sndev Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) κάνω μονο τη 1η επιλογη (χωρίς να αλατίσω )αλλα ολα είναι σχετικά. στη πρώτη αν εχεις broil weber γίνεται εύκολα λόγο θερμοκρασίας κ οτι οι σχάρες του κρατάνε θερμοκρασία όποτε τις κάνεις με ανοιχτό καπάκι σε 3-4 λεπτα στη campingaz που δε πιανει τρελες θερμοκρασίες κάνω το ιδιο ακριβως αλλα με κλειστό καπάκι σε 6 λεπτα περιπου κ πάλι εξωτερικά δε παίρνει το ιδιο χρώμα (το οποίο είναι και γευση). ( και γιαυτό στο δεύτερο βίντεο το κανει με κλειστο καπάκι.. η μικρη weber δεν πιάνει ίδιες θερμοκρασίες με τα μεγαλυτερα μοντελα) στο τελευταίο δε το κανω γτ δε θελω εξτρα λιπαροτητα κ δε μαρεσει στη γευση μου πέφτει βαριά αλλα γούστα είναι αυτά , πάντως είναι κατι ιδιαίτερο ειδικά αν εχεις λιώσει κ σκόρδο μεσα στο κλαριφιε το χοιρινό εχει άλλη διαδικασία .. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2020 από sndev 1
aenaos15 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sndev είπε κάνω μονο τη 1η επιλογη (χωρίς να αλατίσω )αλλα ολα είναι σχετικά. στη πρώτη αν εχεις broil weber γίνεται εύκολα λόγο θερμοκρασίας κ οτι οι σχάρες του κρατάνε θερμοκρασία όποτε τις κάνεις με ανοιχτό καπάκι σε 3-4 λεπτα στη campingaz που δε πιανει τρελες θερμοκρασίες κάνω το ιδιο ακριβως αλλα με κλειστό καπάκι σε 6 λεπτα περιπου κ πάλι εξωτερικά δε παίρνει το ιδιο χρώμα (το οποίο είναι και γευση). ( και γιαυτό στο δεύτερο βίντεο το κανει με κλειστο καπάκι.. η μικρη weber δεν πιάνει ίδιες θερμοκρασίες με τα μεγαλυτερα μοντελα) στο τελευταίο δε το κανω γτ δε θελω εξτρα λιπαροτητα κ δε μαρεσει στη γευση μου πέφτει βαριά αλλα γούστα είναι αυτά , πάντως είναι κατι ιδιαίτερο ειδικά αν εχεις λιώσει κ σκόρδο μεσα στο κλαριφιε το χοιρινό εχει άλλη διαδικασία .. 1η επιλογη ψηφιζω κι εγω !!! Αν και η δευτερη επιλογη προερχεται απο το τοπο καταγωγης μου.... Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2020 από aenaos15 1
skoudinio Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Καλησπέρα παιδιά σήμερα άλλαξα την πρώτη μου Φιάλη. 22 Απριλίου την πηρα την ψησταρια πιστεύω έσπασα καθε ρεκόρ. Το μόνο αρνητικό που θα εβαζα ειναι αυτό ότι ξαφνικά πηγα να την ανάψω και δεν έδινε φωτιά σαν νέος στο άθλημα αγχώθηκα. Έβγαλα την σκαρα είδα οτι τα Μπεκ ηταν καθαρά έπιασα την Φιάλη και την είδα άδεια. Για καλή μου τύχη ήρθε ο άνθρωπος και μου έφερε καινούργια και έψησα. Ψησίματα με όλους τους καυστήρες αναμενους έβγαλε καμια 30 αρια. Δεν ξέρω αμα είναι πολλα η λίγα
fantomas 7 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) naterial kenton με 4 καυστηρες,(στο τεστ αναψαν οι 3 καθως ο 4ος ειναι κατω απο το πλατω και δεν θα επαιζε σημαντικο ρολο καθως και τα ψωμια εχουν 2 ποντους αποσταση απο το πλατω) μολις 2 ψησιματα μετα, ηρθε η ωρα για το τεστ, η ψησταρια ζεσταθηκε στους 200 βαθμους , εστρωσα το ψωμι απο εμπρος προς τα πισω, και χαμηλωσα τερμα την φωτια,κατεβασα καπακι και μολις μυρισε το γυρισα και το αποτελεσμα ειναι αυτο: και το βρισκω τραγικο!!!! Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2020 από fantomas 7 2 1
Kostasm45 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 5 λεπτά πριν, fantomas 7 είπε naterial kenton με 4 καυστηρες,(στο τεστ αναψαν οι 3 καθως ο 4ος ειναι κατω απο το πλατω και δεν θα επαιζε σημαντικο ρολο καθως και τα ψωμια εχουν 2 ποντους αποσταση απο το πλατω) μολις 2 ψησιματα μετα, ηρθε η ωρα για το τεστ, η ψησταρια ζεσταθηκε στους 200 βαθμους , εστρωσα το ψωμι απο εμπρος προς τα πισω, και χαμηλωσα τερμα την φωτια,μολις μυρισε το γυρισα και το αποτελεσμα ειναι αυτο: και το βρισκω τραγικο!!!! Βάλε το ψωμί στην βοηθητική σχάρα πάνω, βάλτου και λίγο λαδορίγανη και θα σου βγει μια χαρά
fantomas 7 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 2 λεπτά πριν, Kostasm45 είπε Βάλε το ψωμί στην βοηθητική σχάρα πάνω, βάλτου και λίγο λαδορίγανη και θα σου βγει μια χαρά μα δεν το εκανα για να το ψησω προς καταναλωση, αλλα για να δω τις ζωνες της ψησταριας 1
Kostasm45 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Σόρρυ παρανόηση 😁, εμ είπα κι εγώ λιγούρα για ψωμί του τοστ
Xorxhs! Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 9 λεπτά πριν, Kostasm45 είπε Βάλε το ψωμί στην βοηθητική σχάρα πάνω, βάλτου και λίγο λαδορίγανη και θα σου βγει μια χαρά δεν υπάρχουν αυτα... λυθηκα στα γέλια!
Kostasm45 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Μην βαράτε ρε ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι 😁😁😁😁😁
sot_pal Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 19 λεπτά πριν, fantomas 7 είπε naterial kenton με 4 καυστηρες,(στο τεστ αναψαν οι 3 καθως ο 4ος ειναι κατω απο το πλατω και δεν θα επαιζε σημαντικο ρολο καθως και τα ψωμια εχουν 2 ποντους αποσταση απο το πλατω) μολις 2 ψησιματα μετα, ηρθε η ωρα για το τεστ, η ψησταρια ζεσταθηκε στους 200 βαθμους , εστρωσα το ψωμι απο εμπρος προς τα πισω, και χαμηλωσα τερμα την φωτια,κατεβασα καπακι και μολις μυρισε το γυρισα και το αποτελεσμα ειναι αυτο: και το βρισκω τραγικο!!!! Περίεργο μου φαίνεται τουλάχιστον για το σημείο στο βάθος, σε ψήσιμο που έκανα δε παρατήρησα τέτοια διαφορά σε σχέση με το κέντρο της εστίας. Είχε αέρα όταν έκανες το τεστ;
sndev Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) όποτε αν βαλω καλαμάκια να ψήσω.. η παϊδάκια θα χουν ότι νανε ψήσιμο μη ελεγχόμενο.. κακο αυτο. απο την αλλη σε μεμονωμένα κρέατα όπως μοσχαρίσια μπριζολά στο κεντρο δε θα χω θεμα. πολύ χρήσιμο τεστ. μαξ τι θερμοκρασία πιάνει έχεις δοκιμάσει? Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2020 από sndev
fantomas 7 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 9 λεπτά πριν, sot_pal είπε Περίεργο μου φαίνεται τουλάχιστον για το σημείο στο βάθος, σε ψήσιμο που έκανα δε παρατήρησα τέτοια διαφορά σε σχέση με το κέντρο της εστίας. Είχε αέρα όταν έκανες το τεστ; καθολου, το περιεργο ειναι οτι στο ψησιμο των κρεατων δεν παρατηρησα τετοια χαοδη διαφορα
zanskou Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sot_pal είπε Περίεργο μου φαίνεται τουλάχιστον για το σημείο στο βάθος, σε ψήσιμο που έκανα δε παρατήρησα τέτοια διαφορά σε σχέση με το κέντρο της εστίας. Είχε αέρα όταν έκανες το τεστ; Πολύ ενδιαφέρουσα δοκιμή και μπράβο σου που την έκανες. Το πρόβλημα αυτό είναι νομίζω και μια από τις βασικές διάφορες των πιο φτηνών μοντέλων σε σχέση με τα ακριβότερα, η πολύ καλύτερη δηλαδή διαχείρηση της θερμότητας. Το είχα διαπιστώσει και εγώ στην προηγούμενη που είχα, χωρίς βέβαια να έχω κάνει τόσο διεξοδικό έλεγχο και η διαφορά ειδικά σε σχέση με τη broil που έχω τώρα είναι παραπάνω από εμφανής. το ότι δεν βλέπεις τόση μεγάλη διαφορά στα κρέατα έχει επίσης την εξήγηση του. Τα ψωμιά τα έχεις βάλει με τέτοιο τρόπο που καλύπτουν όλη την επιφάνεια και έτσι ελάχιστη έως καθόλου θερμότητα δεν πηγαίνει στο καπάκι (το οποίο λειτουργεί ως ανακλαστήρας ). Τα κρέατα όσα και να βάλεις είναι πιο αραιά και έτσι η θερμότητα αντανακλάται στο κλειστό καπάκι, διαχέεται καλύτερα και έτσι δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2020 από zanskou 3
ChrisAce Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, fantomas 7 είπε καθολου, το περιεργο ειναι οτι στο ψησιμο των κρεατων δεν παρατηρησα τετοια χαοδη διαφορα Εμένα μου κάνει εντύπωση γιατί οι πίσω φέτες να είναι έτσι. Εγώ πάντως την μπουμπούνισα 300+ βαθμούς έβαλα τις φέτες σχεδόν πεταχτά με λίγα κενά βέβαια για να χωρέσουν όπως εσύ σχεδόν και έκλεισα καπάκι. Στην δικιά μου δοκιμή τουλάχιστον ήταν ψημένες και οι πίσω φέτες έχοντας ανάψει και τους 4 καυστήρες, γιατί τους έχω πάρει επιπλέον σχάρα στην θέση τις πλάκας την οποία δεν την χρησιμοποιούν. Στις μπροστινές είχε θέμα και το έχω αναφέρει και εγώ. Το ότι ήταν ωμές οι πίσω με παραξενεύει αρκετά πάντως. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2020 από ChrisAce
georgetst Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, fantomas 7 είπε naterial kenton με 4 καυστηρες,(στο τεστ αναψαν οι 3 καθως ο 4ος ειναι κατω απο το πλατω και δεν θα επαιζε σημαντικο ρολο καθως και τα ψωμια εχουν 2 ποντους αποσταση απο το πλατω) μολις 2 ψησιματα μετα, ηρθε η ωρα για το τεστ, η ψησταρια ζεσταθηκε στους 200 βαθμους , εστρωσα το ψωμι απο εμπρος προς τα πισω, και χαμηλωσα τερμα την φωτια,κατεβασα καπακι και μολις μυρισε το γυρισα και το αποτελεσμα ειναι αυτο: και το βρισκω τραγικο!!!! Χωρίς να έχω κάνει το τεστ, και στην δικια μου kental με 3 καυστηρες, αποτέλεσμα το ψησιμο κ ςγω το ιδιο παρατηρησα. στο κέντρο /μέση εχει την φλογα, και μέσα μέσα δεν ψηνονται τοσο, οπως κ εξω έξω προς τα κουμπιά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα