Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση γιατί έχω ψήσει 3-4 φορές και ο πάτος έχει γίνει χάλια. Μπορώ να τον καθαρίσω και να του βάλω αλουμινόχαρτο και απλά να το αντικαθιστω κάθε 2-3 ψησίματα?

Λέτε είναι ανθυγιεινό το αλουμινόχαρτο σε αυτές τις θερμοκρασίες?

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, panos_ace είπε

Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

χθες για πρώτη φορά μου κόλλησαν (άσχημα) τα κρέατα στη Webber. Και οταν λέω κόλλησαν, εννοώ πως τα σήκωνα για γύρισμα και σηκωνόταν και το μαντέμι μαζί!

Η σχάρα ήταν λαδωμένη κανονικά (μετά από κάθε ψήσιμο καθαρίζεται και λαδώνεται), αλλά το μοσχάρι που ψήθηκε ήταν μαριναρισμένο σε κόκκινο κρασί. Μπήκε στη σχάρα χωρίς να λαδωθεί και στο 2λέπτο που πηγα για αλλαγή, το μισό κρέας έμεινε κολλημένο στη σχάρα. 

Με τα πολλά ψήθηκε και βγήκε με ωραία γεύση, αλλά απο εμφάνιση....

Μηπως δεν ειχε ζεσταθει καλα η σχαρα; Ή ισως να ηθελε πιο πολυ ωρα πριν το γυρισεις, μιας και μπηκε κατι που ειχε υγρασια πανω.

Και μενα μου ειχε κολλησει μια φορα στηθος κοτοπουλο που ειχε μαριναδα γιαουρτιου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, Instructor1182 είπε

εγώ στην θέση σου θα έκανα ένα τηλέφωνο στα καταστήματα που έχουν napoleon και θα ρωτούσα για καλύτερη τιμή. Μπορεί να πάρεις ένα καλύτερο bbq στην τιμή που θες.

Στα 550 max δεν βλέπω κάτι που να μπορεί να πέσει.. Ολες οι καλές είναι απο 680 και πάνω.

Επεξ/σία από @pnea1973
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Στα 550 max δεν βλέπω κάτι που να μπορεί να πέσει.. Ολες οι καλές είναι απο 680 και πάνω.

γιατί η rogue 365 μια χαρά είναι. είχα δει σε ένα κατάστημα να κάνουν καλύτερη τιμή και επίσης μπορείς να πάρεις και την αντιπροσωπεία μήπως και κάνουν κάτι καλύτερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα να έχει και πλαινό μάτι, και εαν είναι δυνατόν 3 καυστήρες.

 

Βέβαια καλή φαίνεται όπως την βλέπω ...Αν μπορείς να μου πεις με pm το κατάστημα...Επίσης η αντιπροσωπεία ποια είναι?

Επεξ/σία από @pnea1973
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Μηπως δεν ειχε ζεσταθει καλα η σχαρα; Ή ισως να ηθελε πιο πολυ ωρα πριν το γυρισεις, μιας και μπηκε κατι που ειχε υγρασια πανω.

Και μενα μου ειχε κολλησει μια φορα στηθος κοτοπουλο που ειχε μαριναδα γιαουρτιου.

Μπα, η σχάρα ήταν καυτή. Το πιο πιθανό είναι όπως λες η υγρασία που είχε σε συνδυασμό με την έλλειψη λαδιού. 

Γενικά επειδή δεν πολυψήνω λιπαρά κρέατα, ανησυχώ για το seasoning του μαντεμιού. Βέβαια μετα από κάθε ψήσιμο πέφτει βούρτισμα και λάδωμα με ηλιελαίο. Να κάνω κάτι παραπάνω;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, panos_ace είπε

Μπα, η σχάρα ήταν καυτή. Το πιο πιθανό είναι όπως λες η υγρασία που είχε σε συνδυασμό με την έλλειψη λαδιού. 

Γενικά επειδή δεν πολυψήνω λιπαρά κρέατα, ανησυχώ για το seasoning του μαντεμιού. Βέβαια μετα από κάθε ψήσιμο πέφτει βούρτισμα και λάδωμα με ηλιελαίο. Να κάνω κάτι παραπάνω;

Mπα δεν χρειαζεται κατι αλλο.

  • Like 1
Δημοσ.

Εχω την Bormann BBQ2200 απο την οποια ειμαι πολυ ευχαριστημενος και θα ηθελα να μου προτεινετε καθαριστικα που ναι μεν θα κανουν καλη δουλεια αλλα δεν θα μου χαλασουν την σχαρα κλπ. Ειτε υγρο καθαριστικο ειτε καποιο καλο σφουγγαρι ειτε τα παντα ολα!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vforvaggelis είπε

Εχω την Bormann BBQ2200 απο την οποια ειμαι πολυ ευχαριστημενος και θα ηθελα να μου προτεινετε καθαριστικα που ναι μεν θα κανουν καλη δουλεια αλλα δεν θα μου χαλασουν την σχαρα κλπ. Ειτε υγρο καθαριστικο ειτε καποιο καλο σφουγγαρι ειτε τα παντα ολα!

Τι ειδους σχαρα εχεις;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SagoniasSlutRos είπε

Τι ειδους σχαρα εχεις;

Πολυ καλη ερωτηση! Στην οποια δεν εχω απαντηση :P

Συμφωνα με το σκρουτζ δεν ειναι μαντεμενια και στο site λεει "cast iron grill" αρα χυτοσιδερο;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vforvaggelis είπε

Πολυ καλη ερωτηση! Στην οποια δεν εχω απαντηση :P

Συμφωνα με το σκρουτζ δεν ειναι μαντεμενια και στο site λεει "cast iron grill" αρα χυτοσιδερο;

Cast iron = μαντεμι

Απλα καποιες εχουν πανω μια επιστρωση που δεν πρεπει να χαλασει, οποτε δεν μπορεις να βαλεις σκληρη βουρτσα. Οι πιο καλες που ειναι "καθαρο" μαντεμι τις τριβεις με οτι θες, αλλα δεν βαζεις καθολου χημικα.

Βαλε καμια κοντινη φωτογραφια, ισως καταλαβουμε τι ειναι.

Δημοσ.

να ρωτησω κ εγω κατι με καθαριστικα 

εχω κανει μια inox σχαρα μεγαλη για τη ψησταριά , αυτο θεωρείτε αλουμίνιο σωστά? ρωταω γτ σε καθαριστικά για λιποι που εχω λέει να μη μπαίνει σε επιφανιες αλουμινίου 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Cast iron = μαντεμι

Απλα καποιες εχουν πανω μια επιστρωση που δεν πρεπει να χαλασει, οποτε δεν μπορεις να βαλεις σκληρη βουρτσα. Οι πιο καλες που ειναι "καθαρο" μαντεμι τις τριβεις με οτι θες, αλλα δεν βαζεις καθολου χημικα.

Βαλε καμια κοντινη φωτογραφια, ισως καταλαβουμε τι ειναι.

Αν εχω προσεξει καλα πρεπει να εχει οντως κατι απο πανω γιατι ειναι γυαλιστερο καπως. Με την πρωτη ευκαιρια θα βγαλω φωτογραφια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...