Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 34 λεπτά πριν, mphxths είπε Η σημαια ειναι το keyboard layout indicator. Πως λεγεται το widget που τρεχει μπορεις να δεις ? Γιατι σε μενα δειχνει ενα πληκτρολογιο χωρις να μπορω να δω σημαιες ή γραμματα en/gr και τα σχετικα. Για KDE μιλας; Settings/Input Devices/Keyboard/Layouts/Show Flags/Apply. Για σημαια Gnome: Ανοιγουμε το αρχειο: evdev.xml στο: /usr/share/X11/xkb/rules και ψαχνουμε τις γραμμες: <shortDescription>en</shortDescription> (πρεπει να ειναι περιπου 10, ενω για την ελληνικη πρεπει να ειναι 1) και στην μεση εκει που εχει το: ''en'' το αλλαζουμε με μια σημαια αγγλικη η αμερικης που θα βρουμε στον ιντερνετ π.χ απο εδω: https://emojipedia.org/flags/ η απο εδω: https://getemoji.com/#flags Μπορουμε αντι για ενα ενα να το κανουμε με Find and Replace απ το αρχειο: evdev.xml. Το ιδιο θα κανουμε κα με την ελληνικη σημαια αντικαταστωντας το ''gr'' με το logo τις σημαιας.
mphxths Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, fearless είπε Για KDE μιλας; Settings/Input Devices/Keyboard/Layouts/Show Flags/Apply. Ναι για KDE μιλαω και αυτο το εχω δει/ξερω/κανει πολλακις και δεν δουλευει οπως θα επρεπε.Στον σκρινσοτ εδω , αυτο που αλλαζει με τις επιλογες που αναφερεις ειναι η στηλη "Label" και τιποτα αλλο.Το widget μενει αμεταβλητο.Υποπτευομαι οτι η μορφη του indicator ισως να εχει να κανει με το wayland... YΓ : καλα το υποψιαστηκα. Δειτε εδω το ποστ #4. Αρα ειναι μαλλον γνωστο προβλημα για να ρωταει ο τυπος εκει ποτε θα το φτιαξουν. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2020 από mphxths
mphxths Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, chek2fire είπε εμένα μου δουλεύει μια χαρά πάντως. Σε wayland session ?
chek2fire Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 σε kde είμαι τώρα δεν γνωρίζω αν είμαι σε wayland να σου πω
mphxths Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, chek2fire είπε σε kde είμαι τώρα δεν γνωρίζω αν είμαι σε wayland να σου πω echo $XDG_SESSION_TYPE ή αν νοιωθεις μπακαλης τραβας ενα : ps -ef |grep X αν βγαλει αποτελεσματα που αναφερονται σε X/Xorg τοτε εισαι σε Χ11 session.Αν βγαλει Xwayland ή κατι σχετικο , τοτε εισαι σε wayland session.
chek2fire Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 ναι X11 είναι. Ποιά έκδοση έχεις? και από τι θυμάμαι δεν πάει το ubuntu by default σε waylaid
mphxths Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 34 λεπτά πριν, chek2fire είπε ναι X11 είναι. Ποιά έκδοση έχεις? και από τι θυμάμαι δεν πάει το ubuntu by default σε waylaid εκδοση KDE? αν διαβαζω καλα 5.18.3. Αν εγκαταστησεις το plasma-workspace-wayland πακετο , λογικα θα σου βγαλει επιλογη για wayland session κατω αριστερα στην login screen.
chek2fire Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 ok από τι βλέπω δεν το έχω εγκατεστημένο το πακέτο και ούτε πρόκειτε δεν υπάρχει λόγος δλδ μέχρι να γινει ποιο σταθερό.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Στις 20/2/2020 στις 9:29 ΠΜ, MESILIKAS είπε Καλημέρα Ubuntu "20.04 Focal Fossa" and Cinnamon Remix Δωσε screenshot στον λαο!!
Hawk_K Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 αυτό δεξιά είναι conky? Αν ναι ρε παιδία αυτό πως το ρυθμίζεις, το κατέβασα ασχολήθηκα λίγο αλλά δεν κατάλαβα Χριστό
jim_p Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δεν το ρυθμιζεις. Βρισκεις ενα ετοιμο .conkyrc ( = το configuration file) του που να σου κανει πανω κατω και μετα το τροποποιεις αναλογα.
MESILIKAS Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Hawk_K είπε αυτό δεξιά είναι conky? Αν ναι ρε παιδία αυτό πως το ρυθμίζεις, το κατέβασα ασχολήθηκα λίγο αλλά δεν κατάλαβα Χριστό Πράγματι conky είναι το συγκεκριμένο το εχω φτιάξει από την έκδοση 14.04 και το μεταφέρω σε κάθε νέα έκδοση που κάνω εγκατάσταση, έχει λεπτομερείς δουλειά να το προσαρμόσεις στην κάθε οθόνη που δουλεύεις όποιος ενδιαφέρεται θα βρει έτοιμα παραπλήσια conkyrc στο επίσημο φόρουμ του Ubuntu εδω: https://ubuntuforums.org Ο καιρός είναι το Conkywx άλλο κεφάλαιο που προσαρμόζεται μέσα στο conkyrc και θα βρείτε πληροφορίες ΕΔΩ: http://foreverquest.blogspot Επεξ/σία 1 Απριλίου 2020 από MESILIKAS 2
e-tic Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Παίζοντας και χωρίς να αφιερώσω ιδιαίτερο χρόνο, ένα OSX theme, OSX icons και cairo-dock με όμοια icons 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις