Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

7 ώρες πριν, a2d είπε

Είμαι σχετικά νέος στο φόρουμ και έχω διαβάσει πάνω από τα μισά ποστ. Η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί πολύ... 

Στη σαλονοκουζινα έχω ένα 12αρι απλό morris και σε ένα από τα υπνοδωμάτια (13τμ με 3,5 μ τζαμαρία) που θα αρχίσει να κοιμάται η 3χρονη κόρη μου δεν έχει κλιματιστικό. Η ιδέα μου είναι να μεταφέρω εκεί το morris και να βάλω ένα 18αρι στη σαλονοκουζινα. Έχω 2 ερωτησεις

1. αξίζει το κόπο? Η να πάρω κατευθείαν ένα 9αρι?

2 ποιο μου προτείνετε μέχρι 1κ?μου αρέσει πολύ το daikin και το haier ποιο από τα 2 όμως? 

Όταν λες απλό morris , εννοείς on-off;

Το 12άρι επαρκεί για την σαλονοκουζίνα;

Για ψύξη μόνο ψάχνεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τις τελευταίες μέρες που πάω για δουλειά το μεσημέρι παρατηρώ τις άτσαλες εγκαταστάσεις των περισσότερων κλιματιστικών που έχει γίνει άρπα κόλα. Στο 80% από αυτά δεν υπάρχει κουλούρα από πίσω και ζήτημα να υπάρχουν σωληνώσεις πάνω από ένα μέτρο όταν η μονάδες, εσωτερική και εξωτερική  είναι η μία απέναντι από την άλλη. Όταν και αν μπορέσω θα βγάλω φωτογραφίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά κι ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Είναι πολύτιμη η βοήθειά σας. Ψάχνω εδώ κι ένα μήνα τι κλιματιστικά να πάρω κι έχω ψιλοχαθεί ακόμη κι ενώ σας διαβάζω! Οι πωλητές λένε πολλές φορές τα ανάποδα από αυτά που διαβάζω εδώ σχετικά με την ποιότητα στις μάρκες... Όπως καταλαβαίνετε δεν τους εμπιστεύομαι. 😋

Επί της ουσίας, χρειάζομαι δύο κλιματιστικά. Το ένα θα μπει σε υπνοδωμάτιο όχι πάνω από 10τμ (άρα 9άρι) και το άλλο σε σαλοκουζίνα μικρή γύρω στα 20τμ (12άρι; ). Επειδή θα πάρω κι άλλα πράγματα δε θέλω να ξεφύγω σε τιμές να πάρω κάτι τοπ αυτή τη στιγμή. Υπολόγιζα 800 για τα δύο χωρίς εγκατάσταση κι άντε να φτάσω τα 1.000 αν έβρισκα με δωρεάν εγκατάσταση, παραπάνω δεν πάει. Το σπίτι έχει ατομική θέρμανση πετρελαίου, έχει τρελή υγρασία άρα θα αγοραστεί και αφυγραντήρας, διπλα τζάμια, αλλά είναι σε όροφο κι από πάνω δεν έχει μπει ακόμη σκεπή. Έχει ταράτσα με μόνωση. Τα κλιματιστικά θα δουλέψουν κυρίως καλοκαίρι και επικουρικά με το καλοριφέρ τον χειμώνα, αλλά δε θα είναι η βασική επιλογή για θέρμανση.

1η σκέψη: Παίρνω δύο οικονομικά TCL και κάνω τη δουλειά μου φροντίζοντας να διατηρήσω την εγγύηση 10 ετών χωρίς μεγάλες προσδοκίες.

2 σκέψη: Δίνω παραπάνω για να πάω στα Carrier Crystal που ο Κωτσος δίνει με δωρεάν εγκατάσταση. Αξίζουν όμως περισσότερο;  

3η σκέψη: Στα ίδια λεφτά βγαίνουν και τα Izuru, αλλά δε σας βλέπω ζεστούς με την Toyotomi. 

4η σκέψη (και τελευταία): Πάω στα 1.100 και παίρνω δύο Daikin Siesta. Τι διαφορές θα δω από τα υπόλοιπα; 

Επεξ/σία από Toxo <3 lover

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Toxo <3 lover

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/211884-morris-wfin26150-smart

+

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/211885-morris-wfin35150-smart

O λόγος που σε πάω στα morris και όχι στα αντίστοιχα TCL Miracle II , είναι η ύπαρξη ifeel στα morris που θα βοηθήσει στο πολύ μικρό δωμάτιο των 10τμ αλλά και σε αμφότερα σε θέρμανση.

Έχουν 5 χρόνια εγγύηση , παααααααρα πολύ καλό seer και wifi.

Βγαίνουν όμως πάνω από το μπάτζετ.

Μπορείς να πας και σε 2 φθηνά TCL, πχ το elite premium  στα 650€ και τα 2. Δεν θα έχουν την απόδοση, ούτε το ifeel. Ίσως να μην αποσβεστεί και ποτέ το έξτρα κόστος των μόρις. Θα έχεις και 10 χρόνια εγγύηση.

Για τα daikin θα έλεγα μάλλον όχι μιας και δεν θα χρησιμοποιούν πολύ στη θέρμανση.

Αν όμως χρησιμοποιηθούν, θα αξίζουν λόγω υψηλού scop και εφόσον χρησιμοποιηθούν πολύ. Έχουν όμως πιο χαμηλό seer από morris/miracle. Και επίσης το 9άρι θα υποφέρει στα 10τμ με ασταμάτητα on-offs.

Τα crystal δεν είναι κακή επιλογή σε ψύξη. Μπορείς να διαβάσεις την κριτική μου στο σκρουτζ. Έχουν πιστοποίηση eurovent και αρκετά καλό seer. Έχουν και follow me. Αναφέρομαι στα crystal II μιας και τα ΙΙΙ είναι πιο θορυβώδη στη 2η σκάλα και δεν θα τα προτιμούσα. Όμως έχουν 5 χρόνια εγγύηση με υποχρεωτικό σέρβις. Οπότε θα προτιμούσα τα σχεδόν ίδια (+ ιονιστή) inventor aria . 840€ χωρίς εγκατάσταση. Και 10 χρόνια εγγύηση (με online καταχώρηση).

Άρα , όχι με σειρά προτίμησης έχεις

1. Φθηνά tcl

2. Aria

3. Morris

ΥΓ Για κάποιον λόγο δεν μπορώ να κάνω quote

Επεξ/σία από liakjim
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, mr.Vox είπε

Τις τελευταίες μέρες που πάω για δουλειά το μεσημέρι παρατηρώ τις άτσαλες εγκαταστάσεις των περισσότερων κλιματιστικών που έχει γίνει άρπα κόλα. Στο 80% από αυτά δεν υπάρχει κουλούρα από πίσω και ζήτημα να υπάρχουν σωληνώσεις πάνω από ένα μέτρο όταν η μονάδες, εσωτερική και εξωτερική  είναι η μία απέναντι από την άλλη. Όταν και αν μπορέσω θα βγάλω φωτογραφίες.

Αν τα κάναν οπως πρέπει θα είχαν λιγότερο κέρδος λογω χαμένου χρόνου. Επίσης οι ψυκτικοι δεν ειναι μηχανολογοι και με 1 μετρο σωληνα δουλευει μια χαρα και δε ξερουν ουτε τους νοιαζει να μάθουν επιπτώσεις. Στη πράξη δουλεύει και η πλειοψηφεια του κοσμου ειναι ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Επίσης μπορεί να φταίει το οτι δε γινεται σωστη εκπαιδευση απο τις εταιρίες. Αντιστοιχα και στην οικοδομη σε πολλούς τομεις. Ακομα και την υγρομονωση τη θεωρουν περιττή αρκετοι μάστορες

1 ώρα πριν, pippo-101 είπε

καλησπερα ομαδα 

για τα tesla τι γνωμη εχετε ? 

Δεν έχουν αξιολογηθεί ακόμα.

Ταγκάρω τον @vins, ο οποίος έβαλε/θα βάλει ένα να σου πει.

23 λεπτά πριν, pippo-101 είπε

ευχαριστω . 

κοιταω και τα bosch και μου κανει εντυπωση που εχουν ελαχιστες αξιολογισεις στο γνωστο site 

Ποιά bosch λες ; Αυτό ; https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198997-bosch-serie-6-b1zai0950w

Εάν ναι, είναι copy paste με το crystal II και το inventor Aria. Δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ακριβότερο με μικρότερη εγγύηση.

3 ώρες πριν, Toxo <3 lover είπε

1η σκέψη: Παίρνω δύο οικονομικά TCL και κάνω τη δουλειά μου φροντίζοντας να διατηρήσω την εγγύηση 10 ετών χωρίς μεγάλες προσδοκίες.

2 σκέψη: Δίνω παραπάνω για να πάω στα Carrier Crystal που ο Κωτσος δίνει με δωρεάν εγκατάσταση. Αξίζουν όμως περισσότερο;  

3η σκέψη: Στα ίδια λεφτά βγαίνουν και τα Izuru, αλλά δε σας βλέπω ζεστούς με την Toyotomi. 

4η σκέψη (και τελευταία): Πάω στα 1.100 και παίρνω δύο Daikin Siesta. Τι διαφορές θα δω από τα υπόλοιπα; 

https://www.ydor.com.gr/klimatistiko-daikin-sensira-ftxc35b-rxc35b.html

491 το κάθε DAIKIN οποτε 982 για τα δύο και με 5 χρόνια εγγύηση. Βάλε και 2 εγκαταστάσεις στα 140 και αυτο θα είναι το κόστος για τα DAIKIN.

1 ώρα πριν, mr.Vox είπε

Βλέπω και παλιά πέραν των 15 χρόνων τα οποία έχουν κουλούρες όπως έχω και εγώ ένα.

Tα περισσοτερα με R22 ειναι ok με 1 μετρο σωληνα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...