jim_p Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Χρησιμοποιει κανεις gerbera να ρωτησω για κατι που μου εχει σπασει τα νευρα? ---edit Ας πω καλυτερα τι προβλημα εχω. Εστησα gerbera χτες για να τσεκαρω τι παιζει και τι δεν παιζει μεσω dlna στο kodi και στην τηλεοραση του σπιτιου. Κανω share ενα δοκιμαστικο φακελο που εχει μεσα εικονες (jpg και png), βιντεο (mp4 και webm) και ηχους (m4a και mp3), ενα αρχειο για το καθε ειδος. Απο τα βιντεο, αρχικα ειχα μονο το webm. Μετα το εσβησα και κατεβασα το mp4, αλλα το gerbera συνεχιζει να κανει share το webm. Μπηκα απο το web interface του, το εσβησα αλλα συνεχιζει να φαινεται! Και σαν να μην εφτανε αυτο, δεν δειχνει καν το mp4, με τιποτα, και δεν ξερω πως να το αναγκασω να ξανασκαναρει για αρχεια. Το κουμπι autoscan που φαινετια στο screenshot εδω απλα δεν υπαρχει σε μενα https://docs.gerbera.io/en/stable/ui.html#list-view Επεξ/σία 10 Μαΐου 2022 από jim_p
jim_p Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Στις 23/1/2022 στις 8:45 ΠΜ, jim_p είπε Nala is a frontend for apt so that we can have prettier output, faster downloads of packages, and a history! https://old.reddit.com/r/linux/comments/sadehj/nala_v030_a_prettier_frontend_for_apt/ https://old.reddit.com/r/debian/comments/sah5as/nala_v030_a_prettier_frontend_for_apt/ Δουλεψε κανεις το nala? Γιατι εδω το δοκιμασα και μου φαινεται πιο αργο απο το απλο apt-get, πχ στο να επιστρεψει αποτελεσματα απο τις αναζητησεις, στο show που δειχνει τις πληροφοριες ενος πακετου, ακομα και στο update που απλα τραβαει τις λιστες απο το repo.
asfodelus Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Προσωπικά το κατάργησα. Χώνει πολλαπλά αποθετήρια και ότι κερδίζεις στην εγκατάσταση το χάνεις πολλαπλά στην ενημέρωση των αποθετηρίων
jim_p Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Μηπως το ετρεξες με καποια παραμετρο, γιατι βλεπω εχει μια fetch που λεει fetch Fetch fast mirrors to speed up downloads. και θελω να ερευνησω τι κανει. Εδω παντως τα... 2 repos (μαμα και dmo) που εχω σε debian unstable παραμεινανε 2.
triplex1 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 21 λεπτά πριν, jim_p είπε Μηπως το ετρεξες με καποια παραμετρο, γιατι βλεπω εχει μια fetch που λεει fetch Fetch fast mirrors to speed up downloads. και θελω να ερευνησω τι κανει. Εδω παντως τα... 2 repos (μαμα και dmo) που εχω σε debian unstable παραμεινανε 2. Το εφτιαξες το error που ειχες?
triplex1 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, jim_p είπε Ποιο error ειχα? 😕 Σε εχει φρενάρει η απεργια που κανεις Αναφορά σε κείμενο ΕΔΩ Επεξ/σία 18 Μαΐου 2022 από triplex1
jim_p Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Που κολλαει το ενα με το αλλο? Οποτε το συστημα μου δεν εχει προβλημα, το δουλευω κανονικα. Ελπιζω να μην μου το ματιασες και κολλησει, γιατι μετα θα σε κανω μπλοκ! Καποια στιγμη θα απαντησω και εκει, απλα εινια να γραψω πολλα και βαριεμαι να το κανω αμεσα. Για την "απεργια" που λες, εγω συνεχιζω (οσο μπορω) να μην χρησιμοποιω τις λειτουργιες του rte. Αλλα πλεον εχει βγει ανακοινωση πως ο rte δεν υποστηριζει bbcode. Εγω βεβαια τον εκραζα απο τα μεσα του 2018 που αλλαξε, αλλα οι υπευθυνοι του φορουμ δεησανε να το ανακοινωσουν τελη του 2020.
triplex1 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 7 λεπτά πριν, jim_p είπε Που κολλαει το ενα με το αλλο? Οποτε το συστημα μου δεν εχει προβλημα, το δουλευω κανονικα. Ελπιζω να μην μου το ματιασες και κολλησει, γιατι μετα θα σε κανω μπλοκ! Καποια στιγμη θα απαντησω και εκει, απλα εινια να γραψω πολλα και βαριεμαι να το κανω αμεσα. Για την "απεργια" που λες, εγω συνεχιζω (οσο μπορω) να μην χρησιμοποιω τις λειτουργιες του rte. Αλλα πλεον εχει βγει ανακοινωση πως ο rte δεν υποστηριζει bbcode. Εγω βεβαια τον εκραζα απο τα μεσα του 2018 που αλλαξε, αλλα οι υπευθυνοι του φορουμ δεησανε να το ανακοινωσουν τελη του 2020. δεν ειπα οτι κολλαει , ερωτηση σ'εκανα αν διορθωθηκε, μην εισαι παραξενος
cli22 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 wps office rocks! αν βαλουν και ελληνικο συλλαβισμο/ορθογραφικο ελεγχο θα ειναι απιαστο...
jim_p Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 4 λεπτά πριν, triplex1 είπε δεν ειπα οτι κολλαει , ερωτηση σ'εκανα αν διορθωθηκε, μην εισαι παραξενος Ok no worries
jim_p Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Ετυχε να περασει το gimp 2.99, aka development version της 3 που θα βγει καααποια στιγμη που η gtk3 θα εινια στα τελευταια της, στο repo της διανομης μου, οποτε ειπα να δω αν αλλαξε κατι στο θεμα των layer effects που 15 χρονια τωρα θεωρω οτι εινια απο τις μεγαλυτερες ελλειψεις του. Μιλαμε για feature που εχει το photoshop εδω και 20 χρονια και εχει ζητηθει στο gimp πριν απο πολλα χρονια. Για μενα ειναι ο σημαντικοτερος λογος που απορριπτω το gimp ολα αυτα τα χρονια που ειμαι με λινουξ. Και οχι μονο δεν εχει γινει προοδος πανω στο συγκεκριμενο θεμα, αλλα σε συγκεκριμενο σεναριο, πχ κειμενο > εφε στο κειμενο > αλλαγη στο κειμενο, που παλια αλλαζε το κειμενο και το εφε εμενε το ιδιο, τωρα αν αλλαχτει το κειμενο σβηνεται και το εφε που ειχε! Τι να πω και τι να αφησω για αυτο το κουλο! Σχετικο κραξιμο πριν 1,5 χρονο https://www.insomnia.gr/forums/topic/121778-λίστα-προγραμμάτων-για-linux/?do=findComment&comment=58327139 Επεξ/σία 20 Μαΐου 2022 από jim_p 1
jim_p Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Εχει κανεις στικακι με ventoy προχειρο να μου πει αν του παιζει ενα img που, υποθετικα, εινια supported? Ειναι το img του memtest86 απο εδω. Το βαζω στο ventoy (1.0.74) και οταν το επιλεγω λεει "this img file is not supported now". Επαιζε κανονικα μεχρι το Μαρτιο που το δοκιμαζα καθε μερα σχεδον στο λαπτοπ της ανηψιας μου. https://www.memtest86.com/download.htm Επεξ/σία 20 Μαΐου 2022 από jim_p
mphxths Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Ventoy 1.0.74/GPT + memtest86 9.4 build 1000 = boot-αρε κανονικοτατα. Επεξ/σία 20 Μαΐου 2022 από mphxths
jim_p Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) [strike]Το build του παραπανω img πως το βλεπω?[/strike] Τωρα ειδα οτι το λεει φατσα καρτα στο site. Σε μενα γιατι δεν εκκινει? Να φταιει το οτι το τρεχω σε bios αυτη τη στιγμη? Επεξ/σία 20 Μαΐου 2022 από jim_p
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα