Αν σαν παιδί, ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου της οικογενείας σας, σας φαινόταν πολύ "αυστηρός", τότε θα σας αρέσει το τελευταίο project της Toyota, το Camatte.

Το Camatte είχε αρχικά παρουσιαστεί στη Διεθνή Έκθεση Παιχνιδιού στο Τόκιο το 2012 και επιδείκνυε πως μεγάλοι και παιδιά προσαρμόζοντας την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκίνητου μπορούν να μοιραστούν τη χαρά της οδήγησης.

 

Το όχημα επιτρέπει σε παιδιά, αλλά και δημιουργικούς ενήλικες, να προσαρμόσουν την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκίνητου, μετατρέποντας σε ότι σχέδιο επιθυμούν τα 7000 LED φώτα που βρίσκονται στο καπό. Σε σύγκριση με την έκδοση του Camatte που παρουσιάστηκε το 2012, σε αυτό το μοντέλο μπορεί να γίνει άμεση αλλαγή του σχεδίου στην εξωτερική εμφάνιση, χωρίς αλλαγή πάνελ.

 

 

Στη φετινή έκθεση, θα παρουσιαστούν 2 εκδοχές του Camatte, το Camatte57s και το Camatte57s Sport. Όπως το αρχικό Camatte, και τα δύο θα διαθέτουν αποσπώμενα μέρη, 57 στο σύνολο, 2 + 1 θέσεις στο εσωτερικό και αναδιαμορφωμένα πετάλια που επιτρέπουν το χειρισμό σε παιδιά. Όσον αφορά το σχεδιασμό, το Camatte δεν έχει οροφή και πλαϊνές πόρτες κάνοντας πιο εύκολη την είσοδο/έξοδο, θυμίζοντας αρκετά ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για τουρίστες σε κάποιο νησί στη Χαβάη.

 

Παρ'ότι και οι δυο εκδοχές είναι ηλεκτροκινούμενες και μοιάζουν μεταξύ τους, η εταιρεία δεν έχει δώσει περαιτέρω πληροφορίες ως προς τι διαφέρει η Sport έκδοση, εκτός από τα πιο επιθετικά σχεδιαστικά μέρη και το χρώμα.

 

Δεν έχει ανακοινωθεί αν η Toyota θα προχωρήσει στη παραγωγή του εν λόγω μοντέλου, με πιθανότερο σενάριο το να μη γίνει κάτι τέτοιο, ακόμα και αν η μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας δεν αποτελεί πρόβλημα στο τελικό κόστος. Αν πάντως αναρωτιέστε τι σημαίνει η περίεργη ονομασία του αυτοκινήτου, Camatte σημαίνει φροντίδα στα Ιαπωνικά, τονίζοντας πως η εταιρεία ενδιαφέρεται για τη φροντίδα τόσο των άλλων όσο και τη φροντίδα του αυτοκίνητου.

 

Με το Camatte η Toyota ελπίζει πως στο μέλλον τα αυτοκίνητα θα είναι τόσο μοναδικά όσο οι οδηγοί τους.

 

Link.png Site: Engadget

Link.png Site: Newsroom Toyota

Link.png Site: Autoblog