Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, CorumD είπε

Καλησπέρα σε όλους, εγινε εγκατάσταση του MORRIS 50132(18000btu) που αγοραστηκε τον Ιουλιο. Οι εγκαταστάτες του ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΥ πρεπει να καναν 35 λεπτα...αντε 40. Το εβαλαν και 10 λεπτα στην αντλία....Μου έκανε εντύπωση η ταχύτητα τους, αλλα θα βάλω τον ψυκτικό μου να ελεγξει την εγκατασταση το Σαββατο. Καθαρά TCL φασον αλλα περιέγους δεν ακουω τριγμους στην ψυξη...Θα το βαλω στο μετρητη και θα σας δειξω βιντεο αργοτερα...

Είναι σε καλη τιμη, το εχουν πολλα μαγαζιά στα 950! Δεν νομιζω να πεφτει πολυ πιο κατω!

Πόσο είχε τότε σε προσφορά;

Ερωτηση:

Έστω ότι υπάρχει ίδιων χαρακτηριστικών κλιματιστικό αλλά το ένα είναι r32 και το άλλο r410 αλλά ένα 20% φθηνότερο υπάρχει λόγος να πας στο 32;

Εννοώ έχει καμία ουσιαστική διαφορά;

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, CorumD είπε

Καλησπέρα σε όλους, εγινε εγκατάσταση του MORRIS 50132(18000btu) που αγοραστηκε τον Ιουλιο. Οι εγκαταστάτες του ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΥ πρεπει να καναν 35 λεπτα...αντε 40. Το εβαλαν και 10 λεπτα στην αντλία....Μου έκανε εντύπωση η ταχύτητα τους, αλλα θα βάλω τον ψυκτικό μου να ελεγξει την εγκατασταση το Σαββατο. Καθαρά TCL φασον αλλα περιέγους δεν ακουω τριγμους στην ψυξη...Θα το βαλω στο μετρητη και θα σας δειξω βιντεο αργοτερα...

Είναι σε καλη τιμη, το εχουν πολλα μαγαζιά στα 950! Δεν νομιζω να πεφτει πολυ πιο κατω!

Το ξέρω αλλά λέω αν παίξει ποιο κάτω αυτές τις μέρες  να το αγοράσω και βλέπουμε

46 λεπτά πριν, CorumD είπε

Το ξέρω αλλά λέω αν παίξει ποιο κάτω αυτές τις μέρες  να το αγοράσω και βλέπουμε

Δημοσ.
1 ώρα πριν, george1551 είπε

Καλησπέρα  στην θέρμανση δεν έπεφτε ποτέ παρακάτω σε καταναλώσεις ? με ενδιαφέρει το 18αρι σαν το δικό σου και το περιμένω μήπως βγει σε καλή τιμή αυτές τις μέρες και θα το εχω για θέρμανση κυρίως στην  σαλοτραπεζαρία το χειμώνα , ευχαριστώ.

Εννοείται έπεφτε πιο χαμηλά. Στους 4C εξωτερική είχα περίπου 400-500W. 

Εννοείται ότι 12-15C το μηχάνημα κένταγε, ζητώντας κάτω από 200W https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57047208

0-02-05-9b082846e65a3edb58bc36a64e4aaa34

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Εννοείται έπεφτε πιο χαμηλά. Στους 4C εξωτερική είχα περίπου 400-500W. 

Εννοείται ότι 12-15C το μηχάνημα κένταγε, ζητώντας κάτω από 200W https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57047208

0-02-05-9b082846e65a3edb58bc36a64e4aaa34

Το ανησυχητικό είναι αυτό με τα defrost  , πόση ώρα έκανε και πόσες φορές στο 24ωρο και στους πόσους βαθμούς , 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dimostr είπε

Το ανησυχητικό είναι αυτό με τα defrost  , πόση ώρα έκανε και πόσες φορές στο 24ωρο και στους πόσους βαθμούς , 

Ναι έχει θέμα , τουλάχιστον εδώ που μένω που τον χειμώνα έχω 0C και 99% υγρασία ταυτόχρονα.

Επίσης το μπαλκόνι το χτυπάει ζωντανός βοριάς.

Οπότε μπορεί και ένα defrost κάθε ώρα. 

Στην πόλη μέσα , φαντάζομαι δεν θα είχε πρόβλημα. 

Μάλλον είναι πολύ μικρή η εξωτερική μονάδα για 24άρι. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι έχει θέμα , τουλάχιστον εδώ που μένω που τον χειμώνα έχω 0C και 99% υγρασία ταυτόχρονα.

Επίσης το μπαλκόνι το χτυπάει ζωντανός βοριάς.

Οπότε μπορεί και ένα defrost κάθε ώρα. 

Στην πόλη μέσα , φαντάζομαι δεν θα είχε πρόβλημα. 

Μάλλον είναι πολύ μικρή η εξωτερική μονάδα για 24άρι. 

Έχεις δοκιμάσει να βάλεις κάτι μπροστά σχετικά σε μικρή απόσταση ώστε να μη το βαράει ο αέρας μπάς και έχει καλύτερη συμπεριφορά 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dimostr είπε

Έχεις δοκιμάσει να βάλεις κάτι μπροστά σχετικά σε μικρή απόσταση ώστε να μη το βαράει ο αέρας μπάς και έχει καλύτερη συμπεριφορά 

Ναι θα το ψάξωλίγο φέτος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, marioboni είπε

Πόσο είχε τότε σε προσφορά;

TO Morris αγοραστηκε στα 479 αλλα επαιξε και μια ανακυκλωση των 100 ευρω τοτε, οποτε μου ηρθε 379...Παντώς οι πρωτες εντυπωσεις απο πλαστικα/τριγμους ειναι πολυ θετικες...δεν εχει τριγμους...τουλαχιστον οχι στην Ψυξη. Επίσης, εχει αυτοματες περσιδες πανω/κατω αλλα ΚΑΙ αριστερα/δεξια...που συνηθως δεν εχεις σε αυτες τις τιμες. Η ποιοτητα κατασκευης ειναι καλη αλλα το control ειναι το απλο της TCL αλλα με το κουμπι mute και σημα Morris. Περισσότερα οταν το μετρησω και σας πω με νουμερα τι watt καίει!

Σημείωση: To Morris δεν το εχει κανενας προς πωληση αυτη την στιγμη...οποτε παει καποιος μονο σε μαμα TCL 18000btu...λογικα η μαμα ειναι το ιδιο καλη η καλυτερη!

Οσο για το R32 η R410....Εγω θα αγόραζα πιο καλο μηχανημα με R410 παρα χειροτερο με R32...απλως δεν εχω δει μεγαλες προσφορες στα R410 που εχουν μεινει...αν βρεις κανενα Daisekai R410 τσίμπα το...δεν νομιζω να σε απογοητεύσει ;)

Επεξ/σία από CorumD
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, turbakiasss είπε

Liakjim thank you. Φαίνεται εξαιρετική επιλογή πάντως το carrier με πολύ καλούς δείκτες απόδοσης και εύρος -25 αντί για -30 του φασον. Έχει 5 χρόνια εγγύηση αν δεν κάνω λάθος? Το king παίζει στα +100€ σχεδόν με 5 έτη επιπλέον και είναι φασον χωρίς πιστοποίηση και χωρίς να ξέρεις τι φοράει μέσα. Πολύ σημαντικά και αυτά.

Το carrier έχει 5 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη με προϋπόθεση ετήσιας συντήρησης  (ειδάλλως ισχύει η νόμιμη διετής εγγύηση). Έχει eurovent . 

Το Inventor δεν έχει eurovent και σου δίνει 10 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 

Η διαφορά είναι 50 ευρώ . https://www.alphaclimagr.gr/product/1409378/inventor-king-k1vi32-12wifi-k1vo32-12-12-000btu-a.html

Τα ζυγίζεις και βλέπεις τι έχει περισσότερο σημασία . 

Πάντως με τα όσα έχω ακούσει/διαβάσει η Carrier στον οικιακό κλιματισμό φαίνεται ότι έχει κάνει outsourcing το R&D και την γραμμή παραγωγής ,δηλαδή δεν κατασκευάζουν οι ίδιοι τα κλιματιστικά Carrier (τα οικιακά ) και δεν εφαρμόζουν δική τους τεχνογνωσία. Aρα και σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για φασόν.Οπότε το platinum που μοιάζει με το King δε παίζει να είναι δικό της μοντέλο  και πιθανόν είναι πλατφόρμα της Midea και συγκεκριμένα μοιάζουν με αυτό:https://midea.com.ua/en/products/коммерческие-кондиционеры/мульти-сплит-системы/внутренние-блоки-мульти-сплит-систем/wall-3

Μοιάζουν αλλά στο ερώτημα αν είναι ίδια ή σε ποιο βαθμό είναι ίδια αυτό το ξέρουν οι αντιπροσωπείες . 

13 ώρες πριν, CorumD είπε

Χωρις να ειμαι ειδικος, εχω παρατηρησει οτι η θερμναση ειναι δυσκολοτερη κατασταση για τα κλιματιστικα απο την Ψυξη(οι τεχνικοι του forum θα μας πουν περισσοτερα) και γενικα η καλη θερμανση σε καταστασεις που πλησιαζουμε τους 0C και χαμηλότερα απαιτέι καλύτερης κατηγοριας κλιματιστικά..δεν νομιζω η εισαγωγικη σειρά DAIKIN(ATXC/FTXC) να ανταποκρίνεται...με καθε επιφυλαξη αυτα που γραφω...

Γενικά η θέρμανση είναι ζόρικη περίπτωση σε συνθήκες ψύχους χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι και η ψύξη . 
Συγκεκριμένα  οι ονομαστικές αποδόσεις των κλιματιστικών αφορούν συγκεκριμένες εξωτερικές θερμοκρασίες και εσωτερικές .  
Για ψύξη η ονομαστική βγαίνει στους 35 βαθμούς εξωτερική και περίπου 26 βαθμούς εσωτερική (μπορείς να είναι 25 βαθμοί, δεν θυμάμαι ακριβώς) . 
Για την θέρμανση η ονομαστική βγαίνει στους 7 βαθμούς εξωτερική και μέσα 20 βαθμούς (μπορεί να είναι 21 βαθμοί, δεν θυμάμαι ακριβώς)

Στην ψύξη όσο ανεβαίνει η εξωτερική θερμοκρασία (35+) πέφτει και η απόδοση σε btu/h του μηχανήματος . 
Το ίδιο και στην θέρμανση όσο πέφτει η εξωτερική  (7 βαθμούς και κάτω) πέφτει και η απόδοση σε btu/h .

Γενικά κάπου εκεί 0-3 βαθμούς κοντά είναι φυσιολογικό να κάνουν και αποψύξεις τα μηχανήματα και αυτό σίγουρα έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες όπως η εξωτερικές κλιματολογικές συνθήκες . 

Μέχρι 0 βαθμούς κανένα θα έλεγα κλιματιστικό δεν ζορίζεται αρκεί να έχεις κάνει σωστή επιλογή σε btu/h  .  Απο 0 και κάτω εκεί αρχίζουν πιο σοβαρές πτώσεις απόδοσης . Μερικά μηχανήματα και τυχαίνει να είναι οι ακριβές σειρές συνήθως συμπεριφέρονται πολύ καλύτερα απο μηδέν και κάτω και σε παγετούς . Βγάζουν καλύτερο COP και καλύτερη απόδοση σε btu/h .Εχουν κάποια τεχνολογίες για να μπορεί το μηχάνημα να δουλέψει άνετα σε χαμηλές θερμοκρασίες και σε παγετούς . π.χ Ζώνες αντιστάσεων σε συμπιεστή και λεκάνη εξωτερικού μηχανήματος ή καλύτερους συμπιεστές ή συνδυασμό αυτών κ.α . Για αυτό πετυχαίνουν και καλύτερο εύρος λειτουργίας εξωτερικών θερμοκρασιών . 

Οπως και να έχει λύσεις υπάρχουν στον κλιματισμό και τα μηχανήματα δουλεύουν άνετα κάτω απο τους μηδέν βαθμούς . Κάποια πιο αποδοτικά απο κάποια άλλα . Σημασία έχει να επιλέξουμε το κατάλληλο μηχάνημα σε btu/h όπου ακόμα και με την πτώση απόδοσης θα είναι σε θέση να ζεστάνει ικανοποιητικά των χόρο . Αυτό αφορά κυρίως βόρειο Ελλάδα  όπου εκεί δουλεύουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες . 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, CorumD είπε

TO Morris αγοραστηκε στα 479 αλλα επαιξε και μια ανακυκλωση των 100 ευρω τοτε, οποτε μου ηρθε 379...Παντώς οι πρωτες εντυπωσεις απο πλαστικα/τριγμους ειναι πολυ θετικες...δεν εχει τριγμους...τουλαχιστον οχι στην Ψυξη. Επίσης, εχει αυτοματες περσιδες πανω/κατω αλλα ΚΑΙ αριστερα/δεξια...που συνηθως δεν εχεις σε αυτες τις τιμες. Η ποιοτητα κατασκευης ειναι καλη αλλα το control ειναι το απλο της TCL αλλα με το κουμπι mute και σημα Morris. Περισσότερα οταν το μετρησω και σας πω με νουμερα τι watt καίει!

Σημείωση: To Morris δεν το εχει κανενας προς πωληση αυτη την στιγμη...οποτε παει καποιος μονο σε μαμα TCL 18000btu...λογικα η μαμα ειναι το ιδιο καλη η καλυτερη!

Οσο για το R32 η R410....Εγω θα αγόραζα πιο καλο μηχανημα με R410 παρα χειροτερο με R32...απλως δεν εχω δει μεγαλες προσφορες στα R410 που εχουν μεινει...αν βρεις κανενα Daisekai R410 τσίμπα το...δεν νομιζω να σε απογοητεύσει ;)

να δουμε και το μικροτερο τι καταναλωσεις εχει  να κανουμε καμια συγκριση με το 24 το δικο μου.Παντως οπως ειχα γραψει για τα λεφτα τους μια χαρα .Αθ θυμαμαι ο μαστορας που ειχα φερει προχτες μου ειπε οτι μονο κοτσοβολοσ τα παιζει μπαλιτσα ...Τωρα τι εννοουσε!!!!!!!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, CorumD είπε

Χωρις να ειμαι ειδικος, εχω παρατηρησει οτι η θερμναση ειναι δυσκολοτερη κατασταση για τα κλιματιστικα απο την Ψυξη(οι τεχνικοι του forum θα μας πουν περισσοτερα) και γενικα η καλη θερμανση σε καταστασεις που πλησιαζουμε τους 0C και χαμηλότερα απαιτέι καλύτερης κατηγοριας κλιματιστικά..δεν νομιζω η εισαγωγικη σειρά DAIKIN(ATXC/FTXC) να ανταποκρίνεται...με καθε επιφυλαξη αυτα που γραφω...

Η διαδικασία της θέρμανσης για ένα μηχάνημα που λειτουργεί με τον ψυκτικό κύκλο είναι σχεδόν η ίδια με την ψύξη με την διαφορά οτι στην θέρμανση ο συμπιεστής λειτουργεί αντίστροφα, έτσι ενώ κατά την λειτουργία ψύξης το εσωτερικό στοιχείο παίζει τον ρόλο του εξατμιστή και το εξωτερικό του συμπυκνωτή, στην θέρμανση η λειτουργία αντιστρέφεται. Αν τα μηχανήματα ζορίζονται περισσότερο έχει να κάνει με το κλίμα, την διαφορά θερμοκρασίας που έχει το κλίμα μας και την διαφορά μεταξύ εξωτερικής θερμοκρασίας - θερμοκρασίας σχεδιασμού του συστήματος για την ονομαστική ισχύ του. Σε θερμοκρασίες π.χ ΄γύρω από τους 10-15 στην θέρμανση λειτουργεί άνετα και χαλαρά, όσο πέφτει η θερμοκρασία παγώνει η εξωτερική μονάδα και πιάνει πάγο, ενώ αυξάνονται οι θερμικές απαιτήσεις του χώρου έτσι πρακτικά σε μέρη με χαμηλές θερμοκρασίες το ζόρισμα που τρώει το κλιματιστικό στην θέρμανση αν έχουμε π.χ 5 βαθμούς εξωτερική είναι μεγαλύτερο από το να είχαμε 37-28 εξωτερική σε λειτουργία ψύξης, δεν συζητώ για θερμοκρασίες κάτω από το 0 ή γύρω από εκεί, το ζόρι που τραβάει είναι περισσότερο από το να είχαμε 40 σε λειτουργία ψύξης, αυτό αποτυπώνεται από τις καταναλώσεις.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Inventor Nemesis pro αγορασμένα Δεκέμβριο 2018 12ρι και 9ρι ως βασικό σύστημα θέρμανσης σπιτιού 48τμ με χώρους που βοηθάνε πολύ στο να ζεσταθούν από 2 μόνο κλιματιστικά. Έσκισαν τα κλιματιστικά το χειμώνα, επειδή δεν είμαι καθόλου κρυουλιάρης, είχα το θερμοστάτη στους 17-18 βαθμούς και όταν έκανα μπάνιο ή είχα κόσμο σπίτι 19-20 και το σπίτι γινόταν φούρνος και τα κλιματιστικά έκαναν απλά συντήρηση.

Μόνο το 9ρι στο υπνοδωμάτιο έκλεινε και ξανάνοιγε όταν το έβαζα στους 17 βαθμους επιθυμητή και έξω είχε ήπιο καιρό (λογικό).

Καταναλώσεις δεν ξέρω, αλλά πέρασαν με απόλυτη επιτυχία το τεστ της θέρμανσης. Οι κιλοβατώρες που ήρθαν στον εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ μου φάνηκαν πολύ οκ.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, είμαι στην αναζήτηση κλιματιστικού μονο για ψύξη για ενιαίο χώρο (σαλοκουζινα) 30-35τμ με κάποιες απώλειες λόγω σκάλας. Είμαι μεταξύ 12000 και 18000 BTU και συγκεκριμένα Inventor Aria AR3VI32-12WF/AR3VO32-12 και Inventor Premium PR1VI32-18WF/PR1VO32-18. Η διαφορά τιμής είναι στα 250 ευρω αλλά προβληματίζομαι για το αν το 12αρι θα είναι αρκετο για να καλύψει το χώρο μου ή θα πληρώσω τη διαφορά τιμής σε λογαριασμούς γιατι θα δουλεύει συνέχεια για να ρίξει τη θερμοκρασία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, teo2013 είπε

Καλησπέρα, είμαι στην αναζήτηση κλιματιστικού μονο για ψύξη για ενιαίο χώρο (σαλοκουζινα) 30-35τμ με κάποιες απώλειες λόγω σκάλας. Είμαι μεταξύ 12000 και 18000 BTU και συγκεκριμένα Inventor Aria AR3VI32-12WF/AR3VO32-12 και Inventor Premium PR1VI32-18WF/PR1VO32-18. Η διαφορά τιμής είναι στα 250 ευρω αλλά προβληματίζομαι για το αν το 12αρι θα είναι αρκετο για να καλύψει το χώρο μου ή θα πληρώσω τη διαφορά τιμής σε λογαριασμούς γιατι θα δουλεύει συνέχεια για να ρίξει τη θερμοκρασία. 

Ρώτα κάποιον επαγγελματία του χώρου καλύτερα (ψυκτικό ή μηχανολόγο).

Η θεωρία λέει για 16-18άρι αλλά με αυτά που έχω δει, για ψύξη μόνο, πιθανός να σε καλύψει το 12άρι.

πχ ένα τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/18862706/Toshiba-Shorai-Premium-13J2AVRG-E-B13J2KVRG.html

Αλλά αν θες να είσαι πιο large , δεν ξέρω και τη διαρρύθμιση( πχ λες για σκάλα που πάει που; έχει και άλλους χώρους που θα κάλυπτες; ) , θα περίμενα σε μια βαρβάτη έκπτωση πχ black friday να πάω εδώ https://www.skroutz.gr/s/18742804/Toshiba-Shorai-Premium-18J2AVRG-E-18J2KVRG.html

(υπάρχει και το 16άρι αλλά με το 18άρι twin ring inventer αλλάζουν οι ισσοροπίες).

Αλλιώς μένεις στο 13άρι.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.

Καλημερα και ευχαριστω για την απάντηση. Ήρθε ψυκτικος στο σπιτι και μου ειπε οτι και με τα δυο ειμαι ενταξει (αν το θέλω μονο για ψυξη) αλλα βλέποντας στα χαρακτηριστικα των κλιματιστικων τα τετραγωνικα που καλύπτουν εχω τις αμφιβολιες μου. Η σκάλα ανεβαινει και καταληγει σε ενα μικρο χωλ που δεν με ενδιαφέρει αν θα ψύχεται (ουσιαστικα μονο το σαλόνι με ενδιαφερει αλλα δεν εχει πορτα για να απομονώνεται). Όσο για τα κλικατιστικα που προανέφερα ειναι μονόδρομος γιατί τα βρίσκω σε πολυ καλή τιμή (410 το 12αρι Aria, 650 το 18αρι Premium) και τα Toshiba που μου πρότεινες ξεφεύγουν πολυ απο το budget μου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...