Η Tesla εξέπληξε τη Wall Street στο δεύτερο τρίμηνο, με παραδόσεις 466.140 οχημάτων παγκοσμίως, μια επίδοση ρεκόρ. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι αναλυτές ανέμεναν ότι η Tesla θα παρέδιδε λίγο πάνω από 448.000 οχήματα.

Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων (EV) με επικεφαλής τον Elon Musk ανακοίνωσε την αξιοσημείωτη επίδοση την Κυριακή ενώ τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου θα ανακοινωθούν στις 19 Ιουλίου.

Οι περισσότερες παραδόσεις αφορούσαν το Model 3 sedan και το Model Y crossover, με συνολικά 446.915 παραδόσεις. Τα πιο ακριβά οχήματα Model X και Model S είχαν συνολικά 19.225 παραδόσεις. Οι αριθμοί έρχονται σε πλήρη αντίθεση με εκείνους που αναφέρθηκαν πέρυσι, όταν η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία παρέδωσε 254.695 οχήματα.

Οι πωλήσεις είναι πιθανό να ενισχύθηκαν από την απόφαση της Tesla να μειώσει τις τιμές των οχημάτων της νωρίτερα φέτος. Εισήγαγε επίσης κίνητρα που περιλάμβαναν τρεις μήνες δωρεάν ταχείας φόρτισης για τα αυτοκίνητα που παραδόθηκαν στις ΗΠΑ πριν από τις 30 Ιουνίου.

Η Tesla κατασκεύασε και παρέδωσε περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως το 2022 και είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στις Η.Π.Α. Ωστόσο, στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της, την Κίνα, όπου διαθέτει μονάδα παραγωγής στη Σαγκάη η οποία συναρμολογεί τα Model 3 και Model Y, η εταιρεία βρίσκεται πίσω από τον τοπικό ανταγωνιστή BYD, ο οποίος έχει κάνει κινήσεις και στη διεθνή αγορά.

Πριν από λίγες ημέρες, η BYD λάνσαρε το Dolphin EV στην Αυστραλία προς 38.890 δολάρια Αυστραλίας (περίπου 26.000 δολάρια), καθιστώντας το το πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της χώρας. Το Dolphin κατευθύνεται επίσης στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Νέας Ζηλανδίας, όπου επίσης θα πωλείται με ελκυστική τιμή.

Με την αγορά EV να γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική, πολλοί ειδικοί προβλέπουν ότι η Tesla θα συνεχίσει τη στρατηγική μείωσης των τιμών της και το 2024.

  • Like 2