evabb Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 ποιος θελει λιγο ταπεινο κεικακι πορτοκαλι; δινω και συνταγη οποιος θελει.
freedubus Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Αυτά τα καρκινιάρικα εξογκώματα μου θυμίζουν κύστες.
leftermann Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Κοντεύει το bollito misto, κοντεύει. Φωτογραφία όμως. και την γλώσσα βάλε κάνα γκιφάκι.
Jethro Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Να προτεινω και εγω ενα εξαιρετικα ευκολο και εντυπωσιακο γλυκο ειναι η μελαχρινη ναξου !!! Και πολυ ωραιο !!! Εχω και photos αν θελετε ! 10 αβγά 2 φλιτάνια ζάχαρη 2 φλιτζάνια καρύδια χονδροκοπανισμένα 2 φλιτζάνι γαλέτα τριμμένη 1 κ. γλυκού κανέλα 1 κ. γλυκού γαρίφαλο κοπανισμένο 1 ποτηράκι κρασιού λικέρ κίτρο Κομματάκια γλυκού κίτρου για στόλισμα. Για το σιρόπι 4 φλιτζάνια ζάχαρη 2 φλιτζάνια νερό 2 φλούδες απο λεμόνι Χωρίζετε τις κρόκους απο τα ασπράδια. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα Ρίχνετε τη μαρέγκα μέσα στους κρόκους χτυπώντας συνέχεια. Ρίχνετε στο μίγμα εναλλάξ τη γαλέτα και τα καρύδια ,τη κανέλα,τα γαρύφαλα και το λικέρ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Λαδώνετε ένα ταψί και ρίχνετε απο πάνω το μίγμα.Ψήνετε στους 180 ο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.Ελέγχετε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι στη ζύμη.Πρέπει να βγεί καθαρό ,χωρίς υπολείμματα απο τη ζύμη. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι.Σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό και τη ζάχαρη.Ρίχνετε και τις φλούδες μέσα και το αφήνετε να βράσει μέχρι να αρχίσει να «δένει».Αποσύρετε απο τη φωτιά. Οταν ψηθεί η μελαχρινή την βγάζετε απο το φούρνο και την αφήνετε μισή ώρα να χλιαρέψει.Τη χαράζετε σε κομμάτια και απο πάνω ρίχνετε σιγά σιγά το σιρόπι.Την αφήνετε τουλάχιστον μία ώρα να ησυχάσει πριν τη σερβίρετε.
KilliK Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 α ωραια,τον εβλεπα στην ΝΕΤ αλλα δεν ειχε πετυχει το επεισοδιο με την ελλαδα.
leftermann Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 γαμώ το κέηκ σου μωρέ Εύα. Σκρολλάρω μισή ώρα και έχω ένα κέηκ στην μάπα και πεινάω.
viper2005 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 εδω τρωμε γαλατοπιτα τι να μας πουν τα κεηκ
YiN Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Φωτογραφία όμως. και την γλώσσα βάλε κάνα γκιφάκι. To bollito misto που λέγαμε. Βλέπετε μοσχαρίσια γλώσσα, μπούτια κοτόπουλου, μοσχαρίσια σπαλα, λαχανοντολμαδες γεμισμένους με κιμά από κοτόπουλο, συκωτάκια και φρυγανισμένο και στη συνέχεια τριμμένο ψωμί ΚΑΙ παπαριασμένο σε κρέμα γάλακτος. Πατάτες ψημένες στο τζάκι (και ένα πυρεξάκι στο φούρνο για συμπλήρωμα γιατί μας έλειπε λίγο φαϊ). Λουκάνικο σαλλλλλονικιό λέει, τίγκα χωριάτικο. Όλα τα κρέατα στην κατσαρόλα βρασμένα με τις ώρες να γίνουν λουκούμι, με ζωμό κοτόπουλου, καρότο, κρεμμύδι, θυμάρι, μπαχάρι, δάφνη, γαρύφαλλο - τη γλώσσα τη μεθύσαμε και με λευκό κρασάκι. Όλα αυτά εννοείται με coca cola light.
Chrisxxx Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 http://www.youtube.com/watch?v=sc1LNPPHlnI Αφησε μερικά φαγητάκια απ'εξω αλλά καλυψε μεγάλο μέρος των περιεργων παραδοσιακων φαγητων... Πως θα γίνει να με υιοθετήσει ο Λαζάρου; Τόση ποικιλία από ψαρι και μεις τρώμε τα ιδια και τα ίδια.. Υιν κανε κανα ζουμ στις πατατες τι πηγες και εβαλες τα κρέατα; Αφου πήρατε Σαλλλλλονικιο λουκάνικο γιατι δεν ανεβαίνατε προς Σερρες να πάρετε Λουκάνικακι Τζουμαγιάς που είναι με διαφορά το καλύτερο λουκανικο που έχει φτιαχτει;
evabb Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 πολυ νοστιμο δειχνει ευα.ΣΛΟΥΡΠ. Αυτά τα καρκινιάρικα εξογκώματα μου θυμίζουν κύστες. γαμώ το κέηκ σου μωρέ Εύα. Σκρολλάρω μισή ώρα και έχω ένα κέηκ στην μάπα και πεινάω. λοιπον το κεικ βγηκε επικ. απο το 8 κομματια εχουν μεινει 3,5. 1 που εφαγα εγω και τα υπολοιπα οι κολλητες μου που εφαγαν και πηραν και για το σπιτι. καρκινικα εξογκωματα τα μουτρα σου Free. συνταγη 175γρ ζαχαρη αχνη 175γρ βουτυρο (οχι βιταμ ΒΟΥΤΥΡΟ) 175 αλευρι που φουσκωνει μονο του η κανονικο+ την αναλογη μπεικιν παουντερ 3 αυγα 2 κουταλιες της σουπας γαλα 3 κουταλιες της σουπας χυμο πορτοκαλιου ξυσμα απο μισο πορτοκαλι σε ενα μπολ χτυπαει το βουττυρο με την ζαχαρη μεχρι να γινουν κρεμα (στην αρχη το εκανα με το κουταλι γτ δεν το επιανε καλα το μιξερ) προσθετουμε ενα ενα τα αυγα χτυπωντας καλα καθε φορα ωστε να γινει ομοιογενες μιγμα σιγα σιγα προσθετουμε το αλευρι μετα το γαλα, το χυμο πορτοκαλι και το ξυσμα. βουτυρονουμε μια φορμα για κεικ (κανονικα λεει 20εκ διαμετρος εγω την εβαλα σε 24αρα) ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 190 για 25 λεπτα. ο δικος μου φουρνος τον πινει οποτε το εψησα 45 λεπτα και στο τελευταιο τεταρτο το ειχα σκεπασει και το ειχα βαλει στους 220. για να δουμε αν εχει γινει κανουμε το τεστ της οδοντογλυφιδας. το τρυπαμε με μια οδοντοφλυφιδα κι αν βγαινει καθαρη ειναι ετοιμο (το δοκιμαζουμε σε πολλα σημεια) αν βγαζει υγρο θελει κι αλλο ψησιμο. το βγαζουμε απο τον φουρνο και το αφηνουμε κανα 20λεπτο μισαωρο να κρυωσει πριν το ξεφορμαρουμε. μπορουμε να του βαλουμε οτι θελουμε απο πανω αλλα και σκετο ειναι νοστιμο.
Toufas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Το πιατο μου ειναι το αδειο επειδη δεν μπορεσα να ερθω? Δεν θα το ξανακανω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις