Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, fylatos είπε

Υπάρχουν εξαιρετικά ακριβά ρολόγια που δεν φαίνονται ακριβά. Τώρα αν πέσεις στον Χ κακοποιό με γνώσεις ωρολογοποιίας οκ πάω πάσο.

Επίσης προφανώς και δε κάνεις χειρονακτική εργασία με πολύ ακριβό ρολόι. Πολλές φορές γενικά χωρίς ρολόι για να μην έχεις θέμα με το χέρι σου αν πιαστεί. 

Είναι θέμα δευτερολέπτων ο άσχετος να μαθει πόσο έχει το ρολόι σου. Σου κόβουν το χέρι εύκολα κ για 100€. Για ρολόγια χιλιάδων € είναι παντελώς αυτονόητο.

Το έχω ακριβό ρολόι, μόνο για γραφείο ή για ποτάρες που έχω παρκάρει το αμάξι απ εξω, είναι ξεκάθαρα δέσμευση κ παραχώρηση, για τη ζωή. Δεν κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη. Χειρότερη την κάνει.

Θέμα προτεραιοτήτων και διαχείρισης καταστάσεων του καθενός προφανώς. Ο καθένας επιλέγει τα ρίσκα και τα γούστα του.  

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Είναι θέμα δευτερολέπτων ο άσχετος να μαθει πόσο έχει το ρολόι σου. Σου κόβουν το χέρι εύκολα κ για 100€. Για ρολόγια χιλιάδων € είναι παντελώς αυτονόητο.

Το έχω ακριβό ρολόι, μόνο για γραφείο ή για ποτάρες που έχω παρκάρει το αμάξι απ εξω, είναι ξεκάθαρα δέσμευση κ παραχώρηση, για τη ζωή. Δεν κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη. Χειρότερη την κάνει.

Θέμα προτεραιοτήτων και διαχείρισης καταστάσεων του καθενός προφανώς. Ο καθένας επιλέγει τα ρίσκα και τα γούστα του.  

Τι θα το κάνει; Reverse search ενώ περπατάς για να το ξεχωρίσει από ένα Gant ξερωγω;

Απλά θα σου το κλέψει όπως θα έκλεβε ένα Gant. Κι εσύ θα το έχεις ασφαλισμένο και τέλος ή θα γίνεις ο μπαμπάς του batman ξερωγω.

Chopard-L.U.C.-Qualite-Fleurier.jpg

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Προσωπικά δεν πρόκειται να κάνω σε οτιδήποτε πίσω στη ζωή μου και στο τι με κάνει χαρούμενο για να ζω με τα "αν"..!!

Αντιθέτως, χειρότερη την κάνει τη ζωή σου όχι ένα καλό ρολόι (στην προκειμένη) αλλά ο φόβος του "αν" στην καθημερινότητα σου!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Huawei gt5 pro titanium, πανέμορφο, βλέπω τα seiko να σκουριάζουν στο συρτάρι... Πολύ premium κατασκευή. 

IMG_20250507_130301.jpg

Επεξ/σία από barimagas
  • Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Με την ίδια φιλοσοφία ούτε αμάξι πρέπει να έχουμε γιατί ο άσχετος επίσης μπορεί να μάθει πόσο κάνει, να σου κόψει το χέρι για να πάρει τα κλειδιά να το κλέψει, ούτε κινητό, ούτε πορτοφόλι, ούτε σπίτι, ούτε τίποτα. 

Ένα ρολόι είναι μην τρελαθούμε τώρα ότι κάνει πιο δύσκολη την ζωή ή ότι δεσμευόμαστε λες και κάναμε κανένα παιδί ή ότι παίρνουμε ρίσκα λες και πηδάμε από γκρεμό χωρίς αλεξίπτωτο. 

Αν κυκλοφορεί κάποιος στον καρπό με κανά Rolex ή κανα AP Rainbow εκεί ναι οκ κάνει μπαμ από χιλιόμετρα. Αλλά αυτός που έχει λεφτά για τέτοια ρολόγια δεν έχει ούτε πρόβλημα οικονομικό, έχει σίγουρα ασφάλιση και πιθανότατα και κανα δύο φουσκωτούς από δίπλα παρέα.

Δημοσ.

Στη φιλοσοφία και στη θεωρία κ στην παπάτζα, όλοι καλά τα λένε. Το μόνο εύκολο θα ήταν κ για μένα να γράψω 54.000 σελίδες φιλοσοφίας για τη ζωή και τι έχει βαρύτητα στη ζωή και πως πρέπει να τη χαίρεσαι πριν πεθάνεις κ όλα εδώ θα μείνουν και πρέπει να φύγεις χωρίς απωθημένα και λοιπές παπάτζες. 

Για αυτό έκλεισα το θέμα με το ακόλουθο :

6 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Δημοσ.
1 ώρα πριν, KrisDs είπε

Με την ίδια φιλοσοφία ούτε αμάξι πρέπει να έχουμε γιατί ο άσχετος επίσης μπορεί να μάθει πόσο κάνει, να σου κόψει το χέρι για να πάρει τα κλειδιά να το κλέψει, ούτε κινητό, ούτε πορτοφόλι, ούτε σπίτι, ούτε τίποτα. 

Ένα ρολόι είναι μην τρελαθούμε τώρα ότι κάνει πιο δύσκολη την ζωή ή ότι δεσμευόμαστε λες και κάναμε κανένα παιδί ή ότι παίρνουμε ρίσκα λες και πηδάμε από γκρεμό χωρίς αλεξίπτωτο. 

Αν κυκλοφορεί κάποιος στον καρπό με κανά Rolex ή κανα AP Rainbow εκεί ναι οκ κάνει μπαμ από χιλιόμετρα. Αλλά αυτός που έχει λεφτά για τέτοια ρολόγια δεν έχει ούτε πρόβλημα οικονομικό, έχει σίγουρα ασφάλιση και πιθανότατα και κανα δύο φουσκωτούς από δίπλα παρέα.

Το Rolex είναι αναγνωρίσιμο, το ΑP ειδικά ένα απλό μοντέλο με δερμάτινο λουράκι μπορεί ένας εντελώς άσχετος να το περάσει για το αντίστοιχο casio και ας κάνει πολλαπλάσια του ρολεξ.

Επίσης σιγά μην έχει φουσκωτούς οποίος έχει AP και ρολεξ.

Νορμάλ άνθρωποι είναι με μεγάλο εισόδημα όχι billionaires. Και πάλι αν μου την πέσει κάποιος με το ρολόι ε θα του δώσω το ρολόι. Σιγά μη με σφάξει κιόλας. Το ρίσκο είναι να χάσεις το ρολόι, πορτοφόλι, κινητό.

Πόσες ένοπλες ληστείες με κατάληξη ανθρωποκτονία γίνονται στην Ελλάδα δλδ απλά για να έχουμε ένα νούμερο. 2 τη δεκαετία;

Επίσης τι θα κάνεις; Θα βάλεις το AP να πας βόλτα στην Ομόνοια 2 το βράδι;

• Like 2
Δημοσ.

Έχουμε τόσες περιπτώσεις κομμένων χεριών για κλέψιμο ρολογιού στην Ελλάδα που πλέον είναι κάτι που πρέπει να το προσέχουμε?

• Haha 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, fylatos είπε

Το Rolex είναι αναγνωρίσιμο, το ΑP ειδικά ένα απλό μοντέλο με δερμάτινο λουράκι μπορεί ένας εντελώς άσχετος να το περάσει για το αντίστοιχο casio και ας κάνει πολλαπλάσια του ρολεξ.

Νορμάλ άνθρωποι είναι με μεγάλο εισόδημα όχι billionaires. Και πάλι αν μου την πέσει κάποιος με το ρολόι ε θα του δώσω το ρολόι. Σιγά μη με σφάξει κιόλας. Το ρίσκο είναι να χάσεις το ρολόι, πορτοφόλι, κινητό.

Πόσες ένοπλες ληστείες με κατάληξη ανθρωποκτονία γίνονται στην Ελλάδα δλδ απλά για να έχουμε ένα νούμερο. 2 τη δεκαετία;

Είναι θέμα μέρους. Και να δεις κάποιον με AP βράδυ στα πέριξ της Ομόνοιας πιθανότατα θα σκεφτείς ότι είναι κλώνος ενώ παρομοίως αν δεις κάποιον φοράει το ίδιο ρολόι και να τρώει στου Παπαϊωάννου στο Καβούρι θα σκεφτείς ότι είναι γνήσιο. 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, fylatos είπε

Αναφέρθηκα σε περιπτώσεις ρολογιών όπως AP Rainbow και Rolex Rainbow, τα οποία κοστίζουν πολλαπλάσια από τις κανονικές εκδόσεις και λόγω των πολύτιμων λίθων χτυπάνε από μακριά στο μάτι.

Και όποιος έχει ρολόγια τόσο ακριβά, έχει και ασφάλιση και συνήθως και προσωπική ασφάλεια για πολλούς και διάφορους λόγους όχι μόνο για τα ρολόγια που φοράει. 

Στα υπόλοιπα και βέβαια συμφωνούμε. Όπως σωστά είπες πόσοι ξέρουν να ξεχωρίσουν ένα απλό AP ή ένα απλό Patek με λουράκι? Λίγοι ασχολούμαστε και είμαστε λάτρεις του ρολογιού πλέον, η πλειοψηφία του κόσμου δεν ασχολείται καν με τι ρολόι φοράει ο διπλανός του, ούτε τα αναγνωρίζει, με εξαίρεση τίποτα Apple Watch.

Τόσα χρόνια προσωπικά δεν έχω ακούσει Αθήνα κάποιον να τον ληστέψει στον δρόμο για το ρολόι αλλά για κινητό-πορτοφόλι.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, KrisDs είπε

Αναφέρθηκα σε περιπτώσεις ρολογιών όπως AP Rainbow και Rolex Rainbow, τα οποία κοστίζουν πολλαπλάσια από τις κανονικές εκδόσεις και λόγω των πολύτιμων λίθων χτυπάνε από μακριά στο μάτι.

Και όποιος έχει ρολόγια τόσο ακριβά, έχει και ασφάλιση και συνήθως και προσωπική ασφάλεια για πολλούς και διάφορους λόγους όχι μόνο για τα ρολόγια που φοράει. 

Στα υπόλοιπα και βέβαια συμφωνούμε. Όπως σωστά είπες πόσοι ξέρουν να ξεχωρίσουν ένα απλό AP ή ένα απλό Patek με λουράκι? Λίγοι ασχολούμαστε και είμαστε λάτρεις του ρολογιού πλέον, η πλειοψηφία του κόσμου δεν ασχολείται καν με τι ρολόι φοράει ο διπλανός του, ούτε τα αναγνωρίζει, με εξαίρεση τίποτα Apple Watch.

Τόσα χρόνια προσωπικά δεν έχω ακούσει Αθήνα κάποιον να τον ληστέψει στον δρόμο για το ρολόι αλλά για κινητό-πορτοφόλι.

Στη Μύκονο γίνονται αρκετές κλοπες στα στενά από δαχτυλουργούς Μαροκινους Αλγερινούς που εκμεταλλεύονται το συνωστισμό και τους μεθυσμένους τουρίστες 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Morosana είπε

Στη Μύκονο γίνονται αρκετές κλοπες στα στενά από δαχτυλουργούς Μαροκινους Αλγερινούς που εκμεταλλεύονται το συνωστισμό και τους μεθυσμένους τουρίστες 

Και από Ιταλούς αν δεν κάνω λάθος. Είναι καλά διαβασμένοι όλοι αυτοί, χτυπάνε με σύστημα και συγκεκριμένα κομμάτια αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, δεν ασχολούνται συνήθως με ρολόγια μεγάλης παραγωγής κτλ.

Νομίζω είχαν κλέψει και γνωστού κοσμηματοπώλη ο οποίος γνώριζε τι γινόταν στο νησί με τις κλοπές και είχε πάρει μαζί του την ρέπλικα και όχι το original.

Επεξ/σία από KrisDs
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, KrisDs είπε

Και από Ιταλούς αν δεν κάνω λάθος. Είναι καλά διαβασμένοι όλοι αυτοί, χτυπάνε με σύστημα και συγκεκριμένα κομμάτια αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, δεν ασχολούνται συνήθως με ρολόγια μεγάλης παραγωγής κτλ.

Νομίζω είχαν κλέψει και γνωστού κοσμηματοπώλη ο οποίος γνώριζε τι γινόταν στο νησί με τις κλοπές και είχε πάρει μαζί του την ρέπλικα και όχι το original.

Από φίλο στο νησί ξέρω ότι την πέφτουν άσχημα όταν ξεφορτώνουν τα κρουαζιεροπλοια που έχουν λίγες ώρες μπροστά τους και πολλά περιστατικά δεν φτάνουν  καν σε  καταγγελία. Τα κομμάτια των δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων τις περισσότερες φορές κάνουν τζιζ και δεν είναι εύκολο να τα σπρώξουν, αυτά συνήθως τα κλέβουν από τις βίλες μαζί με άλλα κοσμήματα που έχουν ενημέρωση από καμαριέρες και διάφορους υποτακτικούς για θελήματα. Τα πιο εύκολα κομμάτια για flip είναι stainless sport κομμάτια αλλά φαντάζομαι αν δουν βολικό κάτι πιο βαρύ ή πιο φθηνό δεν θα πουν όχι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να βάλουμε μια και το τελευταίο φθηνούλι JDM αγροτεμάχιο εδώ. Χρονογράφος αυτή την φορά (SBTR023).

NZ4fMI3.jpeg

Μπρασελέ για τον Καιάδα πάλι (ως είθισται σε φθηνό Seiko), αλλά το καντράν σώζει την παρτίδα.

ye0csc1.jpeg

uoumstA.jpeg

tU0wFAo.jpeg

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...