Προς το περιεχόμενο

Google+ : Η απάντηση στο Facebook (videos)


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η φημολογούμενη απάντηση της Google στο Facebook με την παρουσίαση ενός νέου κοινωνικού δικτύου, γίνεται σήμερα πραγματικότητα με την εταιρεία να παρουσιάζει πριν λίγη ώρα το Google+.

 

Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία, το Google+ δεν είναι απλά ένα κοινωνικό δίκτυο αλλά η εξέλιξη της ίδιας της Google αφού πλέον οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και η αλληλεπίδραση μαζί τους με διάφορους τρόπους, είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Internet.

 

 

Εκ πρώτης όψης το Google+ δεν μοιάζει με κανένα άλλο Project της Google αφού από τα πρώτα videos που δημοσιοποίησε η εταιρεία βλέπουμε ένα πολύ όμορφο σχεδιασμό, «καθαρό» όπου μόνο οι απαραίτητες λειτουργίες εμφανίζονται στον χρήστη. Ο πύργος ελέγχου η αλλιώς το σημείο από όπου υπάρχει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του Google+ είναι μια μπάρα μαύρου χρώματος η οποία βρίσκεται στο άνω μέρος κάθε σελίδας της Google.

 

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα κύρια «συστατικά» του Google+ τα οποία θα είναι τα πρώτα που θα ενσωματώνει όταν και θα γίνει δημόσια διαθέσιμο.

 

google_plus_intro2-thumb-640xauto-22989.jpg

 

Circles : Το Circles είναι ίσως το σημαντικότερο κομμάτι του Google+ αφού μέσα από αυτό μπορείτε να μοιραστείτε φωτογραφίες, βίντεο και ιστοσελίδες με όσους φίλους έχετε στον λογαριασμό σας αλλά και να δημιουργήσετε ομάδες φίλων. Η δημιουργία «κύκλου» επαφών όπως φαίνεται είναι αρκετά εύκολη και εντυπωσιακή ενώ έχει δοθεί μεγάλη σημασία στο να μπορείτε να μοιραστείτε με το πάτημα δύο/τριών κλικ το υλικό που θέλετε με συγκεκριμένες ομάδες ατόμων που έχετε από πριν δημιουργήσει.

 

Στην ουσία το Circles είναι τα «τελευταία νέα» η αλλιώς το NewsFeed του Facebook όπου βλέπετε όλες τις αναρτήσεις των επαφών σας.

 

 

 

Hangouts : Η Google θέλει να κάνει τις βιντεοκλήσεις πιο εύκολες και προσβάσιμες για όλους αφού θεωρεί ότι η συγκεκριμένη λειτουργία δεν έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της πλειονότητας. Για το σκοπό αυτό το Hangouts αναλαμβάνει να κάνει τις βιντεοκλήσεις παιχνιδάκι υποστηρίζοντας έως και 10 άτομα συγχρόνως !! Μάλιστα οποιοσδήποτε συμμετέχει σε μια ομαδική βιντεοκλήση μπορεί να εμφανίσει ένα YouTube video το οποίο θα δουν εκείνη τη στιγμή όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες.

 

 

Instant Upload : Το Instant Upload κάνει ακριβώς αυτό που φανερώνει η ονομασία του, ανεβάζει πολύ γρήγορα φωτογραφίες και βίντεο στο λογαριασμό που έχετε στο Google+. Το περιεχόμενο ανεβαίνει πρώτα σε ένα ιδιωτικό χώρο όπου μπορείτε στη συνέχεια να επιλέξετε τι θα δημοσιεύσετε δημόσια και σε ποιους.

 

 

Sparks : Το Sparks αναλαμβάνει να βρει στο Internet περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει αφού πρώτα έχετε εισάγει μερικά από τα ενδιαφέροντα σας. Για το σκοπό αυτό, το κουμπί +1 που ανακοίνωσε η εταιρεία τον προηγούμενο μήνα αναλαμβάνει να ενημερώσει το Sparks κάθε φορά που το επιλέγετε σε κάποια ιστοσελίδα που σας άρεσε αποκτώντας τελικά χρησιμότητα. Η Google φιλοδοξεί ότι το Sparks θα δώσει το έναυσμα περισσότερων συζητήσεων μεταξύ των χρηστών γύρω από ένα θέμα για το οποίο υπάρχει κοινό ενδιαφέρον.

 

 

Huddle : Όπως φαίνεται, το Huddle αναλαμβάνει την επικοινωνία μέσω γραπτών μηνυμάτων μεταξύ εσάς και των επαφών σας μέσα από το 3G δίκτυο του κινητού σας τηλεφώνου. Από το βίντεο που έχει δημοσιοποιήσει η Google δε φαίνεται πάντως να έχει χαρακτηριστικά του BlackBerry Messenger και του iMessenger για iPhone.

 

 

Mobile : Από τα videos γίνεται γνωστό ότι η Google θα κυκλοφορήσει εφαρμογή της υπηρεσίας και για iPhone χωρίς να γίνεται αναφορά για κάποια άλλη πλατφόρμα. Η εφαρμογή για Android είναι διαθέσιμη από σήμερα στο Android Market.

 

 

Το Google+ βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο με πολύ περιορισμένη πρόσβαση αρχικά. Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πρόσβαση θα πρέπει να δηλώσουν το όνομα και το e-mail τους στην σχετική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ίδια διαδικασία δηλαδή με την πρώτη παρουσίαση του Gmail και Google Wave.

 

Link.png Site: Google+ Tour

Link.png Site: Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Link.png Site: Google Blog


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

μεγαλη μαγκια θα ειναι αν συνεργαζονται google + facebook και να μην χρειαζεται καποιος να εχει 2 διαφορετικους λογαριασμους

εναν και να επικοινωνει και με τους 2

 

αλλα....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

λογικά θα πιάσει στους κόλπους των technical people (λόγω των πολύ καλών collaboration features)

όσον αφορά τους υπόλοιπους, λίγο πιο δύσκολο, αφού δεν θα μπορείς πλέον να μαμίσεις μέσω facebook...(και λίγο πολύ σε dating functionality συνοψίζετε πλέον, κάνω λάθος;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν νομιζω να καταφερει κατι η google..οσο μαματο και αν φαινεται..μπορει να ειναι καλυτερο απο το facebook...αλλα..δεν νομιζω να κανει και πολλα..οπως και με το twiiter..οπως ειπανε και πιο πανω..καλυτερα θα ητανε μια συνεργασια..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκ πρώτης όψης το Google+ δεν μοιάζει με κανένα άλλο Project της Google αφού από τα πρώτα videos που δημοσιοποίησε η εταιρεία βλέπουμε ένα πολύ όμορφο σχεδιασμό, «καθαρό» όπου μόνο οι απαραίτητες λειτουργίες εμφανίζονται στον χρήστη.

 

Νομίζω πως όλα τα project της Google είναι απλά και "καθαρά".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το fb ο,τι και να βγει δεν χανει και δεν θα χασει ποτε πελατες. Και το τουιτερ δεν εχει και τρομερο κοσμο γιατι ΟΛΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ (ΣΕ ΘΕΜΑ επικοινωνιας με φιλους κλπ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μου αρέσει πολύ η λειτουργία σύμφωνα με την οποία επιλέγεις ποιος θα δει τι, η κατηγοριοποίηση του circles τέλος πάντων. Θέλεις να έχεις ένα circle με άντρες και να τους δείχνεις photos από γκόμενες, γιατί άντρες είμαστε κάνουμε και καμία γκομενόκουβέντα. Ε, αυτό με το fb δεν μπορείς να το έχεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περιμενα καιρο αυτην την μερα, που θα παρουσιαζε η google (σε αυτην ειχα εναποθεσει ελπιδες) την κοινωνικη της δικτυωση, εχω ξενερωσει πολυ με το facebook, δεν πολυ μπαινω πλεον... Σπαμ, βλακεια τα νεα γκρουπ, κτλ Μακαρι να ειναι σοβαρη προσπαθεια (που λογικα θα ειναι google=εγγυηση) Το twitter η μονη χρησμοτητα που εχει ειναι αν εισαι διασημος να λες στους οπαδους σου τι κανεις... Για μενα δεν κανει τιποτα αλλο.

 

Για να δουμε αν μετα την καλυτερη αναζητηση, το καλυτερο εμαηλ φτιαξει και την καλυτερη κοινωνικη δικτυωση ;-)

 

οποιος εχει invite ας στειλει ενα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φαινεται πολυ καλο,αλλα το ονομα...Γκουκλ πλας?Circles δεν ηταν να το πουνε αν θυμαμαι καλα? τεσπα ας περιμενουμε να δουμε εγω πιστευω εχει ελπιδες γιατι οπως εχετε πει πολλοι εχουν ξενερωσει με το facebook

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το fb ο,τι και να βγει δεν χανει και δεν θα χασει ποτε πελατες. Και το τουιτερ δεν εχει και τρομερο κοσμο γιατι ΟΛΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ (ΣΕ ΘΕΜΑ επικοινωνιας με φιλους κλπ)

 

Δεν χάνει ? ¨Ήδη έχει χάσει πελάτες στις χώρες όπου πρωτοκυκλοφόρησε όπως ΗΠΑ και Καναδάς απλά δεν μεταφράζεται ακόμη στα νούμερα γιατί αντλεί νέους πελάτες απο χώρες που τώρα γνωρίζουν το FB όπως οι Ασιάτικες χώρες...το ότι έχει αρχίσει και χάνει έδαφος εκεί που πρωτοεμφανίστηκε είναι γεγονός και προφανώς αυτό θέλουν να εκμεταλευτούν οι άλλες εταιρίες π΄χ εδώ η google και να κάνει γερό μπάσιμο.... όλα βλέπετε είναι ακμή και παρακμή, για θυμίσου πώς ήταν το myspace και το HI5 πρίν 6-7 χρόνια και πώς είναι σήμερα....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...