Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bill2015 είπε

Το δικό μου γτ κάνει έτσι πήρα στην εταιρία λένε λόγο του κρύου  δέν είναι απο το freon 

Αλλά βλέπω πλήρωσα κοντά 400 ευρώ και το χειμώνα κρυώνω 

Ποιο Τογιοτομι εχεις? Σου βγαζει ενδειξη οτι κανει defrost?

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, KSgJunior είπε

Ερώτηση γιατί με μπέρδεψαν λιγο...σε καινουργια ηλεκτρολογική καλωδίωση που θα συνδεθεί η εξωτερική  μονάδα από  24αρι κλιματιστικό (Fujitsu ASYG24KLCA)  ο ηλεκτρολόγος μου είπε για 4αρι καλώδιο...ενώ ο ψυκτικός για 2.5 ότι είναι οκ και υπερβολή το 4αρι.

Φαντάζομαι ότι ακούω τον ηλεκτρολόγο και προχωράω ή και το 2.5 στέκι σαν επιλογή γιατί τα μετρά είναι πολλά και υπάρχει μια σεβαστή διάφορα στο οικονομικό.

Για μενα προσωπικα δεν υπαρχει λογος να βαλεις 2.5 καλωδιο και 20Α ασφαλεια.

το ιδιο κλιματιστικο εχω και εγω σε 16Κ ασφαλεια και ακομα και στα πολυ κρυα που περασαν και σηκωνε αρκετες φορες high δεν ειδα ποτε πανω απο 11Α οποτε δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος υπαρξης 20Α και 2.5 καλωδιου

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, KSgJunior είπε

Ερώτηση γιατί με μπέρδεψαν λιγο...σε καινουργια ηλεκτρολογική καλωδίωση που θα συνδεθεί η εξωτερική  μονάδα από  24αρι κλιματιστικό (Fujitsu ASYG24KLCA)  ο ηλεκτρολόγος μου είπε για 4αρι καλώδιο...ενώ ο ψυκτικός για 2.5 ότι είναι οκ και υπερβολή το 4αρι.

Φαντάζομαι ότι ακούω τον ηλεκτρολόγο και προχωράω ή και το 2.5 στέκι σαν επιλογή γιατί τα μετρά είναι πολλά και υπάρχει μια σεβαστή διάφορα στο οικονομικό.

Χωρίς να είμαι ηλεκτρολόγος, από την στιγμή που το ASYG24KLCA ασφαλίζεται σύμφωνα με το εγχειρίδιο με 20Α ασφάλεια, θέλει 4άρι καλώδιο. Η ασφάλεια ασφαλίζει το καλώδιο.

Γιατί δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο την fgeurope; https://www.fgeurope.gr/el/contact

• Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Ποιο Τογιοτομι εχεις? Σου βγαζει ενδειξη οτι κανει defrost?

Αυτό https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/180695-toyotomi-tdn-tdg-a28vr7

όχι τπτ μόνο αναιβαίνει η περσίδα και δεν βγάζει αέρα έτσι το καταλαβαίνω 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, bill2015 είπε

Αυτό https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/180695-toyotomi-tdn-tdg-a28vr7

Δεν πρέπει να ειναι defrost... Μάλλον on-off είναι . Εγώ που έχω παρόμοιας τεχνολογίας toyotomi μια φορά το είδα να κάνει με τα πολλά κρύα . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, smav82 είπε

Δεν πρέπει να ειναι defrost... Μάλλον on-off είναι . Εγώ που έχω παρόμοιας τεχνολογίας toyotomi μια φορά το είδα να κάνει με τα πολλά κρύα . 

Όταν ένα κλιματιστικό κάνει on off  σταματάει και η περσίδα , κάτι άλλο έχει αυτό από την στιγμή που δεν βγάζει αέρα ίσως να το έβαζε σε μεγαλύτερη θερμοκρασία 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, bill2015 είπε

Πατα 4 φορες το ΤΕΜΡ και δες αν αλλαζει η ενδειξη θερμοκρασιας στο τηλεχειριστηριο.

Επεξ/σία από rbx1000
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, dimostr είπε

Όταν ένα κλιματιστικό κάνει on off  σταματάει και η περσίδα , κάτι άλλο έχει αυτό από την στιγμή που δεν βγάζει αέρα ίσως να το έβαζε σε μεγαλύτερη θερμοκρασία 

Αυτό λέω και εγώ. Στο δικό μου toyotomi στα off η περσίδα ανεβαίνει (δεν κλείνει) και σταματά 

Δημοσ.

Παιδια το κλιματιστικο απ οτι εχω καταλαβει, ξηραινει την ατμοσφαιρα. Η ερωτηση μου ειναι αν πρεπει να χρησιμοποιησω υγραντηρα στο δωματιο της κορης μου για να μην εχει θεμα με τον βηχα που οταν αρρωσταινει, την ταλαιπωρει πολυ.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ri3per είπε

Παιδια το κλιματιστικο απ οτι εχω καταλαβει, ξηραινει την ατμοσφαιρα. Η ερωτηση μου ειναι αν πρεπει να χρησιμοποιησω υγραντηρα στο δωματιο της κορης μου για να μην εχει θεμα με τον βηχα που οταν αρρωσταινει, την ταλαιπωρει πολυ.

Δεν ξηραίνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, ri3per είπε

Ενα κλιματιστικό στην θέρμανση, ΔΕΝ ξηραίνει την ατμόσφαιρα του χώρου μας. Απλα όπως ισχύει με όλες τις πηγές θερμότητες(πετρέλαιο,φυσικό αέριο κτλ) , οταν ανεβαίνει η θερμοκρασία του χώρου, πέφτει η σχετική υγρασία.

Αν γενικά έχεις θέμα ξηρασίας, ο υγραντήρας θα βοηθούσε.. (οπως και αν βάλεις μια κατσαρόλα με νερο να βράζει στο χώρο σου).

Σίγουρα βάλε εναν μετρητή σχετικής υγρασίας στον χώρο σου αν έχεις αμφιβολίες.

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, KSgJunior είπε

Ο ηλεκτρολόγος ειδε 12Α ονομαστικό και λέει 4αρι καλώδιο? (εκτός εάν έχεις πολλά μέτρα)

Απο εκει και πέρα και με 1.5αρι μια χαρά δουλεύει,εσυ βάζεις  2.5αρι με 16Α ασφάλεια και είναι σωστά.

Παλιά  χωρίς ινβερτερ ήθελε πολλά ρεύματα στην εκκίνηση (ως και 5 φόρες το ονομαστικό)τώρα δεν υπάρχει θέμα.

Επεξ/σία από aristidis540
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, aristidis540 είπε

Ο ηλεκτρολόγος ειδε 12Α ονομαστικό και λέει 4αρι καλώδιο? εάν ναι βρες άλλον ηλεκτρολόγο.

Απο εκει και πέρα και με 1.5αρι μια χαρά δουλεύει,εσυ βάζεις  2.5αρι με 16Α ασφάλεια και είναι σωστά.

Παλιά  χωρίς ινβερτερ ήθελε πολλά ρεύματα στην εκκίνηση (ως και 5 φόρες το ονομαστικό)τώρα δεν υπάρχει θέμα.

17.5A λέει μέγιστο.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, liakjim είπε

17.5A λέει μέγιστο.

αλλάζει το πράμα ,νομίζω κάποιος έγραψε για 12Α ονομαστικό και μπερδεύτηκα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την ώρα που κάνει defrost το έχω στους 26 και έχει μέσα 23 αλλά η εξωτερική ποίανει πάγο ενώ γειτονικά πιο παλία που είναι πιο ψηλά τπτ 

Λεει eco dc inverter 

Έτσι είναι από έξω έχει ένα αυτοκόλλητο που λέει την εταιρία εγκατάστασης και ακόμα ένα που έχει το σύμβολο του εύφλεκτου 

Δεν νομίζω να είναι on/off γτ φοράει r32

toyotomi-hiro-eco-htn-htg-717-r32-a34674-510x510.jpg

Επεξ/σία από bill2015
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...