Βρισκόμαστε και φέτος στο Βερολίνο για να καλύψουμε τη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών ειδών στην Ευρώπη, τη γνωστή IFA.

Και φέτος περιμένουμε σωρεία ανακοινώσεων από τις εταιρείες με έμφαση στις τηλεοράσεις, smartphones, tablets αλλά και μια σειρά από ενδιαφέροντα gadgets. Περιμένουμε ακόμα να δούμε αρκετά νέα μοντέλα φορητών υπολογιστών τα οποία θα βασίζονται στους νέους Haswell επεξεργαστές της Intel. Ενόψει μάλιστα και της κυκλοφορίας των Windows 8.1 στις 18 Οκτωβρίου, σχεδόν σίγουρη θεωρείται και η παρουσία μικρών tablet με οθόνη 7-8' ιντσών για τα οποία είναι βελτιστοποιημένη η τελευταία έκδοση των Windows.

 

Αν και η έκθεση ανοίγει επίσημα τις πύλες της στις 6 Σεπτεμβρίου, ήδη ο πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεκινήσει όπως επίσης και οι διαρροές για τις σημαντικές ανακοινώσεις. Την αρχή την κάνουν επίσημα από σήμερα το απόγευμα η Sony και η Samsung με τις προγραμματισμένες τους παρουσιάσεις για τις οποίες ήδη γνωρίζουμε αρκετές λεπτομέρειες. Ας δούμε αναλυτικά τι περιμένουμε να δούμε φέτος στην IFA 2013.

 

Sony

 

Η ιαπωνική εταιρεία αναμένεται χωρίς καμία αμφιβολία να παρουσιάσει το επόμενο της κορυφαίο smartphone, το Xperia Z1 για το οποίο γνωρίζουμε ήδη αρκετά πράγματα όπως τον αδιάβροχο χαρακτήρα του καθώς και την αρκετά εξελιγμένη κάμερα των 20.7mp που διαθέτει, ικανή για εγγραφή 4K βίντεο.

 

Οι κάμερες της Sony δε θα μπορούσαν να λείπουν από την συγκεκριμένη έκθεση, με την εταιρεία να παρουσιάζει κάτι διαφορετικό όπως το QX10 και το QX100 τα οποία είναι στην ουσία εξωτερικοπί φακοί οι οποίοι προσαρμόζονται σε android smartphones.

 

Με περιέργεια περιμένουμε να δούμε τι νέο επιφυλάσσει η εταιρεία στον τομέα των 4K τηλεοράσεων αλλά και στους φορητούς υπολογιστές, με την παρουσίαση ενός νέου υβριδικού συστήματος να θεωρείται σίγουρη μετά και την κυκλοφορία σχετικού teaser βίντεο.

 

Samsung

 

Λίγη ώρα μετά την παρουσίαση της Sony, ξεκινάει αυτή της Samsung όπου παραδοσιακά διαθέτει μια από τις πιο έντονες παρουσίες στην έκθεση. Όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος η Samsung θα χρησιμοποιήσει το ενδιαφέρον που υπάρχει για την έκθεση για να ανακοινώσει την τρίτη γενιά του Galaxy Note.

Το Galaxy Note III αναμένεται να διαθέτει οθόνη 5.7 ιντσών με Full HD ανάλυση και στις ίδιες διαστάσεις με το περσινό μοντέλο. Θα διαθέτει ακόμα κάμερα 13mp, ικανή για εγγραφή βίντεο σε ανάλυση 4K, τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την Full HD.

 

Ίσως μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Galaxy Gear, το έξυπνο ρολόι της Samsung το οποίο φιλοδοξεί να κάνει πολύ πιο δημοφιλή τη συγκεκριμένη κατηγορία gadget για την οποία ήδη αρκετές από τις κορυφαίες εταιρείες ετοιμάζουν τη δική τους πρόταση. Το smartwatch της Samsung θα μπορεί να συνδέεται κατά πάσα πιθανότητα μόνο με Galaxy smartphones και να εμφανίζει μεταξύ άλλων στην οθόνη του πληροφορίες που υπάρχουν στο smartphone όπως γραπτά μηνύματα και άλλες ειδοποιήσεις.

 

LG

 

Η LG έχει ήδη ξεκινήσει τις ανακοινώσεις των νέων της προιόντων, παρουσιάζοντας το G Pad 8.3, ένα νέο tablet με οθόνη 8.3 ιντσών και ανάλυση Full HD το οποίο θα αναμετρηθεί με τη νέα γενιά του Nexus 7 αλλά και το επόμενο iPad mini.

 

Επίσης περιμένουμε να έχουμε μια πρώτη επαφή με το LG G2, το κορυφαίο android smartphone της LG το οποίο παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες, καθώς και με την GALLERY OLED TV, μια μοναδική τηλεόραση που θυμίζει ζωγραφικό κάδρο.

 

Acer

 

Η Acer είχε μια αρκετά έντονη παρουσία στην IFA 2012 με φορητούς υπολογιστές που ξεχώρισαν όπως το Aspire S7, ένα από τα καλύτερα Windows 8 laptops της αγοράς. Φέτος η Acer αναμένεται να επενδύσει περισσότερο σε κυκλοφορία συστημάτων που θα στηρίζονται πάνω στη γενιά των Haswell επεξεργαστών της Intel που υπόσχονται σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία.

 

Έντονη παρουσία αναμένεται και στα smartphones για την Acer η οποία ήδη ανακοίνωσε το δικό της "phablet", το Liquid S2 με οθόνη 6' ιντσών και τον χαρακτηρισμό του πρώτου smartphone με δυνατότητα εγγραφής 4K βίντεο.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Insomnia και στο GoGadget όπου θα σας μεταφέρουμε όλες τις εξελίξεις με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και αρκετές βιντεοπαρουσιάσεις. Ολόκληρη την ειδησεογραφία από την έκθεση μπορείτε να τη δείτε στην παρακάτω αποκλειστική σελίδα.

 

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/events/59-ifa-2013/[/url]']IFA 2013 @ Insomnia.gr