Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dimostr είπε

Που σε προβληματίζει το οριζόντια , εφόσον λέει 25 μέτρα max μπορείς να πας μέχρι 25 μέτρα οριζόντια 

Πουθενά,  απλά δεν το έχω ξαναδεί έτσι.

Και λέω να ρωτήσω μη φάω φόλα 

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ptwma είπε

Πουθενά,  απλά δεν το έχω ξαναδεί έτσι.

Και λέω να ρωτήσω μη φάω φόλα 

Το θέμα με την απόσταση των σωληνώσεων είναι πρώτον ότι αν περάσεις ένα συγκεκριμένο αριθμό μέτρων θέλει συμπλήρωμα το φρέον και δεύτερο ότι ο χαλκός κοστίζει και πληρώνεται με το μέτρο 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dimostr είπε

Το θέμα με την απόσταση των σωληνώσεων είναι πρώτον ότι αν περάσεις ένα συγκεκριμένο αριθμό μέτρων θέλει συμπλήρωμα το φρέον και δεύτερο ότι ο χαλκός κοστίζει και πληρώνεται με το μέτρο 

Ε εντάξει υποτίθεται είναι και 3 μέτρα στην τιμή,  άντε να θέλω άλλα 3 μέτρα. 

Ποσό πάει; κάνα 20αρικο;

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, sonik_5 είπε

Το εργαλείο;

Θέλω σχεδόν αποκλειστικά ψύξη, θέρμανση μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για περιορισμένα διαστήματα. Υπολόγιζα περίπου 800-900€ όταν σκεφτόμουνα να καλύψω τον χώρο με ένα 18αρι. Σκέφτομαι τώρα μήπως μπορώ να καλύψω τα δύο δωμάτια με ένα κοινό και να βάλω άλλο ένα στον ενιαίο χώρο.

Δεν το έβαλα το λινκ; Sorry

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ptwma είπε

Ε εντάξει υποτίθεται είναι και 3 μέτρα στην τιμή,  άντε να θέλω άλλα 3 μέτρα. 

Ποσό πάει; κάνα 20αρικο;

Ε κάπου εκεί θα χρεώνουν πιστεύω , τώρα για το ποσά μέτρα είναι μέσα στην τιμή αυτό δε το ξέρω , ανάλογα το συνεργείο η την συμφωνία που έχει γίνει 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, guzel είπε

Όχι έχουμε καλοκαιρινές πιτζάμες και πικέ κουβερτούλα. 

Πέραν της πλάκας, νομίζω 25-28 είναι η κατάλληλη για καλοκαίρι με ελαφρύ ρουχισμό. 

Me 28 στο υπνοδωμάτιο οποίος μπουκάρει  θα κάνει μονόζυγο ιφ γιου νοου γουατ αι μιν.

Δημοσ.

Έκανα κάποιες τροποποιήσεις στις απαντήσεις μου (είχα δηλώσει την ανατολική πλευρά ως ελεύθερη στον αέρα αλλά αυτό δεν ισχύει αφού από εκεί είναι τα δωμάτια) και είμαι στα 3800Watt το οποίο με βγάζει στα ~13000BTU. Η θερμοκρασία 22 βαθμών όμως μου φαίνεται πολύ χαμηλή για τα γούστα μου. Ένα 12αρι θα την κάνει την δουλεια;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sonik_5 είπε

Έκανα κάποιες τροποποιήσεις στις απαντήσεις μου (είχα δηλώσει την ανατολική πλευρά ως ελεύθερη στον αέρα αλλά αυτό δεν ισχύει αφού από εκεί είναι τα δωμάτια) και είμαι στα 3800Watt το οποίο με βγάζει στα ~13000BTU. Η θερμοκρασία 22 βαθμών όμως μου φαίνεται πολύ χαμηλή για τα γούστα μου. Ένα 12αρι θα την κάνει την δουλεια;

Θα βάλεις πιο πάνω από 22 στη θέρμανση αν ναι ξανάκανε το τεστ με την θερμοκρασία που θες 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sonik_5 είπε

Παραπάνω απο 22 βαθμούς στην θέρμανση ; 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Παραπάνω απο 22 βαθμούς στην θέρμανση ; 

Οh yes!
Υπαρχουμε κι εμεις που θελουμε 23-24.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, sonik_5 είπε

Η ψύξη είναι πιο εύκολη υπόθεση από τη θέρμανση, οπότε παίζεται.

Βέβαια να ξέρεις, ότι το εργαλείο αυτό, σε καμιά περίπτωση δεν υποκαθιστά μια μελέτη απωλειών και ούτε ξέρουμε τι έχει ως δεδομένα, οπότε μη το παίρνεις για δεδομένο.

Προσωπικά σε αυτές τις οριακές περιπτώσεις, προτείνω μεγαλύτερο για σιγουριά.

Προτάσεις :

Αν έχεις κάρτα eurobank https://www.mediamarkt.gr/el/product/_midea-mb-18n8d0-i-mission-wifi-1211229.html

βγαίνει 664€

αλλιώς https://www.public.gr/product/klimatistiko-inverter-midea-mission-mb-18n8d0-18000-btu-wi-fi/prod9997074pp/?sku=sku9859043pp

2η πρόταση

https://www.bestprice.gr/item/2155327576/haier-tundra-green-as50tdbhra1u50jeffra.html

Μετά για τα υπνοδωμάτια, μιας και είναι πολύ μικρά, θα έβαζα κάτι φθηνό με εγγύηση πχ

https://www.bestprice.gr/item/2155331024/tcl-elite-tac-09chsaxa51.html

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά.

Έχω ένα πολύ μικρό δωμάτιο γραφείου περίπου 10-12 τμ. Ψάχνω κάτι γύρω στα 300-350 το πολύ τελική (δηλαδή μαζί με την εγκατάσταση). 
Ψάχνωντας βρήκα αυτό https://www.coolservice4u.gr/product/796/klimatismos-nordstar-toixoy-klimatistiko-nordstar-cs25v3g-v-ay4-

Αλλά δεν έχω ιδέα από κλιματιστικά και δεν ξέρω αν αξίζει. Έχετε να αντιπροτείνετε κάτι;

(Η θέρμανση δε με απασχολεί ιδιαίτερα)

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από vinty
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, dimostr είπε

Θα βάλεις πιο πάνω από 22 στη θέρμανση αν ναι ξανάκανε το τεστ με την θερμοκρασία που θες 

12 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Οh yes!
Υπαρχουμε κι εμεις που θελουμε 23-24.

Δεν το θέλει για θέρμανση , οπότε θα βγάλει τα αντίθετα συμπεράσματα.

Ίσως θα έπρεπε να το βάζουμε στη χαμηλότερη τιμή για ανάγκες ψύξης πχ 15C .

Επεξ/σία από liakjim
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...