Προς το περιεχόμενο

Ποιό βιβλίο να πάρω??


v-tidus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά,θα ήθελα να μου προτείνετε ένα βιβλίο μυστηρίου και περιπέτειας για να περάσω τις διακοπές.Σκέφτομαι κάτι με συνωμοσίες ή αρχαία κρυμμένα μυστικά.Καμιά πρόταση???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Eυχαριστώ για την γρήγορη απάντηση,μάλλον σε αυτό θα καταλήξω.

Κάποιο άλλο ρε παιδιά,ίσως που να μην είναι πολύ γνωστό??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ που έχω διαβάσει και τα δύο συμφωνώ. Το Ιλουμινάτι είναι πολύ καλύτερο απο τον κώδικα και θα σε κρατήσει περισσότερο σε αγωνία. Έχει ανατροπές, σενάριο τρομερό... Γενικά είναι το καλύτερο (από τα λίγα πάντως) βιβλία που έχω διαβάσει. Επίσης και το Οχτώ που λέει ο φίλος πιο πάνω είναι αρκετά ενδιαφέρον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Αρκτικός Κύκλος κάτι πάει να κάνει γιατί έχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες μέσα, αλλά το Ψηφιακό Οχυρό είναι εντελώς μούφα βιβλίο.Καμία σχέση με ότι μας είχε συνηθίσει ο Brown.Τέσπα, έμαθα ότι ετοιμάζει ένα καινούριο βιβλίο που ο κεντρικός ήρως θα είναι φυσικά...ο καθηγητής Langton!!!!.Ο ίδιος είπε σε συνέντευξη ότι θα είναι καλύτερο από Κώδικα ΝταΒίντσι και Illuminati.Όσο για το 8 της Neville, καλό είναι αλλά σου αφήνει κάποια κενά στο τέλος. Θυμάμαι ότι είχα ψιλοαπογοητευτεί αλλά σε γενικές γραμμές θα ευχαριστηθείς αν το διαβάσεις.

Θα προτείνω και μερικά άλλα που μου έκαναν εντύπωση για να έχεις να διαλέξεις.

 

Ο Τελευταίος Βασιλιάς είναι πολύ ωραίο. Δεν θυμάμαι συγγραφέα αλλά είναι για την ιστορία του Μυθριδάτη, βασιλιά του Πόντου, σε εποχές Ρώμης κ έτσι.Πολύ καλό.

 

Ένα τρομερό βιβλίο που θα αρχίσει να διαβάζεται πιστεύω του χρόνου πολύ μιας και βγαίνει και η ταινία "300", είναι το Πύλες της Φωτιάς.Κορυφαίο. Μιλάει για τον πόλεμο στα στενά των Θερμοπυλών ανάμεσα σε Σπαρτιάτες και Πέρσες.Αναλύει και τη ζωή των Σπαρτιατών.ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ.

 

Και το Η Κόρη Του Θεού είναι καλό του Λιούις Περντού.Σε βάζει λίγο σε σκέψεις γιατί αρχίζει και σου αναλύει ότι στα αρχαία χρόνια οι μεγαλύτερες θεότητες ήταν γένους θυληκού.Κάπου με ψιλοχάλασε αλλά εντάξει διαβάζετε έυκολα.

 

Αυτά για τώρα, διαλέγεις και παίρνεις. Αν δεν σου αρέσουν όλα αυτά, έχω να διαλέξω από τη βιβλιοθήκη μου πολλάααααααααααααααααα περισσότερα.

 

Ελπίζω να βοήθησα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mια και συζητάτε και προτείνετε βιβλία, θέλω να αγοράσω ένα καλό βιβλίο στην κοπέλα μου (είναι βιβλιοφάγος, και το γαιδούρι δεν της πήρα ποτέ ένα βιβλίο), κι επειδή δεν είμαι τόσο γνώστης και δεν πολυδιαβάζω, είναι καλύτερα να ρωτήσω και τη γνώμη όσων ξέρουν περισσότερα. Όποιος έχει καμιά καλή πρόταση, είναι φυσικά καλοδεχούμενη.

Για να δώσω λίγο προσανατολισμό, αγαπημένα βιβλία της παραλήπτριας :

"Doctor Jekyll and Mr.Hyde", "Murder on the Orient Express", "Shining" (από Stiven King της άρεσε και το "Misery" πολύ), "Lord of the rings", "Wuthering Heights", "Illuminati" (και ο Κώδικας της άρεσε αρκετά, αλλά όχι ο Αρκτικός Κύκλος). -Προσωπικά δεν άντεξα να διαβάσω κανένα από όλα αυτά, είδα όμως τις ταινίες :) -

Σημ: ΔΕΝ γουστάρει ρομάντζα και άρλεκιν/lovestories -στα βιβλία-.

Της αρέσουν πολύ βιβλία εποχής (ή που έχουν ιστορικό backround), περιπέτειας, φαντασίας, μυστηρίου, και κυρίως αυτά που συνδυάζουν όλα ετούτα τα στοιχεία (όπως μερικά από τους τίτλους που προανέφερα).

Και να σε κρατάει μεχρι το τέλος (απ'αυτά που λες "άντε, να φτάσω ως την σελίδα 220 και μετά κλείνω το φως"..και τελικά το κλείνεις στην 300).

 

Αρχικά σκεφτόμουν να της έπαιρνα ένα που να το γούσταρα κι εγώ, αλλά την τελευταία φορά που της έδωσα να διαβάσει ένα από τα -λιγοστά- βιβλία της βιβλιοθήκης μου ("The Unbearable Lightness Of Being") μου το επέστρεψε μη μπορώντας να το ολοκληρώσει λόγω της αντιπάθειας που της προκάλεσε ο χαρακτήρας του πρωταγωνιστή. Κι επειδή δεν της ξανάτυχε ποτέ να αφήσει βιβλίο στη μέση, είπα να περιοριστώ στα δικά της γούστα καλού κακού.

Ιστορία / Φαντασία, Περιπέτεια / Μυστήριο.

Παράκληση για σχετικές προτάσεις από τους γνώστες.

 

Υ.Γ: Ένα βιβλίο του Steven King που είναι συλλογή διηγημάτων, και σ'ένα απ'αυτά περιγράφει την ιστορία ενός ζευγαριού που ενώ ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο χάνουν τον δρόμο και φτάνουν σε ένα χωριό που κατοικείται από σωσίες νεκρών μουσικών, το ξέρει κανένας; -αυτό το ψάχνω για μένα-

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα,

 

αν θέλετε να το πάτέ λίγο παραπέρα θα σας έλεγα να διαβάσετε το εργοστάσιο εφιαλτών του Thomas Ligotti από τις εκδόσεις οξύ. Δεν πρόκειται για "κλασσικές" ιστορίες τρόμου, και ο συγγραφέας δανείζεται (με πολύ επιτυχία θα έλεγα) την σκοτεινή, goth ατμόσφαιρα του H.P. Lovecraft.

 

Επίσης, πολύ καλά βιβλία στην ευρύτερη κατηγορία είναι και του Clive Barker, ο Υφαντόκοσμος, Το Μεγάλο Μυστικό Θέαμα και Ιμάτζικα. Του ιδίου, Τα βιβλία του αίματος σπάνε κόκκαλα, αλλά μάλλον ξεφεύγουν από το είδος των βιβλίων που συζητάμε εδώ. Παρόλα αυτά πρόκειται για πολύ καλή επιλογή...:)

 

Όσο για Stephen King θα πρότεινα τη συλλογή διηγημάτων Η Μπαλάντα της Ελαστικής Σφαίρας και το μυθιστόρημα Το καλοκαίρι της διαφθοράς.

 

Κώστας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

harry potter!!! αλήθεια μη το κοροιδεψετε ,έχει πολύ ωραία πλοκή και σε κρατάει μέχρι το τέλος,προσωπικά μου άρεσε περισσότερο απο το κώδικα da vinci. Ενα αλλό καλό και κλασσικό που σε κρατάει είναι το εγκλημα και τιμωρία του ντοστογιεφσκι.πολύ καλό αν και λίγο βαρύ.-μεταφορικά και κυριολεκτικά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...