Ο Param Sharma αναφέρει πως έχει ταξιδέψει περίπου 64.500 χιλιόμετρα βρισκόμενος στα πίσω καθίσματα, καθώς αισθάνεται πιο ασφαλής.

Οδηγός που εντοπίστηκε να κάθεται στο πίσω κάθισμα του Tesla καθώς ταξίδευε σε αυτοκινητόδρομο του San Francisco, συνελήφθη για απερίσκεπτη οδήγηση. Η αστυνομία της Καλιφόρνια ανέφερε επίσης ότι ο Param Sharma, 25 ετών, αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές των αστυνομικών.

Αρκετοί τηλεφώνησαν στην αστυνομία για να αναφέρουν το συγκεκριμένο γεγονός, περιγράφοντας ένα άτομο που κάθεται στο πίσω μέρος ενός Tesla Model 3 χωρίς κανέναν στη θέση του οδηγού ενώ ταξιδεύει στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο Interstate 80 στη γέφυρα μεταξύ San Francisco & Oakland.

Αστυνομικός που εντόπισε τον απερίσκεπτο οδηγό, αφού επιβεβαίωσε ότι αυτός κάθεται στο πίσω κάθισμα, του έδωσε εντολή να σταματήσει με τον Param Sharma να μεταφέρεται στη θέση του οδηγού για να ακινητοποιήσει το αμάξι. Οι αρχές δήλωσαν πως ο Param είχε λάβει κλήση για παρόμοιο αδίκημα στις 27 Απριλίου.

tesla-odigos-sto-piso-kathisma-2.jpg.a5227a6c99b9a77c4b1898832faf398e.jpg

Ο κάτοχος του Tesla, σε συνέντευξή του στην The Associated Press την Τετάρτη, είπε ότι δεν έκανε κάτι κακό και θα συνεχίσει να "οδηγεί" στο πίσω κάθισμα χωρίς κανέναν πίσω από το τιμόνι. Ο ίδιος αναφέρει μάλιστα πως στην πραγματικότητα το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε για να οδηγείται από το πίσω κάθισμα.

Αισθάνομαι πιο ασφαλής στο πίσω κάθισμα από ό,τι στο κάθισμα του οδηγού και αισθάνομαι ασφαλέστερα με το αυτοκίνητό μου στο Autopilot, εμπιστεύομαι το αυτοκίνητό μου περισσότερο από ό,τι εμπιστεύομαι όλους τους άλλους στο δρόμο.

Θεωρεί πως το Model 3 μπορεί να οδηγήσει από μόνο του και δεν καταλαβαίνει ακόμη για ποιο λόγο πέρασε μία νύχτα στη φυλακή. Παραδέχθηκε μάλιστα πως άρχισε να "οδηγεί" από το πίσω κάθισμα από το 2018 και έχει διανύσει περίπου 64.500 χιλιόμετρα με αυτόν τον τρόπο.

  • Like 1
  • Confused 6
  • Sad 2