Ο Elon Musk μοιράστηκε ένα βίντεο με την τελευταία έκδοση του ανθρωποειδούς ρομπότ της Tesla, που ονομάζεται Optimus.

Το "Optimus - Gen 2" έχει πλέον πιο εκλεπτυσμένη φυσική εμφάνιση και περπατάει 30% πιο γρήγορα από ό,τι στην αποκάλυψη του Μαΐου, όταν η Tesla παρουσίασε το Optimus Generation 1. Η αύξηση της ταχύτητας κατέστη δυνατή χάρη στη μείωση του βάρους κατά 10 κιλά, τη βελτιωμένη γεωμετρία του ανθρώπινου ποδιού, τα νέα αρθρωτά τμήματα των δακτύλων και άλλες τεχνικές βελτιώσεις σε όλους τους τομείς.

Στο τέλος του βίντεο, παρακολουθούμε ακόμη και ένα σκετς που δείχνει τον Optimus να κάνει κάποιες χορευτικές κινήσεις που θυμίζουν τις αντίστοιχες του CEO της Tesla στις μεγάλες παρουσιάσεις της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας. Πιθανότατα, η ποιότητα των κινήσεων του ρομπότ θα βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Ο Musk ανακοίνωσε το Optimus το 2021, υποστηρίζοντας ότι το ρομπότ θα εξαλείψει μια μέρα "τις επικίνδυνες, επαναλαμβανόμενες, βαρετές εργασίες". Η Tesla παρουσίασε ένα πρωτότυπο τον Σεπτέμβριο του 2022 πριν αποκαλύψει μια σημαντική ενημέρωση νωρίτερα φέτος.

Το τελευταίο βίντεο δείχνει το Optimus με βελτιωμένη ισορροπία και έλεγχο του σώματος, ενώ κινείται με πιο φυσικό τρόπο. Τον βλέπουμε επίσης να χρησιμοποιεί "ολοκαίνουργια χέρια" ικανά να χειρίζονται με ασφάλεια ευαίσθητα αντικείμενα, στην προκειμένη περίπτωση ένα αυγό.

Όταν συζητούσε για το πρόγραμμα Optimus κατά την αποκάλυψή του, ο Musk, ένας άνθρωπος που φημίζεται για τις συχνές μεγαλοστομίες του είπε: "Όσοι έχουν διορατικότητα ή ακούνε προσεκτικά, θα καταλάβουν ότι το Optimus τελικά θα αξίζει περισσότερο από την επιχείρηση αυτοκινήτων και θα αξίζει περισσότερο από την πλήρη αυτοκίνηση. Αυτή είναι η ακλόνητη πεποίθησή μου".

Και ενώ οι αρχικές εμπορικές εκδόσεις του Optimus μπορεί να βρουν χρήση σε εργοστάσια, ο Musk πρόσθεσε ότι μια μέρα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να κάνει θελήματα για τους ανθρώπους ιδιοκτήτες του, ανταποκρινόμενο σε αιτήματα όπως: "Σε παρακαλώ πήγαινε στο κατάστημα και φέρε μου τα παρακάτω ψώνια".

  • Like 3