zanskou Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, @pnea1973 είπε Θα δοκιμάσω σήμερα να κάνω reset τον ρυθμιστή.. Αλλά να πω και κατι..πρεπει να είναι κλειστό το καπάκι? Αφού η φωτιά έρχεται από κατω..θελω να πω τοι πχ στο κάρβουνο δεν έχει θέμα με κλειστό καπάκι.. Επίσης πηρα και μια φιάλη πετρογκαζ να δοκιμάσω. Βέβαια σήμερα βρεχει και φυσάει οπότε ίσως δεν είναι αξιόπιστη η δοκιμή.. άλλο το κάρβουνο στο χωριό όμως κι άλλο το bbq υγραερίου. Το καπάκι στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να μένει κλειστό πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. 1
gdeli Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Αυτό με τους ανακλαστήρες το εφάρμοζα εγώ, ήθελα δεν ήθελα, στην παλιά μου ψησταριά. Οι ανακλαστήρες ήταν εμαγιέ οπότε μοιραία τρύπησαν και καταστράφηκαν κάποια στιγμή. Για να κάνω λοιπόν searing έβαζα τις μπριζόλες εκεί που δεν είχα ανακλαστήρες, με αποτέλεσμα στο 1’ το πολύ να έχω την κρούστα που ήθελα. Τώρα είναι γεγονός ότι αν προέρχεσαι από κάρβουνο σου είναι πιο δύσκολο να ψήσεις τέλεια στα πρώτα ψησίματα στο υγραέριο. Υπομονή θέλει και θα την βρεις την άκρη. Εγώ θα σου πρότεινα στο φιλέτο να μην παίξεις καν με indirect. Κατευθείαν τέρμα οι καυστήρες, εφόσον δεν έχει λίπος δεν φοβάσαι flare ups, και άσε τις εκεί με ένα μόνο γύρισμα. 1
gdeli Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, zanskou είπε Για την μπουκάλα δεν έχω γνώμη, αλλά ρίχνω άλλη μια ψήφο στο ότι τα πολλά ανοίγματα δεν ειναι καλή πρακτική. Την πάταγα κι εγω πολλές φορές στην αρχή από ανασφάλεια κυρίως για να μην μου αρπάξει ή μην παραψηθεί το κρέας αλλά με τον καιρό αρχίζεις να καταλαβαίνεις πότε κάτι δεν πάει καλά ακομη και με κλειστό καπάκι. Σε άλλα νέα κάποιος πριν καιρό μας είχε φέρει 4 πολύ μεγάλες μοσχαρίσιες (δεν ξερω τι ακριβώς κομμάτι ήταν) εκ των οποίων είχα κάνει τις δύο κάποια στιγμή και δεν με είχαν ενθουσιάσει καθόλου γιατί για κάποιο λόγο μου ειχαν βγει πολύ σκληρές. Χθες είπα να κάνω τις άλλες δύο αλλά με τη μέγιστη προσοχή γιατί δεν πρέπει να ήταν και ότι πιο σούπερ οπότε ήθελα να φάμε καλά. Οπότε έγινε η σχετική προετοιμασία, ψήσιμο 4 + 4 στους 250 βαθμούς, ξεκούραση 6-7 λεπτά και reverse searing. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Σίγουρα έχω φάει και ανώτερα αλλά με το συγκεκριμένο κομμάτι δεν νομιζω οτι μπορούσε να γίνει κάτι παραπάνω γευστικά. Μπράβο! Αυτά είναι, παίρνεις ένα κομμάτι ταπεινό, αγνώστου προέλευσης και το κάνεις delicatessen. Για κόντρα μου κάνουν, άρα πολύ γευστικές αλλά συνήθως σκληρές. Αν τις ψήσεις σωστά όμως βγαίνουν ζουμερές και αρκετά μαλακές! 2
ilpapacha Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Άντε και καλές μας γιορτές! Με υγεία & ευτυχία! Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2020 από ilpapacha 7
alimentas Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Παιδια να κανω μια ερωτηση...Ξερεις κανεις αν ο ρυθμιστης της απλης coral κανει στις petrogas???Θελω να παω σε 10κιλη γιατι η cοral για 5 κιλα μου φαινεται πανακριβη και σκεφτομαι ν αλλαξω.
panka21 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους. Θα μπορούσε κάποιος να μου προτείνει κάλυμμα για Weber spirit ii 310; Όχι της Weber γιατί δυστυχώς είναι πανάκριβο. Ευχαριστώ!
gdeli Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 12 ώρες πριν, ilpapacha είπε Άντε και καλές μας γιορτές! Με υγεία & ευτυχία! Καλές γιορτές, με υγεία, ευτυχία και όμορφα ψησίματα! Τις μπριζόλες που έχεις στην Napoleon τις έχεις περάσει από infrared ή μόνο σχάρα;
Rabbit30 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 11 ώρες πριν, panka21 είπε Καλησπέρα σε όλους. Θα μπορούσε κάποιος να μου προτείνει κάλυμμα για Weber spirit ii 310; Όχι της Weber γιατί δυστυχώς είναι πανάκριβο. Ευχαριστώ! Εγω εχω παρει αυτο απο Leroy και είναι μια χαρα. https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/kalumma-medium-m-138-x-p-62-x-u-105-cm-62185326
ilpapacha Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, gdeli είπε Καλές γιορτές, με υγεία, ευτυχία και όμορφα ψησίματα! Τις μπριζόλες που έχεις στην Napoleon τις έχεις περάσει από infrared ή μόνο σχάρα; Δεν τις έβαλα στην infrared. Είχα τους 2 αριστερά καυστήρες στο φουλ και από πάνω την μαντεμένια πλάκα. Στην αρχή τις έβαλα εκεί και έπειτα στην διπλανή σχάρα, όπου είχα τους υπόλοιπους 2 καυστήρες στο ελάχιστο.
@pnea1973 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έκανα ότι έλεγα το site της Napoleon.. Έβαλα και πετρογκαζ φιάλη... Η φλόγα στο φουλ είναι έτσι.. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2020 από @pnea1973 1
gdeli Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Για το αν είναι καλή η φλόγα ας μας πουν όσοι έχουν Ναπόλεον. Εγώ την δική μου ακόμα δεν την έχω ανάψει! Δοκίμασε όταν ξαναψήσεις να αφήσεις την ψησταριά να κάψει, να αφήσεις το κρέας στη σχάρα επάνω με τον καυστήρα στο τέρμα, και άνοιξε το καπάκι μόνο μετά από 4-5 λεπτά για να κάνεις το γύρισμα και μετά πάλι κλειστό το καπάκι για όση ώρα ψήνεις. 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Λοιπον για να κανεις καλο searing ασε να καψει καλα η σχαρα 20-25 λεπτα. Λογικα θα εχει πιασει 350 βαθμους και θα εχει ζεσταθει και η σχαρα καλα. Το οτι δειχνει το θερμομετρο στο καπακι μια θερμοκρασια, δεν σημαινει οτι και η σχαρα εχει ζεσταθει καλα. Οποτε φουλ ζεσταμα 20-25 λεπτα χωρις να ανοιξεις το καπακι. Μετα βαλε την μπριζολα πανω και κλεισε το καπακι μεχρι το γυρισμα, ειτε στα 2 λεπτα ειτε στα 4, ειτε στα οσα θες τελος παντων. Και να θυμασαι, οταν ανοιγεις να κοιτας συνεχεια δεν μαγειρευεις*. Με αυτον τον τροπο εψησα εγω μια χτες και εκανε φοβερη κρουστα. Οι γραμμες μη σε νοιαζουν τοσο. Εχω παρατηρησει οτι οι γραμμες γινονται μονο στις χαμηλοτερες θεμροκρασιες. Οταν ψηνεις τοσο ψηλα δεν εχεις γραμμες, αλλα εχεις καλυτερη κρουστα. Οποτε εγω προτιμω το δευτερο. *με ανοιχτο καπακι ψηνω μονο πολυ λεπτες μπροζολες που θελω να κανουν καλη κρουστα, αλλα να μην παραψηθουν. Αν εχω δλδ μια μπριζολα 1 δαχτυλο, θα την ψησω με ανοιχτο καπακι για να μην μαγειρευεται στο εσωτερικο πολυ γρηγορα. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2020 από SagoniasSlutRos 4
Andreas41 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Στις 29/11/2020 στις 10:57 ΠΜ, nitο είπε Καλημερα στην ομάδα ήρθε και σε μένα το εργαλείο και έκανα το πρώτο ψήσιμο κατά το οποίο έχω κάποιες απορίες οπότε οι γνωστές του είδους παρακαλώ να δώσουν τα φώτα τους. Μου είπε ο πωλητής ότι έχει κόφτη να μην πηγαίνει πάνω από 200°C (για προστασία να μην καουν κλπ. Αλλά λέει αλλάζει εύκολα αυτό)και όντως όσο και να την αφήσω στο δεκάλεπτο πάει και μένει εκεί.παει το μυαλό μου στον ρυθμιστή μιας και ο άνθρωπος που έφερε την φιάλη είπε δεν είναι καλός.με φίλο από την ομάδα που μίλησα που μου έστειλε το ρυθμιστή του που είναι 20-60bar και 1kg/h πιάνει με ένα καυστήρα 200.ο δικός μου είναι ο παρακάτω και η φιάλη είναι της πετρογκαζ 80-20 βουτανίου προπανιου.τι πιστεύετε;;; Καλησπέρα στην ομάδα !!Αγόρασα μια Vanward 4207S και έχω απογοητευτεί ,ανεβάζει το πολύ μέχρι 170 κελσίου.τα κρέατα μέχρι να ψηθούν πέρασε μια ώρα και παραπάνω.τι μπορεί να φταίει έχει κανείς καμιά ιδέα; Καλησπέρα στην ομάδα !!Αγόρασα μια ίδια Vanward 4207S και έχω απογοητευτεί ,ανεβάζει το πολύ μέχρι 170 κελσίου.τα κρέατα μέχρι να ψηθούν πέρασε μια ώρα και παραπάνω.τι μπορεί να φταίει έχει κανείς καμιά ιδέα;
@pnea1973 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Παιδιά σήμερα μετά τη αλλαγή Έψησα παιδάκια κοτόπουλο και φιλέτο κοτόπουλο.. Βγήκα υπέροχα.. Μέσα στην εβδομάδα θα ψήσω κ μπριζόλα και θα ακολουθήσω ότι μου είπατε. 25 λεπτά στο φουλ, 4 λεπτά κ γύρισμα κ μετά αλλά 4..θα σας έχω κ φώτο.. Οσον αφορά την φλόγα δεν ξέρω σε σχέση με άλλες αλλά έχει παντού το ίδιο ύψος....οι κίτρινες άκρες βέβαια δεν είναι καλές.. 2
Andreas41 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Στις 27/12/2020 στις 3:46 ΜΜ, @pnea1973 είπε Θα δοκιμάσω σήμερα να κάνω reset τον ρυθμιστή.. Αλλά να πω και κατι..πρεπει να είναι κλειστό το καπάκι? Αφού η φωτιά έρχεται από κατω..θελω να πω τοι πχ στο κάρβουνο δεν έχει θέμα με κλειστό καπάκι.. Επίσης πηρα και μια φιάλη πετρογκαζ να δοκιμάσω. Βέβαια σήμερα βρεχει και φυσάει οπότε ίσως δεν είναι αξιόπιστη η δοκιμή.. Πώς γίνεται reset στο ρυθμιστή;Αγόρασα μια Vanward 4207S και έχω απογοητευτεί ,ανεβάζει το πολύ μέχρι 170 κελσίου.τα κρέατα μέχρι να ψηθούν πέρασε μια ώρα και παραπάνω.τι μπορεί να φταίει έχει κανείς καμιά ιδέα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα