GiOrGoSk21 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 @lary7 ok τώρα κατάλαβα που πήγαινε. Δεκτά όσα λες mate. Προσωπικά, χωρίς να είναι ο τομέας μου η αρχιτεκτονική (και προφανώς δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις στον τομέα), αυτό που είδα μου άρεσε εξωτερικά. Όπως επίσης μου αρέσει και το Καραϊσκάκη κι άλλα design-άτα γήπεδα. Γενικά δεν είμαι και πολύ απαιτητικός στα γούστα μου. Ας είναι σύγχρονο το γήπεδο στη λειτουργία του κι όλα τ' άλλα... Τώρα αν το (υποκειμενικό) μάτι του μέσου Αεκτζή βλέπει στο γήπεδο την Αγία Σοφία, με γεια του με χαρά του. Το εσωτερικό του, νομίζω, είναι αυτό που ξενίζει πιο πολύ. Π.χ. η κοπελιά πιο πάνω ή ο liopyr που λένε για χαμάμ, γυαλίσματα παπουτσιών και κουρεία. Ντακς δε θα πήγαινα ποτέ να γυαλίσω τα σκαρπίνια σταράκια μου εκει... Και λίγη γραφικότητα όμως τη γουστάρω, χαβαλέ θα 'χει. Το παραδοσιακό καφενείο όμως μου άρεσε. Αν υπήρχε σαν μαγαζί εκεί θα έπινα. Κι εγώ μ' αυτό σκάλωσα mate. Καλά με τσίπουρα και μεζέδες άνετα έλιωνα εκεί πέρα.
liopyr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Ελπιζω επισης τουλαχιστον οι οργανωμενοι να κανουνε καμια επισκεψη στα μουσεια μπας και δουν ποσο αντιφατικη ειναι η ιδεολογια της οριτζιναλ σε σχεση με την αεκ. Ποια είναι η "ιδεολογία" της original δηλαδή;
Demon13 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Ομολογώ οτι δεν μου αρέσει και εμένα αυτή η ανάμιξη της Αγιας Σοφιάς με την ΑΕΚ. Μπλέκουν πολλά που δεν θα έπρεπε να μπλέκονται όταν μιλάμε για μπάλα. Επίσης θα παίζουν οι καμπάνες της Αγιας Σοφιάς σε κάθε γκολ της ΑΕΚ απο τα μεγάφωνα. Δεν ξέρω, ελπίζω αφου δεν αρέσει στους υπόλοιπους να αρέσει τουλάχιστον σε σας. (Μην πιαστεί οτι τα λέω γιατι ζηλεύω) Κάποιος μου έγραψε οτι θα πάρετε 20εκ και τα άλλα 60 θα τα βάλει ο Μελισσανίδης. Χλωμό το κόβω να σπρώξει ο Τίγρης τόσο χρήματα, είναι άνθρωποι της νύχτας αυτοί, δεν τους "ξηλώνεις" εύκολα. Θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλω.
lary7 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 @lary7 ok τώρα κατάλαβα που πήγαινε. Δεκτά όσα λες mate. Προσωπικά, χωρίς να είναι ο τομέας μου η αρχιτεκτονική (και προφανώς δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις στον τομέα), αυτό που είδα μου άρεσε εξωτερικά. Όπως επίσης μου αρέσει και το Καραϊσκάκη κι άλλα design-άτα γήπεδα. Γενικά δεν είμαι και πολύ απαιτητικός στα γούστα μου. Ας είναι σύγχρονο το γήπεδο στη λειτουργία του κι όλα τ' άλλα... Τώρα αν το (υποκειμενικό) μάτι του μέσου Αεκτζή βλέπει στο γήπεδο την Αγία Σοφία, με γεια του με χαρά του. Προσωπικα αν και γαυρος ουτε το καραισκακι με ενθουσιαζει αφου ειναι κατι που εγινε γρηγορα και σχεδον προ-κατ, κατι σαν το νεο αεροδρομιο-|"ας ειναι συγχρονο και τα αλλα δεν μας νοιαζουν" η λογικη του. Αλλα ενω το Καραισκακι ειναι αδιαφορο αρχιτεκτονικα, το σχεδιο της Αγιασοφιας ειναι θα ελεγα προκλητικο. Τελικα πρεπει να εναποθεσω τις ελπιδες μου στον βαζελο για να δουμε ενα σταδιο-τοποσημο και σημειο αναφορας για την αρχιτεκτονικη του....
GiOrGoSk21 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Κάποιος μου έγραψε οτι θα πάρετε 20εκ και τα άλλα 60 θα τα βάλει ο Μελισσανίδης. Χλωμό το κόβω να σπρώξει ο Τίγρης τόσο χρήματα, είναι άνθρωποι της νύχτας αυτοί, δεν τους "ξηλώνεις" εύκολα. Θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλω. 65+ θα κοστίσει όλη η δουλειά. 20 είπαμε περιφέρεια και τα άλλα οι λεφτάδες. Δε τα βάζει όλα μόνος του, έχει μαζέψει κόσμο του συναφιού του και πιθανότατα θα έρθουν κι άλλοι. Σιγά μην έβαζε μόνος του 45 μύρια, πόσο μάλλον 60, μόνο για το γήπεδο.
margaritagr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Ποια είναι η "ιδεολογία" της original δηλαδή; Παντως οχι η Εκκλησια Ενταξει εχουνε βγει επικες ατακες πχ σε μια φωτο που δειχνει τα λουτρα, λεει ενας "μονο κατακουζινος λεει οι μπιντεδες ειναι εκει" . Θα ηχουν οι καμπανες στα γκολ? ελα πειτε μου οτι κανετε πλακα!!! ΣΙΓΑ ΜΗ κοστισει 60-65Μ. Εδω 60 εκανε το Καραισκακη...
liopyr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Παντως οχι η Εκκλησια Δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη ιδεολογία σε κανέναν οργανωμένο σύνδεσμο. Πολιτικές τάσεις υπάρχουν, όπως υπάρχουν και παντού άλλωστε. Από εκεί και πέρα, το όλο θέμα με τις εκκλησίες και τις καμπάνες είναι ένα καραγκιοζιλίκι και μισό, λαϊκίστικες μπόυρδες του τίγρη για τους χειροκροτητές του, δεν νομίζω πως έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Προσωπικά (μακάρι να βγω λάθος), αλλά φοβάμαι πως ούτε το γήπεδο έχει επαφή με την πραγματικότητα και στο τέλος θα μείνουμε με το μακέτο (sic) στο χέρι.
margaritagr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Εχεις δικιο. Κατα τ αλλα κι εγω μεχρι να το δω να χτιζεται, κραταω μια πισινη. Μου χτυπησε ασχημα αυτο που γραψα παραπανω, περι του χρηματικου ποσου. Ειναι δυνατον νεοτερο γηπεδο, σε τετοιες εποχες, με περισσοτερες παροχες να κοστισει τα ιδια? πολυ χλωμο μου φαινεται. Κατα τ αλλα ευχομαι πραγματικα να γινει . Υγ καλα που τραψε κι ενας αεκτζης οτι αυτα δε του αρεσουν γιατι στο τελος θα φαινομουνα εκτος τοπου...
liopyr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Ειναι δυνατον νεοτερο γηπεδο, σε τετοιες εποχες, με περισσοτερες παροχες να κοστισει τα ιδια? πολυ χλωμο μου φαινεται. Υπάρχουν άπειροι παράγοντες που μπορεί να παίξουν ρόλο στο κόστος ενός γηπέδου, όπως τα έργα που πρέπει να γίνουν στην γύρω περιοχή, τα υπόγεια πάρκινγκ, το οτι πρέπει να σκάψουν για να κερδίσουν θέσεις κλπ. Δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε το κόστος δύο εντελώς διαφορετικών γηπέδων.
nikos21aek Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Ήμουν σίγουρος ότι όλα αυτά που λέγαν περί γηπέδου να μοιάζει με αγιά σοφιά κτλ θα κατέληγαν σε τρελή κιτσαριά. Τελικά έχει γίνει τόσο καλή δουλειά που τα παίρνω όλα πίσω. Αν γίνει αυτό το πράγμα θα είναι κυριολεκτικά στολίδι να έρχεται κόσμος από όλο τον κόσμο μόνο και μόνο για να επισκευτεί το γήπεδο. Ειλικρινά βλέπω καινούρια γήπεδα χρόνια τώρα, δεν λέω εντυπωσιακά κτλ αλλά η ίδια σκατίλα είναι τα περισσότερα. Τέρμα μοντέρνο σχεδιο, διαστημικό, σίδηρο παντού ή μπαλόνια, άψυχα τελείως τα οποία έιμαι σίγουρος ότι σε 10-20 χρόνια θα είναι μια αηδία και μισή. Αυτό το πράγμα αν γίνει θα είναι κυριολεκτικά το κάτι διαφορετικό και όσα χρόνια και αν περάσουν θα είναι κάτι όμορφο. Πολύ καλή επιλογή. Αν γίνουν και όλα όσα δείχνουν (γιατί κάτι μου λέει ότι θα γίνει μόνο το γήπεδο χωρίς μουσεία κτλ στο τέλος) θα το εκμεταλευτούν όσο δεν πάει και χωρίς πολλά καταστήματα. 1
Demon13 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Προσέχετε μην βρεθούν τίποτα Κορμοράνοι ή κανα άλλο είδος μέσα στο αλσάκι της Ν.Φιλαδέλφιας...και μείνετε με τις μακέτες. Πλάκα κάνω...
nikos21aek Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Εχεις δικιο. Κατα τ αλλα κι εγω μεχρι να το δω να χτιζεται, κραταω μια πισινη. Μου χτυπησε ασχημα αυτο που γραψα παραπανω, περι του χρηματικου ποσου. Ειναι δυνατον νεοτερο γηπεδο, σε τετοιες εποχες, με περισσοτερες παροχες να κοστισει τα ιδια? πολυ χλωμο μου φαινεται. Κατα τ αλλα ευχομαι πραγματικα να γινει . Υγ καλα που τραψε κι ενας αεκτζης οτι αυτα δε του αρεσουν γιατι στο τελος θα φαινομουνα εκτος τοπου... Πόσο χρόνων είσαι; Δεν έχεις ζήσει τις χρυσές εποχές του ΠΑΣΟΚ και του Κόκκαλη. Ρωτά κανέναν μεγαλύτερο να σου πει, πως γίνεται ενα έργο 20 εκατομμυρίων να κοστόλογειται 60 για να φάνε 40 εκατομμύρια μερικοί άνθρωποι. Ρωτα να σου πουν και τι φαγοποτι επεσε στα εργα των ολυμπιακων αγωνων, και θα καταλάβεις και πως γίνεται να κοστίζει το γήπεδο της ΑΕΚ με μουσεία και τα λοιπά το ίδιο με το Καραϊσκάκη. Ακόμη θυμάμαι τι γέλιο ρίχναμε με φίλο που που έπαιρνε 70 ευρώ τη μέρα + ένσημα για να σφίγγει 10 βίδες τη μέρα στο Καραϊσκάκη. Επίσης εχουν πέσει και τα υλικά και τα μεροκάματα αρκετά. Αν γινόταν κάτι τέτοιο το 2000 θα στοίχιζε σίγουρα πάνω απο 200 εκατομμύρια με μισθους, υλικά εκείνων των εποχών, και τις μίζες των Ολυμπιακών έργων. Προσέχετε μην βρεθούν τίποτα Κορμοράνοι ή κανα άλλο είδος μέσα στο αλσάκι της Ν.Φιλαδέλφιας...και μείνετε με τις μακέτες. Πλάκα κάνω... Έχεις ακούσει που λένε μια φωτογραφία χίλιες λεξεις; 1
lary7 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Πόσο χρόνων είσαι; Δεν έχεις ζήσει τις χρυσές εποχές του ΠΑΣΟΚ και του Κόκκαλη. Ρωτά κανέναν μεγαλύτερο να σου πει, πως γίνεται ενα έργο 20 εκατομμυρίων να κοστόλογειται 60 για να φάνε 40 εκατομμύρια μερικοί άνθρωποι. Ρωτα να σου πουν και τι φαγοποτι επεσε στα εργα των ολυμπιακων αγωνων, και θα καταλάβεις και πως γίνεται να κοστίζει το γήπεδο της ΑΕΚ με μουσεία και τα λοιπά το ίδιο με το Καραϊσκάκη. Ακόμη θυμάμαι τι γέλιο ρίχναμε με φίλο που που έπαιρνε 70 ευρώ τη μέρα + ένσημα για να σφίγγει 10 βίδες τη μέρα στο Καραϊσκάκη. Επίσης εχουν πέσει και τα υλικά και τα μεροκάματα αρκετά. Αν γινόταν κάτι τέτοιο το 2000 θα στοίχιζε σίγουρα πάνω απο 200 εκατομμύρια με μισθους, υλικά εκείνων των εποχών, και τις μίζες των Ολυμπιακών έργων. Αν αναφερεσαι στο Καραισκακη , εκει το κρατος δεν εδωσε ουτε μια, με λεφτα του Κοκκαλη εγινε και απλα δεν πληρωνει το 15%μεχρι το 2019 http://www.enikos.gr/data/photos/2f38808d8959f5353641eea779cf0458.JPG εδω φαινεται πως εκει δεν πηγε ουτε ενα Ευρω, τα αλλα εργα ειναι αλλο θεμα οπως και τα 20εκ που θελει να δωσει η περιφερεια στην Αεκ(αλλα αγνωστο αν μπορει...)
SlimData Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Τι σημαίνει, απλά δεν πληρώνει το 15% μέχρι το 2019? Είναι λίγα αυτά? Ή μήπως τα χρώσταγε στον κόκκαλη για το γήπεδο που έφτιαξε στην εταιρία του και όχι στον ολυμπιακό? Επίσης, τον απήλαξαν από τις εισφορές στον ερασιτέχνη σε αντίθεση με όλα τα άλλα επαγγελματικά σωματεία. Και τέλος, φυσικά και "πλήρωσε" το κράτος. Του κάνανε δώρο το καραισκάκη. http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=93195 (και μου φαίνεται πολύ περίεργο που δέκα χρόνια μετά, δέκα, ακόμα υπάρχουν φίλαθλοι που δεν ενδιαφέρθηκαν να διαβάσουν την υπόθεση...) Τέλος πάντων, εντυπωσιακό το σχέδιο έστω και με τις υπερβολές του. Μακάρι να γίνει το συντομότερο δυνατό. Ως περισσιώτης, αναπολώ τις μέρες της δυνατής αεκ. Άλλαξε πολύ όλη η περιοχή τα τελευταία χρόνια με την αεκ στην αφάνεια. Μου έχει λείψει, όσο αστείο κι αν ακουστεί, να ακούω στο σπίτι τα συνθήματα και τις ιαχές όταν παίζατε στο γκούμας. Βέβαια καταλαβαίνω ότι μου λείπει όλη εκείνη η εποχή.. Αιντε φτιάχτε το επιτέλους 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις