Μετά από μια διετία, η Sony ανανεώνει τη σειρά in-ear ασύρματων ακουστικών της και παρουσιάζει τα Sony WF-1000XM4, τα ανανεωμένα και βελτιωμένα premium ασύρματα ακουστικά με ANC και ποιότητα ήχου που ξεχωρίζει.

Η ιαπωνική εταιρεία προχώρησε σε αρκετές αλλαγές κάθε είδους, δείχνοντας πως καλώς δε βιάστηκε να κυκλοφορήσει νέο μοντέλο ένα χρόνο μετά τα Sony WF-1000XM3, όμως κατά πόσο αξίζει να επενδύσει κανείς τόσα χρήματα για τα Sony WF-1000XM4;

Για να δούμε.

Κοιτώντας τα ακουστικά, είναι εύκολο να παρατηρηθούν οι σχεδιαστικές αλλαγές. Αντί για ένα μακρόστενο σχήμα, τα WF-1000ΧΜ4 είναι πιο στρογγυλά παρότι πρακτικά δε μειώνεται το μέγεθός τους – παραμένουν κάπως μεγάλα για ορισμένα αυτιά όμως αυτό είναι θέμα γούστου και προτίμησης. Η επιφάνεια αφής από όπου εκτελούνται ενέργειες είναι στρογγυλή και καλύπτει όλο το εξωτερικό μέρος, κάνοντας ευκολότερο το χειρισμό συγκριτικά με τα WF-1000XM3 όπου η επιφάνεια αφής κάλυπτε μικρό μέρος της πλευράς. Δίπλα από την επιφάνεια αφής, βρίσκεται ένα μικρό μεταλλικό δαχτυλίδι και μέσα του κρύβεται το μικρόφωνο ανίχνευσης θορύβου, πρακτικά κάνοντας πιο όμορφη και ιδιαίτερη την εμφάνιση χωρίς να επηρεάζει τη λειτουργία του.

Από την ανάποδη πλευρά -αυτή που πηγαίνει προς το εσωτερικό του αυτιού- βρίσκεται ο αισθητήρας εγγύτητας, οι μεταλλικές επαφές φόρτισης και η άκρη του ακουστικού που μπαίνει στο αυτί, η οποία περιβάλλεται από καλύμματα ακουστικών φτιαγμένα από αφρώδες υλικό (στη συσκευασία περιλαμβάνονται τρία ζευγάρια διαφορετικών μεγεθών). Η επιλογή του υλικού αυτού είναι αρκετά έξυπνη και βολική, μιας και αντί να αναζητά κάποιος το κατάλληλο μέγεθος στο λαστιχάκι, μπορεί να πιέσει με τα δάχτυλα τον αφρό και να βάλει το ακουστικό στο αυτί. Ύστερα, ο αφρός θα ξαναπάρει το αρχικό του μέγεθος και θα εφαρμόσει τέλεια, σφραγίζοντας παράλληλα την τρύπα του αυτιού – μάλιστα, η εφαρμογή Sony Headphone Connect βοηθάει επίσης στη διαδικασία με ένα ειδικό τεστ ώστε να καταλάβεις αν βρήκες τον κατάλληλο συνδυασμό καλυμμάτων.

Η μοναδική ανησυχία εδώ είναι κατά πόσο θα αντέξουν στο χρόνο προτού εμφανίσουν σκισίματα και γενικότερη φθορά, οπότε σε πρώτη φάση πολύ καλή σκέψη αλλά μένει να δούμε πώς θα ανταποκριθούν μελλοντικά. Τα ακουστικά διαθέτουν πιστοποίηση IPX4 και μπορούν να αντισταθούν σε ιδρώτα και σταγόνες νερού, οπότε κατά τη διάρκεια μιας άσκησης δε χρειάζεται να αφαιρεθούν. 

Διαβάστε ολόκληρο το review