Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Marinoslou είπε

Δεν έχει πλαϊνό μάτι για τις πατατουλες ομως... 

Στο χωρο που θα μπει δεν μου χρειαζεται , οποτε για μενα δεν ειναι στα μειον, αυτο που με ενδιαφέρει περισσοτερο ειναι να βρω ανταλλακτικα 

εαν χρειαστει 

  • Like 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς μέχρι 300 ευρώ εκτός της naterial kenton παίρνει κάποια τη φιάλη από κάτω; 

Επεξ/σία από xsaviola28
Δημοσ.
15 ώρες πριν, sndev είπε

ιιισως κ να ταιριαζει..

image.png.70d5d8f2153450425a9b697727b340f3.png

αν κ για μενα πήγαινε με το ρυθμιστή κάπου που πουλάνε coral κ δες αν κουμπώνει σε κάποια επιστρεφόμενη μπουκάλα τους..

Γράφει πάνω τι διάμετρο έχει? 22 ή 27mm?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Moorer7 είπε

Δεν ξέρω τι αποτέλεσμα βγάζει γιατί δεν το έχω δουλέψει πάντως σε όσα βίντεο έχω δει το cornicione είναι πάντα καμένο στα περισσότερα σημεία τώρα σε ψησταριά υγραερίου είναι η πλήρης αποτυχία γιατί η πίτσα χρειάζεται θερμοκρασία και στο πάνω μέρος ...

Με το ooni μπορείς να πετύχεις leopard crust σαν αυτή εδώ

2010-1-15-Moto-finito.jpg

Στην ψησταριά που δοκίμασα με πέτρα, τέρμα θερμοκρασία όσο πάει και σβησιμο της κεντρικής εστίας μόλις έβαλα την πίτσα πάνω, βγήκε αρκετά τίμια, αλλά καμία σχέση με αυτή στη φωτο. Βγήκε πιο τραγανή γιατί ψηθηκε πιο πολύ ώρα και ήταν σαν τις πίτσες που παίρνεις στις πιο πολλές ελληνικές πιτσαρίες.

Και στο ooni βέβαια θέλει πολύ εξάσκηση και να βρεις τον τρόπο να την ψήσεις σωστά. Δεν το έχω βρει 100% ακόμα, αλλά είμαι σε καλό δρόμο. 

Btw βρήκα σήμερα σε Βασιλόπουλο αλεύρι caputo pizzeria το μπλε που είναι για φούσκωμα έως 24 ώρες. 

  • Like 3
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Έψαξα και για san marzano, αλλά εντάξει, μην ζητάμε και πολλά!

Στο μυαλό μου είσαι, μόλις γύρισα από βασιλόπουλο με το αλεύρι και ήθελα να γράψω «αλεύρι βρήκαμε, να βρίσκαμε και San marzano θα ήταν σούπερ»  

  • Like 1
Δημοσ.

Eπειδη ειμαι λιγο Ελληναρας κ θεωρω οτι εχουμε τα καλυτερα τυρια,λαχανικα κ λαδι στο κοσμο ποτε δεν εχω καταλαβει την πετρια με προιοντας τυπου "ντοματα Σαν Μαρζανο'','' προσουτο Παρμας'',''Παρμεζανα Παρμας'' και οτι και καλα δεν υπαρχουν αντικαταστατες.Πραγματικα πρεπει να εχουμε σαν χωρα τουλαχιστον 5 με 10 τοπ εναλακτικες για καθε τετοιο προιον.Το ντοματακι Σαντορινης πχ ευκολα ειναι πιο νοστιμο απ το Σαν Μαρζανο.

Κουβεντα να γινεται το σχολιο.Απλα το σκεφτομαι χρονια οτι σαν χωρα παραγουμε τυρια κ καποια αλλα προιοντα που ειναι πραγματικα τοπ στον κοσμο και δεν τους δινουμε σημασια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, εντάξει. Φτιάχνουμε καλή φέτα, μιτζίθρα και γραβιέρα και αρσενικο αλλά Parmigiano Reggiano δεν μπορούμε να βγάλουμε. Και το σαβατιανό καλό, και το ξυνόμαυρο και το ασύρτικο αλλά άλλο πράγμα το merlot  και το cabernet sauvignon. Ετσι είναι οι πρώτες ύλες, κάθε τόπος έχει και την ευλογία του. Και εδώ που τα λέμε έχουμε εξαιρετικά προϊόντα αλλά να αναγνωρίζουμε και ότι και υπόλοιπος κόσμος παράγει τα δικά του εξαιρετικά ντόπια προϊόντα. Το ίδιο λίγο πολύ συμβαίνει ακόμα και με την ταπεινή ντομάτα. 

Επεξ/σία από costas_
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, alimentas είπε

Eπειδη ειμαι λιγο Ελληναρας κ θεωρω οτι εχουμε τα καλυτερα τυρια,λαχανικα κ λαδι στο κοσμο ποτε δεν εχω καταλαβει την πετρια με προιοντας τυπου "ντοματα Σαν Μαρζανο'','' προσουτο Παρμας'',''Παρμεζανα Παρμας'' και οτι και καλα δεν υπαρχουν αντικαταστατες.Πραγματικα πρεπει να εχουμε σαν χωρα τουλαχιστον 5 με 10 τοπ εναλακτικες για καθε τετοιο προιον.Το ντοματακι Σαντορινης πχ ευκολα ειναι πιο νοστιμο απ το Σαν Μαρζανο.

Κουβεντα να γινεται το σχολιο.Απλα το σκεφτομαι χρονια οτι σαν χωρα παραγουμε τυρια κ καποια αλλα προιοντα που ειναι πραγματικα τοπ στον κοσμο και δεν τους δινουμε σημασια.

Το ντοματάκι Σαντορίνης (όπως και ο πελτές από λιαστή ντομάτα Μύλου) είναι πολύ νόστιμο. Η παραγωγή του όμως λίγη και δύσκολα βρίσκεις.

Για κάποιες παρασκευές, όσο και να υποστηρίζουμε τη χώρα μας, καλό θα είναι να χρησιμοποιούμε τα αυθεντικά προιόντα.

Επεξ/σία από aloop
  • Like 1
Δημοσ.

Πρωτη (άλλες 2 εχω ψήσει στην ψησταριά χοιρινό) απόπειρα ribeye χωρίς γνώσεις και θερμόμετρα, τα βασικά το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου αλάτι πιπέρι και στη σχάρα.Το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο γευστικό και Ναι δεν μου λείπει το κάρβουνο!!!

20201128_220611.jpg

20201128_222321.jpg

20201128_220656.jpg

  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και το μπάτζετ είναι περιορισμένο και δεν μπορώ να διαθέσω περισσότερα χρήματα αυτή η Bormann BBQ4100 αξίζει; Μέχρι τώρα ευκαιριακά έψηνα σε μια μικρή ψησταριά με κάρβουνα και θέλω να πάρω κάτι με μεγαλύτερη ευκολία χρήσης

Επεξ/σία από theoilia
Δημοσ.
1 ώρα πριν, costas_ είπε

Ναι, εντάξει. Φτιάχνουμε καλή φέτα, μιτζίθρα και γραβιέρα και αρσενικο αλλά Parmigiano Reggiano δεν μπορούμε να βγάλουμε. Και το σαβατιανό καλό, και το ξυνόμαυρο και το ασύρτικο αλλά άλλο πράγμα το   και το cabernet sauvignon. Ετσι είναι οι πρώτες ύλες, κάθε τόπος έχει και την ευλογία του. Και εδώ που τα λέμε έχουμε εξαιρετικά προϊόντα αλλά να αναγνωρίζουμε και ότι και υπόλοιπος κόσμος παράγει τα δικά του εξαιρετικά ντόπια προϊόντα. Το ίδιο λίγο πολύ συμβαίνει ακόμα και με την ταπεινή ντομάτα. 

Προφανως το σχολιο δεν εχει να κανει με την υποτιμηση των ξενων χωρων.Κ εγω χρησιμοποιω ολα αυτα που λεμε.Παρμεζανα δεν μπορουμε να βγαλουνε ,οπως κανεις δεν μπορει να βγαλει το δικο μας γιαουρτι ομως πχ.Υπαρχουν ξερες μυζηρθες και αλλα τυρια που δεν ειναι τοσο γνωστα που κανουν την δουλεια της παρμεζανας.Μιλαμε για φοβερο πλουτο σε τετοια προιοντα.

Σαν χωρα δεν παραγουμε τιποτα βασικα (αυτα ειναι αλλη κουβετα) αλλα στα συγκεκριμενο ειδος που εχει να κανει με το φαγητο οπως τυρια,κρασια,λαχανικα κ τοπικα προιοντα πραγματικα νομιζω οτι δεν μας ακουμπαει αλλη χωρα στην ποικιλια αυτων που βγαζουμε.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...