Προς το περιεχόμενο

McDonalds fries..


theoritikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γιατι αλλαζουν ημ ληξης με υποδειξη του αφεντικου

ο οποιος εχει τυχει να μαζεψει απο τα σκουπιδια πραγματα ληγμενα που πετανε και τα ξαναδινει για πωληση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Φοινικελαιο.

 

Οτι χειροτερο.

 

Για την ακρίβεια φοινικοβούτυρο. Μία μορφή μαγειρικού λίπους που μόλις λειώσει δεν ξαναπήζει, κάνοντάς το ιδανικό για μαζικό τηγάνισμα. Αντέχει πολλές ημέρες ή και εβδομάδες μέχρι να μαυρίσει, οπότε είναι δια νόμου υποχρεωτικό να πεταχτεί, και τηγανίζονται σε αυτό απο πατάτες μέχρι ψάρια, λαχανικά, κοτόπουλο και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Είναι άκρως ανθυγειινό, όχι λόγω σύστασης αλλά για το γεγονός οτι μετά απο δύο ή τρείς χρήσεις, κάθε φαγητό που τηγανίζεται εκεί απορροφά και τα κατάλοιπα του προηγούμενου φαγητού, (Δηλαδή πατάτες που έχουν απορροφήσει λίπος απο bacon, λίπος ψαριού, χυμούς λαχανικών, αλεύρι κ.τ.λ.) Τα καταστήματα το παραλαμβάνουν σε χαρτόκουτα και το ρίχνουν στις φριτέζες χωρισμένο σε κομμάτια. Η υφή του είναι σαν πολύ σκληρή φυτίνη.Αν δεν χρησιμοποιθεί παραμένει έτσι, γιατί η θερμοκρασία τήξης του, είναι, αν θυμάμαι καλά, στους 125 βαθμούς Κελσίου.

 

Υ.Γ. Για όσους πιθανόν ρωτήσουν, έχω δουλέψει αρκετό καιρό, τόσο σε σουβλατζίδικο όσο και σε fast-food, την εποχή που ήμουν φοιτητής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και στην Ασία Σογιέλαιο. Λογικό είναι, κάθε περιοχή να έχει το δικό της φθηνό (ελεεινό συνήθως) μαγειρικό λίπος. Εδώ, λόγω της εγγύτητας της Βόρειας Αφρικής είναι διαδεδομένο το γνωστό και ως "Φοινικέλαιο" Στην πραγματικότητα πάντως το φοινικέλαιο είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και είναι απο τα ιδιέταιρα ποιοτικά φαγώσιμα λάδια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γίνονται έρευνες για παραγωγή κρέατος από βλαστοκύτταρα

και υπολογίζουν ότι σε 5 χρόνια θα είναι έτοιμοι για μαζική παραγωγή.

Λέγεται ότι οι γνωστές αλυσίδες φαστ φουντ θα είναι αυτές που θα προσπαθήσουν να εισάγουν τον κόσμο στο τεχνητό κρέας.

 

4,3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Στην Oλλανδία, η νέα μέθοδος παραγωγής κρέατος έχει ήδη πατενταριστεί, ενώ τα ερευνητικά προγράμματα σε αυτόν τον τομέα χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Oικονομίας με 4,3 εκατομμύρια ευρώ. «Aπό επιστημονικής απόψεως δεν υπάρχουν όρια στην παραγωγή κρέατος στο εργαστήριο», λέει ένας εκ των ερευνητών με έδρα την Oυτρέχτη, που ασχολούνται με την καλλιέργεια ιστού από γουρούνια. O ιστός που χρησιμοποιούν προέρχεται είτε από τον νωτιαίο μυελό σφαγίων είτε από την τεχνητή γονιμοποίηση ωαρίων. Στόχος τους είναι το 2012 να έχουν έτοιμο το πρώτο εργαστηριακό φιλέτο, που θα είναι έτοιμο για... τηγάνι. "E"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@powerline...pes mas efoson δουλεψες κ στα 2 τι αλλες καφριλες εχουν κανει.

εγω εχω πετυχει σκηνικο π εχει γεμισει ο βοθρος κ στο υπογειο συνεχιζαν να δουλευουν πατωντας πανω σε τελαρα :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πωπω αυτό με τα βλαστοκύτταρα είναι τρελή πόρωση. Καταπληκτικό -αν και δν βλέπω πως είναι συμφέρον.

 

Αν και εκ πρώτης η ιδέα είναι αηδιαστική, έχουν επιχειρήματα...

 

Eπιπλέον, οι επιστήμονες υπόσχονται ότι το κρέας από βλαστοκύτταρα θα μπορεί να είναι πολύ πιο υγιεινό, καθώς θα γίνεται πολύ προσεκτικά η μέτρηση αναλογίας λίπους και ιστού, ώστε να μην επιβαρύνονται η καρδιά και το κυκλοφορικό. Στο παρελθόν, επίσης, θα ανήκουν και οι γρίπες των πουλερικών, η νόσος των τρελών αγελάδων και τα σκάνδαλα με τη χρήση αντιβιοτικών στη διατροφή των ζώων που προορίζονται για σφαγή. Aλλωστε ήδη υπάρχουν υποκατάστατα κρέατος για χορτοφάγους, που προέρχονται κυρίως από σόγια, αλλά και από «quorn», ένα προϊόν που βασίζεται στην πρωτεϊνη από μανιτάρια.

....

ΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΜΠΡΙΖΟΛΑΣ:

Δεν θα χρειάζεται να σφάζονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες τα ζώα για να καλύπτουμε τις διατροφικές μας ανάγκες.

Δεν θα υπάρχουν τα σφαγεία που μολύνουν το περιβάλλον.

Δεν θα αποψιλώνονται τα τροπικά δάση για να δημιουργηθούν εκτάσεις βοσκής για τα μοσχάρια.

Tο κρέας από βλαστοκύτταρα θα είναι πολύ πιο υγιεινό, καθώς θα γίνεται πολύ προσεκτικά η μέτρηση αναλογίας λίπους και ιστού, ώστε να μην επιβαρύνεται η καρδιά και το κυκλοφορικό.

Στο παρελθόν θα ανήκουν η γρίπη των πουλερικών, η νόσος των τρελών αγελάδων και τα σκάνδαλα με τη χρήση αντιβιοτικών στη διατροφή των ζώων που προορίζονται για σφαγή.

"E"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καθόλου αηδιαστικό, ίσα-ίσα που θα ξέρεις τι τρως καθώς δν θα υπάρχει συμφέρον να αναπαράγεται Β' ποιότητας ιστός. Τέρμα οι γάτες στον Βαγγέλα τον σουβλατζή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τέρμα οι γάτες στον Βαγγέλα τον σουβλατζή.

Τότε όμως θα αυξηθεί ο αριθμός των αδέσποτων γατιών

που θα τρέφονται από τα σκουπίδια, και τότε...:twisted:

χουμορ οφφ.

 

Να ένα βιντεάκι που δείχνει πως φτιάχνουν ήδη ανθρώπινο δέρμα από βλαστοκύτταρα.

Απίστευτο, ειδικά στο τέλος. Απόσπασμα 1,5 λεπτό από το: (BBC - Superhuman - Part3 Self Repair)

 

Τώρα λοιπόν, ΚΑΙ μπριζόλες....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...