Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, marios28 είπε

Δεν είναι άκαιρες οι ερωτήσεις... Γιατί έχουμε κολλήσει με την επιτυχία ή όχι; Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τα WM10 ήταν απαραίτητο βήμα είτε πέτυχαν είτε απέτυχαν (εμπορικώς). Το τι υποθέσεις έκανε ο καθένας μικρή σημασία έχει. Ή το ποιος έπεσε μέσα στις προβλέψεις ή όχι

To ότι βλέπουμε τα Windows 10 on Arm στον 835 ή στον 850 οφείλεται και στα WM10. Οπότε αν το δει κάποιος από άλλη οπτική γωνία, το ρόλο τους τον έπαιξαν θετικά. Αν τα είχα φτιάξει εγώ θα τα θεωρούσα πετυχημένα για το σκοπό τους. Εγώ έτσι τα βλέπω τα πράγματα. 

Αυτο λεω εξαρχης, πρεπει να το εχω αναφερει απο χθες πανω απο 5 φορες, ενδεικτικα:

21 ώρες πριν, haHa είπε

Οπως και να εχει, το point μου δεν ηταν αυτο και δεν νομιζω οτι εχει νοημα να δωθει συνεχεια σε αυτο. Το point μου ηταν πως σημαντικοτερο ειναι πως αντιδρα/συμπεριφερεται καποιος σε αποψεις(σωστες ή λαθος) που δεν συμφωνουν με την δικια του. 

2 ώρες πριν, haHa είπε

Το προβλημα λοιπον ηταν οταν εγω ή καποιος αλλος ελεγαν την αποψη τους, υπαρχαν διαφοροι που τις χαρακτηριζαν αρνητικα,  προτρεπαν να μην ποσταρονται τετοιες ειδησεις/αποψεις κλπ σε σημειο μαλιστα που εκαναν υβριστικους χαρακτηρισμους με τα γνωστα επακολουθα...

Δεν εγινε λοιπον κατι να κανει καποιος λανθασμενες εικασιες(εμπορικη επιτυχια των wp λογω αχρηστων features για την πλειονοτητα των χρηστων). Το θεμα ειναι στο πως αντιδρα/συμπεριφερεται σε αποψεις(σωστες ή λαθος) που δεν συμφωνουν με την δικια του.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρόλαβες κιόλας και έκανες αναφορά. Άσε και κανέναν να μάθει την αλήθεια...

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, haHa είπε

Δεν εγινε λοιπον κατι να κανει καποιος λανθασμενες εικασιες(εμπορικη επιτυχια των wp λογω αχρηστων features για την πλειονοτητα των χρηστων). 

Επειδή το έχεις επαναλάβει αρκετές φορές...τα άχρηστα features για την πλειονότητα των χρηστών.

Εκτός του ότι έτυχε να μου αρέσει το λειτουργικό της, είναι και από τους λόγους που έχω και μεγαλύτερη συμπάθεια στη MS τα τελευταία χρόνια. Αν άκουγε την πλειονότητα των χρηστών και προσπαθούσε να ανταγωνιστεί τα android και ios, τώρα θα διάβαζα νέα για συσκευές που πρόκειται να κυκλοφορήσει με ή χωρίς notch και αν ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος θα είναι κάτω από την οθόνη ή στην πλάτη. Ποιος ο λόγος να έχουμε και τη MS; Υπάρχουν εκατοντάδες συσκευές στο android. Προτιμώ να διαβάζω νέα για φανταστικά concepts.

Με λίγα λόγια ευτυχώς (κατά τη γνώμη μου) που δεν άκουσε την πλειονότητα των χρηστών και ακολουθεί το δικό της πλάνο. Σαφώς εκ του ασφαλούς, αφού δεν εξαρτιέται οικονομικά από τους αντίστοιχους τομείς. Χωρίς να είναι σίγουρο ότι τελικώς θα υπάρξει αποδοχή της προσπάθειας, είτε αποτύχει, είτε πετύχει με βρίσκει σύμφωνο, από τη στιγμή εννοείται που έχω παρακολουθήσει όλη την προσπάθεια που έχει κάνει και την δύσκολη δουλειά σε όλους τους τομείς σχετικούς με το λειτουργικό (πλατφόρμα, store, εργαλεία, υποστήριξη).

Τέλος αν εσύ όντως θέλεις κάποια στιγμή να δεις tablet (αναδιπλούμενο ή όχι) να τρέχει W10onArm ή Windows Core OS και υποστήριζες ότι είναι άχρηστα  χαρακτηριστικά τύπου Continuum, δυνατότητα εκτέλεσης desktop εφαρμογών,  UWP, κ.τ.λ κατά τη γνώμη μου κακώς. Η δική μου «συμβουλή» είναι να μείνει στο πλάνο της.

Επεξ/σία από marios28
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, marios28 είπε

Επειδή το έχεις επαναλάβει αρκετές φορές...τα άχρηστα features για την πλειονότητα των χρηστών.

Εκτός του ότι έτυχε να μου αρέσει το λειτουργικό της, είναι και από τους λόγους που έχω και μεγαλύτερη συμπάθεια στη MS τα τελευταία χρόνια. Αν άκουγε την πλειονότητα των χρηστών και προσπαθούσε να ανταγωνιστεί τα android και ios, τώρα θα διάβαζα νέα για συσκευές που πρόκειται να κυκλοφορήσει με ή χωρίς notch και αν ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος θα είναι κάτω από την οθόνη ή στην πλάτη. Ποιος ο λόγος να έχουμε και τη MS; Υπάρχουν εκατοντάδες συσκευές στο android. Προτιμώ να διαβάζω νέα για φανταστικά concepts.

Με λίγα λόγια ευτυχώς (κατά τη γνώμη μου) που δεν άκουσε την πλειονότητα των χρηστών και ακολουθεί το δικό της πλάνο. Σαφώς εκ του ασφαλούς, αφού δεν εξαρτιέται οικονομικά από τους αντίστοιχους τομείς. Χωρίς να είναι σίγουρο ότι τελικώς θα υπάρξει αποδοχή της προσπάθειας, είτε αποτύχει, είτε πετύχει με βρίσκει σύμφωνο, από τη στιγμή εννοείται που έχω παρακολουθήσει όλη την προσπάθεια που έχει κάνει και την δύσκολη δουλειά σε όλους τους τομείς σχετικούς με το λειτουργικό (πλατφόρμα, store, εργαλεία, υποστήριξη).

Τέλος αν εσύ όντως θέλεις κάποια στιγμή να δεις tablet (αναδιπλούμενο ή όχι) να τρέχει W10onArm ή Windows Core OS και υποστήριζες ότι είναι άχρηστα  χαρακτηριστικά τύπου Continuum, δυνατότητα εκτέλεσης desktop εφαρμογών,  UWP, κ.τ.λ κατά τη γνώμη μου κακώς. Γιατί αν σε άκουγε η MS δε θα φτάναμε εδώ. Θα είχαμε ακόμη τα WM10. Η δική μου «συμβουλή» είναι να μείνει στο πλάνο της.

Δεν ειπα οτι ειναι αχρηστα χαρακτηριστικα τα τυπου continuum, ειπα οτι ειναι αχρηστα για την πλειονοτητα των χρηστων που απευθυνοντουσαν οι συσκευες και δεν αρκουσαν για την επιτυχια των wm10. Υπαρχει μια διαφορα μεταξυ αυτων των 2 που συνεχιζεις να μην θελεις να δεχθεις και γραφεις πραγματα που δεν ειπωθηκαν.

Φυσικα αυτα τα αχρηστα χαρακτηριστικα για την πλειονοτητα των χρηστων(που δεν αρκουσαν για την επιτυχια των wm10) μας οδηγησαν σημερα στα windows 10 arm. Αλλα αυτο οπως ειπαμε ειναι μια διαφορετικη συζητηση απο την συζητηση για την εμπορικη επιτυχια των WM10 στους καταναλωτες.

Τελος, tablet που τρεχει W10onARM εχω ηδη δει και ελπιζω(βασικα ειμαι σιγουρος,μιας και ειναι ακομα στην αρχη) το ολο θεμα να βελτιωθει.

Υ.Γ.: Και δυστυχως ειχαμε ξανα τους γνωστους-αγνωστους να δειχνουν το επιπεδο τους και οταν δεν συμφωνουν με μια αποψη να χρησιμοποιουν την ιδια "επιχειρηματολογια" με το παρελθον: τους προσωπικους χαρακτηρισμους.

Αυτο ακριβως που συζηταγαμε marios28: Δεν εγινε κατι να κανει καποιος λανθασμενες εικασιες. Το θεμα ειναι στο πως αντιδρα/συμπεριφερεται σε αποψεις(σωστες ή λαθος) που δεν συμφωνουν με την δικια του.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί δεν αφησες το μήνυμα να περάσει και θα κρίνουν οι άλλοι το επιπεδο; Εσένα σε συμφέρει, θα φανεί ότι λες αλήθεια. Όταν το πάρεις απόφαση να μην το κάνεις αναφορά, πες μου να το ξαναγράψω.

Αλλά ποιος να σε εμπιστευτεί; Θα πεις γραφτό και μετά αναφορά θα κάνεις για ban...

Όπως και να έχει οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί δεν πάνε σαν απάντηση στην επιχειρηματολογία σου αλλά στην μεθοδολογία σου... Και τους κερδισες επαξια. Μπράβο.

Επεξ/σία από Retromaniac
Δημοσ.

https://www.windowscentral.com/hands-built-windows-qualcomm-snapdragon-850-arm-processor

Τελικά ο 850 φαίνεται ότι τα πάει πολύ καλύτερα από τον 835. Νομίζω ότι τα windows on arm αρχίζουν και αποκτούν λόγο ύπαρξης.

Επίσης ASUS και LENOVO παρουσιασαν tablets με 2 οθόνες. Η μία μπορεί να γίνει πληκτρολόγιο ή ότι άλλο θες.

Έρχονται τρομερές εξελίξεις. Ίσως σε 1-2 χρόνια σταματήσουμε να ακούμε και για wishful thinking εδώ μέσα.

• Like 3
Δημοσ.

Και ΄γω αυτό πιστεύω. Όλα τα κομμάτια είναι (σχεδόν) έτοιμα.  Θα πάρει λίγο χρόνο ακόμη.

Και το παρακάτω σε σχέση με το emulation που δε θα χρειάζεται να είναι και απαραίτητο.

Πριν ένα μήνα είχα βάλει και εδώ τη σχετική ανακοίνωση για την προσθήκη (στο Visual Studio) δυνατότητας μεταγλώττισης εφαρμογών Win32 (C++) σε Arm64. 

Εδώ και λίγες ημέρες είναι διαθέσιμη  ARM64 έκδοση του VLC.

https://www.windowslatest.com/2018/06/06/vlc-launches-native-dedicated-arm64-app-for-windows/

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έτσι είναι. Αν τελικά τα tablets με arm πληθύνουν τοτε πολλοι θα κάνουν RECOMPILE για arm. Και η λέξη κλειδί εδώ είναι το recompile. Για τα περισσότερα προγράμματα θα είναι θέμα λεπτών να γινει η διαδικασία. Δεν πολύπλοκο όπως η μετατροπή μιας εφαρμογής για το store.

Αν η Microsoft τελικά πάει το οικοσύστημα σε arm τότε δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για το τι συσκευή μπορεί να βγει.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 5
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, billtheking είπε

παιδια εχω το sumsung j7 2016  και εχω ξεχασει τον κωδικο 

μπορει να μου πει καποιος πως μπορω να το ξεκλιδωσο

Είσαι σε λάθος θέμα.

Δημοσ.

Windows 10 on ARM: Ο Snapdragon 1000 θα είναι ο επόμενος επεξεργαστής υψηλής ποιότητας της Qualcomm.

Snapdragon-1000-Surface-Phone-Italia-1-4

Ο Snapdragon 1000 θα είναι ο επόμενος επεξεργαστής στον οποίο θα εργάζεται η Qualcomm. Επεξεργαστής για Windows υψηλής απόδοσης σε υπολογιστές ARM. Και υπάρχει ήδη λόγος για ένα πρώτο προϊόν, το οποίο θα πρέπει να έχει αυτόν τον επεξεργαστή, που υποδεικνύεται με το κωδικό όνομα ASUS Primus.

Η αγορά αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά σε αναταραχή, για το όραμα του προσεχούς μέλλοντος των προσωπικών υπολογιστών. Έτσι γίνεται λόγος για διπλές οθόνες και προϊόντα που προορίζονται για τον επιχειρηματικό τομέα , ξεκινώντας από την περιοχή "επιφανειών" και το λειτουργικό σύστημα Windows Core OS. Το γεγονός είναι ότι το τρέχον PC των Windows με αρχιτεκτονική ARM, το οποίο αν και επιθυμούν να είναι μέρος του συστήματος, περιορίζεται στο εύρος τιμών και στις μεσαίες / χαμηλές επιδόσεις. Αλλά, αυτή η κατάσταση πλέον θα μπορούσε να φτάσει σύντομα προς το τέλος.

Στην πραγματικότητα, χάρη σε ένα άρθρο που εμφανίστηκε στο WInFuture, η Qualcomm θα δούλευε σε έναν επεξεργαστή Snapdragon 1000, ο οποίος σαφώς προοριζόταν να αντισταθεί στην εισβολή της Intel στην αγορά των Windows στην αγορά ARM.

Το πραγματικό δυναμικό ενός τέτοιου επεξεργαστή δεν είναι ακόμη πολύ γνωστό, ξεκινώντας από τον αριθμό των πυρήνων, που επί του παρόντος δεν καθορίζονται. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι θα προσφέρει πολύ περισσότερη ενέργεια από τις τρέχουσες συσκευές ARM, καθώς θα διαθέτει ένα υψηλότερο TDP, ικανό να ανέλθει στα 12 watts. Ακριβώς για να γίνει μια σύγκριση, ο Snapdragon 850 έχει μέγιστη TDP 6.5 watts, δηλαδή 50% μεγέθους σε σύγκριση με τον επεξεργαστή που αναφέρεται ως WinFuture. Εν ολίγοις, αυτός ο επεξεργαστής θα ήταν συγκρίσιμος με τη σειρά Intel Core U, με TDP περίπου 15 watts, που στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιείται σε συσκευές όπως το Surface Pro .

Το χρονοδιάγραμμα επεξεργασίας και μεταγενέστερης εμπορίας αυτού του προϊόντος δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά απλά αναφέρει ότι η ASUS θα μπορούσε σύντομα να παράγει μια συσκευή με αυτόν τον επεξεργαστή. Έναν υπολογιστή ο οποίος επί του παρόντος παρατίθεται με τον κωδικό: Asus Primus.

Ωστόσο, η επίσημη εκδοχή του επεξεργαστή έχει προγραμματιστεί για το τέλος του τρέχοντος έτους, πιθανώς κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά την έκθεση IFA στο Βερολίνο, η οποία θα πρέπει να ακολουθήσει αμέσως το προαναφερόμενο προϊόν της Asus.

https://www.surface-phone.it/snapdragon-1000-prossimo-qualcomm/

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, conjure είπε

δηλαδή ο τύπος όντως την πουλάγε 100 ευρώ? Εφαρμογή τζιφ?

Μια φορά πούλαγε ένας 999$ μια εικόνα από ένα πετράδι. Η εφαρμογή I am rich.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/I_Am_Rich

Έβγαλε 5600 καθαρά.

Όλα αυτά μόνο στο Apple store βέβαια.

Επεξ/σία από Retromaniac

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...