Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, liakjim είπε

Δεν χρειάζεσαι κάτι περισσότερο από αυτό https://www.alphaclimagr.gr/product/1409384/tcl-elite-plus-tac-09chsa-xa412-klimatistiko-r32-inverter.html

Δουλεμένο από μέλη εδώ μέσα, φθηνό, αθόρυβο, ιονιστής, wifi και 10 έτη εγγύησης.

Mε καλύτερο scop https://www.alphaclimagr.gr/product/1409023/midea-mission-ii-mb-09n8d6-9-000-btu-a-klimatistiko.html

Αν θες να χώσεις χρήμα -> https://www.bestprice.gr/item/2155583885/daikin-ftxm25nrxm25n9.html

ή https://www.skroutz.gr/s/9524229/Haier-AS09DCAHRA-1U09JEDFRA.html

https://www.alphaclimagr.gr/product/1409148/fujitsu-kg-series-asyg09kgta-inverter-klimatistiko.html

Δεν έχουν ιονιστή αλλά υψηλό βαθμό απόδοσης. Αμφιβάλλω βέβαια αν θα τα αποσβέσεις ποτέ.

https://www.bestprice.gr/item/34554296/mitsubishi-mszmuz-ap25vg-inverter-klimatistiko-9000btuh.html

Αθόρυβο, wifi. Λίγο εκτός του μπάτζετ σου, αλλά με το seer που έχει θα το αποσβέσεις γρήγορα.

Η tcl δίνει 10ετή εγγύηση δίχως συντήρηση όπως η inventor;

Εχω διαβάσει σχεδόν όλο το thread απο την αρχή...fujitsu και toshiba πως και δεν πρότεινες;

Daikin όπως έχουν γράψει και η προηγουμενοι και ειμαι παθών απο πρώτο χέρι αν χαλάσει η πλακέτα καλύτερα αγόρασε καινούριο....

Το tcl αν όντως πέφτει τόσο χαμηλά στο θερμικό φορτίο που δίνει πρακτικά δεν θα δουλευει ποτέ on/off.

Επιπλέον γνωρίζει κάποιος αν ειναι all DC inverter;

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, liakjim είπε

Πας στα site τους και κατεβάζεις τους όρους εγγύησης.

ΕΑΝ ΕΙΧΕΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΙ ΘΑ ΕΒΑΖΕΣ:

1)Fujitsu KG Series ASYG09KGTA

2)Mitsubishi MSZ/MUZ-AP25VG

3) Toshiba Shorai R32 RAS-10PAVSG-E / RAS-10PKVSG-E ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ FUJITZU ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΘΩΣ ΕΧΩ MAX 850 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, RAS18 είπε

Θα πιάνει γρήγορα επιθυμητή και θα κλείνει. Βάλε ζακέτα καλύτερα 

Ειχα αποφασίσει 2 φορές να παρω το Shorai Premium 24 αλλά αυτη η "ευαισθησία" μου δεν με αφησε να κανω την παραγγελία.

Αυτο τον χειμωνα θα τον βγάλω κουτσα στραβα   ετσι καο Θα προσανατολιστώ μαλον για αντλία θερμότητας απο τον επομενο χειμωνα.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ANTONIO202 είπε

ΕΑΝ ΕΙΧΕΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΙ ΘΑ ΕΒΑΖΕΣ:

1)Fujitsu KG Series ASYG09KGTA

2)Mitsubishi MSZ/MUZ-AP25VG

3) Toshiba Shorai R32 RAS-10PAVSG-E / RAS-10PKVSG-E ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ FUJITZU ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΘΩΣ ΕΧΩ MAX 850 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ.

Προσωπικά θα έπαιρνα το Fujitsu  ή το mitsubishi λόγω απόδοσης παρόλο που δεν έχουν τα  7 έτη εγγύησης του Toshiba.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν ας ρωτήσω κι'εγω:

μεζονέτα (εξοχικό αρα δεν βιάζομαι) θέλω να τοποθετήσω στο ισόγειο κλιματιστικό,έχουμε ενα ενιαίο χωρο 45τμ άλλα και σκάλα ανοικτή που πάει στον πάνω όροφο.

Θέρμανση με ενδιαφέρει πιο πολυ ,στον υπολογισμό χοντρικά μου βγάζει αυτό κατω:

να πάω σε μεγάλη μονάδα εξω,να μην εχω θέματα με αποψύξεις,γιατί θα ειναι η μονή πηγή θέρμανσης τον χειμώνα.

βλέπω προσφορά (410 άλλα οκ)αυτό:https://www.plaisio.gr/catalog?location=categories%3dΚλίμα+Σπιτιού%2cΚλιματισμός%3bproductstatusdescr%3dsales%3bproduct%3d3061558

στα 720ε τι λέτε?

Screenshot(1).png

Επεξ/σία από aristidis540
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, aristidis540 είπε

Λοιπόν ας ρωτήσω κι'εγω:

μεζονέτα (εξοχικό αρα δεν βιάζομαι) θέλω να τοποθετήσω στο ισόγειο κλιματιστικό,έχουμε ενα ενιαίο χωρο 45τμ άλλα και σκάλα ανοικτή που πάει στον πάνω όροφο.

Θέρμανση με ενδιαφέρει πιο πολυ ,στον υπολογισμό χοντρικά μου βγάζει αυτό κατω:

να πάω σε μεγάλη μονάδα εξω,να μην εχω θέματα με αποψύξεις,γιατί θα ειναι η μονή πηγή θέρμανσης τον χειμώνα.

βλέπω προσφορά (410 άλλα οκ)αυτό:https://www.plaisio.gr/catalog?location=categories%3dΚλίμα+Σπιτιού%2cΚλιματισμός%3bproductstatusdescr%3dsales%3bproduct%3d3061558

στα 720ε τι λέτε?

Screenshot(1).png

Seer scop πολύ χάλια , μήπως να κοίταζες και κάποιο άλλο 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dimostr είπε

5.1 έχει σε θέρμανση. Δεν το λες χάλια. Μέτριο ναι.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, promachos είπε

Η tcl δίνει 10ετή εγγύηση δίχως συντήρηση όπως η inventor;

Εχω διαβάσει σχεδόν όλο το thread απο την αρχή...fujitsu και toshiba πως και δεν πρότεινες;

Daikin όπως έχουν γράψει και η προηγουμενοι και ειμαι παθών απο πρώτο χέρι αν χαλάσει η πλακέτα καλύτερα αγόρασε καινούριο....

Το tcl αν όντως πέφτει τόσο χαμηλά στο θερμικό φορτίο που δίνει πρακτικά δεν θα δουλευει ποτέ on/off.

Επιπλέον γνωρίζει κάποιος αν ειναι all DC inverter;

Μα σου έχω Fujitsu στις προτάσεις. 😊

Κανείς δεν μας έχει πει πόσο χαμηλά πέφτει το 9αρι TCL.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dimostr είπε

συμφωνώ άλλα μιλάμε για εξοχικό που θα δουλεύει λίγες μέρες.Το βασικό για μένα είναι εαν παω με πολύ κρυο να μην εχει θέμα,και βλέπω οτι εχει την ιδια εξωτερική με το 24αρι.

Σε συνδυασμό με το μικρότερο κομπρεσορα δεν θα σταματάει πουθενά.(εχω 12αρι mitsubishi στον χώρο μου και ξέρω πανω κατω τι μηχάνημα παίρνω)

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Το ποστάρω εδώ μετά από παρότρυνση αντμιν.

Στο σπίτι που νοικιάζω έχω ένα Carrier 42NQV035M2 (inverter), το οποίο και χρησιμοποιώ για θέρμανση τώρα τον χειμώνα (αρκετές ώρες, περίπου 10-12 καθημερινά, ίσως και παραπάνω).

Ενώ μέχρι προχθές δούλευε ρολόι κάθε μέρα, χωρίς καμία διακοπή για απόψυξη, προχθές που το άναψα, ανά 30 λεπτά με 1 ώρα σταματούσε για απόψυξη, που διαρκούσε περίπου 4-5 λεπτά.

Το ίδιο πράγμα έκανε όταν είχα πρωτονοικιάσει το σπίτι, πριν αρκετό καιρό, αλλά τότε έφταιγε ότι είχε μπουκώσει το φίλτρο από σκόνη, και μόλις το καθάρισα έφτιαξε. Έλεγξα το φίλτρο σήμερα και είναι πεντακάθαρο.

Χθες η κατάσταση ήταν κάπως καλύτερη, δηλαδή πάλι σταματούσε για αποψύξεις αλλά το έκανε ανά 1.5 - 2 ώρες.

Δεν γνωρίζω αν όντως η "διαδικασία" που κάνει λέγεται "απόψυξη", το υποθέτω αφού κάθε φορά που σταματάει ανάβει ένα λαμπάκι με μία χιονονιφάδα και σταγόνες, που στο manual λέει ότι είναι το defrost.

Σημείωση που ίσως είναι σημαντική: Πριν κάποιες μέρες είχα παρατηρήσει τυχαία ότι κάποια στιγμή άρχισε να στάζει από τον σωλήνα της εξωτερικής μονάδας (από εκείνον που βγαίνει το νερό κατά τη χρήση) για λίγη ώρα και με μικρή ένταση ένα κιτρινωπό νερό, σαν κατούρημα (😝), και ενώ το κλιματιστικό δεν δούλευε για αρκετές ώρες. Δεν γνωρίζω εάν το είχε ξανακάνει παλιότερα ή αν το ξανάκανε από τότε.

Παρόλα αυτά, να πω ότι όταν το κλιματιστικό δουλεύει, δουλεύει το ίδιο καλά με πριν, δηλαδή δεν υπάρχει κάποια πτώση στην απόδοση της θέρμανσης και της ισχύος.

Το κλιματιστικό είναι αρκετά καινούριο, νομίζω ο ιδιοκτήτης το έβαλε πριν 2-3 χρόνια.

Έχει κανείς καμία ιδέα για το τι μπορεί να φταίει; Η λογική, και με βάση αυτό που είπα, είναι να υπάρχει κάποια διαρροή στο φρέον, αλλά αν ήταν αυτό δε θα υπήρχε πτώση στην απόδοση της θέρμανσης; Επιπλέον, το ότι προχθές ήταν χειρότερη η "κατάσταση" απότι χθες τι μπορεί να σημαίνει; Υπάρχει περίπτωση να "μπούκωσε" κάποιος μηχανισμός από κάτι και σιγά σιγά να "ξεμπουκώνει";

Τέλος, δεν ξέρω αν έχει οποιαδήποτε σημασία, απλά το αναφέρω, ότι για αρκετές εβδομάδες εδώ που μένω (και όταν το κλιματιστικό δούλευε ρολόι) είχαμε πολύ χαμηλή υγρασία, και προχθές που άρχισε το πρόβλημα ήταν η μέρα που η υγρασία ξανανέβηκε στο 95-98% μετά από πολύ καιρό.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι, είναι σε average. Σε θερμό είναι 5.1.

https://www.tournikiotisgroup.gr/product/msz-hj/

Δε δίνει νουμερα αλλά κοίτα λίγο μήπως καταλάβεις γιατί εγώ δε το καταλαβαίνω έτσι όπως το έχει 

10 λεπτά πριν, aristidis540 είπε

συμφωνώ άλλα μιλάμε για εξοχικό που θα δουλεύει λίγες μέρες.Το βασικό για μένα είναι εαν παω με πολύ κρυο να μην εχει θέμα,και βλέπω οτι εχει την ιδια εξωτερική με το 24αρι.

Σε συνδυασμό με το μικρότερο κομπρεσορα δεν θα σταματάει πουθενά.(εχω 12αρι mitsubishi στον χώρο μου και ξέρω πανω κατω τι μηχάνημα παίρνω)

Αν είναι για περιστασιακή χρήση αλλάζει το θέμα 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Kda είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Το ποστάρω εδώ μετά από παρότρυνση αντμιν.

Στο σπίτι που νοικιάζω έχω ένα Carrier 42NQV035M2 (inverter), το οποίο και χρησιμοποιώ για θέρμανση τώρα τον χειμώνα (αρκετές ώρες, περίπου 10-12 καθημερινά, ίσως και παραπάνω).

Ενώ μέχρι προχθές δούλευε ρολόι κάθε μέρα, χωρίς καμία διακοπή για απόψυξη, προχθές που το άναψα, ανά 30 λεπτά με 1 ώρα σταματούσε για απόψυξη, που διαρκούσε περίπου 4-5 λεπτά.

Το ίδιο πράγμα έκανε όταν είχα πρωτονοικιάσει το σπίτι, πριν αρκετό καιρό, αλλά τότε έφταιγε ότι είχε μπουκώσει το φίλτρο από σκόνη, και μόλις το καθάρισα έφτιαξε. Έλεγξα το φίλτρο σήμερα και είναι πεντακάθαρο.

Χθες η κατάσταση ήταν κάπως καλύτερη, δηλαδή πάλι σταματούσε για αποψύξεις αλλά το έκανε ανά 1.5 - 2 ώρες.

Δεν γνωρίζω αν όντως η "διαδικασία" που κάνει λέγεται "απόψυξη", το υποθέτω αφού κάθε φορά που σταματάει ανάβει ένα λαμπάκι με μία χιονονιφάδα και σταγόνες, που στο manual λέει ότι είναι το defrost.

Σημείωση που ίσως είναι σημαντική: Πριν κάποιες μέρες είχα παρατηρήσει τυχαία ότι κάποια στιγμή άρχισε να στάζει από τον σωλήνα της εξωτερικής μονάδας (από εκείνον που βγαίνει το νερό κατά τη χρήση) για λίγη ώρα και με μικρή ένταση ένα κιτρινωπό νερό, σαν κατούρημα (😝), και ενώ το κλιματιστικό δεν δούλευε για αρκετές ώρες. Δεν γνωρίζω εάν το είχε ξανακάνει παλιότερα ή αν το ξανάκανε από τότε.

Παρόλα αυτά, να πω ότι όταν το κλιματιστικό δουλεύει, δουλεύει το ίδιο καλά με πριν, δηλαδή δεν υπάρχει κάποια πτώση στην απόδοση της θέρμανσης και της ισχύος.

Το κλιματιστικό είναι αρκετά καινούριο, νομίζω ο ιδιοκτήτης το έβαλε πριν 2-3 χρόνια.

Έχει κανείς καμία ιδέα για το τι μπορεί να φταίει; Η λογική, και με βάση αυτό που είπα, είναι να υπάρχει κάποια διαρροή στο φρέον, αλλά αν ήταν αυτό δε θα υπήρχε πτώση στην απόδοση της θέρμανσης; Επιπλέον, το ότι προχθές ήταν χειρότερη η "κατάσταση" απότι χθες τι μπορεί να σημαίνει; Υπάρχει περίπτωση να "μπούκωσε" κάποιος μηχανισμός από κάτι και σιγά σιγά να "ξεμπουκώνει";

Τέλος, δεν ξέρω αν έχει οποιαδήποτε σημασία, απλά το αναφέρω, ότι για αρκετές εβδομάδες εδώ που μένω (και όταν το κλιματιστικό δούλευε ρολόι) είχαμε πολύ χαμηλή υγρασία, και προχθές που άρχισε το πρόβλημα ήταν η μέρα που η υγρασία ξανανέβηκε στο 95-98% μετά από πολύ καιρό.

Κατέβασε λίγο αυτό https://carrier-aircon.ru/upload/service-manuals/42NQV035-SVM.pdf'

Στην σελ 63 έχει να κάνεις ένα self diagnose .

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, dimostr είπε

https://www.tournikiotisgroup.gr/product/msz-hj/

Δε δίνει νουμερα αλλά κοίτα λίγο μήπως καταλάβεις γιατί εγώ δε το καταλαβαίνω έτσι όπως το έχει 

αυτο που με προβληματίζει δεν ειναι τα scop(σε σχέση με τα φασόν θα καίει λιγότερο,και ας έχουν καλύτερα νούμερα) άλλα οτι εχει στα χαρτιά -10 στην θέρμανση,

ενω στα πιο καινούργια μοντέλα -15 και -20.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...