Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επομένως η σουβλα μπορεί να είναι και άλλης εταιρίας;;; δν ειναι ανάγκη να είναι της broil? Από επιφανεία ψησιματοσ είναι αρκετή; 

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, koklas είπε

Επομένως η σουβλα μπορεί να είναι και άλλης εταιρίας;;; δν ειναι ανάγκη να είναι της broil? Από επιφανεία ψησιματοσ είναι αρκετή; 

Σούβλα βάζεις Ότι θες. Απλά ίσως χρειαστεί κάποια μικρή πατέντα αν θες να τη βιδωσεις.

Από επιφάνεια ψησίματος είναι μια χαρά!

3 λεπτά πριν, mech_eng είπε

Η σουβλα του leroy ταιριάζει; 

Έτσι έχουν πει κάποια παιδιά εδώ.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, koklas είπε

Επομένως η σουβλα μπορεί να είναι και άλλης εταιρίας;;; δν ειναι ανάγκη να είναι της broil? Από επιφανεία ψησιματοσ είναι αρκετή; 

Μαζί με την ψησταριά θα παρεις και 3 λαμάκια στήριξης της σούβλας, δηλαδή 2 για την βέργα μια ένα για το μοτέρ. Τώρα η σούβλα με το μοτερ δεν αξίζει να την πληρώσεις διπλή τιμή στην General Gas. Θα πάρεις μια απο το Leroy Merlin και θα εξυπηρετηθείς μια χαρά. 

Οσο για την επιφάνεια ψησίματος αυτό εξαρτάται τα πόσα άτομα θες να καλύψεις. Πχ για μια 3-μελή ή 4-μελή οικογένεια είναι υπέρ αρκετή. Εαν τραπεζώνεις >5 άτομα .. τότε πράγματι θες κάτι μεγαλύτερο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το καλύτερο σπιτικο ψωμάκι burger που εχω φτιαξει γτ καλες οι ψησταριες κ οι κιμάδες αλλα το ψωμακι παίζει τεράστιο ρολού 

 

 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 6
  • Thanks 3
Δημοσ.

Αν υπάρχει κάποιος που έχει πάρει σούβλα από Leroy ας μας πει αν ταιριάζει σε Broil King και ποιο μήκος πήρε γιατί ενδιαφέρομαι για monarch 

Φοτο ευπρόσδεκτη 

Δημοσ.

Τελικά παρήγγειλα την monarch 340... Γενικά χρησιμοποιείτε καμία μαντεμένια πλάκα η ψήνεται κατευθείαν;;; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήρα και εγώ την Monarch 390 από black friday!! Σήμερα είχαμε κοτόπουλο στην σούβλα και δοκίμασα να ψήσω μόνο με τον πίσω καυστήρα :) 

 

IMG_1635.jpg.c835aa2682ef40d4ceb2ffd61a105455.jpg

Επεξ/σία από vakol
  • Like 6
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, koklas είπε

Τελικά παρήγγειλα την monarch 340... Γενικά χρησιμοποιείτε καμία μαντεμένια πλάκα η ψήνεται κατευθείαν;;; 

Καλορίζικη και να τη ευχαριστηθείς. 

Το πλατό θα το πάρεις από την General Gas και αντικαθιστά την μία ή την άλλη σχάρα. 

IMG_20201106_131856.jpg

Για όσους έχουν Broil King. Σκέπτομαι να πάρω ετούτο εδώ 

https://www.ebay.de/itm/Fettschiene-Broil-King-ROYAL-MONARCH-SIGNET-SOVEREIGN-Fett-Tropfschale-Tropfwann/153684489545?hash=item23c84f3549:g:-fkAAOSwpJJdpIo0

όμως, και αυτός που το πουλάει στο ebay πατέντα δικιά του είναι. Ελεγα λοιπόν να πάω να πατήσω στην στράτζα μια inox λαμαρίνα ... ποιό φθηνα δεν θα έλθει ?

Ενδιαφέρεται κανείς άλλος? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vakol είπε

Πήρα και εγώ την Monarch 390 από black friday!! Σήμερα είχαμε κοτόπουλο στην σούβλα και δοκίμασα να ψήσω μόνο με τον πίσω καυστήρα :) 

 

IMG_1635.jpg.c835aa2682ef40d4ceb2ffd61a105455.jpg

Πώς έγινε τελικά; Αρκούσε ο πίσω καυστήρας ή στην πορεία άνοιξες και τους κάτω; Στείλε καμιά φωτό από το τελικό αποτέλεσμα!!

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, vakol είπε

Πήρα και εγώ την Monarch 390 από black friday!! Σήμερα είχαμε κοτόπουλο στην σούβλα και δοκίμασα να ψήσω μόνο με τον πίσω καυστήρα :) 

 

IMG_1635.jpg.c835aa2682ef40d4ceb2ffd61a105455.jpg

ωραιος. δώσε καμία πληροφορία τι έβαλες στα κοτόπουλα. (αυτό που βλέπουμε εξωτερικά ειναι πάπρικα ή κάτι άλλο;  )

επίσης με αυτό τo setup κλείνει το καπάκι ή τα έψησες αφήνοντας το  ανοιχτό ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπριζολιτσες από ελληνικό μοσχάρι σήμερα. Σήμερα πρώτη φορά δοκίμασα να αλλάζω θέση στο κρέας σε κάθε γύρισμα και πέτυχα τις καλύτερες γραμμές μέχρι τώρα. 

IMG_20201206_151238.jpg

IMG_20201206_145919.jpg

Επεξ/σία από tsiro7
  • Like 5
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, zanskou είπε

ωραιος. δώσε καμία πληροφορία τι έβαλες στα κοτόπουλα. (αυτό που βλέπουμε εξωτερικά ειναι πάπρικα ή κάτι άλλο;  )

επίσης με αυτό τo setup κλείνει το καπάκι ή τα έψησες αφήνοντας το  ανοιχτό ;

Έκανα ακριβώς όπως με το κάρβουνο, φτιάχνω μείγμα με χοντρό αλάτι και πάπρικα, τα αλείφω μέσα έξω με ελαιόλαδο και βάζω μέσα σκόρδα και το μείγμα, μετά το δένω με μια σακοράφα ώστε να μην βγει το μείγμα και κάνω μασαζάκι με ελαιόλαδο και το μείγμα εξωτερικά.
Τέλος το διπλώνω με μία λαδόκολλα και το αφήνω λίγο να τραβήξει η μαρινάδα.

Το ψήσιμο έγινε μόνο με τον πίσω καυστήρα με τέρμα τα γκάζια για κανά μισάωρο και μετά στου 180-200 βαθμούς για ακόμα μιάμιση ώρα. Το καπάκι άνοιγε μόνο ανά 30 λεπτά για να δω τι γίνετε.

Φυσικά φωτό δεν πρόλαβα να βγάλω μετά γιατί έγινε της κακομοίρας... :)

Η μόνη διαφορά που είδα με το κάρβουνο είναι ότι η πέτσα δεν έγινε τόσο ξεροψημένη όσο με το υγραέριο και πιστεύω ότι φταίει το ταψάκι με το νερό που είχα βάλει από κάτω για τα λίπη.

 

Επεξ/σία από vakol
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2η προσπαθεια με το koda.Δεν εκαψα ουτε μια πιτσα,βγηκαν ολες οπως ΗΘΕΛΑ αλλα αλλαξα τα εξης....

-ζυμαρι 70% υγρασια

-μεγαλυτερες μπαλες ωστε να εχει πιο γερη βαση κ να μην τρυπησει η ζυμη. 280 γρ επαιξα

-25 λεπτα προθερμανση στο φουλ κ πριν βαλω την πιτσα η φλογα στο ελαχιστο κ 5 λεπτα υπομονη πριν ξεκινησω το ψησιμο.Μετα απ αυτο δεν θα ξαναδυναμωσα την φλογα κ δουλεψε μια χαρα.Νομιζω οτι ακομα κ το μινιμουν με καλη προθερμαση ειναι παραπανω απο αρκετο για να ψησει σωστα.

-Το πιο σημαντικο που εκανε μεγαλη διαφορα κ το διαβασα σε μια ομαδικη της ooni.Ενα κομματι αλουμινοχαρτο που να καλυπτει τα 2/4 της εισοδου που πρακτικα λειτουργει σαν ''πορτακι'' ωστε να μην υπαρχει τοση διαφορα στο πισω με το μπροστα μερος της πλακας.Περιεργως δουλεψε αψογα κ για μενα εκανε ολη την διαφορα

Δηλωνω ενθουσιασμενος με την συσκευη.Οποιος ασχολειται με ζυμες ,πιτσες,ψωμια κτλ να το παρει.

D0DqDDQA.jpg

0TEPls7w.jpgFSDf9ZuA.jpg

Επεξ/σία από alimentas
  • Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...