Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Curtis76 είπε

Τα δυο πρωτα δεν εχουν σχεση με το GE.  Θα επαιρνα το mirai γιατι ειναι νεο μοντελο με R32 . Το daikin παλιωσε (R410a). Το mirai εχει συμπιεστη made in Japan, αν αυτο σε ενδιαφερει. Σαν μαρκες η daikin θεωρειται ανωτερη της toshiba. Το GE και χειροτερο SCOP και R410a και σαν μαρκα ειναι μετρια.

Εγώ θα έλεγα οτι daikin toshiba και mitsubishi σχεδόν ισάξιες. 

5 ώρες πριν, Curtis76 είπε

Σχετικα με τις τιμες, ως πελατης γνωριζω οτι οταν μια τεχνολογια φευγει πρεπει να ειναι πιο φτηνη. Ειναι κοινη λογικη. Αυτοι πολυ λογικο να τα πουλανε με βαση αυτο που λες, εγω ομως σαν αγοραστης θα αγορασω με βαση τη λογικη του αγοραστη και οχι με βαση τη λογικη του πωλητη. Η δικη μου λογικη λεει οτι ξεστοκαρουν και αν δε τα πουλησουν θα τους μεινουν οποτε θα πρεπει να πεσουν οι τιμες. Οταν θα αρχισουν να αγχωνονται θα το κανουν. Και τοτε θα βλεπεις το μοντελο των 1000€ σημερα, αυριο να το πουλανε 600 γιατι ο κοσμος δε αγοραζει r410a θα καταλαβεις οτι εκανες λαθος επιλογη. Πραγματικα απορω πως δε σε ενδιαφερει το ψυκτικο μεσο. Το λες και μονος σου 7% καλυτερη αποδοση. Για τις αλλες συνθηκες που λες δεν εχουν νοημα και απλα μπερδευουν τη συζητηση. Δεν ειναι δυσκολο να κρατησεις τα αλλα σταθερα και να μιλησουμε για το ψυκτικο μεσο. Διαφορετικα να αγορασουν ολλοι daikin ή mitsubishi που εχουν ολο αυτο το πακετο που λες και δουλευουν ρολοι.

Μακάρι ο κάθε αγοραστής κλιματιστικού να τα έψαχνε τόσο αναλυτικά, ψυκτικά μέσα, επιδόσεις αυτών, τεχνολογίες κτλ. Η συντριπτική πλειοψηφία μπαίνει στο κατάστημα έχοντας υπόψη ένα ανώτατο όριο για το budget, αναφέρει στον πωλητή τα τετραγωνικά του χώρου και αγοράζει ανάλογα τι θα του πει ο πωλητής. 

13 λεπτά πριν, marten είπε

Diskimpex...  αξιζει να πληρωσεις παραπανω για το toshiba suzumi ή οχι ?

Ειναι μεταξυ Daikin και Τoshiba.

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/155276-toshiba-suzumi-plus-ras18n3av2

Πόσο παραπάνω είναι η τιμή του δεύτερου και τι επιπλέον χαρακτηριστικά έχει. Οι μάρκες είναι κορυφαίες πάντως.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Έχεις λινκ από το κλιματιστικό της daikin να δω τα χαρακτηριστικά του?

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/186882-daikin-ftx50kv-siesta-comfora

Yπαρχει επισης και ακομη ενα Daikin που αναμενεται να ρθει.

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/186768-daikin-atxc50a-siesta-sensira

Δημοσ.

Τα είδα και τα δύο, σχεδόν ισάξια είναι με μικροδιαφορές. Βέβαια ψάξε αν υπάρχουν πληροφορίες και στις επίσημες ιστοσελίδες των κατασκευαστών γιατί τα καταστήματα γράφουν οτι να ναι μερικές φορές.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Τα είδα και τα δύο, σχεδόν ισάξια είναι με μικροδιαφορές. Βέβαια ψάξε αν υπάρχουν πληροφορίες και στις επίσημες ιστοσελίδες των κατασκευαστών γιατί τα καταστήματα γράφουν οτι να ναι μερικές φορές.

Ναι οντως ...απλα το δευτερο εχει r32 αν δεν κανω λαθος.Τεσπα μικρες οι διαφορές αλλα θα το κοιταξω λιγο καλυτερα .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Curtis76 είπε

Σχετικα με τα φυλλαδια που λες. Πας με τις πηγες που αναφερεις και ρωτας. Αντιστοιχες πηγες σε αλλες μαρκες φασον δε βρισκεις για να ρωτησεις. Σου πουλαει ο αλλος το φασον, σου λεει οτι εχει συμπιεστη panasonic, και εχεις και μια εγγυηση στο χερι που δε σου διασφαλιζει οτι αν χαλασει ο συμπιεστης θα μπει το ιδιο εξαρτημα.

Αυτο με το diesel ειναι ασχετο παραδειγμα. Εδω δεν αντικαθηστα η μια τεχνολογια την αλλη οπως γινεται με το R32 και το Ρ410a. Μιλαμε για αντικατασταση τεχνολογιας, πιστευω να καταλαβαινομαστε. Το παραδειγμα στα καυσιμα ειναι αντιστοιχο με βενζινη super και αμολυβδη.

Σχετικα με τις τιμες, ως πελατης γνωριζω οτι οταν μια τεχνολογια φευγει πρεπει να ειναι πιο φτηνη. Ειναι κοινη λογικη. Αυτοι πολυ λογικο να τα πουλανε με βαση αυτο που λες, εγω ομως σαν αγοραστης θα αγορασω με βαση τη λογικη του αγοραστη και οχι με βαση τη λογικη του πωλητη. Η δικη μου λογικη λεει οτι ξεστοκαρουν και αν δε τα πουλησουν θα τους μεινουν οποτε θα πρεπει να πεσουν οι τιμες. Οταν θα αρχισουν να αγχωνονται θα το κανουν. Και τοτε θα βλεπεις το μοντελο των 1000€ σημερα, αυριο να το πουλανε 600 γιατι ο κοσμος δε αγοραζει r410a θα καταλαβεις οτι εκανες λαθος επιλογη. Πραγματικα απορω πως δε σε ενδιαφερει το ψυκτικο μεσο. Το λες και μονος σου 7% καλυτερη αποδοση. Για τις αλλες συνθηκες που λες δεν εχουν νοημα και απλα μπερδευουν τη συζητηση. Δεν ειναι δυσκολο να κρατησεις τα αλλα σταθερα και να μιλησουμε για το ψυκτικο μεσο. Διαφορετικα να αγορασουν ολλοι daikin ή mitsubishi που εχουν ολο αυτο το πακετο που λες και δουλευουν ρολοι.

Για μάρκες φασόν όπως λες και σε αυτές μπορείς να βρεις πληροφορίες για την τεχνική υλοποίηση των μοντέλων τους .  Τώρα για το συμπιεστή που είπες τα πράγματα δεν είναι έτσι απλά . Στα On off μηχανήματα μπορούσες να κάνεις κάτι πολύ απλό . Χάλαγε ο συμπιεστής; Τον έπαιρνες στο χέρι πήγαινε στο Σολδάτο και του λεγες θέλω έναν συμπιεστή με τα ίδια χαρακτηριστικά . Μπορούσες να παίξεις με όλες σχεδόν τις  μάρκες . Midea το μηχάνημα με GMCC συμπιεστή ; Οκ θα βάλω συμπιεστή Daikin .  Στα inverter αυτό δε γίνεται . Δεν μπορεί να παίξει συμπιεστής που δεν προορίζεται να δουλέψει με την συγκεκριμένη πλακέτα που φοράει το μηχάνημα . Δεν θα μπορέσει να τον οδηγήσει η πλακέτα . Στα inverter μηχανήματα βάζεις  μόνο το μοντέλο που  φορούσε το μηχάνημα εξαρχής ή και κάποιο άλλο εναλλακτικό κωδικό όπου σου δίνει ο προμηθευτής  . Μέχρι εκεί . Δεν μπορείς να πας σε "ιμιτασιον λύσεις" ή after market . 

Για το ψυκτικό μέσο σου ανέφερα ξεκάθαρα . Αν το δείς ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ  το R32 είναι κατά 7 % πιο αποδοτικό απο R410A  και μετά σου εξήγησα ότι το ψυκτικό μέσο δεν καθορίζει απο μόνο την απόδοση και την οικονομία ενός μηχανήματος . Είναι μια μεταβλητή απο τις δεκάδες που θα διαμορφώσουν τα τελικά χαρακτηριστικά του μηχανήματος . Εσύ όταν αγοράζεις κλιματιστικό αγοράζεις το R32 που  ρέει στο κύκλωμα του ή αγοράζεις αποδόσεις και καταναλώσεις του μηχανήματος ;  Αν εσένα σε ενδιαφέρει με ποια τεχνολογία πετυχαίνει ο κατασκευαστής το όποιο αποτέλεσμα και όχι ποιό είναι το αποτέλεσμα σε αυτά τα λεφτά τότε πάω πάσο . Πάρε R32 μηχάνημα στα  500 ευρώ με COP 4  όταν εγώ θα πάρω R410A μηχάνημα στα ίδια λεφτά με COP  6  .
Xάνεις την ουσία  ! Εγώ νομίζω ότι η λογική μας ως καταναλωτές έιναι να πάρουμε ότι καλύτερο σε τεχνικά χαρακτηριστικά , αποδόσεις , καταναλώσεις κτλ  στα λεφτά που διαθέτουμε . Δεν νομίζω ότι μας ενδιαφέρει με ποιον τρόπο ο κατασκευαστής πετυχαίνει αυτές τις αποδόσεις . Αν το πέτυχε με 2 stage compressor και R410A ή το πέτυχε με rotary compressor και R32.

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Για μάρκες φασόν όπως λες και σε αυτές μπορείς να βρεις πληροφορίες για την τεχνική υλοποίηση των μοντέλων τους .  Τώρα για το συμπιεστή που είπες τα πράγματα δεν είναι έτσι απλά . Στα On off μηχανήματα μπορούσες να κάνεις κάτι πολύ απλό . Χάλαγε ο συμπιεστής; Τον έπαιρνες στο χέρι πήγαινε στο Σολδάτο και του λεγες θέλω έναν συμπιεστή με τα ίδια χαρακτηριστικά . Μπορούσες να παίξεις με όλες σχεδόν τις  μάρκες . Midea το μηχάνημα με GMCC συμπιεστή ; Οκ θα βάλω συμπιεστή Daikin .  Στα inverter αυτό δε γίνεται . Δεν μπορεί να παίξει συμπιεστής που δεν προορίζεται να δουλέψει με την συγκεκριμένη πλακέτα που φοράει το μηχάνημα . Δεν θα μπορέσει να τον οδηγήσει η πλακέτα . Στα inverter μηχανήματα βάζεις  μόνο το μοντέλο που  φορούσε το μηχάνημα εξαρχής ή και κάποιο άλλο εναλλακτικό κωδικό όπου σου δίνει ο προμηθευτής  . Μέχρι εκεί . Δεν μπορείς να πας σε "ιμιτασιον λύσεις" ή after market . 

Για το ψυκτικό μέσο σου ανέφερα ξεκάθαρα . Αν το δείς ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ  το R32 είναι κατά 7 % πιο αποδοτικό απο R410A  και μετά σου εξήγησα ότι το ψυκτικό μέσο δεν καθορίζει απο μόνο την απόδοση και την οικονομία ενός μηχανήματος . Είναι μια μεταβλητή απο τις δεκάδες που θα διαμορφώσουν τα τελικά χαρακτηριστικά του μηχανήματος . Εσύ όταν αγοράζεις κλιματιστικό αγοράζεις το R32 που  ρέει στο κύκλωμα του ή αγοράζεις αποδόσεις και καταναλώσεις του μηχανήματος ;  Αν εσένα σε ενδιαφέρει με ποια τεχνολογία πετυχαίνει ο κατασκευαστής το όποιο αποτέλεσμα και όχι ποιό είναι το αποτέλεσμα σε αυτά τα λεφτά τότε πάω πάσο . Πάρε R32 μηχάνημα στα  500 ευρώ με COP 4  όταν εγώ θα πάρω R410A μηχάνημα στα ίδια λεφτά με COP  6  .
Xάνεις την ουσία  ! Εγώ νομίζω ότι η λογική μας ως καταναλωτές έιναι να πάρουμε ότι καλύτερο σε τεχνικά χαρακτηριστικά , αποδόσεις , καταναλώσεις κτλ  στα λεφτά που διαθέτουμε . Δεν νομίζω ότι μας ενδιαφέρει με ποιον τρόπο ο κατασκευαστής πετυχαίνει αυτές τις αποδόσεις . Αν το πέτυχε με 2 stage compressor και R410A ή το πέτυχε με rotary compressor και R32. Σε λιγο βαζω στοιχημα θα επιδοτουν την αντικατασταση του r410a και τωρα καθομαστε και συζητημε τι? Σταματαω τη συζητηση εδω γι αυτο το θεμα  γιατι ειναι παραλογο αυτο που λες. Για οτιδηποτε αλλο συνεχιζουμε, στειλε κανενα link με τετοια τεχνικα χαρακτηριστικα της GE ή αλλης γιατι θα ηθελα να συγκρινω φασον με κατασκευαστη.

Δεν νομιζω οτι χανω καμια ουσια. Σαν αγοραστης σαφως με ενδιαφερει αν το μοντελο που αγοραζω εχει παρωχημενη τεχνολογια ή οχι. Βελεις και στο παραδειγμα του φιλου οτι η διαφορα τιμης στα μοντελα ειναι 50€. Σε τοσο μικρες διαφορες σαφως και θα διαλεγα το r32 απο το r410a που καταργειται. Παλι κανεις λαθος συγκριση. Μεταξυ δυο κλιματιστικων με τα ιδια χαρακτηριστικα σαφως η επιλογη ειναι μια και μονη το r32.  Αν κατεβουν οι τιμες στο μισο αντε 30% των παλιων μοντελων που σε λιγο δε θα κυκλοφορουν σε σχεση με τα νεα κλιματιστικα τοτε ξανα κανουμε τη συζητηση σε αλλη βαση. Επισης σαφως και πρεπει εκτος απο τη καλυτερη επιδοση του R32 να εχουμε και οικολογικη συνειδηση εν ετη 2018, δε νομιζω οτι υπαρχει ανθρωπος που δε το σκεφτεται πλεον αυτο το ζητημα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Curtis76 είπε

Επισης σαφως και πρεπει εκτος απο τη καλυτερη επιδοση του R32 να εχουμε και οικολογικη συνειδηση εν ετη 2018, δε νομιζω οτι υπαρχει ανθρωπος που δε το σκεφτεται πλεον αυτο το ζητημα.

μεταξυ μας τωρα αλλα αν εσυ βρεις ψυκτικο να κανει σωστη διαχειρηση του φρεον (συλλογη σε ειδικο δοχειο με αντλια κλπ) σφυρα μου. 11 στους 10 οταν πρεπει ν'αδειασουν μια συσκευη τραβανε το σωληνακι και αδειαζει στην ατμοσφαιρα. Οποτε οτι R και να χει μεσα, τρυπα στο οζον κανει.

απλα για την οικολογικη συνειδηση που λες ... δε φτανει να εχεις εσυ, θελει να χουν κι οι αλλοι.

Δημοσ.

Δεν ειναι ετσι ακριβως. Δε θα κατσω τωρα να ψανχω πληροφοριες, αλλα ακομα και με αυτη τη λογικη που θετεις, καλυτερα να χανει φρεον ενα  ac με r32 παρα με r410a γιατι εχει λιγοτερη πσσοτητα μεα (νομιζω το 1/3). Το μελλον του πλανητη σαφως και πρεπει να το σκεφτουν κεντρικα οι χωρες, για το θεμα του ψυκτικου υγρου το εκαναν και εβγαλαν το r32.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, marten είπε

Diskimpex...  αξιζει να πληρωσεις παραπανω για το toshiba suzumi ή οχι ?

Ειναι μεταξυ Daikin και Τoshiba.

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/155276-toshiba-suzumi-plus-ras18n3av2

Στα καταστηματα που πουλανε τοσιμπα, το πλασαρουν σαν πιο δυνατο σε ανεμιστηρα ,σαν επαγγελματικο.Καλυτερα οτι ψαχνεις να παρεις απο Κωτσοβολο,ρωτα και μια γνωμη σε καταστηματα με κλιματιστικα.Εκει  που πουλανε βασικα την φιρμα που θες.Το δευτερο νταικιν που εγραψες πριν, φαινεται ειναι πολυ νεο μοντελο.Δεν νομιζω να ξερουν τι ειναι.

Επεξ/σία από Diskimpex
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nvel είπε

Για σένα όμως είναι καλύτερο να έχεις διαρροή R410 (που είναι το μισό R32) παρά R32

διαβασε το και πιστευω να καταλαβεις οτι δεν εχει νοημα η συζητηση για το θεμα. 

2 ώρες πριν, Diskimpex είπε

Στα καταστηματα που πουλανε τοσιμπα, το πλασαρουν σαν πιο δυνατο σε ανεμιστηρα ,σαν επαγγελματικο.Καλυτερα οτι ψαχνεις να παρεις απο Κωτσοβολο,ρωτα και μια γνωμη σε καταστηματα με κλιματιστικα.Εκει  που πουλανε βασικα την φιρμα που θες.Το δευτερο νταικιν που εγραψες πριν, φαινεται ειναι πολυ νεο μοντελο.Δεν νομιζω να ξερουν τι ειναι.

Καλα αυτοι μπορει να λενε οτι θελουν. Τα μοντελα που κυκλοφορουν ειναι πολλα. Τα τοπ μοντελα της daikin ειναι καλυτερα απο τα toshiba. Τα top μοντελα της mitshubishi ειναι καλυτερα απο της toshiba. Εγω αγορασα toshiba shorai πριν ενα χρονο. Ηθελα ενα mitshibishi αλλα ξεπερναγα το μπατζετ. Επισης το top μοντελο της gree ειναι καλυτερο απο το toshiba. Στα λεφτα που εδωσα πριν ενα χρονο νομιζω οτι ειχα κανει μια πολυ καλη επιλογη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Αν το πέτυχε με 2 stage compressor και R410A ή το πέτυχε με rotary compressor και R32.

Τί διαφορές υπάρχουν μεταξύ  του 2 stage compressor και του rotary compressor; Να υποθέσω ότι ο 2 stage έχει νεότερη τεχνολογία;

Επεξ/σία από panoszavra
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...