panos_ace Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 15 ώρες πριν, costas_ είπε Το έψαξα λίγο και τελικά υπάρχουν λάδια (100% σπορέλαια) με πολύ υψηλό όριο καύσης (smoke point). Αυτά τα λάδια είναι ιδανικά για την μαντεμένια σχάρα για χρήση πριν αλλά και μετά το ψήσιμο. Για το ψεκαστήρι λοιπόν, ένα λάδι με όριο >= 250 βαθμών είναι ιδανικό για λίπανση και ανικολλητική χρήση. Με €5/500ml νομίζω ότι είναι ότι πρέπει Καλημέρα, μπορείς να δώσεις μερικές προτάσεις απο αυτά που βρήκες; Ευχαριστώ.
invisiblesurfer Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 15 ώρες πριν, costas_ είπε Το έψαξα λίγο και τελικά υπάρχουν λάδια (100% σπορέλαια) με πολύ υψηλό όριο καύσης (smoke point). Αυτά τα λάδια είναι ιδανικά για την μαντεμένια σχάρα για χρήση πριν αλλά και μετά το ψήσιμο. Για το ψεκαστήρι λοιπόν, ένα λάδι με όριο >= 250 βαθμών είναι ιδανικό για λίπανση και ανικολλητική χρήση. Με €5/500ml νομίζω ότι είναι ότι πρέπει Υπάρχουν βέβαια τέτοια λάδια αλλά είναι πολύ δύσκολο να δεις διαφορά στη συμπεριφορά της ψησταριάς σου ή στο πιάτο. Πρωτίστως το λάδι χρησιμοποιείται για να μην κολλάει το φαγητό στη σχάρα και είναι τόσο μικρή η ποστότητα που χρησιμοποιούμε που δεν υπάρχει περίπτωση να "καπνίσει". Δεύτερον, η ποσότητα του λίπους από το κρέας που έχεις πάνω είναι εκατοντάδες φορές περισσότερη από το λάδι που έβαλες κατά το λάδωμα της σχάρας, και δεν υπάρχει περίπτωση να αλλοιωθεί η γεύση του φαγητού. 1
costas_ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το λάδι θα το χρησιμοποιήσω και στο μαντεμένιο πλατό, οπότε θα μπεί σε μεγάλη ποσότητα και πρέπει να είναι "καλό". Για γενικές πληροφορίες google-αρετε " cooking oil smoke point chart". Εγω βρήκα στο SM και πήρα αυτό εδώ που είναι ριζιού και οπως φαίνεται και στην πίσω εττικέτα φτάνει τους 250 βαθμούς (το προτείνει επίσης και ο κατασκευαστής ) Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2020 από costas_
sndev Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 .. ξέρετε οτι στην επιφανεια εκει οι θερμοκρασίες είναι πολύ μεγαλύτερες των 250 έτσι? οποτε ειναι λιγο άτοπο αυτο με το σημειο καπνου? 1
thomasIos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 ξερετε που μπορω να βρω σακουλακια για sous vide, που να κλεινουν χωρις το μηχανημα, οπως πχ τα ziploc?
sndev Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 ikea κ lidl σιγουρα. ομως εχε στο νου σου οτι μπορει να μην είναι καθόλου υγιεινά .. πλαστικο σε 50+ βαθμούς για ωρα κ μέσα το φαγητό σου
thomasIos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, sndev είπε ikea κ lidl σιγουρα. ομως εχε στο νου σου οτι μπορει να μην είναι καθόλου υγιεινά .. πλαστικο σε 50+ βαθμούς για ωρα κ μέσα το φαγητό σου ολη η ιδεα του sous vide αυτη ειναι...εννοεις να παρω ειδικο πλαστικο?
costas_ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, aenaos15 είπε Ποιος κατασκευαστης το προτεινει ??? H Broil King προτείνει χρήση λαδιού υψηλού smoke point : Λάδι αβοκάντο 300 βαθμών, Λάδι κράμβης 280 βαθμών ή λάδι πυτουρου ρυζιού 250 βαθμών Από το 0:40 και μετά Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2020 από costas_
sndev Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 οχι, η ιδέα του Sous vide δεν ειναι το μαγειρεύω σε πλαστικο, αλλα ο τροπος ψησίματος. το πλαστικο είναι το μεσο που "διευκολυνει" τη κατάσταση. αυτό που λεω εγω ειναι να κοιτάξεις τις προδιαγραφες που λεει με τις θερμοκρασιες ιδικά του Lidl νομίζω λεει -20 ως 30 βαθμούς αλλά μπορεί να εχει κ καλυτέρα δε το χω ψάξει. δουλειά φυσικά θα κάνεις κ εγω τα εχω χρησιμοποιησει απλα οταν διαβασα τους βαθμους αντοχής το σταματήσα. τωρα ο καθένας οτι θέλει..
thomasIos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 8 λεπτά πριν, sndev είπε οχι, η ιδέα του Sous vide δεν ειναι το μαγειρεύω σε πλαστικο, αλλα ο τροπος ψησίματος. το πλαστικο είναι το μεσο που "διευκολυνει" τη κατάσταση. αυτό που λεω εγω ειναι να κοιτάξεις τις προδιαγραφες που λεει με τις θερμοκρασιες ιδικά του Lidl νομίζω λεει -20 ως 30 βαθμούς αλλά μπορεί να εχει κ καλυτέρα δε το χω ψάξει. δουλειά φυσικά θα κάνεις κ εγω τα εχω χρησιμοποιησει απλα οταν διαβασα τους βαθμους αντοχής το σταματήσα. τωρα ο καθένας οτι θέλει.. εχεις δικιο, γιατι το πλαστικο πολυμερίζεται. Μαλλον θα πάρω ειδικό μηχανημα
aenaos15 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, costas_ είπε H Broil King προτείνει χρήση λαδιού υψηλού smoke point : Λάδι αβοκάντο 300 βαθμών, Λάδι κράμβης 280 βαθμών ή λάδι πυτουρου ρυζιού 250 βαθμών Από το 0:40 και μετά Φιλικα στο λεω, μην το ψιριζεις τοσο πολυ.... Αγνο ελαιολαδο οταν κρυωσουν οι σχαρες και εισαι ετοιμος μεχρι την επομενη φορα... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα