Morosana Δημοσ. Τετάρτη στις 08:47 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:47 μμ 2 ώρες πριν, Dante80 είπε Διάβασα ένα ενδιαφέρον άρθρο του W.O.E. τις προάλλες για την κατάσταση της Rolex το 2025 και της εμπειρίας που βιώνουν οι πελάτες της τα τελευταία χρόνια. Rolex, A Love-Hate Relationship I love Rolex, but after buying my first new Rolex GMT from an AD, I am not sure modern Rolex is the brand for me. The Crown’s customer experience may be an existential threat. Τεράστια αλήθεια No one has sold more Omega watches than Rolex Η Rolex όπως και η Ferrari που λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο έχουν καταφέρει ο μύθος και η αύρα τους να είναι μεγαλύτερος από το προϊόν και τους πελάτες τους. Είναι από τις ελάχιστες εταιρείες που έχουν καταφέρει αντί να έχουν ανάγκη τους πελάτες τους οι πελάτες να έχουν ανάγκη τη φίρμα. 5
mike15 Δημοσ. Τετάρτη στις 09:34 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:34 μμ (επεξεργασμένο) περαν της τεχνολογικης του ποιοτητας, σαν ομορφια εκτος απο το σηματακι δεν βλεπω κατι που να σε τραβαει.ενα κοινο καντραν ειναι. αυτο που σκεφτομαι συνηθως για αντικειμενα ειναι,αν δεν ειχε αυτο το σημα θα το αγοραζες? δλδ. τι να πουν οι iwc, breitling,omega,tag hauer ,longines , ακομα και τα Vacheron η' το seiko που ποσταρε ο dante ,με το απλο αλλα πολυ ομορφο καντραν του,εαν το Rolex ειναι ομορφο.αλλα στον κοσμο των αντικειμενων μετραει η ιστορια ,η κουλτουρα που εχει διαμορφωθει ,το μαρκετινγ που συνοδευει αυτα τα 2, ο σπονσορας στην φορμουλα 1,ειδικα στο τεννις και φυσικα η αξια μεταπωλησης που εχουν δημιουργησει ολα αυτα τα προηγουμενα. Επεξ/σία Τετάρτη στις 09:35 μμ από mike15
Nabuko Δημοσ. Τετάρτη στις 11:41 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:41 μμ Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα ή περί ορέξεως ουδείς λόγος. Η παροιμία αυτή σημαίνει πως στα θέματα γούστου δεν υπάρχουν κανόνες και πρότυπα και στον καθένα μπορεί να του αρέσει ό,τι θέλει. 2
Titos301 Δημοσ. Πέμπτη στις 12:02 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:02 πμ δεν εχω φορεσει ποτε ρολοι χρησιμοποιω κινητο και περιστασιακα ενα smartband, μου εκανα δωρο το ρολοι με το μπρασελε ελεγα να δοκιμαζα με το δερματινο τι λετε; ποια τα υπερ και κατα, ποια η γνωμη σας και τι θα μου προτεινατε; ηλικια ~30 SRPD37J1 SRPE15J1
KrisDs Δημοσ. Πέμπτη στις 01:03 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:03 πμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Titos301 είπε δεν εχω φορεσει ποτε ρολοι χρησιμοποιω κινητο και περιστασιακα ενα smartband, μου εκανα δωρο το ρολοι με το μπρασελε ελεγα να δοκιμαζα με το δερματινο τι λετε; ποια τα υπερ και κατα, ποια η γνωμη σας και τι θα μου προτεινατε; ηλικια ~30 SRPD37J1 SRPE15J1 Ο «κανόνας» λέει ότι τα ρολόγια τα αγοράζουμε πάντα με μπρασελέ αν έχουν τέτοια έκδοση. Εννοείται ότι είναι καθαρά γούστο και τι βολεύει και τον καθένα για αυτό και έβαλα τα εισαγωγικά. Από εκεί και πέρα πρέπει να αποφασίσεις το στυλ που θέλεις και σε τι budget. Τα ρολόγια που έβαλες ανήκουν στα Seiko Presage Cocktail Time και σαν σειρά έχουν εντυπωσιακά καντράν για την τιμή τους. Όπως πάντα δες τα από κοντά πρώτα, να τα φορέσεις και αποφασίζεις. Σε τέτοιο στυλ χωρίς να ξεφεύγεις ιδιαίτερα σε τιμές μπορείς να δεις και Tissot PRX Quartz (ή αυτόματα σε παραπάνω τιμή), και Citizen Tsuyosa. 7 ώρες πριν, sphinxgr είπε Μα για μεταχειρισμένο μιλάμε ούτως ή αλλως!!!! Τα service στις επίσημες αντιπροσωπείες ούτως ή αλλως αλλάζουν ότι είναι χαλασμένο με αυθεντικά ανταλλακτικά. Για αυτό είναι κ ακριβά Ας βάλω κ μια φωτό το δικό μου το οποίο μεν το αγαπώ, αλλά προσωπικά αγαπώ περισσότερο κ φοράω περισσότερες μέρες το χρόνο το casio 5600 που έχω. Στο τέλος της ημέρας θεωρώ ότι αυτό είναι και το νόημα, να έχεις ένα ποιοτικό ρολόι (ή ρολόγια για τους πιο φανατικούς) που σου αρέσει να το βλέπεις, να το φοράς και να το χαίρεσαι, ούτε τα ονόματα, ούτε το marketing και τα υπόλοιπα. Επεξ/σία Πέμπτη στις 01:20 πμ από KrisDs 1
slzr Δημοσ. Πέμπτη στις 01:19 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:19 πμ 1 ώρα πριν, Titos301 είπε δεν εχω φορεσει ποτε ρολοι χρησιμοποιω κινητο και περιστασιακα ενα smartband, μου εκανα δωρο το ρολοι με το μπρασελε ελεγα να δοκιμαζα με το δερματινο τι λετε; ποια τα υπερ και κατα, ποια η γνωμη σας και τι θα μου προτεινατε; ηλικια ~30 SRPD37J1 SRPE15J1 Το βασικότερο είναι ότι θα συνηθίσεις να σηκώνεις το αριστερό (ή δεξί) μανίκι για να τσεκάρεις την ώρα , χωρίς να κοιτάς το κινητό... Α ! μετά θα κοιτάς και το κιν για αναπάντητες..
Dante80 Δημοσ. Πέμπτη στις 08:39 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:39 πμ 8 hours ago, Titos301 said: δεν εχω φορεσει ποτε ρολοι χρησιμοποιω κινητο και περιστασιακα ενα smartband, μου εκανα δωρο το ρολοι με το μπρασελε ελεγα να δοκιμαζα με το δερματινο τι λετε; ποια τα υπερ και κατα, ποια η γνωμη σας και τι θα μου προτεινατε; ηλικια ~30 SRPD37J1 SRPE15J1 Σε γενικές γραμμές, όπως είπε και ο φίλος KrisDs προτιμάμε να αγοράσουμε με μπρασελέ και μετά παίρνουμε ότι λουράκι θέλουμε να του βάλουμε πάνω. Στο μυαλό σου να έχεις πως τα λουράκια στα ρολόγια δεν τα παντρεύεσαι, είναι αξεσουάρ. Τα αλλάζεις ανάλογα με την περίσταση, το ντύσιμο ή την χρήση που θέλεις να κάνεις. Δλδ μπορείς να έχεις το ρολόι από πάνω με το μπρασελέ του, να πάρεις ένα ωραίο καφέ δερμάτινο λουράκι για έξοδο, ένα μαλακό σιλικόνης για κάθε μέρα, και ένα καραβόπανο πράσινο να ταιριάζει με το καντράν όμορφα. 2
majunior Δημοσ. Πέμπτη στις 09:51 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:51 πμ Στις 30/4/2025 στις 9:14 ΠΜ, bill_viper είπε Εδώ και μία φωτό με το 41mm με Azzuro blue dial που δοκίμασα. Εγώ το βλέπω μεγάλο για το χέρι σου. Η μόδα στα ρολόγια (αν σε απαχολεί) είναι για μικρότερες διαστάσεις αυτή την εποχή. Όσο για το Jubilee με fluted στο συγκεκριμένο μοντέλο, προσωπικά το βρίσκω υπερβολικό για άντρα και μου θυμίζει Άραβα ή επιχειρηματία εστίασης.
Nabuko Δημοσ. Πέμπτη στις 10:04 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:04 πμ Ο τύπος έκατσε και έψαξε όλα τα Citizen κάτω απ' τα 500 ντόλαρς και προτείνει 20 από αυτά. Ομολογώ ότι μου έκαναν κλικ κάποια και σε συνδυασμό με την τιμή βεβαίως βεβαίως 😁 2
Axelq Δημοσ. Πέμπτη στις 10:23 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:23 πμ Είδα το post του @Dante80 με το Seiko SBTH007 και δεν μπόρεσα να αντισταθώ. Τι προτείνετε για καθημερινό "rolex explorer στυλ", δηλαδή πολύ απλό καντράν, με sapphire glass και quartz για να μπορώ να το πάρω και να φύγω. Έχω Seiko SRPF79J1, Tissot PRX Ice Blue και κάποια Casio.
mike15 Δημοσ. Πέμπτη στις 10:25 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:25 πμ (επεξεργασμένο) ... Επεξ/σία Πέμπτη στις 10:27 πμ από mike15
Dante80 Δημοσ. Πέμπτη στις 12:12 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:12 μμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Axelq said: Είδα το post του @Dante80 με το Seiko SBTH007 και δεν μπόρεσα να αντισταθώ. Τι προτείνετε για καθημερινό "rolex explorer στυλ", δηλαδή πολύ απλό καντράν, με sapphire glass και quartz για να μπορώ να το πάρω και να φύγω. Έχω Seiko SRPF79J1, Tissot PRX Ice Blue και κάποια Casio. Αν δεν σε πειράζουν τα κινέζικα homage, ρίξε μια ματιά εδώ. Ζαφείρι, VH31 Quartz (χτυπάει 4 φορές το δευτερόλεπτο οπότε δείχνει σαν αυτόματο σχεδόν), μαζεμένο 37αρι, explorer στυλ που έλεγες, μπλέ λουμινόβα και πολύ καλή κάσα και μπρασελέ για τα λεφτά. Επεξ/σία Πέμπτη στις 12:15 μμ από Dante80 1
Axelq Δημοσ. Πέμπτη στις 01:41 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:41 μμ 1 hour ago, Dante80 said: Αν δεν σε πειράζουν τα κινέζικα homage, ρίξε μια ματιά εδώ. Ζαφείρι, VH31 Quartz (χτυπάει 4 φορές το δευτερόλεπτο οπότε δείχνει σαν αυτόματο σχεδόν), μαζεμένο 37αρι, explorer στυλ που έλεγες, μπλέ λουμινόβα και πολύ καλή κάσα και μπρασελέ για τα λεφτά. Δεν μου αρέσουν και πολύ τα homage, ειδικά όταν μπορείς να βρεις το Seiko στην ίδια τιμή. 1
Dante80 Δημοσ. Πέμπτη στις 03:03 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:03 μμ 1 hour ago, Axelq said: Δεν μου αρέσουν και πολύ τα homage, ειδικά όταν μπορείς να βρεις το Seiko στην ίδια τιμή. Ρίξε μια ματιά τότε στο βιντεάκι του Nabuko από πάνω, έχει μερικά ενδιαφέροντα eco drive με τα χαρακτηριστικά που ψάχνεις. 1
bill_viper Δημοσ. Παρασκευή στις 09:56 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:56 πμ (επεξεργασμένο) Στις 30/4/2025 στις 12:26 ΜΜ, KrisDs είπε Να μας πει και εμάς που κάνει service γιατί 600 ευρώ στο επίσημο της Rolex δεν έπαιζε ούτε πριν από χρόνια που οι τιμές ήταν χαμηλότερες. Πέρα από αυτό, το Datejust είναι κλασικό διαχρονικό GADA ρολόι, και από τις πιο safe επιλογές που μπορεί να κάνει κάποιος. Αν είσαι ανοιχτός σε προτάσεις, θα σου πρότεινα να τσεκάρεις και τα Aqua Terra από Omega, επίσης εξαιρετικά GADA ρολόγια. Δε γνωρίζω κάτι παραπάνω μιας και δεν έχω ιδία εμπειρία, απλά μεταφέρω τα λεγόμενα του. Θα το τσεκάρω και το Omega ευχαριστώ πολύ για την πρόταση. Αν και να είμαι ειλικρινής έχω σχεδόν κλείσει προς Rolex. Ωπ, πόσο όμορφο αυτό το Aqua Terra!! Στις 30/4/2025 στις 1:24 ΜΜ, sphinxgr είπε Σώστά έκανες. Μόνο αν το δεις στο χέρι, ξέρεις το πραγματικό μέγεθος που σου ταιριάζει. Για μένα, κοίταξε να πάρεις κανά Sub που θα κρατήσει κ την τιμή του και μετά απο 30 χρόνια θα έχει αξία κ χρηματική κ σαν εμφάνιση.... Ανεβαίνουν πολύ σε κόστος και δε θέλω να φτάσω στα 13-14-15k. Kαι παρόλο που τα είδα από κοντά (2-3 διαφορετικά χρώματα) συνεχίζουν να μου αφήνουν μία αίσθηση ενός sporty look μόνο και όχι κάτι παραπάνω. Το Datejust στα μάτια μου φαίνεται πιο elegant. Σε 30 χρόνια θα είμαι 70 και - λογικά - δε θα με ενδιαφέρει τόσο πολύ η χρηματική αξία και εμφάνιση.. 😛 Στις 30/4/2025 στις 4:41 ΜΜ, sphinxgr είπε Αλλο το να πάρεις ένα ρολόι 10.000€ κ να το πουλήσεις 7000 σε 5 χρόνια, και άλλο να το πάρεις 10.000 και να το πουλήσεις 1.000€ Το πρώτο είναι επένδυση. Έκανες κ το γούστο σου με 3.000€. Γιατί είναι επένδυση? Γιατί έκανες το γούστο σου με μικρό κόστος. Επένδυση δεν ειναι μόνο να βγάλεις, αλλά να κάνεις γούστα με μικρό κόστος Κανένα Datejust πάντως δεν έχει πέσει τόσο πολύ σε αξία. Η διαφορά καινούριου - μεταχειρισμένου Datejust είναι ακριβώς η ίδια όπως και των Submariner (τουλάχιστον με όσα βλέπω στο Chrono24). Σίγουρα η επιλογή έχει και στο πίσω μέρος του μυαλού αν για x y λόγο χρειαστεί να το πουλήσεις να μην έχεις μεγάλη χασούρα αλλά και στις 2 ανωτέρω επιλογές η χασούρα είναι μικρή. Στις 1/5/2025 στις 9:51 ΠΜ, majunior είπε Εγώ το βλέπω μεγάλο για το χέρι σου. Η μόδα στα ρολόγια (αν σε απαχολεί) είναι για μικρότερες διαστάσεις αυτή την εποχή. Όσο για το Jubilee με fluted στο συγκεκριμένο μοντέλο, προσωπικά το βρίσκω υπερβολικό για άντρα και μου θυμίζει Άραβα ή επιχειρηματία εστίασης. Προσωπικά μου φαίνεται οκ το 41. Και ο έμπορος το ίδιο είδε σε σχέση με το 36αρι. Η μόδα δε με απασχολεί, και τα μικρά ρολόγια δε μου αρέσουν σε ανδρικό καρπό, βγάζουν κάτι πολύ feminine (τουλάχιστον στα μάτια μου). Ήμουν χθες με τον κολλητό που έσκασε 6200€ για IWC σε τέτοιο μέγεθος και πραγματικά χανόταν το ρολόι... Εντάξει, νομίζω ότι είναι υπερβολική η σύγκριση Fluted/Jubilee με Aραβία ή εστίαση. 😊 Πάντως και το mind dial δεν είναι άσχημο τώρα που το ξαναβλέπω.. Επεξ/σία Παρασκευή στις 10:02 πμ από bill_viper 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα