Προς το περιεχόμενο

Mac vs PC [και πάλι...]

andreaseto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή τα απλά laptops με τον χρόνο σβήνουν? Πεθαίνουν? Λιώνουν? What?

Και ο πατέρας μου έχει ενα πεταμένο toshiba celeron 0.1 Ghz πάνω απο 4 χρόνια κ αν αφήσουμε την μπαταρία στην άκρη (κρατάει γύρω στο 5λεπτο) είναι μια χαρά για surfing-dvding και age of empires 2.

• Απαντ. 876
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δηλαδή τα απλά laptops με τον χρόνο σβήνουν? Πεθαίνουν? Λιώνουν? What?

Και ο πατέρας μου έχει ενα πεταμένο toshiba celeron 0.1 Ghz πάνω απο 4 χρόνια κ αν αφήσουμε την μπαταρία στην άκρη (κρατάει γύρω στο 5λεπτο) είναι μια χαρά για surfing-dvding και age of empires 2.

Είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι macbook... ;

Δημοσ.
Δεν συνεννοούμαστε με τίποτα. Είναι απίστευτο.

Γράφω "ποιος θα τρέχει καλύτερα" και συ μου συγκρίνεις πάλι τους αριθμούς των πυρήνων.

Είναι δυνατόν να σου λέω ότι το 1 είναι μεγαλύτερο από το 2; Έλεος. Προσπάθησε λίγο να καταλάβεις τι λέω.

Στο παράδειγμά σου: άνθρωποι που έχουν αγοράσει laptop πριν από 4 χρόνια, το έχουν για πέταμα. Η αδερφή μου έχει mac από τότε και το χρησιμοποιεί κανονικότατα και δεν κάνει σκέψεις να το πετάξει. Τώρα, γιατί μπορεί να είναι τόσο χαζοί οι άνθρωποι που πετάνε τα γρήγορα laptop τους, σε σχέση με αυτούς που δεν πετάνε τα αργά mac τους, ε, δε θέλει και πολύ να το καταλάβεις. Λίγο θέληση χρειάζεται και ξεκόλλημα.

Ειμαι με λαπτοπ 4 ετων οπου η μπαταρια του κραταει 4 ωρες, ειναι πιο γρηγορο κ αποκρισημο απο τα πιο ακριβα mac laptop εκεινης της εποχης,δεν ζεσταινεται.. Εχει κ οθονη που τις γωνιες θεασης κ τα χρωματα δεν τα πιανουν ουτε τα macbook.

Δεν ειναι για πεταμα..

Αλλα τωρα που το σκεφτομαι, μαλλον ειναι για πεταμα, αφου το λεει ο Manuel.

Ο καλύτερος λόγος για να πάρεις Mac, είναι η αντοχή στο χρόνο.

Για να το λες εσυ,μαλλον ετσι θα ειναι..

Μαθαμε λοιπον οτι ενας iMac g5 μονοπυρηνος εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο , καλυτερες επιδοσεις κ "θα τρεχει καλυτερα" απο εναν διπυρηνο pc παρομοιων χρηματων ιδιας εποχης .

Το λεει o Manuel. (ενα προβλημα στην αποδειξη-τεκμηριωση εχει, αλλα δεν πειραζει.)

ΥΓ. Αυτή η ιστορία με την ποιότητα των videos απορώ πως την θεωρείς και επιχείρημα, καθώς για τις οθόνες που μιλάμε, η ποιότητα του video δεν ανεβαίνει από ένα σημείο και έπειτα. Μιλάμε ξεκάθαρα για κόλλημα από ένα σημείο και έπειτα.

Για να το λες εσυ,μαλλον ετσι θα ειναι..

Δημοσ.

Μαλλον ο manuel θα εννοει οτι επειδη το λειτουργικο αξιοποιει τους πυρηνες πολυ καλα γιαυτο θα κραταει στο χρονο...

Haha ποιο λαπτοπ εχεις και εχει τοσο καλη μπαταρια?

Δημοσ.

Ωραία... Haha από περιέργεια σε ποιο laptop αναφέρεσαι; Μετά από 4 χρόνια και έχει 4 ώρες μπαταρία; Και τι είδους οθόνη έχει που είναι τόσο καλή; IPS ή ΤΝ;

Δημοσ.

Πολυ προσωπικα πηγε το ολο θεμα παιδια, απλα επειδη ενας μη σχετικος λεει οτι ενας μονοπυρηνος iMac g5 "θα τρεχει καλυτερα" απο ενα διπυρηνο pc ιδιων χρηματων εκεινης της εποχης.

Θα επρεπε οσοι τουλαχιστον εχουν μια σχετικη ιδεα, να τον ενημερωσουν οτι κατι τετοιο δεν ισχυει..

Τον αχαρο αυτον ρολο τον ανελαβα εγω..

Φανταζομαι κ οι περισσοτεροι απο εσας διαφωνειτε με αυτο το ανεκδοτο, απλα αφηνετε (κ καλα κανετε) αυτο το ατομο να εκτιθεται.

Υ.Γ.: Tn ειναι η οθονη του hp compaq που εχω (ips ειχαν μονο καποια ibm thinkpad παλιοτερα), απλα εχει καλυτερα χρωματα κ γωνιες θεασης απο τα macbook, αλλα χειροτερα απο τα macbook pro.

Δημοσ.
Πολυ προσωπικα πηγε το ολο θεμα παιδια, απλα επειδη ενας μη σχετικος λεει οτι ενας μονοπυρηνος iMac g5 "θα τρεχει καλυτερα" απο ενα διπυρηνο pc ιδιων χρηματων εκεινης της εποχης.

Θα επρεπε οσοι τουλαχιστον εχουν μια σχετικη ιδεα, να τον ενημερωσουν οτι κατι τετοιο δεν ισχυει..

Φανταζομαι κ οι περισσοτεροι απο εσας διαφωνειτε με αυτο το ανεκδοτο, απλα αφηνετε (κ καλα κανετε) αυτο το ατομο να εκτιθεται.

Υ.Γ.: Tn ειναι η οθονη του hp compaq που εχω (ips ειχαν μονο καποια ibm thinkpad παλιοτερα), απλα εχει καλυτερα χρωματα κ γωνιες θεασης απο τα macbook, αλλα χειροτερα απο τα macbook pro.

Ok haHA. Thanks for the info. Δεν είχα καμμία πρόθεση αντιπαράθεσης. Απλώς ήθελα να μάθω τα ακριβή στοιχεία. Γιατί αν έχεις τόσο καλή μπαταρία, αυτό είναι άξιο αναφοράς για κάποιους που τους ενδιαφέρει η αυτονομία. Γενικά τα HP έχουν τόσο καλή μπαταρία ή μόνο τα compaq; Ποια ήταν η αυτονιμία όταν η μπαταρία ήταν καινούργια;

Δημοσ.
Ok haHA. Thanks for the info. Δεν είχα καμμία πρόθεση αντιπαράθεσης. Απλώς ήθελα να μάθω τα ακριβή στοιχεία. Γιατί αν έχεις τόσο καλή μπαταρία, αυτό είναι άξιο αναφοράς για κάποιους που τους ενδιαφέρει η αυτονομία. Γενικά τα HP έχουν τόσο καλή μπαταρία ή μόνο τα compaq; Ποια ήταν η αυτονιμία όταν η μπαταρία ήταν καινούργια;

Δεν ειπα οτι εχεις διαθεση αντιπαραθεσης ρε!!

Για αυτο κ απαντησα σοβαρα σε εσενα. (αν κ ειναι λιγο περιεργο που δεν "κατακρινετε" μερικα ανεκδοτα που ακουγονται εδω μεσα)

Τα απλα hp δεν εχουν καμμια σχεση σε ποιοτητα κλπ με τα hp compaq κ ιδιαιτερα με τις πιο επαγγελματικες σειρες των hp compaq που ειναι πολυ ανωτερες..

Το ιδιο ισχυει κ για τις διαφορες σειρες των dell(καμμια σχεση πχ τα φθηνιαρικα vostro με τα επαγγελματικα latitude) ή των ibm thinkpad.

Υ.Γ.: Η μπαταρια σε idle κ με μεσαια φωτεινοτητα εχει τωρα γυρω στις 4-4.5 ωρες αυτονομια, σε απλη χρηση wifi surfing εχει γυρω στις 3-3.5 ωρες .

Προσθεσε σχεδον μια ωρα σε αυτα τα νουμερα οταν ηταν καινουρια. (Σημειωτεον οτι εχει γινει undervolting στη cpu οποτε εχω κερδισει κ απο εκει κανα 15λεπτο)

Δημοσ.
να τον ενημερωσουν οτι κατι τετοιο δεν ισχυει..

Πόσο... ΜΑ ΠΟΣΟ σε καταλαβαίνω...

Δημοσ.

Έχει παραγίνει το κακό με αυτό το θέμα. Γι αυτό θα παραθέσω την πραγματική αλήθεια.

Τα MAC είναι καλύτερα από τα PC και αποδεδειγμένα, οι Mac χρήστες έιναι πολύ πιο έξυπνοι από τους χρήστες PC. Και για όλα αυτά υπάρχει επιστημονική απόδειξη!!! Κι επειδή δε μου αρέσει να μιλάω χωρίς αποδείξεις σας αναφέρω το απόλυτα επιστημονικό site, που τα εξηγεί λεπτομερώς όλα αυτά!!!

http://www.tamaceinaikaliteraapotapc.com

Δημοσ.

Μην το κουράζετε τόσο πολύ το θέμα. Η σύγκριση του hardware είναι σχετικά εύκολη, ειδικά μετα την μετάβαση σε intel της πλατφόρμας της Apple. Το να λες ότι π.χ. το τάδε μηχάνημα με Windows είναι λίγο πιο γρήγορο/αργό από το τάδε μηχάνημα με Mac OS είναι συζητήσιμο. Το να συγκρίνεις όμως μονοπύρηνους με διπύρηνους είναι καπως παρατραβηγμένο. Πλέον οι πλατφόρμα της Apple είναι ίδια μ' αυτή των συμαβατικών pc, και αυτο αποδεικνύεται περίτρανα από τα osx86 projects.

Η Apple πουλάει καινοτομία στα "περιφερειακά" με τα οποία εξοπλίζει του υπολογιστές της, όπως το άψογο trackpad των Macbook, και άλλες λεπτομέριες που κάνουν τη διαφορά σε ένα μηχάνημα. Όσο αφορά όμως τον hardware-ικο σκελετό του μηχανήματος, πουλάει ότι ακριβώς πουλάνε και οι υπόλοιποι κατασκευαστές. Επίσης, τα apple μηχανήματα είναι πολύ ποιοτικά, από τα πιο ποιοτικά που υπάρχουν, αλλά είναι 2-3 κατασκευαστές που φτιάχνουν και αυτοί πολύ ποιοτικά μηχανήματα (ίσως όχι λευκά και με multitouch trackpad, αλλά ποιοτικότατα σε θέματα κατασκευής και υλικών).

Η διαφορά των mac με τα pc είναι ποιοτική, όχι ποσοτική. Σου δίνει το Mac OS + πολλές καινοτομίες σε θέματα κατασκευής, υλικών και ευκολιών στη χρηση του μηχανήματος. Δεν σου δίνει κάτι εξαιρετικά διαφορετικό σε επεξεργαστική απόδοση από ένα μηχάνημα παρόμοιων specs. Είναι σημαντικό να αισθανόμαστε καλυμμένοι με το μηχάνημα που αγοράζουμε (σε μια τιμή διόλου ευκαταφρώνητη), αλλά είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζουμε ακριβώς τι αγοράζουμε (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αγοράσαμε γουρούνι στο σακι, δεν εννοώ αυτό).

Δημοσ.

@ waves

ΧαχαΧαχαχαχΑΧαΧα.... Καλό καλό... :P

@ all

Τα πράγματα είναι απλά.

Τα mac σαν hardware δεν είναι καλύτερα από τα pc...!

Τα λειτουργικά τους είναι που κάνουν την διαφορά.

Σαφώς το Leopard είναι ανώτερο των windows.

(Το linux είναι ανώτερο των windows και τα βάζω στο ίδιο καζάνι με το leopard απλά απευθύνονται σε διαφορετικό target group).

Απλά τα windows επειδή έχουν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας έχουν και τις περισσότερες εφαρμογές για τους χρήστες τους.

Οπότε κάποιοι αναγκαστικά παραμένουμε σε αυτά.

Τελεία και παύλα.

Κάποιος που ξέρει, και διαλέγει συνειδητά ένα λειτουργικό δεν είναι χαζός...

Το κάνει για κάποιο λόγο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...