Η Toyota ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο με μία νέας γενιάς μπαταρία λιθίου, που συνίσταται μόνο από στερεά υλικά (all solid state battery) και επομένως θα επαναφορτίζεται πολύ πιο γρήγορα, ενώ επίσης θα παρέχει στο όχημα βελτιωμένη αυτονομία.

Αυτό αναφέρει σε χθεσινό άρθρο της η ιαπωνική εφημερίδα Chunichi Shimbun, σύμφωνα με την οποία το μοντέλο θα λανσαρισθεί στην αγορά το 2022.

 

Το όχημα θα βασίζεται επίσης σε μία εντελώς νέα πλατφόρμα, τη στιγμή που η μπαταρία του θα μπορεί να αναπληρώσει μέσα σε λίγα λεπτά την ηλεκτρική ενέργεια που έχει χάσει, όπως σημειώνει η εφημερίδα.

 

Τα σημερινά ηλεκτρικά μοντέλα χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων λιθίου. Έτσι, ακόμη και με ταχυφορτιστές, χρειάζονται τουλάχιστον 20-30 λεπτά για να επαναφορτισθούν. Επίσης, η ατονομία τους αγγίζει στην καλύτερη περίπτωση τα 300-400 χιλιόμετρα.

 

Ο Kayo Doi, εκπρόσωπος Τύπου της αυτοκινητοβιομηχανίας, σημείωσε πως η εταιρεία δεν θέλει να σχολιάσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τα επόμενα προϊόντα που σχεδιάζει. Πρόσθεσε πάντως πως από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, η Toyota θα χρησιμοποιήσει σε εμπορικά μοντέλα μπαταρίες που αποτελούνται αποκλειστικά από στερεά υλικά.

 

Link.png Site: Reuters