Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, john_petrucci7 είπε

Η αποχετευση παει φυτιλια και ρουφηξα και φυσηξα και παει αερα τρεχει και νερο. Φανταζομαι αν δεν ηταν αλφαδι θα ετρεχε και τα προηγουμενα χρονια. Αν εχει ραγισει το λεκανακι φανταζομαι ειναι μανουρα για να το δω

Που καταλήγει η αποχέτευση; Σου έχουν λύσει μάσκα σε κάποιο service;
Δες με ένα αλφάδι να είσαι σίγουρος.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, john_petrucci7 είπε

Η αποχετευση παει φυτιλια και ρουφηξα και φυσηξα και παει αερα τρεχει και νερο. Φανταζομαι αν δεν ηταν αλφαδι θα ετρεχε και τα προηγουμενα χρονια. Αν εχει ραγισει το λεκανακι φανταζομαι ειναι μανουρα για να το δω

Κατεβασε εφαρμογη στο κινητο που ειναι αλφαδι, σχεδον ολα τα κινητα το υποστηριζουν (ελπιζω να μην εχεις κανα κινητο με περιεργο σχημα χαχαχα)

Η λογικη λεει οτι ισως εχει "κατσει" πολυ λιγο το μηχανημα (πχ να το κουνησε η γυναικα ελαχιστα ενω το καθαριζε) απο την αναποδη πλευρα σε σχεση με αυτη που ειναι η αποχετευση κ ετσι να  λιμνιαζει εκει το νερο πριν φυγει. κ τωρα στις μεγαλες ζεστες, "παραγεται" περισσοτερο νερο οποτε ειδες και εσυ να τρεχουν τα νερα. εχει ξανατρεχει απο τοτε;

Δημοσ.

Μετά από ακύρωση παραγγελίας του GREE BORA  24btu (λόγω του ότι περίμενα δύο μήνες) , και με πολύ διάβασμα και συμβουλές στο forum, έχω καταλήξει στα κάτωθι.  Mitsubishi Heavy ,toshiba shorai , inventor Nemesis Pro, πάντα για 24άρι.  Ξέρω πως τα δυο πρώτα είναι καλύτερα, όμως με ελκύει η 10ετής  χωρίς όρους εγγύηση του invertor, καθώς δεν πρόκειται να κάνω συντήρηση κάθε χρόνο. Τα φίλτρα θα τα καθαρίζω μόνος μου.. Τα χαρακτηριστικά του καλά, από θέμα κατανάλωσης πώς είναι; Να σημειώσω ότι το χειμώνα θα δουλεύει 10άωρο καθημερινά Είναι πολύ πιο ενεργοβόρο από τα  Mitsubishi Heavy και toshiba shorai ;  Εσείς τι θα διαλέγατε;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, liakjim είπε

Πιάσε μια Fujitsu για μένα !!!!!!!!!

(ρύθμιση 27 , έξω 32)

8642e9f82a3fb563f075216d348579e6.png

Αυτες ειναι απο 9ρι;

Παρατηρησα κατι, και το δικο μου αυτη την στιγμη δειχνει 153w , αλλα σαν Ampere ειναι στα 1,09 ενω το δικο σου στα 845ma. Δεν θα επρεπε αυτα να ειναι παρομοια;

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θέλω την βοήθεια σας... Θέλω να βάλω ένα κλιματιστικό στο σαλόνι που είναι περίπου 20 τμ. Αλλά η πόρτα που το συνδέει με το υπόλοιπο σπίτι είναι πάντα ανοιχτή. Ξέρω ότι για τα 20 τμ φτάνει ένα 12αρι. Αλλά θα επηρεάζεται απ'την μόνιμα ανοιχτή πόρτα;; εννοώ σε κατανάλωση κ  απόδοση. Θα φεύγει η δροσιά στο υπόλοιπο σπίτι με συνέπεια να μην πιάνει την θερμοκρασία που το έχω ρυθμίσει κ να δουλεύει μόνιμα κ να καίει φουλ;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, tonis21 είπε

Καλησπέρα. Θέλω την βοήθεια σας... Θέλω να βάλω ένα κλιματιστικό στο σαλόνι που είναι περίπου 20 τμ. Αλλά η πόρτα που το συνδέει με το υπόλοιπο σπίτι είναι πάντα ανοιχτή. Ξέρω ότι για τα 20 τμ φτάνει ένα 12αρι. Αλλά θα επηρεάζεται απ'την μόνιμα ανοιχτή πόρτα;; εννοώ σε κατανάλωση κ  απόδοση. Θα φεύγει η δροσιά στο υπόλοιπο σπίτι με συνέπεια να μην πιάνει την θερμοκρασία που το έχω ρυθμίσει κ να δουλεύει μόνιμα κ να καίει φουλ;;

Αν απειλήσεις τον αέρα πχ "αν τολμήσεις να βγεις έξω την έκατσες",  θα υπακούσει και θα  μείνει εντός του χώρου !

Spoiler

😋

42 λεπτά πριν, c-max είπε

Αυτες ειναι απο 9ρι;

Παρατηρησα κατι, και το δικο μου αυτη την στιγμη δειχνει 153w , αλλα σαν Ampere ειναι στα 1,09 ενω το δικο σου στα 845ma. Δεν θα επρεπε αυτα να ειναι παρομοια;

Από 24άρι. 

Θα μετρούσε διαφορετική την τάση (το γινόμενο της οποίας επί τα αμπέρ μας δίνουν τα watts)

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τα bosch έχει κανείς άποψη?

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/199000-bosch-serie-6-b1zai2450w?fbclid=IwAR1OoCp0Y3QPoUG4znvEpDqElr5EC79lwUDjAAC2TYSwwOc2bt_Xrkj3qrU

αυτό φαίνεται δυνατό και αθορυβο

και τo general electric καλό φαίνεται
https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198529-general electric-ges-nmg70-prime

Επεξ/σία από ronyaldo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν απειλήσεις τον αέρα πχ "αν τολμήσεις να βγεις έξω την έκατσες",  θα υπακούσει και θα  μείνει εντός του χώρου !

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

😋

Από 24άρι. 

Θα μετρούσε διαφορετική την τάση (το γινόμενο της οποίας επί τα αμπέρ μας δίνουν τα watts)

Και παλι δε βγαινει με 228v που ειχα.

Αν δουμε τα αλλα στοιχεια ταιριαζουνε πχ ευρος λειτουργειας και στα δυο απο 3070 btu και εχουμε δει παραπλησια καταναλωση w στα 152. Αλλα στα αμπερ εχουμε διαφορα αισθητη, τεσπα ισως φταινε και οι μετρητες..

Επεξ/σία από c-max
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kprimax είπε

Μετά από ακύρωση παραγγελίας του GREE BORA  24btu (λόγω του ότι περίμενα δύο μήνες) , και με πολύ διάβασμα και συμβουλές στο forum, έχω καταλήξει στα κάτωθι.  Mitsubishi Heavy ,toshiba shorai , inventor Nemesis Pro, πάντα για 24άρι.  Ξέρω πως τα δυο πρώτα είναι καλύτερα, όμως με ελκύει η 10ετής  χωρίς όρους εγγύηση του invertor, καθώς δεν πρόκειται να κάνω συντήρηση κάθε χρόνο. Τα φίλτρα θα τα καθαρίζω μόνος μου.. Τα χαρακτηριστικά του καλά, από θέμα κατανάλωσης πώς είναι; Να σημειώσω ότι το χειμώνα θα δουλεύει 10άωρο καθημερινά Είναι πολύ πιο ενεργοβόρο από τα  Mitsubishi Heavy και toshiba shorai ;  Εσείς τι θα διαλέγατε;

Επειδη θα το δουλευεις πολλες ωρες στη θερμανση και μιλαμε για 24αρι, προσεξε πολυ καλα τι θα παρεις..εγω την πατησα με 24αρι inventor  μου καιγε παρα πολυ και λειτουργουσε σαν on/off, πολυ χαλια ομως καταφερα κ θα μου το αλλαξουν.η μεγαλη εγγυηση ειναι δελεαρ αλλα να δουλευει σωστα..δεν ξερω το nemesis pro πως συμπεριφερεται, αλλα επειδη δεν εχει πιστοποιηση διατηρω τις αμφιβολιες μου..κανε οικονομια και παρε fujitsu/toshiba/mitsubishi..μαλιστα το fujitsu του @liakjim το χαν προσφορα κοντα στα 1000 κοιταξε το!!

Το βρηκα https://www.alphaclimagr.gr/product/1409090/fujitsu-asyg24klca-inverter-klimatistiko-24-000btu.html?ref=bestprice.gr

Επεξ/σία από energy52
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, WhatSoEver είπε

Hi.

Πηρα αυτο το AC https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198527-general electric-ges-nmg35-prime

Μετρησα την καταναλωση στην ψυξη και ειναι 1200W, και οι 2 μοναδες μαζι.

Ομως εκει γραφει ψυκτικη ισχυς 3.6kW.

Και ακομα αν πολαπλασιασω το 1.2kW με το 6.4 που ειναι το SEER του παλι δεν βγαινει 3.6kW.

?!?

Το SEER είναι εποχιακος δείκτης.

Το δικό σου έκαιγε 600W και με αυτά αφαιρούσε πολλαπλάσια ποσά ενέργειας .

Πόσα;

Ανάλογα με την απόδοση που είχε που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες πχ εσωτερική και εξωτερική θερμοκρασία.

Δημοσ.
3 hours ago, CptBill said:

Δεν δείχνει υγρασία το ultimate comfort

Hello έχεις κάνει κάποιο review ή μπορείς να κάνεις για το ultimate comfort? Το περιμένω να ερθει σε 1+ βδομάδα και θα ήθελα να ξέρω τι να περιμένω.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, liakjim είπε

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

😋

Θα το κάνω κ αυτό αλλά σε περίπτωση που δεν με ακούσει πως θα συμπεριφέρεται το 12αρι;; Θα δουλεύει μόνιμα χωρίς να πιάνει θερμοκρασία κ θα καίει φουλ;; Μήπως χρειάζεται 18αρι;; 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tonis21 είπε

Θα το κάνω κ αυτό αλλά σε περίπτωση που δεν με ακούσει πως θα συμπεριφέρεται το 12αρι;; Θα δουλεύει μόνιμα χωρίς να πιάνει θερμοκρασία κ θα καίει φουλ;; Μήπως χρειάζεται 18αρι;; 

Εξαρτάται από τον χώρο σου. Μπορείς να φτιάξεις ένα σχεδιάγραμμα;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, marioboni είπε

Με το ένα τώρα και κλειστό μόνο το Δ3 φτάνει μετά από ώρα να δροσίσει που είναι και πιο μακριά και είναι και 12αρι

Η απόσταση είναι μικρότερη και στη ευθεία αν μπει στη θέση 2 ακόμη ένα μηχάνημα 

Με το δικό μου το μυαλό και χωρίς να έχω εμπειρία έλεγα πως θα είναι καλύτερα από ένα μεγαλύτερο

Γιατί να βάλω 2 μικρά δεν με παίρνει σε χρημα

Επειδή έχω πελαγωσει και το χρήμα δεν ρέει άφθονο, μπορεί να με βοηθήσει κάποιος πιο έμπειρος;

Αν αυτό που λέω να κάνω έχει λογική η οχι

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, liakjim είπε

Εξαρτάται από τον χώρο σου. Μπορείς να φτιάξεις ένα σχεδιάγραμμα;

Το 1 είναι 18 τμ, το το 2 είναι 9 τμ, το 3 είναι 10 τμ κ το 4 είναι 8 τμ (Τα τμ είναι στο περίπου). Στο 3 έχω ήδη ένα 9αρι που δεν είναι inverter (κόκκινη κουκίδα). Στο 1 θέλω να βάλω το 12αρι (κίτρινη κουκίδα). Τι λες;; 

IMG_20190706_192858.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...