b1LLy23 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Καλημέρα σε όλους. Προαιρετικά ζητώ συγνώμη για τυχόν off topic. Έχω στο σύστημα της υπογραφής μου 2 σκληρούς έναν ssd και έναν HDD. Στον 1ο έχω λειτουργικό και 2 βασικά games που παίζω, στον HDD μόνο αρχεία. Χθες τσίμπησα 970 evo plus 1TB και το ερώτημα μου είναι το εξής: Θέλω να τον βάλω πάνω και να έχω λειτουργικό και τα games που τρέχω στον m2. Πρέπει να γίνει αναγκαστικά format και πάλι από την αρχή; Ή υπάρχει και άλλος τρόπος; Ευχαριστώ εκ των προτέρων παιδιά.
Xristaras12 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 13 λεπτά πριν, b1LLy23 είπε Καλημέρα σε όλους. Προαιρετικά ζητώ συγνώμη για τυχόν off topic. Έχω στο σύστημα της υπογραφής μου 2 σκληρούς έναν ssd και έναν HDD. Στον 1ο έχω λειτουργικό και 2 βασικά games που παίζω, στον HDD μόνο αρχεία. Χθες τσίμπησα 970 evo plus 1TB και το ερώτημα μου είναι το εξής: Θέλω να τον βάλω πάνω και να έχω λειτουργικό και τα games που τρέχω στον m2. Πρέπει να γίνει αναγκαστικά format και πάλι από την αρχή; Ή υπάρχει και άλλος τρόπος; Ευχαριστώ εκ των προτέρων παιδιά. θα συνδέσεις τον νέο δίσκο στο σύστημα. θα κατεβάσεις το samsung data migration και θα επιλέξεις αυτό που θες να κάνεις (απο τον παλιό στον νεο). Ξεκινάει η διαδικασία και όταν ολοκληρωθεί θα σου βγάλει μήνυμα οτι ολοκληρώθηκε και αν θες να σβήσει ο υπολογιστης για να αλλάξεις τους δίσκους. Βαζεις τον νεο να ξεκινήσει το σύστημα και είσαι έτοιμος. Μην αφήσεις και τον παλιό δίσκο με το λειτουργικό πάνω, μη δε ξέρει απο που να εκκινήσει το σύστημα και σε ρωτάει κάθε φορά κλπ. 2
b1LLy23 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 51 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε θα συνδέσεις τον νέο δίσκο στο σύστημα. θα κατεβάσεις το samsung data migration και θα επιλέξεις αυτό που θες να κάνεις (απο τον παλιό στον νεο). Ξεκινάει η διαδικασία και όταν ολοκληρωθεί θα σου βγάλει μήνυμα οτι ολοκληρώθηκε και αν θες να σβήσει ο υπολογιστης για να αλλάξεις τους δίσκους. Βαζεις τον νεο να ξεκινήσει το σύστημα και είσαι έτοιμος. Μην αφήσεις και τον παλιό δίσκο με το λειτουργικό πάνω, μη δε ξέρει απο που να εκκινήσει το σύστημα και σε ρωτάει κάθε φορά κλπ. Οπότε θα τον κάνω απλά format τον παλιό ssd γιατί θα τον κρατήσω, πόδι θα πάρει ο HDD αρκετά κράτησε
Xristaras12 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 3 ώρες πριν, b1LLy23 είπε Οπότε θα τον κάνω απλά format τον παλιό ssd γιατί θα τον κρατήσω, πόδι θα πάρει ο HDD αρκετά κράτησε αφού βεβαιωθείς ότι λειτουργούν όλα σωστά μετά τον κλώνο ναι (δε λειπουν αρχεια κλπ κλπ) 1
b1LLy23 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 8 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε αφού βεβαιωθείς ότι λειτουργούν όλα σωστά μετά τον κλώνο ναι (δε λειπουν αρχεια κλπ κλπ) Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια Χρήστο!!!
b1LLy23 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Όλα πήγαν μια χαρά τρομερή διαφορά από τον 860 Evo που είχα η μέρα με τη νύχτα. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2023 από b1LLy23
Xristaras12 Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 14 ώρες πριν, b1LLy23 είπε Όλα πήγαν μια χαρά τρομερή διαφορά από τον 860 Evo που είχα η μέρα με τη νύχτα. σε πλήρη ισχύ ναι, στα καθημερινά τι διαφορές βλέπεις; Εγώ απο τον 850 evo πήγα στον kingston της υπογραφής και δεν εχω δει τρελές διαφορές, η τουλάχιστον δεν είναι ορατές. Βέβαια έγινε και αλλαγή συστήματος στο ενδιάμεσο και φάνηκαν οι διαφορές δεν ξέρω αν τώρα είχα τον 850 πάνω να ηταν πιο αργό το σύστημα.
b1LLy23 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 22 ώρες πριν, Xristaras12 είπε σε πλήρη ισχύ ναι, στα καθημερινά τι διαφορές βλέπεις; Εγώ απο τον 850 evo πήγα στον kingston της υπογραφής και δεν εχω δει τρελές διαφορές, η τουλάχιστον δεν είναι ορατές. Βέβαια έγινε και αλλαγή συστήματος στο ενδιάμεσο και φάνηκαν οι διαφορές δεν ξέρω αν τώρα είχα τον 850 πάνω να ηταν πιο αργό το σύστημα. Η μόνη αξιοσημείωτη διαφορά που κάνει μπαμ είναι οι χρόνοι που bootαρει sta windows. Σε ένα game π.χ. που παίζω συχνά δεν είδα διαφορά στα loading times... μπορώ με κάποιο τρόπο να διαγράψω τα αρχεία από τον παλιό (860) ενώ είναι ήδη πάνω ο καινούργιος;
Xristaras12 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 9 ώρες πριν, b1LLy23 είπε Η μόνη αξιοσημείωτη διαφορά που κάνει μπαμ είναι οι χρόνοι που bootαρει sta windows. Σε ένα game π.χ. που παίζω συχνά δεν είδα διαφορά στα loading times... μπορώ με κάποιο τρόπο να διαγράψω τα αρχεία από τον παλιό (860) ενώ είναι ήδη πάνω ο καινούργιος; ναι κανονικά. Αν το σύστημα εκκινεί ΧΩΡΙΣ τον 860 πάνω, απλά βάλτον πάλι και κάντου φορματ. 1
konik Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Παίδες μια ερώτηση.Σε επιφάνεια εργασίας και games υπάρχει ορατή διάφορα πχ ανάμεσα σε έναν 990pro 2tb κι έναν kingston με τις μισές αναγραφόμενες ταχύτητες?
rus Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Να ρωτησω κατι, που ενδεχομενως συμβαινει και στους μηχανικους δισκους. Οταν μεταφερεις data απο τον δισκο Α στον δισκο Β, ας πουμε εναν folder με 50 χιλιαδες αρχεια, ειναι λογικο στον δισκο Β ο folder αυτος να χαραμιζει καποια GBs? Επεξ/σία 4 Μαΐου 2023 από rus
Crybal Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Εχουν και οι δυο το ιδιο file system ή διαφορετικο?
rus Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 12 ώρες πριν, Crybal είπε Εχουν και οι δυο το ιδιο file system ή διαφορετικο? O δισκος Β που χαραμιζει GBs εχει exFAT.
Crybal Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Μαλλον είναι θεμα του cluster size καθως για το exfat ειναι μεγαλύτερο και σε συγκεκριμενο ογκο αρχειου καταλαμβάνεται περισσότεροσ χωρος (...υποθετω). Δεν ειχα ασχοληθει με αυτο...τωρα που το ειπες το εψαξα https://support.microsoft.com/en-us/topic/default-cluster-size-for-ntfs-fat-and-exfat-9772e6f1-e31a-00d7-e18f-73169155af95
rus Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Στις 5/6/2023 στις 12:58 ΠΜ, Crybal είπε Μαλλον είναι θεμα του cluster size καθως για το exfat ειναι μεγαλύτερο και σε συγκεκριμενο ογκο αρχειου καταλαμβάνεται περισσότεροσ χωρος (...υποθετω). Δεν ειχα ασχοληθει με αυτο...τωρα που το ειπες το εψαξα δηλαδη αν ημεταφορα γινει προς δισκο ntfs, τοτε δε θα χαραμιστουν GBs?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα