dimitra_m3 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Τι βίβλος ρε συ...τι ισορροποιημένα...το διάβασα και πήγαν να μου πέσουν τα μαλλιά. Πολλά από αυτά που λέει είναι bro-science και παρά το γεγονός ότι λέει ότι αναφέρεται σε αυτούς που θέλουν αν χάσουν λίπος γράφει λες και αυτοί που θα τα κάνουν είναι ήδη 8%. Όσο για τον καταβολισμό κοίταγα τις προάλες ένα literature review όπου φαίνεται αυτό που λένε πολλοί. Όσο περισσότερο λίπος έχεις τόσο μικρότερη πιθανότητα έχεις να χάσεις μυς. Όσο πέφτει το ποσοστό (κοντά στο 10%) τόσο μικρότερο πρέπει να γίνεται το έλλειμα θερμίδων έτσι ώστε να χαθούν λιγότεροι μυς σε αντίθεση με το αν έχεις μεγαλύτερο έλλειμα. Που βρήκες; λάθη; Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι το έχει. Για μένα λάθος ήταν η αποχή από τα άπαχα γαλακτοκομικά (μιας και αυτό το επίπεδο το πετυχαίνεις σε απογλυκογόνωση πριν από αγώνες
bosei Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Που βρήκες; λάθη; Τι να σου πω...από το ότι πρέπει να τρως μόνο βρώμη και μούσλι (αν είναι δυνατόν σε λίγο θα πει και για το τιλάπια για να λεπτύνει το δέρμα) μέχρι στο ότι πρέπει να κάνεις νηστικός αερόβια ή να κάνεις γεύματα ανα 2-3 ώρες για να αυξηθεί ο μεταβολισμός.
mgs4 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Από υδατάνθρακες απαγορεύονται οι αμυλώδεις(ρύζι, πατάτα, μακαρόνια), καθώς επίσης όλα τα παράγωγα του αλευριού, αλλά και τα φρούτα. Οκ για τα παράγωγα του αλευριού αλλά τα υπόλοιπα; Τα φρούτα ειδικά και το ρύζι/πατάτες;;
bosei Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Οκ για τα παράγωγα του αλευριού αλλά τα υπόλοιπα; Τα φρούτα ειδικά και το ρύζι/πατάτες;; Ας το...αν βρει κανείς reference γι αυτό σφύρα μου...
dimitra_m3 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Τι να σου πω...από το ότι πρέπει να τρως μόνο βρώμη και μούσλι (αν είναι δυνατόν σε λίγο θα πει και για το τιλάπια για να λεπτύνει το δέρμα) μέχρι στο ότι πρέπει να κάνεις νηστικός αερόβια ή να κάνεις γεύματα ανα 2-3 ώρες για να αυξηθεί ο μεταβολισμός. ναι αυτά τα παρατήρησα και εγώ παράλληλα με το γιαούρτι και τα λοιπά γαλακτοκομικά. Κοίτα σε γενικές γραμμές σε κάποιον που τώρα μαθαίνει του δίνει καλές οδηγίες, πχ ότι δεν επιτυγχάνεται η τοπική καύση λίπους κτλ. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η έμφαση στην κατανάλωση σαλατών. Οι ινώδεις υδατάνθρακες δυσκολεύουν την αφομείωση της πρωτεϊνης. Όπως και τραγικά άκυρο ήταν τα 30γρμ ζωικής άπαχης πρωτεϊνης ανά γεύμα
bosei Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Που βρήκες; λάθη; Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι το έχει. Για μένα λάθος ήταν η αποχή από τα άπαχα γαλακτοκομικά (μιας και αυτό το επίπεδο το πετυχαίνεις σε απογλυκογόνωση πριν από αγώνες Μερικά από αυτά που γράφει είναι αντιλήψεις παλαιότερων ετών και πλέον bro-science. Σίγουρα σχέση με το bodybuilding έχει απλά εγώ τουλάχιστον θέλω να δω και καμία αναφορά από αυτά που λέει γιατί έχω βαρεθεί αν διαβάζω πράγματα που δεν μπορούν πλέον να υποστηριχτούν/ 1
dimitra_m3 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Οκ για τα παράγωγα του αλευριού αλλά τα υπόλοιπα; Τα φρούτα ειδικά και το ρύζι/πατάτες;; Τα φρούτα λόγω φρουκτώζης και τα υπόλοιπα λόγω υψηλού γλυκαιμικού δείκτη (παράγουν ινσουλίνη που βοηθάει στη λιπογέννηση) Αλλά και πάλι είναι λίγο τραβηγμένο. Δλδ αν καταναλώνεις ρύζι πχ basmati δεν θα σε κρατήσει εκτός από τη σύνθεση μυών
bosei Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 ναι αυτά τα παρατήρησα και εγώ παράλληλα με το γιαούρτι και τα λοιπά γαλακτοκομικά. Κοίτα σε γενικές γραμμές σε κάποιον που τώρα μαθαίνει του δίνει καλές οδηγίες, πχ ότι δεν επιτυγχάνεται η τοπική καύση λίπους κτλ. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η έμφαση στην κατανάλωση σαλατών. Οι ινώδεις υδατάνθρακες δυσκολεύουν την αφομείωση της πρωτεϊνης. Όπως και τραγικά άκυρο ήταν τα 30γρμ ζωικής άπαχης πρωτεϊνης ανά γεύμα Τι να σου πω...εγώ δεν θα το έδινα σε κάποιον να το κοιτάξει που τώρα ξεκινάει. Δεν συσκολεύουν οι ινώδεις υδ/ακες την αφομείωση...καθυστερούν την πέψη. Αυτό πέρα από τις ώρες κοντά στην προπόνηση δεν σε ενοχλεί κάπου...ίσα ίσα μπορεί και να επιδιώκεται. 1
yannis27gr Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Ηoney i'm home! Πισω στην βαση και χωρις ζημιες ,αν και με την διατροφη πηγα 15 μερες πισω εφαγα και το πρωτο μου παγωτο για φετος Nurburgring οδηγησα σε track days ,K O Λ Α Σ Η ! Δηλαδή, ο Φωτάρας ταυτόχρονα μας λέει ότι πήγε Nurburgring (τι ονόματα, dear god) και ότι έφαγε παγωτό κι εσείς ασχολείστε μόνο με το παγωτό;! Seriously;!! Θέλουμε εντυπώσεις (γεύση, ποσότητα, κτλ...)
dimitra_m3 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Τι να σου πω...εγώ δεν θα το έδινα σε κάποιον να το κοιτάξει που τώρα ξεκινάει. Δεν συσκολεύουν οι ινώδεις υδ/ακες την αφομείωση...καθυστερούν την πέψη. Αυτό πέρα από τις ώρες κοντά στην προπόνηση δεν σε ενοχλεί κάπου...ίσα ίσα μπορεί και να επιδιώκεται. Έχω ακούσει και τα δύο, καθυστέρηση πέψης και δυσκολία αφομείωσης. Και κάτι για την ντομάτα ότι πρέπει να αποφεύγεται λόγω του ενός από τα δύο (καθυστέρηση ή δυσκολία αφομείωσης) δεν θυμάμαι.
chrisxkar Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Παν μετρον αριστο παιδια μην πηγαινετε απο το υγιες στο υποχονδριο.Ενταξει καλη η γυμναστικη καλο το να βελτιωνεις τη διατροφη σου αλλα το να κοβεις την ντοματα για οποιονδηποτε λογο ειναι...καπως
bosei Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Έχω ακούσει και τα δύο, καθυστέρηση πέψης και δυσκολία αφομείωσης. Και κάτι για την ντομάτα ότι πρέπει να αποφεύγεται λόγω του ενός από τα δύο (καθυστέρηση ή δυσκολία αφομείωσης) δεν θυμάμαι. Τι να σου πω...εγώ για καθυστέρηση της πέψης έχω διαβάσει...τίποτα για αφομείωση. 1
mgs4 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Τα φρούτα λόγω φρουκτώζης και τα υπόλοιπα λόγω υψηλού γλυκαιμικού δείκτη (παράγουν ινσουλίνη που βοηθάει στη λιπογέννηση) Αλλά και πάλι είναι λίγο τραβηγμένο. Δλδ αν καταναλώνεις ρύζι πχ basmati δεν θα σε κρατήσει εκτός από τη σύνθεση μυών Δήμητρα τι να σου. Γενικά έχω διαβάσει και εγώ πολλές ανακρίβειες/γενικεύσεις σε διαφορα αρθρα και φόρουμ. Αυτό πάντως που έχω να πω για εμένα προσωπικά (γιατί κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες/στόχους) είναι ότι αν δεν φάω αμυλούχο υδατάνθρακα θα καταλήξω σκελετομένος + πεσμένη ενέργεια.
alex_000 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Παν μετρον αριστο παιδια μην πηγαινετε απο το υγιες στο υποχονδριο.Ενταξει καλη η γυμναστικη καλο το να βελτιωνεις τη διατροφη σου αλλα το να κοβεις την ντοματα για οποιονδηποτε λογο ειναι...καπως την ντομάτα δεν πρέπει να την κόβει κανένας. Κατά τα άλλα είναι θέμα στόχων. Άλλος θέλει να μοιάζει το σώμα του σαν οδικός χάρτης οπότε δεν τρώει ούτε φρούτα (το bodybuilding σαν άθλημα έτσι είναι στο κάτω κάτω), άλλος είναι ευχαριστημένος με ένα γυμνασμένο σώμα και 4 pack και την βγάζει με ένα καλό διατροφικό πλάνο αλλά με τα παγωτά του και τα φρούτα του, και άλλος απλά δεν θέλει να είναι παχύσαρκος οπότε πίνει 1 litro coca cola light αντί κανονική, και προσπαθεί να μην τηγανίζει τα πάντα και να τσιμπολογάει όσο δυνατόν λιγότερο. Το παν μέτρον άρισο γενικά δεν είναι σωστό γνωμικό όσον αφορά την προσπάθεια αυτοβελτιώσης / παραγωγικότητας κτλ. Δεν μπορείς να πεις σε έναν αθλητή "παν μέτρον άριστον" ρίξε λίγο τις επιδόσεις σου, και ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει ότι στόχους γουστάρει. ----- εγώ τελευταία έχω βάλει 700 γραμμάρια σε ένα μήνα, η μέση όμως έπεσε 1 εκατοστό, παγωτά και φρούτα κάθε μέρα (αλλά με μετρημένες θερμίδες όχι χύμα). Το συνεχίζω έτσι μέχρι να βάλω άλλο 1,5 κιλό και εκεί θα αποφασίσω πως θα κινηθώ. Έχω επίσης επαναφέρει το τοστ με μαύρο ψωμί στην διατροφή μου. Οταν ήμουν μικρός (και χοντρός κάπου 95 κιλά ήμουν στα 14) ο λόγος ήταν η αγάπη μου για το τοστάκι !!. 2 τοστάκια με μαυρο ψωμί, γαλοπούλα, κασέρι low fat και ντοματοσαλάτα είναι το βραδινό των ονείρων (κάθεται και ωραία μετά από μισό κιλό παγωτό. ) 5
thomasG4 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δήμητρα τι να σου. Γενικά έχω διαβάσει και εγώ πολλές ανακρίβειες/γενικεύσεις σε διαφορα αρθρα και φόρουμ. Αυτό πάντως που έχω να πω για εμένα προσωπικά (γιατί κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες/στόχους) είναι ότι αν δεν φάω αμυλούχο υδατάνθρακα θα καταλήξω σκελετομένος + πεσμένη ενέργεια. Άμα τρως βρώμη δηλαδή και καστανό ρύζι, θα έχεις πεσμένη ενέργεια; Για το σκελετωμένος, άμα διάβασες το άρθρο λέει ότι αναφέρεται για μείωση του λίπους. Αν θυμάμαι καλά είσαι αδύνατος όποτε ναι εσένα προσωπικά δεν σου κάνει, γιατί θέλεις αύξηση μυικής μάζας καταρχάς και αναγκαστικά θα πάρεις και λίπος. Γενικά το άρθρο λέει κάποια σωστά πράγματα. Το θέμα είναι ότι είναι για αρκετά προχωρημένο επίπεδο, δεν είναι για αρχάριους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις