rearshooter Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 απλα θυμαμαι στο bodhi λινουξ που ειχα βαλει πειραματικα σε ενα λαπτοπ επανεκκινησεις Χ κρασαρισματα στον περιηγητη αρχειων , να μην ξεκιναν καποια καλουδια και μολις προσπαθησα να βαλω ελληνικα στο συστημα βγαιναν κατι αρχαιοκινεζικα. Φυσικα το ξηλωσα εν μια νυκτι. Σε ρωταω επιμονα για το Gentoo γιατι βεβαιως το Gentoo ειναι ΤΟ ΛΙΝΟΥΞ και οταν ολοι κλαιγοντουσαν για το kde 4... ασταθειες κρασαρισματα αργη αποτυπωση αργο συστημα γενικοτερα εγω δεν επαιρνα χαμπαρι με το gentoo μου και βεβαια η αποψη που εχω για το kde ειναι αριστη αφου το θεωρω μακραν το καλυτερο περιβαλλον που φτιαχτηκε ποτε για εναν Η/Υ(οι φακελοι μου ανοιγουν σε κλασματα δευτερολεπτου οι εφαρμογες το ιδιο ,φοβερη η ενσωματωση του kwin ,πανεμορφο και καταπληκτικες εφαρμογες να το συνοδευουν αλλα θελεις 2gb ram)συγνωμη για το οφ!
rearshooter Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 και με παραδειγμα παιζοντας σημερα με τις ρυθμισεις σε ενα δοκιμαστικο λαπτοπ που φοραει pclinuxos μου πεταει συχνα το μηνυμα enlightment error segv'd μπλα μπλα μπλα please compile everything with -g in your cflags f1 recover f2 exit...
rpil Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 @ρπιλ ειμαι σιγουρος οτι τρεχει σε καμμια κονσολα ειλικρινα δεν ξερω αν υπαρχει λογος για compiles την σημερον ημερα... Υπάρχει! Και δεν είναι και τόσο τρομερή η κατάσταση, μην τα παραλέμε! Τόσα χρόνια χρησιμοποιώ Gentoo και τα compiles είναι λογικά άμα ενημερώνεις τακτικά τον "κόσμο". Άμα κάνεις sync και emerge world κάθε μήνα, ε, τότε σίγουρα θα ξεχνάς να κλείνεις το PC! Ρε αθεοφοβε rpil gentoo σε laptop ? Δεν τον λυπασαι τον επεξεργαστη του ? Ίσα-ίσα, που "πετάει" το μηχάνημα! Σε αντίθεση με το desktop που είναι πιο αργό. απλα θυμαμαι στο bodhi λινουξ που ειχα βαλει πειραματικα σε ενα λαπτοπ επανεκκινησεις Χ κρασαρισματα στον περιηγητη αρχειων , να μην ξεκιναν καποια καλουδια και μολις προσπαθησα να βαλω ελληνικα στο συστημα βγαιναν κατι αρχαιοκινεζικα. Φυσικα το ξηλωσα εν μια νυκτι. Σε ρωταω επιμονα για το Gentoo γιατι βεβαιως το Gentoo ειναι ΤΟ ΛΙΝΟΥΞ και οταν ολοι κλαιγοντουσαν για το kde 4... ασταθειες κρασαρισματα αργη αποτυπωση αργο συστημα γενικοτερα εγω δεν επαιρνα χαμπαρι με το gentoo μου και βεβαια η αποψη που εχω για το kde ειναι αριστη αφου το θεωρω μακραν το καλυτερο περιβαλλον που φτιαχτηκε ποτε για εναν Η/Υ(οι φακελοι μου ανοιγουν σε κλασματα δευτερολεπτου οι εφαρμογες το ιδιο ,φοβερη η ενσωματωση του kwin ,πανεμορφο και καταπληκτικες εφαρμογες να το συνοδευουν αλλα θελεις 2gb ram)συγνωμη για το οφ! Καμμία σχέση! Νομίζω πως -τουλάχιστον στο Gentoo- το Ε17 είναι πολύ αξιοπρεπές και σταθερό. Δεν μου κρασάρει ο Χ σε κανένα μηχάνημα, ενώ -ειδικά στο laptop- πάει σφαίρα! Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε κάθε χρήστη Gentoo.
tritonas00 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Ίσα-ίσα, που "πετάει" το μηχάνημα! Σε αντίθεση με το desktop που είναι πιο αργό. Δεν λεω για την αποκριση, λεω για τα compiles του PMS σου. Δεν αργουν ? Ποση ωρα θελει για να σου κανει compile νεο kernel πχ στο laptop ?
rpil Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Πάντα είχα Gentoo και σε desktop και σε laptop. Μια χαρά και γρήγορα γίνονταν οι διαδικασίες.
mphxths Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 @rpil εννοω αν υπαρχει λογος για compiles την σημερον ημερα..μιας και η λογικη "για να ειναι στα μετρα μου , για να ειναι αερατο το συστημα" εχει παλιωσει..πλεον ολα τα πισι ειναι αξιοπρεπη ας μην ξεφευγουμε ομως...
tritonas00 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Μακαρι ολες οι διανομες να ειχαν την σοβαροτητα και το κυρος του gentoo. Anyway, ας ανεβασω και γω απο το παλιο laptop που το ανεστησα προσφατα, μιας και η nvidia μας εκανε την τιμη: Cold Boot Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2012 από tritonas00
rearshooter Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 ειναι κακο που εγω τωρα ψηθηκα ασχημα να καψω ενα celeron 1.4 m με gentoo και ε17? θα κανω κανα 3ημερο να το στησω βεβαια αλλα ετσι που τα λεει ο rpil αξιζει τον κοπο! μηπως να δοκιμασω αρχικα το arch με ε17 στα γρηγορα? ΟΦ τριτονα τι περιβαλλον τρεχεις?
mask2011 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Και αν μας έλεγες και gtk και θέμα openbox θα είμασταν πανευτυχείς.... Well Done...!!!!!!
jim_p Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Το openbox ειναι καποιο shiki (δεν φαινεται το χρωμα του) και το gtk ειναι το ambiance του ubuntu. Πφφφ κλασσικα θεματα 2
tritonas00 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 εχω κανει ομως λιγο mod το shiki human , για να δενει πιο καλα με το ambiance-light theme themerc: > !# Menu !# this matches the gtk them, that is all. menu.border.color: #a5a5a5 menu.border.width: 0 !# maybe you don't like that this is not the same as the main active title?? menu.title.bg: flat border vertical gradient menu.title.bg.color: #464744 menu.title.bg.colorTo: #555753 menu.title.text.color: #ffffff menu.title.bg.border.color: #555753 menu.items.bg: flat solid menu.items.bg.color: #454441 menu.items.text.color: #dfdbd4 menu.items.disabled.text.color: #a9a5a2 menu.items.active.bg: flat border gradient splitvertical menu.items.active.bg.color: #F07746 menu.items.active.bg.color.splitTo: #F98658 menu.items.active.bg.colorTo: #EE7443 menu.items.active.bg.colorTo.splitTo: #EC7240 menu.items.active.bg.border.color: #D66132 menu.items.active.text.color: #ffffff menu.separator.width: 1 menu.separator.padding.width: 3 menu.separator.padding.height: 3 menu.separator.color: #403f3b # Window focused window.active.title.separator.color: #3c3c3c window.active.title.bg: Raised Gradient Vertical window.active.title.bg.color: #4f4f4f window.active.title.bg.colorTo: #3c3c3c window.active.title.bg.shadow: 0 window.active.label.bg: Parentrelative window.active.label.text.color: #e6e6e6 window.active.handle.bg: Raised Gradient Vertical window.active.handle.bg.color: #c3c3c3 window.active.handle.bg.colorTo: #979797 window.active.grip.bg: Raised Gradient Vertical window.active.grip.bg.color: #c3c3c3 window.active.grip.bg.colorTo: #979797 window.active.button.unpressed.bg: Parentrelative window.active.button.unpressed.image.color: #e6e6e6 window.active.button.pressed.bg: Flat Gradient Vertical window.active.button.pressed.bg.color: #989898 window.active.button.pressed.bg.colorTo: #6c6c6c window.active.button.pressed.image.color: #e6e6e6 window.active.button.disabled.bg: Parentrelative window.active.button.disabled.image.color: #9b9b9b window.active.button.toggled.bg: Parentrelative window.active.button.toggled.image.color: #e6e6e6 # Window unfocused window.inactive.title.separator.color: #3c3c3c window.inactive.title.bg: Raised Gradient Vertical window.inactive.title.bg.color: #4f4f4f window.inactive.title.bg.colorTo: #3c3c3c window.inactive.title.bg.shadow: 0 window.inactive.label.bg: Parentrelative window.inactive.label.text.color: #9b9b9b window.inactive.handle.bg: Raised Gradient Vertical window.inactive.handle.bg.color: #c3c3c3 window.inactive.handle.bg.colorTo: #979797 window.inactive.grip.bg: Raised Gradient Vertical window.inactive.grip.bg.color: #c3c3c3 window.inactive.grip.bg.colorTo: #979797 window.inactive.button.unpressed.bg: Parentrelative window.inactive.button.unpressed.image.color: #9b9b9b window.inactive.button.pressed.bg: Parentrelative window.inactive.button.pressed.image.color: #9b9b9b window.inactive.button.disabled.bg: Parentrelative window.inactive.button.disabled.image.color: #9b9b9b window.inactive.button.toggled.bg: Parentrelative window.inactive.button.toggled.image.color: #9b9b9b # OSD osd.bg: Raised Gradient Vertical osd.bg.color: #4f4f4f osd.bg.colorTo: #3c3c3c osd.bg.shadow: 0 osd.hilight.bg: Raised Gradient Vertical osd.hilight.bg.color: #f2993b osd.hilight.bg.colorTo: #e48927 # Misc. border.width: 1 padding.width: 3 window.handle.width: 3 window.client.padding.width: 0 window.label.text.justify: Center border.color: #2c2c2c menu.overlap: 0 Να και η background image του lxpanel: 1
rpil Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Σε αποχρώσεις παλ, το Αρτσάκι! Καλό. ειναι κακο που εγω τωρα ψηθηκα ασχημα να καψω ενα celeron 1.4 m με gentoo και ε17? θα κανω κανα 3ημερο να το στησω βεβαια αλλα ετσι που τα λεει ο rpil αξιζει τον κοπο! μηπως να δοκιμασω αρχικα το arch με ε17 στα γρηγορα? Όχι! Gentoo! Gentoo! Ακολούθα τον Site: οδηγό μου και θα σου πάρει λιγότερο από 3 μέρες!
rearshooter Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 ξερω γω τι λεω για τρεις!σιγα μην χρησιμοποιησω genkernel να κανει ενα με δυο λεπτα boot!με το χερι θα περασω ενα ενα τα modules πλην του ext4!χεχε!
rpil Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Σαΐτα πάει το boot, ειδικά στο laptop! Genkernel όλα τα λεφτά σου λέω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις