Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν το κανεις να μην εμφανιζεται. απλα το αγνοεις.

επισης με την καταργηση του SATA Aggressive Link Power Management

δεν εχεις δυνατοτητα dev sleep

εννοω αντι να ψαχνεις ολα αυτα που ειπε ο κωστας , απλα τρεχεις ενα CrystalDiskMark και βλεπεις τα αποτελεσματα. ετσι ξερεις αμεσως αν παιζεις σε σατα 2 ή 3

dev sleep; Δηλαδή ;

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πειράζει σε κάτι αρνητικά το δίσκο; Πάντως είδα θετικά αποτελέσματα από όταν το έκλεισα στα writes περισσότερο.

Περίπου 2.5 χρόνια έχω ssd και γενικά πέρα από κάποιες βασικές ρυθμίσεις δεν πειράζω και πολλά πολλά. Την παραπάνω ρύθμιση εχθές την βρήκα στο bios όπως πήγα να ρυθμίσω κάποια πράγματα ( fans rpm κλπ ). 

Σορρυ αν είμαι λίγο άσχετος στον τομέα αυτό. :P

Δημοσ.

Πειράζει σε κάτι αρνητικά το δίσκο; Πάντως είδα θετικά αποτελέσματα από όταν το έκλεισα στα writes περισσότερο.

αρνητικα πειραζει τον λογαριασμο της ΔΕΗ :P

Δημοσ.

βασικα το πιο γρηγορο ειναι να τρεξει ενα CDM και να δει τα αποτελεσματα :P

Μα το εχει ηδη τρεξει, 

Μιλαω απλως για καλυτερα αποτελεσματα..

εννοω αντι να ψαχνεις ολα αυτα που ειπε ο κωστας , απλα τρεχεις ενα CrystalDiskMark και βλεπεις τα αποτελεσματα. ετσι ξερεις αμεσως αν παιζεις σε σατα 2 ή 3

Το οτι ειναι sata3 ειναι προφανες...

Για καλυτερες αποδοσεις εδω..

• Aν εχεις απο το πινακα ελεγχου, στις επιλογες παροχης ενεργειας επιλεγμενο τις υψηλες αποδοσεις,αν οχι το επιλεγεις.
  • Αν εχεις ενημερωμενους τους διαυλους των θυρων.. Για να το επιτυχεις ευκολα αυτο κανε scan και εγκατασταση των παντων απο εδω.   http://download.cnet.com/Driver-Booster/3001-18513_4-75992725.html

Μετα απο ολα αυτα ,ξανακανε ενα τεστ και ποσταρε.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Βαρια να εχω τον δισκο τρεις μηνες ,ηταν αυτος της προσφορας που ειχε ο κοτσος στα 60 ευρω ,τι κανουμε τωρα; τι μπορω να κανω;

12TkNq.jpg

Δημοσ.

Βαρια να εχω τον δισκο τρεις μηνες ,ηταν αυτος της προσφορας που ειχε ο κοτσος στα 60 ευρω ,τι κανουμε τωρα; τι μπορω να κανω;

12TkNq.jpg

πω ρε φιλε... εγγυηση δεν εχεις?

λοιπον ακου φιλε τι κανεις.

δωσε βαση ομως.

κατεβαζεις το anvil

βαζεις τον δισκο σου να τρεξει το endurance test

μολις η υγεια του φτασει στο 0% που θα φτασει σιγουρα αφου ηδη σου εβγαλε 96% μεσα σε 3 μηνες, θα πας για αντικατασταση λογω της εγγυησης του δισκου.

Βλεπω πως στον Intenso δεν γραφει η εταιρεια το νουμερο των TBW.

διαβασε ακριβως τι λεει για την εγγυηση.

. What is the Warranty Period for Intenso products?

Intenso grants a warranty of 24 months for all Intenso products. This is based on the date of the original purchase.

Οποτε

1) κατεβαζεις Anvil
2) Τρεχεις endurance test
3) Κλαταρει ο δισκος υγεια μηδεν
4) Αντικατασταση απο το μαγαζι που τον πηρες
5) Αγγελια insomnia σφραγισμενος καινουργιος με εγγυηση, θα φυγει σιγουρα στα 60 ευρω στο λεω εγω, λογω της κρισης
6) Αγορα αλλου SSD

Αυτα και καθαρισες.

Μερικες φορες το παραδεχομαι δεν παιζομαι
Δημοσ.

Δε νομίζω ότι το καλύπτει η εγγύηση. Και μένα 97% ο Samsung 840 Pro απ' το πρώτο 5μηνο και όταν έστειλα email στην εταιρεία μου απάντησαν ότι εφόσον λειτουργεί κανονικά ο δίσκος δεν γίνεται αντικατάσταση.

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι το καλύπτει η εγγύηση. Και μένα 97% ο Samsung 840 Pro απ' το πρώτο 5μηνο και όταν έστειλα email στην εταιρεία μου απάντησαν ότι εφόσον λειτουργεί κανονικά ο δίσκος δεν γίνεται αντικατάσταση.

Το ξερω. διαβασε τι εγραψα ;)

Δημοσ.

Σωστός, δεν ήξερα ότι ισχύει έτσι..

Αλλά εγώ έναν corsair που είχα στο 70% αγορασμενος από το you μου επέστρεψε τα λεφτά πίσω, λίγο πριν λήξει η εγγύηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστός, δεν ήξερα ότι ισχύει έτσι..

Αλλά εγώ έναν corsair που είχα στο 70% αγορασμενος από το you μου επέστρεψε τα λεφτά πίσω, λίγο πριν λήξει η εγγύηση.

δε σου εκανε αντικατασταση?

με την αντικατασταση ανανεωνεται η εγγυηση απο την αρχη

πχ. εδω βλεπουμε πως

http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite/SSD/M2M/html/support/warranty.html

840 pro Series

5 years (73 TBW for enterprise applications)

εσυ δεν εχεις τον εχεις βαλει σε εταιρεια (enterprise applications)

αρα μπορεις να κανεις οτι και με τον intenso

να τον καψεις με το anvil και να ζητησεις αντικατασταση.

επισης εδω μας λεει

The warranty period for repaired and replaced products will be applied for the longer of the remainder of the original warranty period or ninety (90) days.

το οποιο δεν ισχυει στην ελλαδα. Ο νομος λεει για τα προιοντα μετα απο αντικατασταση και οχι τα ιδια προιοντα επισκευασμενα, η εγγυηση ξεκιναει παλι απο το μηδεν

αρα την κανεις ταρατσα

Επεξ/σία από FarCry
Δημοσ.

Οταν τον πήρα στις αρχές του είχε 170 ο 240αρη

Μετά από καιρό δεν υπήρχε ο ίδιος, άρα μου είπαν να βρω άλλον με αυτή την τιμή η να πάρω τα λεφτά μου.

Προφανώς οι τιμές είχαν πέσει γενικά για ssd και εννοείται πήρα τα λεφτά πίσω.. Πιο πολύ σαν Τζόκερ ήταν..

Αλλά το θέμα είναι πως με 70% ζωή τον πήραν πίσω.

Ποσο πρέπει να είναι για να μετράει η εγγύηση;

Δημοσ.

Ποσο πρέπει να είναι για να μετράει η εγγύηση;

αυτο ειναι σχετικο ρε συ. δεν νομιζω πως ειναι καπου γραμμενο.

για τα λεφτα καλα εκανες. μονο πιστωτικο αξιζε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...