Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το ταμπελάκι πάνω δεν λέει; Βασικά για ανακύκλωση σε κόβω. 

Δέν είμαι σίγουρος τι να εμπιστευτώ απο αυτά που λέει, είμαι σε ενοίκιο και δεν ξέρω αν θα κάτσω πάνω απ;o 12-18 μήνες ακόμα , οπότε θέλω να υπολογίσω αν (Κόστος αγοράς νέου + απεγκατάστασης παλιού+εγκατάστασης νέου+κατανάλωση νέου) < κόστος χρήσης παλιού , έστω σε ένα worst case scenario γιαυτό λέω χονδρικά και σε full λειτουργία.

Αμα είναι να πάρω νέο , να μην κάνω απόσβεση ποτέ και να το αφήσω και στον ιδιοκτήτη .... τέσπα , αν μπορεί κάποιος και έχει όρεξη ας βοηθήσει : IMG_2.jpg.3882c65b6211cea397e844b831498c67.jpg

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν το σπίτι είναι δικό σου, γιατί δεν μπαίνεις στο εξοικονομώ ? 

Το σπίτι θέλει ακόμα ένα κλιματιστικό στην κουζίνα (δεν μπορώ να δω τμ) και ένα στην κουζίνα. 

ΥΓ Λίγο τραγική διαρρύθμιση. Ζούσα σε ένα ίδιο στην ελληνορώσων πριν από καμιά 10αριά χρόνια. 

Με ενοικιο είμαι ✌

Δημοσ.
5 ώρες πριν, dletkas είπε

Καλημέρα στην κοινότητα .

Είμαι κάτοχος μίας μεζονέτας 3ου - 4ου ορόφου στα νότια προάστια της αττικής . σε καμιά δεκαπενταριά μέρες τελειώνει η ανακαίνιση της και ψάχνω την ιδανική λύση κλιματιστικών κυρίως για την ψύξη . Το σπίτι είναι του 1980 με νέα κουφώματα (όχι θερμό-διακοπτόμενα αλλά με ενεργειακά τζάμια ) και με μέτρια ως κακή εξωτερική μόνωση . Η σύζυγός δεν θέλει να τοποθετηθούν κλιματιστικά στα υπνοδωμάτια αλλά ανεμιστήρες οροφής . Ψάχνω λοιπόν για την καλύτερη επιλογή σε 2 24αρία , ένα για κάθε όροφο .

Ο 4ος είναι ρετιρέ ,  ενιαίος χώρος περίπου 60-70 τετραγωνικών

Ο 3ος είναι 70-80 τετραγωνικά με 3 υπνοδωμάτια και καθιστικό

Λόγω  του ότι 99% θα τα περάσω μέσα από το εξοικονόμηση κατ'οικον που ανοίγει 21 Ιουλίου και δικαιούμαι 60% συνολικής επιδότησης δεν με ενδιαφέρει τόσο η τιμή του αλλά  η ενεργειακή τους απόδοση και η εγγύηση - εξυπηρέτηση τους φυσικά σε τιμές που να αξίζει .

Στις φωτογραφίες φαίνεται η θέση που θα μπουν τα κλιματιστικά με μπλε , θα φτάνει η δροσιά στα υπνοδωμάτια  ?

τι έχει να μου προτείνει η κοινότητα σε κλιματιστικά ? επίσης αν έχει κάποιος ιδέα από ανεμιστήρες οροφής για υπνοδωμάτια ας μου προτείνει

EDIT

ΠΡΟΣΟΧΗ  . Μόλις τσέκαρα το πιστωτικό μου όριο στην κάρτα και το μάξιμουμ που μπορώ να πληρώσω είναι 2400 και για τα δύο κλιματιστικά .

Ο λόγος είναι ότι ακύρωσα μία αγορά που είχα κάνει από το apothema.gr σε 36 δόσεις και αντί να πιστώσουν το σύνολο του ποσού ανακάλυψα ότι θα το πιστώνουν δόση-δόση χωρίς να με έχουν ενημερώσει κατά την ακύρωση . Έστειλα προειδοποιήση στην εταιρία ότι αν δεν πιστώσουν άμεσα όλο το ποσό ως  όφειλαν εξ αρχής μιας και δεν με ενημέρωσαν για το αντίθετο ( μπορεί να μην ακύρωνα την αγορά ) θα αμφισβητήσω την συναλλαγή στην εκδότρια τράπεζα και θα απευθυνθώ στον συνήγορο του καταναλωτή . Έως τότε  2400 μόνο για τα 2 κλιματιστικά

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Με βάση το SEER (όσο πιο μεγάλο τόσο πιο οικονομικό σε λειτουργία στη ψύξη ) δες τα παρακάτω με σειρά:

1. Με SEER= 7.4  με 3ετή εγγύηση σε όλο το μηχάνημα.Ο συμπιεστής καλύπτεται απο 7ετή εγγύηση
https://www.skroutz.gr/s/18977788/Mitsubishi-Heavy-SRK-SRC-71ZR-W.html
καλύτερη τιμή εδώ:  https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/mitsubishi-heavy-srk-71zr-w-src-71zr-s.html?offer=1

2. Με SEER= 7.1 και 5ετή εγγύηση σε όλο το μηχάνημα χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις.
https://www.skroutz.gr/s/14710999/Haier-Tundra-Green-AS68TEBHRA-1U68REFFRA.html

Καλύτερη τιμή εδώ:  https://www.alphaclimagr.gr/product/1409043/haier-tundra-green-as68tebhra-1u68reffra-24000btu.html?ref=bestprice.gr

3.  Με SEER= 7.1  με 10ετή εγγύηση σε όλο το μηχάνημα χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 
https://www.skroutz.gr/s/12834281/Inventor-Nemesis-Pro-N2VI32-24WiFi-N2VO32-24.html
καλύτερη τιμή εδώ: https://www.apothema.gr/inventor-nemesis-pro-n2vi32-24wifi-n2vo32-24-inverter-122489p

4.Με SEER=6.8 με 3 χρόνια εγγύηση σε όλο το μηχάνημα επεκτάσιμη +7 χρόνια μόνο στο συμπιεστή εφόσον κάνεις ετήσιες συντηρήσεις απο το τρίτο έτος και μετά . 
https://www.skroutz.gr/s/14682547/Midea-Mission-II-MB-24N8D0.html

Καλύτερη τιμή εδώ:  https://www.alphaclimagr.gr/product/1409031/midea-mission-ii-mb-24n8d0-24-000-btu-a-klimatistiko.html?ref=bestprice.gr

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Αν το σπίτι είναι δικό σου, γιατί δεν μπαίνεις στο εξοικονομώ ? 

Το σπίτι θέλει ακόμα ένα κλιματιστικό στην κουζίνα (δεν μπορώ να δω τμ) και ένα στην κουζίνα. 

ΥΓ Λίγο τραγική διαρρύθμιση. Ζούσα σε ένα ίδιο στην ελληνορώσων πριν από καμιά 10αριά χρόνια. 

Είχαμε  εξοχικο μέχρι πριν 10 χρόνια στην προικονησων ,Ωρωπός κέντρο, ο δρόμος του ΟΤΕ η πρώτη πολυκατοικία στην ανηφόρα αριστερά 😁 εκτός θέματος 🤣

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, christos_0b είπε

Δέν είμαι σίγουρος τι να εμπιστευτώ απο αυτά που λέει, είμαι σε ενοίκιο και δεν ξέρω αν θα κάτσω πάνω απ;o 12-18 μήνες ακόμα , οπότε θέλω να υπολογίσω αν (Κόστος αγοράς νέου + απεγκατάστασης παλιού+εγκατάστασης νέου+κατανάλωση νέου) < κόστος χρήσης παλιού , έστω σε ένα worst case scenario γιαυτό λέω χονδρικά και σε full λειτουργία.

Αμα είναι να πάρω νέο , να μην κάνω απόσβεση ποτέ και να το αφήσω και στον ιδιοκτήτη .... τέσπα , αν μπορεί κάποιος και έχει όρεξη ας βοηθήσει : IMG_2.jpg.3882c65b6211cea397e844b831498c67.jpg

Ε στο λέει επάνω. 1250W . 

Άρα θα παίζει 0-1250-0-1250 με τα διαστήματα να κυμαίνονται ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου. 

Άποψή μου είναι σε συνεννόηση με ιδιοκτήτη, να πάρετε άλλο , με ανακύκλωση το παλιό. Σίγουρα σε συμφέρει. 

4 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

καλύτερη τιμή εδώ:  https://airsamoilis.gr/product/srk-src-71zr-w/

FTFY 

Spoiler

😎

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kallair είπε

R407 τελικά με Toshiba συμπίεστη. Μάρκα μ εκαψες φασον από Κίνα που τα έφερνε κάποιος για λογαριασμό μακρο

IMG_20190706_110557.jpg

Κτίνος στο capacity . lg Compressor όμως φόβος και τρόμος :P .Πού είδες τον Toshiba; Άλλο γράφει στο ταμπελάκι. Ελπίζω να μην βαρέσει και αυτό όπως συνηθίζουν τα LG κλιματιστικά με τους συμπιεστές . 

Είναι αρκετά παλιό . Το καταλαβαίνεις και απο το φρέον που χρησιμοποιεί . EER έχει χονδρικά περίπου στο 2.2-2.4.
Δεν είναι καν Inverter . Πληροφορίες δεν κατάφερα να βρώ . 

Aν σκέφτεσαι να το δώσεις Σκότωσε το σε τιμή μπας και το πάρει κανένας.  Όταν βρίσκεις το φθηνότερο 24άρι στα 550 ευρώ και είναι και inverter και φυσικά με εγγύηση έστω και την τυπική των δύο ετών . .άραγε αξίζει να το βάλεις στα 250-300 ευρώ να το πουλήσεις ;Μήπως να το κρατήσεις και να το χρησιμοποιήσεις κάπου που χρειάζεται σπάνια ;

Δημοσ.

Αποκλειεται ο ιδιοκτητης να δεχθει να μπει σε εξοδο αλλαγης του κλιματιστικου για να μην καιει ρευμα ο ενοικιαστης. σιγουρακι αυτο... Μονο αν χαλασει θα μπει στην διαδικασια (και αν..), αλλα ας μην το αναλυσουμε γτ θα βγουμε ΠΟΛΥ  οφ τοπικ

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Ε στο λέει επάνω. 1250W . 

Άρα θα παίζει 0-1250-0-1250 με τα διαστήματα να κυμαίνονται ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου. 

Άποψή μου είναι σε συνεννόηση με ιδιοκτήτη, να πάρετε άλλο , με ανακύκλωση το παλιό. Σίγουρα σε συμφέρει. 

Οκ , οπότε τρέχει πάντα στα 1250 , ανεξαιρέτως , worst case 1,25 kWh ?

Το τρέχω μόνο για ψύξη (3-4 ώρες/μέρα ) οπότε άλλους 2 μήνες πες + 3 μήνες του χρόνου αν μείνω  και με 0,23€ την kWh να βάλω (μαζί με φόρους υκω κλπ.) , δεν βλέπω να με συμφέρει να αλλάξω , ο ιδιοκτήτης δεν είναι συνεργάσιμος σε αυτά  τον βγάζω εκτός εξίσωσης.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, christos_0b είπε

Δεν μπορεί να σου πεί κάποιος πόσο θα κάψει το κλιματιστικό σου γιατί εξαρτάται απο τις απώλειες του κάθε χώρου και αποτην θερμοκρασία που το ρυθμίζουμε . 
Το μόνο που μπορώ να σου απαντήσω με βεβαιότητα είναι το χειρότερο σενάριο. Αν υποθέσουμε ότι το κλιματιστικό δουλεύει μία ώρα συνεχόμενα χωρίς να κόψει απο θερμοστάτη . Δηλαδή μία ώρα δουλεύει και βγάζει ψύξη  θα κάψει 1.45 kwh . Φυσικά αυτό το σενάριο δύσκολο να συμβεί αφού το κλιματιστικό κατά διαστήματα θα κόβει την λειτουργία του όταν θα πιάνει ο χώρος τη θερμοκρασία που ζητάς . Αρα θα είναι μικρότερη η κατανάλωση . Για να δεις ακριβώς πως συμπεριφέρεται στο δικό σου χώρο αγόρασε ένα μετρητή κατανάλωσης . Αν είναι με πρίζα το κλιματιστικό ένας καλός μετρητής έχει 10-12 ευρώ . 

17 λεπτά πριν, liakjim είπε

FTFY 

Απόκρυψη περιεχομένων

😎

Again ... :lol::P:lol::P  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Δεν μπορεί να σου πεί κάποιος πόσο θα κάψει το κλιματιστικό σου γιατί εξαρτάται απο τις απώλειες του κάθε χώρου και αποτην θερμοκρασία που το ρυθμίζουμε . 
Το μόνο που μπορώ να σου απαντήσω με βεβαιότητα είναι το χειρότερο σενάριο. Αν υποθέσουμε ότι το κλιματιστικό δουλεύει μία ώρα συνεχόμενα χωρίς να κόψει απο θερμοστάτη . Δηλαδή μία ώρα δουλεύει και βγάζει ψύξη  θα κάψει 1.45 kwh . Φυσικά αυτό το σενάριο δύσκολο να συμβεί αφού το κλιματιστικό κατά διαστήματα θα κόβει την λειτουργία του όταν θα πιάνει ο χώρος τη θερμοκρασία που ζητάς . Αρα θα είναι μικρότερη η κατανάλωση . Για να δεις ακριβώς πως συμπεριφέρεται στο δικό σου χώρο αγόρασε ένα μετρητή κατανάλωσης . Αν είναι με πρίζα το κλιματιστικό ένας καλός μετρητής έχει 10-12 ευρώ

Ε ναι αυτό το κατάλαβα γιατι ενοοείται οτι googlαρα πριν και διάβασα και το θέμα αρκετά πίσω , οπότε γιαυτό ζήτησα worst case :D

Τώρα μισό γιατί μπερδεύτηκα ,  το cooling rated input Η' το cooling power input είναι η κατανάλωση ?  Η εννοεί πως καταναλώνει 1450W για nα παράξει ψύξη αντίστοιχη 1250W ?

Ακόμα και έτσι να είναι , και 0,30€ την kWh να βάλω (με υκω,φόρους κλπ. στην 1η-2η κλίμακα της ΔΕΗ παιζω συνήθως αλλά λέμε worst case)ΔΕΝ βλέπω να με συμφέρει να μπω στην διαδικασία.

Edit: Σας ζάλισα , ευχαριστώ για την βοήθεια.

Επεξ/σία από christos_0b
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dare-Devil είπε

Κτίνος στο capacity . lg Compressor όμως φόβος και τρόμος :P .Πού είδες τον Toshiba; Άλλο γράφει στο ταμπελάκι. Ελπίζω να μην βαρέσει και αυτό όπως συνηθίζουν τα LG κλιματιστικά με τους συμπιεστές . 

Είναι αρκετά παλιό . Το καταλαβαίνεις και απο το φρέον που χρησιμοποιεί . EER έχει χονδρικά περίπου στο 2.2-2.4.
Δεν είναι καν Inverter . Πληροφορίες δεν κατάφερα να βρώ . 

Aν σκέφτεσαι να το δώσεις Σκότωσε το σε τιμή μπας και το πάρει κανένας.  Όταν βρίσκεις το φθηνότερο 24άρι στα 550 ευρώ και είναι και inverter και φυσικά με εγγύηση έστω και την τυπική των δύο ετών . .άραγε αξίζει να το βάλεις στα 250-300 ευρώ να το πουλήσεις ;Μήπως να το κρατήσεις και να το χρησιμοποιήσεις κάπου που χρειάζεται σπάνια ;

Α καλα.. κοιμομουν ορθιος το πρωι οταν εγραψα το μυνημα. ναι LG συμπιεστης.. για τον χωρο που θελαμε να το βαλουμε ειναι overkill (ειδικα στην καταναλωση χαχαχα) και υπαρχει ηδη κλιματιστικο inverter που προοριζεται για εγκατασταση στον χωρο εκεινο.. Και εγω καπου 250-300 υπολογιζα να το βαλω, σε τιμη μεταχειρισμενου γτ δεν εχει στην ουσια εγγυηση πλεον για οποιον το παρει και ας ειναι κουτα.. παιζει να μην το ειχε πληρωσει καν ο πατερας μου γτ συνεργαζοταν μαζι τους και του χρωστουσαν λεφτα.

Πληροφοριες δεν επαιζε περιπτωση να βρεις.. χαχαχαχα ειπαμε, φασον απο κινα πλευρα της olympia (παιζει να εχει κλεισει η συγκεκριμενη εταιρεια ή να εχει αλλαξει κλαδο απασχολησης. συνεργαζοταν και με whirlpool ενα φεγγαρι), που τα εφερναν για λογαριασμο του makro.. οποτε καταλαβες.

Tα οn/off μηχανηματα στην ουσια εχουν μεγαλυτερη καταναλωση απο την αναγραφομενη γτ στην εκκινηση τραβανε παραπανω ρευμα οταν παιρνει μπρος ο συμπιεστης. δλδ δεν μπορεις να πεις "δουλεψε 1 ωρα αρα εκαψε τοσες κιλοβατορες" γτ μπορει σε αυτη την 1 ωρα να ξεκινησε 3-4 φορες ο συμπιεστης. αρα το ρευμα που θα καψει θα ειναι περισσοτερο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, christos_0b είπε

Ε ναι αυτό το κατάλαβα γιατι ενοοείται οτι googlαρα πριν και διάβασα και το θέμα αρκετά πίσω , οπότε γιαυτό ζήτησα worst case :D

Τώρα μισό γιατί μπερδεύτηκα ,  το cooling rated input Η' το cooling power input είναι η κατανάλωση ?  Η εννοεί πως καταναλώνει 1450W για nα παράξει ψύξη αντίστοιχη 1250W ?

Ακόμα και έτσι να είναι , και 0,30€ την kWh να βάλω (με υκω,φόρους κλπ. στην 1η-2η κλίμακα της ΔΕΗ παιζω συνήθως αλλά λέμε worst case)ΔΕΝ βλέπω να με συμφέρει να μπω στην διαδικασία.

Να λάβεις υπόψιν το cooling power input . Το rated input αν θυμάμαι καλά είναι η μέγιστη ισχύς όπου έχει σχεδιαστεί το μηχάνημα να αντέχει  .  Το power input είναι η μέγιστη ισχύς που δέχεται. Δεν παίρνω και όρκο όμως . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.
Στις 5/7/2019 στις 12:54 ΜΜ, stazzy1978 είπε

Ένα μικρό update για την περίπτωσή μου.

Ήρθε ο τύπος, έριξε δυο μπουκάλια νερό και έφυγαν όλα στην αποχέτευση. Αν ξαναστάξει μέσα μου είπε το τηλέφωνό μου το έχεις. (όπως έριξε νερό ψιλοστράβωσε λίγο τα στοιχεία στην άκρη. Το είδα μετά που έφυγε όταν άνοιξα να ξανατσεκάρω αν μαζεύει υγρασία) Λογικά με το νερό που μάζεψε 2 εβδομάδες έκατσε η σωλήνα της αποχέτευση σωστά και φεύγουν καλά τα νερά τωρα, είπε.

Ο βοηθός πήγε και μόνωσε τις σωλήνες στην ταράτσα. Όσο ήταν πάνω του ζήτησα να σφραγίσει την εγγύηση του midea. Μου λέει: Όπου και να πείς το ονομά μου όλοι με ξέρουν. Ειδικά στην inventor (αντιπροσωπεία και GE) Είμαι στο ΔΣ του συλλόγου των ψυκτικών και δεν υπάρχει περίπτωση να σε αφήσει κανεις ακάλυπτο.

Το είχα στους 26 και μου λέει αυτή είναι η ψύξη που βγάζει; Ναι του λέω, μήπως να δούμε ποσο φρέον χάσαμε όταν το βάλατε για να είμαστε σίγουροι ότι το φρέον επαρκεί; Όχι, το GE έχει διαγνωστικό και αν δεν έχει φρέον βγάζει μήνυμα λάθους. Καλά του κάνω μηνυμα θα βγαλει όταν λείπει 50% ξέρω γω φρέον. Αν λείπει 5-10% φαντάζομαι ότι απλά θα ζορίζεται και δεν θα λειτουργεί στο 100%. Όχι μου λεει δεν υπάρχει πρόβλημα.

Το midea έχει αισθητήρα υγρασίας, αλλά δεν δείχνει ένδειξη υγρασίας στο χώρο. Α, μου λεει δεν ξέρω από την εφαρμογή του midea. Καλα θα πάρω το φειδάκη του λέω. Ουστ τώρα.

Εχει κανεις το midea ultimate comfort το 9αρι να μου πει αν δειχνει το επίπεδο υγρασίας του χώρου του; Μου βγάζει αυτό:

Screenshot_2019-07-05-12-52-17-315_com.midea.aircondition.obm.png

Δεν δείχνει υγρασία το ultimate comfort

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, christos_0b είπε

Στο λέει, καίει 1225W για να σου βγάλει 3200W έξω στην ψύξη, άρα 2.6 EER

και 1260W για να φέρει μέσα 3600W στη θέρμανση , άρα COP 2,9. 

Αν το κλιματιστικό δουλεύει μια ώρα και κλείνει εκεί μέσα για 30' , θα έχει κάψει περίπου 0,6kwh ή 0,11€ . 

Αν οι ανάγκες του χώρου είναι τέτοιες που δεν θα κλείσει ποτέ , θα κάψει τα διπλάσια. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...