Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, invisiblesurfer είπε

Πολύ ωραίο αλλά δεν έχεις συνέχεια flare ups? Ή ψήνεις με δίσκο από κάτω;

Με δίσκο από κάτω και ανάλογα τι έχω στη σουβλα είναι τα υγρά του δίσκου.

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
6 ώρες πριν, aenaos15 είπε

Λιγες;;;;;

Ποσο λιγες δηλαδη;;;;;

Γιατι σε μενα σε αρνι παιδακι εγινε της ποπης και  μη μου πεις για σχεδιασμο ψησταριας .....

5 😜 Τι πόσο λίγες? Χαχα! Τι να σου πω?

Έχω την εντύπωση ότι όσο τα κουνάς αρχίζει η φλόγα. Και σε κοτόπουλο μπούτι με πέτσα βγάζει αν το κουνάς πάνω στη σχάρα συνέχεια.

 

Δημοσ.

έψησα προχθές σεφταλιά και έγινε της πόπης 😋...Τα άφησα τελευταία όμως και έτσι μικρό το κακό..Όσο πιο πολύ πάχος έχει το κρέας , τόσο περισσότερες αναφλέξεις...Για να μην έχεις πολλές αναφλέξεις , καλό είναι η ψησταριά να είναι καθαρή κάθε φορά που ψήνεις, έτσι ώστε τα κρέατα να μην παίρνουν μυρωδιά από προηγούμενα ψησίματα και απο καμμένα λίποι..Επίσης να μην γυρνάς συχνά τα κρέατα και να μην παρα γεμίζεις την σχάρα, έτσι ώστε να μετακινείς εκεί που δεν υπάρχει ανάφλεξη..

  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, giorgos_76 είπε

έψησα προχθές σεφταλιά και έγινε της πόπης 😋...Τα άφησα τελευταία όμως και έτσι μικρό το κακό..Όσο πιο πολύ πάχος έχει το κρέας , τόσο περισσότερες αναφλέξεις...Για να μην έχεις πολλές αναφλέξεις , καλό είναι η ψησταριά να είναι καθαρή κάθε φορά που ψήνεις, έτσι ώστε τα κρέατα να μην παίρνουν μυρωδιά από προηγούμενα ψησίματα και απο καμμένα λίποι..Επίσης να μην γυρνάς συχνά τα κρέατα και να μην παρα γεμίζεις την σχάρα, έτσι ώστε να μετακινείς εκεί που δεν υπάρχει ανάφλεξη..

Παχος εννοεις το λιπος προφανως!!!

Σιγουρα η ψησταρια πρεπει  να ειναι  οσο γινεται πιο καθαρη. Και παλι ομως δεν γλυτωνεις τις αναφλεξεις.

Προ ημερων δοκιμασα το κρυο καπνισμα με τυρια !!! Το αποτελεσμα εκπληκτικο και  πολυ πανω απο αυτο που περιμενα!!!

Σας το συνιστω ανεπιφυλακτα!!!

Επισης δοκιμασα κι εψησα ψαρια πανω στην αντικολλητικη επιφανεια της Cookina. Πολυ ικανοποιητικο αποτελεσμα!!!

IMG_1315.JPG

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aenaos15 είπε

Παχος εννοεις το λιπος προφανως!!!

Σιγουρα η ψησταρια πρεπει  να ειναι  οσο γινεται πιο καθαρη. Και παλι ομως δεν γλυτωνεις τις αναφλεξεις.

Προ ημερων δοκιμασα το κρυο καπνισμα με τυρια !!! Το αποτελεσμα εκπληκτικο και  πολυ πανω απο αυτο που περιμενα!!!

Σας το συνιστω ανεπιφυλακτα!!!

Επισης δοκιμασα κι εψησα ψαρια πανω στην αντικολλητικη επιφανεια της Cookina. Πολυ ικανοποιητικο αποτελεσμα!!!

IMG_1315.JPG

Τι ξυλο/πελλετ χρησιμοποιησες και σε ποιο τυρι; Σκεφτομουν και γω να κανω μερικες δοκιμες.

Επισης ποσες μερες τα αφησες σε vacuum μετα?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Τι ξυλο/πελλετ χρησιμοποιησες και σε ποιο τυρι; Σκεφτομουν και γω να κανω μερικες δοκιμες.

Επισης ποσες μερες τα αφησες σε vacuum μετα?

Ροκανιδια απο μηλια ειναι. Ετοιμα τα αγοραζω απο γνωστο καταστημα. Εχω παρει και  το cold smoke generation της proq και  το αποτελεσμα ηταν εντυπωσιακο. Τυρια καλο ειναι  να καπνισουμε σκληρα εως ημισκληρα , οχι μαλακά.

Την επομενη φορα θα δοκιμασω και  βουτυρο - μελιτζανες και  πιπεριες αλλα και  σκορδα.

Τα εβαλα σε συσκευασια vacuum και  τα εχω ηδη 15 ημερες στη συντηρηση. Θα δειξει ποσο θα αντεξουν .

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 24/2/2020 στις 4:01 ΜΜ, aenaos15 είπε

Λιγες;;;;;

Ποσο λιγες δηλαδη;;;;;

Γιατι σε μενα σε αρνι παιδακι εγινε της ποπης και  μη μου πεις για σχεδιασμο ψησταριας .....

Εψησα τσικνοπέμπτη 3.5 κιλά παιδάκια αρνί και κάτι αλλά ψιλά και δεν άναψε φλόγα ούτε γι'αστειο!! Περίμενα και γω φωτιές αλλά...

Δημοσ.

Είμαι σε δίλημμα για να αρχίσω να ψήνω σε υγραέριο αλλά αρχικά αποφάσισα και λόγω οικονομικών σκεφτομαι να ξεκινήσω με μία οικονομική ψησταριά όπως 

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209595/ 

αλλά δεν ξέρω αν θα με καλύψει η ισχύς των 7 Kw , 

σκέφτομαι να πάω στην 

https://www.skroutz.gr/s/8962206/Vanward-Majesty-S.html 

τις έχει κάποιος και αν μπορεί να μου κάτι για αυτές? 

 

 

Δημοσ.
Στις 1/3/2020 στις 6:38 ΜΜ, ManLion είπε

Είμαι σε δίλημμα για να αρχίσω να ψήνω σε υγραέριο αλλά αρχικά αποφάσισα και λόγω οικονομικών σκεφτομαι να ξεκινήσω με μία οικονομική ψησταριά όπως 

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209595/ 

αλλά δεν ξέρω αν θα με καλύψει η ισχύς των 7 Kw , 

σκέφτομαι να πάω στην 

https://www.skroutz.gr/s/8962206/Vanward-Majesty-S.html 

τις έχει κάποιος και αν μπορεί να μου κάτι για αυτές? 

Γιατί να μην πάρεις κατευθείαν κάτι καλό? Πχ broil king ή Weber?

Να πάρεις μια φθηνή τώρα και σε 2-3 χρόνια καλύτερη, πιστεύω είναι πεταμένα λεφτά. Δικιά σου τσέπη βέβαια, δικιά σου απόφαση.

Όσον αφορά αυτές που έβαλες δεν τους ξέρω. Μην κοιτάς όμως μόνο τα νούμερα. Πχ μια τετραπλη Weber έχει υπερδιπλάσια νούμερα από μια διπλή, αλλά στην ουσία ίδιες θερμοκρασίες πιάνουν ακριβώς. 

  • Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Διάλεξα να πάρω κάτι πιο οικονομικό αρχικά αφού τώρα μαθαίνω το υγραέριο αλλά και για λόγους οικονομικούς. Εν πάση περιπτώσει προτίμησα naterial kenton με 3 καυστήρες καπάκι με ανακλαστήρα και εγγύηση 3 χρόνια. Πιστεύω με την σωστή συντήρηση θα μου κρατήσει κάποια χρόνια. Θα ποσταρω φωτό από τα πρώτα ψησίματα. 

  • Like 2
Δημοσ.

Μην κοιτάτε τόσο πολύ τα KW. Στις noname (οικονομικές) ψησταριες είναι απλά για φιγουρα και marketing. Ερχομενος απο 2 noname, η πρωτη ηταν των 80€ με εναν κεντρικο καυστηρα και οι 2η με 3 καυστηρες συνολικης ισχυς 9KW με μαντεμενιες πλακες και καπακι με ανακλαστηρα. Και οι 2 πρώτες δεν ειχαν καμια σχεση με αυτη που εχω τωρα Weber E210.

Τα περιπου 7KW της Weber ειναι υπεραρκετα και με εντυπωσιακα αποτελεσματα. σε 10 λεπτα 300o C και κραταει την θερμοκρασια οσο και να την γεμισεις.

Αξιζει η αγορα μιας επωνυμης και με το παραπανω.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...