Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, assasertzis είπε

Δυστυχώς δεν ξέρω από εκεί. Από Θεσσαλονίκη πολύ ευχαρίστως να πρότεινα :)

 3ημερο καθοδόν και εύχομαι σε όλους καλή διασκέδαση -ξεκουραση και καλά ψησίματα!!

Για πες για Θεσσαλονίκη.

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
5 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δυστυχώς σε τέτοια κομμάτια υπολογίζεις κάπου 30-40€ το κιλό.

Ενδεικτικά δες carnicero και φάρμα Μπραλου εκεί προς Κηφισιά μεριά.

Πρώτα έμμεσο και τελείωμα άμεσο.

Το γνωρίζω. Τα 30-40 τρώγονται. Κάτι 60αρια Βαράνε κάποιοι ..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, n4sleep είπε

Το γνωρίζω. Τα 30-40 τρώγονται. Κάτι 60αρια Βαράνε κάποιοι ..

Από carnicero έχω ψωνίσει μια φορά μόνο rib eye Αυστραλίας και είχε κάπου 40€/ κιλό. Οπότε μπορεί η tomahawk να έχει παραπάνω. 

Γενικά να ξέρεις ότι η tomahawk είναι απλά για το εφέ. Πάρε rib eye κομμένο 3-4 δάχτυλα πάχος. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Από carnicero έχω ψωνίσει μια φορά μόνο rib eye Αυστραλίας και είχε κάπου 40€/ κιλό. Οπότε μπορεί η tomahawk να έχει παραπάνω. 

Γενικά να ξέρεις ότι η tomahawk είναι απλά για το εφέ. Πάρε rib eye κομμένο 3-4 δάχτυλα πάχος. 

Αρχικά το carnicero έχει τρομερά κρέατα. Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση. Πήρα μια tomahawk 1,3kg 40€, τρομερο κομμάτι με απίστευτο marbling.


2ον το κόκκαλο στο κρεας προσδίδει παρά πολύ στη γεύση. Και το έχω διαπίστωσει ο ίδιος αλλά το έχω ακούσει  και από πολλους γνωστούς ψήστες του YouTube. 
 

 

  • Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, n4sleep είπε

Αρχικά το carnicero έχει τρομερά κρέατα. Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση. Πήρα μια tomahawk 1,3kg 40€, τρομερο κομμάτι με απίστευτο marbling.


2ον το κόκκαλο στο κρεας προσδίδει παρά πολύ στη γεύση. Και το έχω διαπίστωσει ο ίδιος αλλά το έχω ακούσει  και από πολλους γνωστούς ψήστες του YouTube. 
 

Ο Δημήτρης στην Νέα Σμύρνη που ψωνίζω εγώ έχει τρομερή tomahawk με €13-15/κιλό

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, invisiblesurfer είπε

Ο Δημήτρης στην Νέα Σμύρνη που ψωνίζω εγώ έχει τρομερή tomahawk με €13-15/κιλό

Τέλεια θα το έχω υπόψη και θα περάσω να δοκιμάσω. Αλλά δεν προτιμώ ελληνικά κρέατα συνήθως σε μοσχάρι. Είναι πολύ υποδεέστερα των angus κλπ.

  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, n4sleep είπε

Τέλεια θα το έχω υπόψη και θα περάσω να δοκιμάσω. Αλλά δεν προτιμώ ελληνικά κρέατα συνήθως σε μοσχάρι. Είναι πολύ υποδεέστερα των angus κλπ.

Ναι είναι αλλά αν το δεις σαν λόγο γεύσης / κόστος νομίζω ότι είναι αξιοπρεπής επιλογή

Δημοσ.
9 ώρες πριν, gsisr είπε

Για πρότεινε αν θέλεις για Θεσσαλονίκη γιατί ψαχνομαι κι εγώ για τέτοια κομμάτια

Meating place διδασκάλου . Έχει μέχρι και σεφ μέσα για να προτείνει τρόπους γαρνιρισματος και ψησίματος. 

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, n4sleep είπε

Αρχικά το carnicero έχει τρομερά κρέατα. Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση. Πήρα μια tomahawk 1,3kg 40€, τρομερο κομμάτι με απίστευτο marbling.


2ον το κόκκαλο στο κρεας προσδίδει παρά πολύ στη γεύση. Και το έχω διαπίστωσει ο ίδιος αλλά το έχω ακούσει  και από πολλους γνωστούς ψήστες του YouTube. 
 

Τα κρέατα που είναι κοντά στα κόκκαλα γενικά έχουν καλύτερη γεύση. Τώρα αν το ίδιο το κόκκαλο δίνει κάτι παραπάνω, πρώτη φορά το ακούω. Ξέρεις γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό?

Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση σε ότι αφορά το ψήσιμο.

Μοσχαρίσια κόντρα χωρίς κόκκαλο, τί είναι προτιμότερο δυνατή φλόγα και ένα γύρισμα (αφήνοντάς το τον μισό χρόνο της πρώτης πλευράς, 4 λεπτά με 2 ας πούμε) ή περισσότερα;

Χοιρινός λαιμός;

Μήπως είναι καλύτερα με το ένα γύρισμα μόνο για να μην ανοιγοκλείνουμε το καπάκι;

Ναι, γνωρίζω ότι το θερμόμετρο είναι απαραίτητο, αλλά.......

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, filippos_kar είπε

Τα κρέατα που είναι κοντά στα κόκκαλα γενικά έχουν καλύτερη γεύση. Τώρα αν το ίδιο το κόκκαλο δίνει κάτι παραπάνω, πρώτη φορά το ακούω. Ξέρεις γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό?

Κολλαγόνο μεδούλι.. υπάρχει κ σούπα από κόκκαλα πολύ γευστική κ δυναμοτικη

7 ώρες πριν, invisiblesurfer είπε

Ο Δημήτρης στην Νέα Σμύρνη που ψωνίζω εγώ έχει τρομερή tomahawk με €13-15/κιλό

Που είναι αυτός;

27 λεπτά πριν, nik16v είπε

Να κάνω μια ερώτηση σε ότι αφορά το ψήσιμο.

Μοσχαρίσια κόντρα χωρίς κόκκαλο, τί είναι προτιμότερο δυνατή φλόγα και ένα γύρισμα (αφήνοντάς το τον μισό χρόνο της πρώτης πλευράς, 4 λεπτά με 2 ας πούμε) ή περισσότερα;

Χοιρινός λαιμός;

Μήπως είναι καλύτερα με το ένα γύρισμα μόνο για να μην ανοιγοκλείνουμε το καπάκι;

Ναι, γνωρίζω ότι το θερμόμετρο είναι απαραίτητο, αλλά.......

Πάχος η μοσχαρίσια; Για χοιρινό δεν έχω αποψη

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.
Στις 5/6/2020 στις 1:55 ΜΜ, sargus είπε

Αυτό στην πράξη τι σημαίνει δηλαδή; Ότι από φουλ ένταση, μια στιγμή ξαφνικά θα σβήσουν οι καυστήρες γιατί τελείωσε;

Είχα την εντύπωση -από αυτά που γράφονταν εδώ μέσα- ότι έχεις μια μεγάλη περίοδο όπου η ένταση της ψησταριάς εξασθενεί σταδιακά και εσύ παίρνεις το μήνυμα ότι χρειάζεσαι αλλαγή φιάλης και έτσι δε μένεις στη μέση κάποιου ψησίματος. Δεν ισχύει;

Όχι.

Όσο υπάρχει υλικό σε υγρή μορφή (μέχρι και την τελευταία σταγόνα) η πίεση είναι ίδια, είτε υπάρχουν μέσα 10 κιλά υγρό υγραέριο, είτε μόλις 10 γραμμάρια. Μόλις εξαερωθεί και το τελευταίο ίχνος υγρού, από εκείνη την στιγμή και μόνο, η πίεση πέφτει μέχρι να φτάσει μέσα στην μπουκάλα 1 atm, όσο και έξω δηλαδή, οπότε πλέον σταματά να βγάζει. Το πόσο γρήγορα θα πέφτει η πίεση εξαρτάται από το πόσο καταναλώνουμε. Η μείωση της πίεσης μέχρι την 1 atm μπορεί να διαρκέσει αρκετή ώρα. Εξαρτάται από το πόσο τραβάμε. Είναι οι νόμοι της φυσικής, δεν ισχύουν απόψεις και πιστεύω. Επίσης, αυτά ισχύουν σε σταθερή θερμοκρασία. Όμως, οι τυπικές μεταβολές της θερμοκρασίας περιβάλοντος, πχ από τους 20 στους 25 βαθμούς κελσίου δεν προκαλούν αντιληπτές μεταβολές στο θέμα μας. Μην το βασανίζετε άλλο το θέμα, δεν αξίζει τον κόπο και τον χρόνο.

  • Thanks 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, nik16v είπε

1,5 + εκ. χωρίς ενδομυϊκό λίπος (marble)

Λογικά με φουλ ζεστάμενη ψησταριά κ θερμοκρασία δωματίου το κρέας ,direct 2+2 λεπτά κ εισαι medium προς well ψήσιμο

  • Like 1
Δημοσ.

Σήμερα δοκίμασα τον ατμοκαθαριστη που είχα πάρει από το eshop. Είχε μέσα βουρτσακια με πλαστικές τρίχες, οπότε στα 2-3' έλιωσαν. Πριν λιώσουν έκαναν λίγο δουλίτσα. Οπότε θα ψάξω μήπως βρω μεταλλικά.

Δυστυχώς με το χέρι δεν γίνεται να καθαρίσει τελείως η ψησταριά να γίνει σαν καινούρια. Βγαίνουν όλα τα χοντρά με ατμό, λιποδιαλυτικο, πλαστική και μεταλλική ξύστρα, αλλά παραμένει ένα μαύρο στρώμα καμένου λίπους. Αυτό φαντάζομαι θέλει περιστροφικο εργαλείο με βουρτσακι. Το κακό είναι ότι έχει όλο γωνίες μέσα και είναι πολύ δύσκολο να βάλεις δύναμη με το χέρι. Δοκίμασα με το συρματακι για τα πιάτα και έκανε δουλειά. Αλλά για να την καθαρίσεις όλη χρειάζεται μέρες δουλειάς και δεν ψήνομαι ιδιαίτερα. Οπότε θα σιγουρευτώ πρώτα ότι με το εργαλείο δεν θα κάνω ζημιά και ίσως το δοκιμάσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...