Αντιμέτωπη με αρκετές προκλήσεις έχει βρεθεί η Tesla το τελευταίο διάστημα, τόσο πριν όσο και μετά τη κυκλοφορία του Cybertruck, το οποίο από ότι φαίνεται συναντά ένα ακόμη εμπόδιο σε αυτά τα πρώτα βήματα της εμπορικής του πορείας.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, δεκάδες πελάτες που βρίσκονταν σε αναμονή για να κληθούν να παραλάβουν τα οχήματά τους, ανέφεραν ότι έλαβαν μήνυμα ακύρωσης της επικείμενης παράδοσης «εξαιτίας μίας απροσδόκητης καθυστέρησης στην προετοιμασία του οχήματος» τους. Η Tesla δεν έχει επισήμως ανακοινώσει οτιδήποτε σχετικό με παύση/διακοπή νέων πωλήσεων ή ανάκληση οχημάτων, καθώς επί του παρόντος ο λόγος για την αναστολή/παύση των παραδόσεων παραμένει άγνωστος. Είναι πολύ πιθανό πάντως, το νέο ημιφορτηγό pick-up της Tesla να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με το πεντάλ επιτάχυνσης (με το γκάζι του). 

Η Tesla έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι κατασκευάζει και πουλάει αυτοκίνητα με προβλήματα απότομης και ακούσιας επιτάχυνσης. Το 2017, η εταιρεία βρέθηκε αντιμέτωπη με μία συλλογική αγωγή που βασίστηκε σε τουλάχιστον 23 καταγγελίες που αφορούσαν το εν λόγω πρόβλημα από ιδιοκτήτες οχημάτων Tesla Model S και Model X. Η Tesla αρνήθηκε την ύπαρξη οποιουδήποτε τέτοιου ή παρόμοιου προβλήματος και το 2020, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) έκρινε ότι δεν υπήρχαν λόγοι διεξαγωγής έρευνας.

Τρία χρόνια αργότερα ωστόσο, το 2023, ένας ερευνητής ασφάλειας στη Μινεσότα δημοσίευσε ένα whitepaper αποκαλύπτοντας έναν πιθανό μηχανισμό, δείχνοντας πως μια αιχμή τάσης του inverter του οχήματος θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιο ακούσιο συμβάν επιτάχυνσης του οχήματος. Την ίδια χρονιά, ένας φάκελος με επίσημα έγγραφα της Tesla που διέρρευσε και βρέθηκε στα χέρια της γερμανικής εκδοτικής εταιρείας Handelsblatt περιλάμβανε περισσότερα από 2.400 παράπονα πελατών που ισχυρίζονταν ότι αντιμετώπισαν προβλήματα απότομου και ακούσιου φρεναρίσματος των οχημάτων τους. Τον Ιούλιο του 2023, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας έλαβε την απόφαση να διερευνήσει το πρόβλημα. Αυτή τη φορά, ο πιθανός ένοχος ενδέχεται να είναι πολύ πιο εύκολο να εντοπιστεί σε σύγκριση με την περίπτωση της τυχαίας αιχμής τάσης ενός ελαττωματικού inverter.

Πρόσφατα, ο ιδιοκτήτης ενός Cybertruck δημοσίευσε ένα βίντεο στο TikTok που δείχνει πως η μεταλλική πεταλιέρα του πεντάλ επιτάχυνσης αποκολλήθηκε μερικώς και σφήνωσε σε ένα σημείο του χώρου πίσω με αποτέλεσμα να κολλήσει το πεντάλ. Ο οδηγός για καλή του τύχη κατάφερε να επιβραδύνει και τελικώς να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας το πεντάλ του φρένου. Στις αρχές του μήνα επίσης, ένας άλλος ιδιοκτήτης Cybertruck ισχυρίστηκε ότι προσέκρουσε σε κολόνα φωτισμού λόγω προβλήματος ακούσιας επιτάχυνσης.

  • Sad 1
  • Haha 8