Bitcoin όσο και του Dogecoin, το οποίο ο Musk έχει υποστηρίξει προσωπικά μέσω αναρτήσεών του στο Twitter.

O λόγος για την πώληση των bitcoin ήταν σύμφωνα με τον Zachary Lirhorn, CFO της Tesla η επιθυμία μεγιστοποίησης της ρευστότητας που διαθέτει η εταιρεία, μετά την αβεβαιότητα που προκαλούν τα συνεχιζόμενα lockdowns στην Κίνα εξαιτίας της πανδημίας. Ο Lirnhorn προσθέτει ακόμα ότι «είμαστε σίγουρα ανοιχτοί στο να αυξήσουμε τη συμμετοχή μας σε bitcoin στο μέλλον. Επομένως, αυτό δεν πρέπει να εκληφθεί ως κάποια δική μας άποψη για το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα».
 

  • Like 2