Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα περιεργο προβλημα με το Meriva B LPG

Ενω ειμαι με υγραεριο ξαφνικα αναβουν τα λαμπακια της φωτογραφιας στο καντραν σβηνει το υγραεριο και δεν αναβει ξανα το υγραεριο ουτε σβηνουν τα λαμπακια αν δεν σβησω εντελως το αμαξι.

Ειχα και πριν αυτο το προβλημα πριν κανα χρονο δεν θυμαμαι καλα και τοτε αλλαξα μπεκ υγραεριου γιατι ειχαν διαρροη.

Τοτε στην Opel μου ειχαν πει επειδη δεν παει σωστα ρευμα στα μπουζι δινει εντολη ο εγκεφαλος να σταματησει να δινει ρευμα σε καποιους αισθητηρες για να δωσει στα μπουζι και μετα ο ιδιος ο βλαμμενος ο εγκεφαλος λεει οτι υπαρχει βλαβη.

Δεν δοκιμασα να το κυκλοφορησω με βενζινη να δω οταν το κανει αυτο (γιατι αν το κανει θα μου το κανει και 5 φορες πανω σε μια διαδρομη) αν θα μου το κανει και με την βενζινη.

Την επομενη φορα που θα το κανει θα το κυκλοφορησω με βενζινη να δω αν τελικα φταει το υγραεριο.

Το αμαξι το πηρα μεταχειρισμενο 4/2/22 δεν εχω αλλαξει ποτε μπουζι (φοραει ιριδιου) και εχω κανει 30 χιλιαδες χιλιομετρα.

Τωρα εβγαλα τον πολλαπλασιαστη εβγαλα τα λαστιχα και ειδα οτι παλι μου εχει πιασει ψιλομαυριλα και οξειδωση και το καθαρισα.

Για το δικο μου πολαπλασιαστη υπαρχει κιτ με λαστιχα και οτι εχει μεσα.

https://www.google.com/search?q=meriva+b+Ignition+Coil+Pack+Spring+Repair+Kit&client=firefox-b-d&sca_esv=b18e3948b1808f06&udm=2&biw=3072&bih=1568&sxsrf=AE3TifMn51uQTsmhh8_mVHnTdxZ26DfEew%3A1749836415397&ei=f2JMaJj_F_iMxc8Pyuvb6AE&ved=0ahUKEwjYutHP-O6NAxV4RvEDHcr1Fh0Q4dUDCBE&oq=meriva+b+Ignition+Coil+Pack+Spring+Repair+Kit&gs_lp=EgNpbWciLW1lcml2YSBiIElnbml0aW9uIENvaWwgUGFjayBTcHJpbmcgUmVwYWlyIEtpdEgAUABYAHAAeACQAQCYAQCgAQCqAQC4AQzIAQCYAgCgAgCYAwCSBwCgBwCyBwC4BwDCBwDIBwA&sclient=img

IMG_20250613_130850.jpg

• Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, LLLEFTERIS είπε

Εχω ενα περιεργο προβλημα με το Meriva B LPG

Ενω ειμαι με υγραεριο ξαφνικα αναβουν τα λαμπακια της φωτογραφιας στο καντραν σβηνει το υγραεριο και δεν αναβει ξανα το υγραεριο ουτε σβηνουν τα λαμπακια αν δεν σβησω εντελως το αμαξι.

Ειχα και πριν αυτο το προβλημα πριν κανα χρονο δεν θυμαμαι καλα και τοτε αλλαξα μπεκ υγραεριου γιατι ειχαν διαρροη.

Τοτε στην Opel μου ειχαν πει επειδη δεν παει σωστα ρευμα στα μπουζι δινει εντολη ο εγκεφαλος να σταματησει να δινει ρευμα σε καποιους αισθητηρες για να δωσει στα μπουζι και μετα ο ιδιος ο βλαμμενος ο εγκεφαλος λεει οτι υπαρχει βλαβη.

Δεν δοκιμασα να το κυκλοφορησω με βενζινη να δω οταν το κανει αυτο (γιατι αν το κανει θα μου το κανει και 5 φορες πανω σε μια διαδρομη) αν θα μου το κανει και με την βενζινη.

Την επομενη φορα που θα το κανει θα το κυκλοφορησω με βενζινη να δω αν τελικα φταει το υγραεριο.

Το αμαξι το πηρα μεταχειρισμενο 4/2/22 δεν εχω αλλαξει ποτε μπουζι (φοραει ιριδιου) και εχω κανει 30 χιλιαδες χιλιομετρα.

Τωρα εβγαλα τον πολλαπλασιαστη εβγαλα τα λαστιχα και ειδα οτι παλι μου εχει πιασει ψιλομαυριλα και οξειδωση και το καθαρισα.

Για το δικο μου πολαπλασιαστη υπαρχει κιτ με λαστιχα και οτι εχει μεσα.

https://www.google.com/search?q=meriva+b+Ignition+Coil+Pack+Spring+Repair+Kit&client=firefox-b-d&sca_esv=b18e3948b1808f06&udm=2&biw=3072&bih=1568&sxsrf=AE3TifMn51uQTsmhh8_mVHnTdxZ26DfEew%3A1749836415397&ei=f2JMaJj_F_iMxc8Pyuvb6AE&ved=0ahUKEwjYutHP-O6NAxV4RvEDHcr1Fh0Q4dUDCBE&oq=meriva+b+Ignition+Coil+Pack+Spring+Repair+Kit&gs_lp=EgNpbWciLW1lcml2YSBiIElnbml0aW9uIENvaWwgUGFjayBTcHJpbmcgUmVwYWlyIEtpdEgAUABYAHAAeACQAQCYAQCgAQCqAQC4AQzIAQCYAgCgAgCYAwCSBwCgBwCyBwC4BwDCBwDIBwA&sclient=img

IMG_20250613_130850.jpg

Ξεκίνα με διαγνωστικό , να δείς εάν εχει καταγράψει κάτι. Επιπλέον η υγεία της μπαταρίας έχει μετρηθεί ;

Άλλαξε ενα πολλ/στη + μπουζί . Έχει ενιαιό κασέτα dis όπως Corsa C / Astra G ή κάθε κυλινδρος ξεχωριστα ;

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Ξεκίνα με διαγνωστικό , να δείς εάν εχει καταγράψει κάτι. Επιπλέον η υγεία της μπαταρίας έχει μετρηθεί ;

Άλλαξε ενα πολλ/στη + μπουζί . Έχει ενιαιό κασέτα dis όπως Corsa C / Astra G ή κάθε κυλινδρος ξεχωριστα ;

Διαγνωστικο δεν εβγαλε τιποτα εχει σαν το Corsa κασετα.

Μπαταρια το Καλοκαιρι αλλαξα.

Ειναι να του κανω αρχες Ιουλη γενικο Service θα αλλαξω και μπουζι γιατι δεν ξερω ποτε τα ειχε αλλαξει ο πρωην κατοχος και εχω ηδη εγω 30 χιλιαδες χιλιομετρα.

• Like 1
Δημοσ.

Μετα το καθαρισμα του πολλαπλασιαστη δεν το εκανε παλι και πηγα Αγιους Θεοδωρους το πρωι.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Μετα το καθαρισμα του πολλαπλασιαστη δεν το εκανε παλι και πηγα Αγιους Θεοδωρους το πρωι.

Η αναφλεξη συνήθως 120-150.000 δίνουν όριο ζωής .

Το LPG απαιτεί καλό ρεύμα , στο προγραμματισμένο Service δές για αρχή τα μπουζί του . Και βάλε οτι οριζει ο κατασκευαστής . Και θα σου πρότεινα NGK . Με Bosch σε Corsa C είχα αστοχία ανάφλεξης κυλίνδρων και ηταν και ο καινούργιος πολλ/στης.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, meletis_m είπε

Η αναφλεξη συνήθως 120-150.000 δίνουν όριο ζωής .

Το LPG απαιτεί καλό ρεύμα , στο προγραμματισμένο Service δές για αρχή τα μπουζί του . Και βάλε οτι οριζει ο κατασκευαστής . Και θα σου πρότεινα NGK . Με Bosch σε Corsa C είχα αστοχία ανάφλεξης κυλίνδρων και ηταν και ο καινούργιος πολλ/στης.

Να αλλαξω πολλαπλασιαστη η να παρω το κιτ γιατι εχω την ιδεα οτι εχουν ξεραθει τα λαστιχα και περναει μεσα υγρασια.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 13/6/2025 στις 8:42 ΜΜ, LLLEFTERIS είπε

Κάνε ένα σέρβις στα μπεκ πρώτα.

Λαμπάκι μηχανής έχει ανάψει καθόλου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Doubt είπε

Κάνε ένα σέρβις στα μπεκ πρώτα.

Λαμπάκι μηχανής έχει ανάψει καθόλου;

Αφού τα μπεκ είναι καινούρια του υγραερίου.

Εκτός αν λες της βενζίνης αλλά το έκανε στο υγραέριο.

Μου ανάβει καμιά φορά 1101 αλλά την επόμενη μέρα σβήνει μόνο του.

Ήρθα πάλι τώρα Λουτράκι και πάει μια χαρά δεν μου έβγαλε πρόβλημα.

Επεξ/σία από LLLEFTERIS
Δημοσ.
Στις 17/1/2025 στις 7:05 ΜΜ, basilis_k6 είπε

απαγορευεται σε αρκετα. αν δεν εχει φυλακα ομως κλαιν, μπαινεις. επισης δεν φαινεται αν δεν εχεις ταπα στον προφυλακτηρα. βεβαια αν λαμπαδιασει το μαγαζι απο το δικο σου αμαξι πολυ πιθανο να εχεις προβλημα μετα. 

Υποθέτω το κλάιν δεν το εννοείτε?🤨

Δημοσ.
Στις 29/4/2025 στις 10:16 ΠΜ, meletis_m είπε

Σε ευχαριστώ, το πήγα στο μάστορα που είχε αλλάξει .

Το άλλο σύμπτωμα που έκανε είναι μέσω Opcom έβγαζε κωδικό P0460 Low Voltage Fuel Sensor & δε λειτουργεί και το ταχύμετρο. Φοβάμαι μήπως είναι εγκέφαλος εν τέλει . Γιατί και πριν λίγο καιρό έβγαζε για αισθητήρα εκκεντροφόρου / στροφαλου . Λάδι δε είχαν οι φισες καλωδιώσεις. 

Το αμάξι πήρε με υγραέριο, το άφησα να ζεσταθεί καλά και πήγε συνεργείο.

Εγώ άνοιγα πρώτα ανάφλεξη και μετά πατάτα το διακόπτη εναλλαγής . Θέλει με κλειστή ανάφλεξη , πατημένο κουμπί το κρατάς και μιζαρεις και το αφήνεις αυστηρά να ζεσταθεί και ξεκινάς . Το Europegas μέχρι 10 φορές έχει όπως όλα τα συστήματα.

Δε μπορώ να καταλάβω το λόγο . Ισως ανεβαζει πίεση . Τοσα χρόνια με υγράεριο δε εχω αντιμετωπίσει θέματα με την τρόμπα καυσίμου.

Το αμάξι δουλευε αρκετά καλά στην βενζινη .

Ωστοσο πάλι έπαθε ατροφία καυσίμου μόνο στήν βενζίνη .

Τη προηγούμενη φορά , είχαν βγεί τα σωληνάκια της αντλίας εσωτερικα ( είναι αλλαγμένα).

Μήπως η λύση ρελέ που βαζουν μερικοί είναι μονόδρομος . 

Το σύστημα είναι ενεργοποιημένο και για μικροψεκασμούς βενζίνης .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...