Προς το περιεχόμενο

Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις Blu-ray δίσκων


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να προσθέσω στα μειωνεκτήματα των οπτικών μέσων πάσης φύσεως και format ότι είναι το άνω πλαφόν στις περιστροφές του δίσκου.

Δεν θυμάμαι πόσο είναι αλλά θυμάμαι ότι υπάρχει φυσικό όριο στο πόσο μπορεί να περιστραφεί ένας δίσκος τέτοιας μάζας και διαμετρήματος πριν αρχίσει να ταλαντώνεται.

Οπότε δεν νομίζω να υπάρξει βελτίωση στην ταχύτητα ανάγνωσης, όσο θα μεγαλώνουν τα GB.

 

Εδώ θα ήθελα να σε διορθώσω. Ένα δισκάκι Blu-Ray έχει τις ίδιες διαστάσεις με ένα CD. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιο πυκνογραμμένο, άλλωστε γι' αυτό χρησιμοποιείται μπλε δέσμη λέιζερ από τα Blu-Ray player για να μπορούν να διαβάζουν τα τόσο μικρά αυλάκια. Συνεπώς σε μία περιστροφή του δίσκου ένα BD player διαβάζει πολύ μεγαλύτερο όγκο δεδομένων από ένα δισκάκι BD από ένα CD player που διαβάζει ένα δισκάκι CD. Αυτό γίνεται με την ίδια ταχύτητα περιστροφής.

 

Εκεί που δημιουργείται πρόβλημα είναι στην ταχύτητα ανάγνωσης και επεξεργασίας των δεδομένων και όχι στην ταχύτητα περιστροφής. Ένα CD-ROM μπορεί να διαβάσει ένα δισκάκι σε ταχύτητα περιστροφής 52x, που σημαίνει ότι μπορεί να το περιστρέψει τόσο γρήγορα, αλλά ένα BD-ROM διαβάζει σε 12x. Aυτό οφείλεται στον όγκο δεδομένων που έχει να διαβάσει το κάθε ένα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Φυσικά και είναι λογικό ο λόγος bits per sector να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Δεν με κατάλαβες προφανώς. Δεν είπα ότι το Bluray διαβάζει με την ίδια ταχύτητα bps όπως ένα CD. Σαφώς και όχι.

 

Αυτό που είπα είναι ότι η ανώτερη ταχύτητα όλων των οπτικών μέσων είναι πεπερασμένη. Υπάρχει δηλαδή ΑΝΩ ΟΡΙΟ το οποίο είναι διαφορετικό για το κάθε μέσο (CD/DVD/BR) αλλά ΥΠΑΡΧΕΙ. Θα επέλθει δηλαδή πολύ σύντομα τέλμα.

 

Δεν είναι σαν τις μνήμες και τα τσιπ όπου το όριο πλέον προβλέπουν ότι θα φτάσει στο κβαντικό επίπεδο.

Με τα οπτικά μέσα έχουμε περιορισμούς φυσικής στο Νευτώνιο επίπεδο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το cinema sucks.χαλια ποιοτητα με τα γνωστα χιονια.το κενο πανω κατω δεν με πολυπειραζει και πολλες φορες το φτιαχνεις αμα πειραξεις το aspect ratio.βεβαια το αποτελεσμα δεν ειναι παντα καλο.τωρα για τις τιμες των blu ray εχουμε μελλον ακομα παρα πολυ.

 

βλασφημος!!!στη πυρα!

 

το aspect ration πρεπει να ειναι παντα το Original!:-)

ποσο εκνευριζομαι οταν βλεπω ατομα να βλεπουν τηλεοραση και να στρετσαρουν το 4:3 σε 16:9 "για να τα βλεπουν μεγαλυτερα":mad:

και απορουνε κιολας γιατι φαινεται η ταδε γκομενα χοντρη...:eek:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βλασφημος!!!στη πυρα!

 

το aspect ration πρεπει να ειναι παντα το Original!:-)

ποσο εκνευριζομαι οταν βλεπω ατομα να βλεπουν τηλεοραση και να στρετσαρουν το 4:3 σε 16:9 "για να τα βλεπουν μεγαλυτερα":mad:

και απορουνε κιολας γιατι φαινεται η ταδε γκομενα χοντρη...:eek:

Συμφωνω για το Aspect ratio.

Αλλα οσο για τα χιονια που ειπε στο σινεμα και γενικοτερα την ποιοτητα εικονας, νομιζω οτι ενα blu ray σε full HD τηλεοραση ειναι αρκετα καλυτερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Εγώ και έχω αγοράσει bluray και έχω ενοικιάσει. Τα λεφτά όμως είναι πολλά και προτιμώ να κατεβάσω ένα 1080p mkv των 8GB που θέλει 1 ώρα να κατεβεί πού η ποιότητα έχει πολύ μικρές διαφορές με το raw bluray. Μετά ενα copy&paste στο media player και popcorn, σε μιά-μισή ώρα είσαι στο καλύτερο σινεμά!

Συμφωνω. Τα μελλον ανηκει στα αρχεια βιντεο, και ειδικα στο mkv.

 

Γενικα θεωρω λαθος να συγχεεται η τεχνολογια του δισκου Bluray των 25/50GΒ με το Bluray-Movie φορμα (m2ts) ή ακομα χειροτερο με το HD γενικοτερα, αφου HD πληροφορια μπορει να αποθηκευει σε οποιοδηποτε μεσο (πχ DVD) και μαλιστα και σε mkv και σε m2ts φορμα.

 

Με αλλα λογια, δεν χρειαζεται να εχεις Bluray drive για να δεις HD. Και ας λενε αυτοι απο το hollywood οτι θελουν. Και εγω προσωπικα δισκακι bluray εχω δει μονο απο μακρια, αλλα ταινιες HD εχω μπολικες...

 

Πιστεύω ότι μόλις βρουν έναν τρόπο να κάνουν lock τα copyrited δεδομένα στα USB-Flashes και πέσουν κι άλλο οι τιμές τους και ανεβούν κι άλλο οι χωρητικότητες (κάτι που συμβαίνει κάθημερινά), πλέον δεν θα αργήσει ο καιρός που θα αγοράζουμε windows και ανοίγωντας το κουτί δεν θα βρίσκουμε τα κλασσικά DVDs αλλά ένα και μοναδικό φλασάκι.

Τα USB drives δυσκολα θα γινουν locked, προσπαθησε η RIAA με το itunes και το μονο που εφαγε ηταν ηττα.

Εγω προσωπικα πιστευω οτι διπλα στο Amazon MP3, θα προτεθει και ενα... Amazon MKV. Απλά τα παιδια απο το Hollywood δεν εχουν νιωσει ακομα στο πετσι τους πειρατεια οπως ενιωσε η RIAA, και επειδη το να δινουν ευελιξια στον καταναλωτη δεν ειναι το πρωτο τους μελημα, θα το τραβηξουν το μοντελο του κλειδωμενου οπτικου δισκου οσο περισσοτερο μπορουν, με ειδικες συσκευασιες, BD-live λειτουργιες, special editions και αλλα κουλα, αλλα στο τελος θα πανε και αυτοι στα ψηφιακα αρχεια.

 

Σαν χθες θυμαμαι οτι και η RIAA ειχε περασει απο ενα τετοιο σταδιο, οπου επερνες δισκακι και μονο 3D παιχνιδι δεν ειχε μεσα στο κομματι των data. Ή το αλλο κουλο με το USB φλασακι μεσα σε πλαστικο μηλαρακι και αλλα κουλα. Μετα εκανε μια τελευταια προσπαθεια "κλειδωνω το περιεχομενο γιατι ετσι με αρεσει" με το XCP, αλλα στο τελος πηγε στα ψηφιακα αρχεια.

 

Το ιδιο συμβαινει τωρα και στο hollywood, αλλα με διαφορα φασης. Τωρα ειμαστε στο πρωτο σταδιο (bd-live, special editions κλπ) και σιγα-σιγα περναμε στο σταδιο του "κλειδωνω γιατι ετσι με αρεσει". Το τριτο ερχεται οπου να ναι...

 

ΥΓ: Το οπτικο δισκακι εχει μελλον, αρκει να μην εχει κλειδωμενη δομη (οπως εχουν τα DVD-Video/Bluray-Movie authored δισκακια) ή ακομα χειροτερα copy protection, αλλα να εχει μεσα κανονικα ψηφιακα αρχεια mp3, avi, mkv κλπ οργανωμενα σε φακελους, οπως σε ενα USB φλασακι.

Επεξ/σία από kurkosdr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραια τα λετε ολοι:

 

1) Λεγοντας ταχυτητα εννοουμε 12x ενα ποσο δεδομενων π.χ. 1,5 MB/sec.

διαφορετικος ειναι για τα cd και τα blu-ray (το ιδιο ισχυει και για την εγγραφη)

2) τα χιονια στο σινεμα οφειλονται στο φιλμ που παιζει. Εχει γρατσουνιες που οφειλονται στη χρηση και βγαινουν κατα το παιξιμο. Πολλες αιθουσες εχουν και ψηφιακο προβολεα οποτε δεν υπαρχει και φιλμ για να βγαλει τα χιονια.

3) Η τηλεοραση παντα ειναι καλυτερη απο το σινεμα για ενα και μονο λογο. Το πανελ της τηλεορασης ειναι ενα στοιχειο που εκπεμπει φως και εμεις το βλεπουμε απευθειας. Στο σινεμα βλεπουμε το πανι οπου βλεπουμε την αντανακλαση του φωτος που εκπεμπεται. Ποτε ενας κινηματογραφος δε θα βαλει καλης ποιοτητας ανακλαστικο πανι γιατι ειναι πολυ ακριβα (ενα πανι 1,5*1,5 κοστιζει περιπου 1000€). Οποτε το αντανακλωμενο φως δεν μπορει να ξεπερασει το 60-70% της εκπεμπομενης απο τον προβολεα. Γι αυτο και δε βλεπουμε ποτε ζωντανα τα χρωματα οπως σε ενα πανελ τηλεορασης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3) Η τηλεοραση παντα ειναι καλυτερη απο το σινεμα για ενα και μονο λογο...

 

Να προσθέσω ακόμα έναν. Τον ενοχλητικό κύριο που μάλλον με παρακολουθεί και τις τρεις τελευταίες φορές που πήγα σινεμά καθόταν ακριβώς από πίσω μου και κουνούσε την καρέκλα μου με το γόνατό του. :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνολικά, έχουν πουληθεί 342 εκατομμύρια DVD, έναντι 24.7 εκατομμυρίων πωλήσεων Blu-ray δίσκων.

 

για'μένα dvd & bluray έχουν τον ίδιο παρανομαστή: unskippable company logos, trailers, spots, warnings, more trailers, more warnings, distribution company logos, production company logos....

 

με κάνουν να θέλω να βγάλω το μάτι κάποιου με μολύβι

 

Συμφωνω. Τα μελλον ανηκει στα αρχεια βιντεο, και ειδικα στο mkv.

 

*βήχας* το mp4 είναι καλύτερο *βήχας*

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εν μέρη συμπαθάω τις απόψεις του aXer. Λέω εν μέρη γιατί τα μόνα cd-dvd που μου είχαν καεί ποτέ ήταν 4-5 όταν έκανα προσπάθειες εγγραφής On-the-fly. Παιδιά προσέξτε τι εύχεστε. Τα blue-ray δεν είναι για να βάζουμε δικά μας αρχεία μέσα. Μια γρατζουνιά απλή φεύγουν κ μερικά giga. Ιδιαίτερα ευπαθές μέσο.

 

Καλά δεν είπα για βασικό μέσο backup, για δευτερεύων το πρότεινα, και προς θεού όχι για ταινίες κλπ αλλά προσωπικά δεδομένα εργασίες κλπ που αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο hungry σε μνήμη. Βέβαια υποστηρίζουν ότι ο δίσκος blu ray είναι πιο ανθεκτικός από το dvd.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
Πάντως παιδια Εγώ μου δίνει τα Mkv αρχεία Ένας φίλος του δίνω 5 ευρώ και έχω καταβολευτει
με 5 ευρώ δεν είναι φίλος

 

quote for truth όμως...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για μένα όσο βγήκε κάτι ανώτερο από το DVD, αυτομάτως το DVD περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Δε πρόκειται για τα Mini-Disc της Sony που ουσιαστικά η διαφορά ήταν στο μέγεθος και όχι στη ποιότητα, αλλά πρόκειται για υψηλή ευκρίνεια!

Υφίσταται διαφορά στη ποιότητα εικόνας, στη ποιότητα ήχου, ακόμη και στη χωριτικότητα!

Χαίρομαι που τα BD έχουνε ανοδική τάση, αλλά ακόμη κι αν τα BD δεν έχουνε μέλλον (όπως κάποιοι υποστηρίζουνε), το μόνο σίγουρο είναι πως τα DVD εφόσον έχουνε πλέον το στίγμα της "χαμηλής ευκρίνειας" σε σχέση με τα BD, είναι καταδικασμένα να σβήσουν στο μέλλον είτε μπροστά στα BD, είτε μπροστά σε κάτι άλλο ανερχόμενο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...