Ένας γνωστός λέει “υπάρχουν δύο τύποι χρηστών, εκείνοι που κρατάνε backup και εκείνοι που δεν την έχουν πατήσει ακόμα” και μην μου πείτε ότι δεν σας έχει τύχει έστω και μία φορά να θρηνήσετε την απώλεια κάποιων σημαντικών αρχείων, είτε αυτά ήταν αποθηκευμένα στο δίσκο του συστήματος, ο οποίος “έσκασε” και σας πήρε μαζί του φωτογραφίες, έγγραφα, ταινίες και εκείνη την ογκωδέστατη συλλογή με τους τίτλους του Steam - θα πείτε ψέματα.

Το backup των προσωπικών αρχείων και των δεδομένων ενός υπολογιστή οφείλει είναι μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες κάθε χρήστη, κάτι το οποίο σε μεγάλο βαθμό δεν ισχύει, καθώς πολλοί θεωρούν ότι το backup των δεδομένων είναι μία βαρετή και χρονοβόρα διαδικασία (μέχρι την πρώτη στιγμή που θα χάσουν ένα μεγάλο σημαντικό κομμάτι των αρχείων τους, που δεν θα μπορέσουν να ανακτήσουν ποτέ ξανά). Σήμερα, υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές για την αποθήκευση των δεδομένων, σε σύγκριση με το παρελθόν, οι οποίες ποικίλουν ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός, αν και ο στόχος παραμένει κοινός για όλους: η ασφάλεια των δεδομένων.

 

Οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι αποτελούν σήμερα μία από τις επικρατέστερες μεθόδους για την αποθήκευση προσωπικών αρχείων και δεδομένων του υπολογιστή, αφού η χωρητικότητα τους ξεπερνά πλέον ακόμα και τα 3TB, που σημαίνει ότι ταινίες, μουσική, φωτογραφίες και λοιπά αρχεία μπορούν να διατηρηθούν με ασφάλεια σε μία εφεδρική, εξωτερική αποθηκευτική μονάδα… με την προϋπόθεση ότι δεν θα “σκάσει” και αυτή, κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον.

 

Τo Cloud, το οποιο τα τελευταία χρόνια έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αποθήκευση (βλ. Dropbox, OneDrive, Google Drive κα), παρουσιάζει αρκετά πλεονεκτήματα όσον αφορά τη διάρκεια και την αποτελεσματική διαφύλαξη των αρχείων μας, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που αισθάνονται ότι τα αρχεία τους είναι “εκτιθέμενα” στις ορέξεις του καθενός, ακόμα και αν “αυτός” είναι μία πολυεθνική εταιρεία με εμπορική αξία αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αφήστε που η διαδικτυακή αποθήκευση ορισμένες φορές απαιτεί και την καταβολή συνδρομής, καθώς τα GBs μαζεύονται από το πουθενά με το πέρασμα του χρόνου.

 

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/review/_/hardware/storage/asustor-as3102t-review-r835[/url]']Asustor AS3102T Review