Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, paylidis είπε

Δεν είναι πάντα κακή λύση μια οικονομική για πρώτη ψησταριά. Εχω πολλούς φιλους και γνωστούς που ήθελαν ψησταρια υγραερίου, πηραν (κάποιοι ακριβή μάλιστα της Weber) και μετα απο 4-5 ψησίματα τη βαρέθηκαν και την παρατησαν σε μια γωνία στο μπαλκονι ή τον κήπο στο ελεος των καιρικών συνθηκών και βάζουν στα ραφακια της γλάστρες... Βλέπεις  θελει ανα 2-3-4 ψησίματα καθάρισμα και το 80% βαριούνται-ενώ η γυναίκα στο σπίτι δε πρόκειται να ασχοληθεί...

Προσωπικά οπως εχω ξαναγραψει πηρα στην αρχή πολύ οικονομική (τύπου 80-90€ με 2 καυστήρες) ή οποία απο την υπερβολική χρήση (και τα κακα υλικά πιθανότατα) σαπισε στον 1.5 χρόνο σε διαφορά σημεία, την επέστρεψα εντός εγγύησης και πηρα μια μεγαλύτερη με 3 καυστήρες. Όταν χαλάσει και αυτή (ήδη οι βάσεις των ανακλαστήρων ψιλοχαλασαν και εχω ξηγηθεί πατέντα με χαλκό καλωδίου) θα πάω σε weber...

@ManLion δες και του πράκτικερ στα ίδια λεφτα (που αν εχεις vodafone παιρνεις και 10% επιπλέον εκπτωση με ενα sms)

Σωστά δεν ειναι πάντα κακή λύση η οικονομικη επιλογή και σίγουρα έχει να κάνει με την χρήση του καθενός.

Εμένα η 1η επιλογη των 80€ πιστευω οτι τα εβγαλε τα λεφτά της (άντεξε 3 χρόνια σχεδόν) ενώ η 2η των 240€ (μαντεμένιες σχαρες, 3 καυστηρες, πλαινο μάτι κτλ) δεν με έπεισε ποτέ οτι μπορω να ψησω χωρίς να έχω κάθε φορά τον προβληματισμό για το  αν ψηθηκαν τα φαγειτα ή οχι. να αναφέρω οτι οι 2 πιο πάνω είχαν 2 χρονια εγγυηση.

Την 2η την έδωσα γιατι δεν το ευχαριστιομουν και οταν αποφάσισα να πάω σε WEBER βασικό κριτήριο (εκτος της μαρκας) ήταν οτι δίνει 10 χρόνια εγγύηση καυστήρων άρα επένδυση που ξεχνάς.

Όταν δε, τη δοκίμασα για 1η φορά είπα: Να τελικά γιατί είναι WEBER, απίστευτα αποτελέσματα και πανευκολα.

Υ.Γ. ζοριστηκα αρκετα για να δώσω 550€ αλλά τα αξίζει και με το παραπάνω. (πέρα απο πριζόλες, σουβλάκια... έχω φτιάξει ρολο κοτόπουλο, παϊδάκια, ψάρι, πίτσα (με πλάκα πέτρας) θα πάρω σούβλα και έπετε συνέχεια τωρα που ανοιγει και ο καιρός.....

  • Like 4
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

ανεβήκανε γτ αγοραζε ιο κοσμος πλέων ψησταριές.. ! πριν 5 6 χρόνια ειχα παρει μια νο ναμε απο leroy κ εχθές ετυχε να κάνω βόλτα απο κει κ το ίδιο μοντέλο ακριβως ήταν 130 ευρώ πάνω.. 6 χρόνια μετα!

Δημοσ.

Παιδια οι τιμες παιζουν και αναλογα την εποχη. Φθινοπορο και χειμωνα εχουν τις καλυτερες τιμες. Και γω κοιταζα τη δικη μου που εψαχνε ενας φιλος και εχει +200λιρες απ οτι την πηρα εγω τον Οκτωβρη.

2 ώρες πριν, Daliar είπε

Όταν δε, τη δοκίμασα για 1η φορά είπα: Να τελικά γιατί είναι WEBER, απίστευτα αποτελέσματα και πανευκολα.

Ομοιομορφο ψησιμο σε ολη την επιφανεια. Δεν καθεσαι να κανεις πειραματα που ψηνει πιο δυνατα και που οχι.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν συγκρινονται οι επωνυμες με τις no name.

Δεν θα μπορουσε αλλωστε.

Προσωπικα ειμαι  απολυτα ικανοποιημενος απο την broil king.

Eχω ψησει rib eye , κοτοπουλο στη σουβλα , χοιρινο κοντοσουβλι , ψαρια , μπιφτεκια , λαχανικα , ενω εχω κανει και  cold smoke τυριων και  λαχανικων.

Στο τομεα του καθαρισμου , ειναι  πολυ απλα τα πραγματα,

Πριν ξεκινησω βουρτσιζω τα μαντεμια και  τα περναω με λαδακι.

Στο τελος ανεβαζω θερμοκρασια πανω απο 300 βαθμους και  μετα την πυρολυση που κανει τριβω ξανα τα μαντεμια και  περναω παλι  με λαδακι.

Μετα απο 2 μηνες εβγαλα τους ανακλαστηρες και  τους  καθαρισα οπως επισης και  τη βαση που καταληγουν τα καμενα λιπη η λαδια.

Αυτο ειναι  ολο!!

Συνολικα εχω κανει  29 ωρες καθαρου ψησιματος και  δεν εχω αντιμετωπισει κανενα απολυτως προβλημα.

Επεξ/σία από aenaos15
  • Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Kαλα εννοειται οτι οταν δινεις 700+ ευρω για bbq το παντρευεσαι! Αν δεν εισαι σιγουρος, δεν κανεις την επενδυση. Αυτο που ειπα ειναι οτι καλυτερα να παρεις καλο απο την αρχη, παρα ενα φθηνο και μετα απο 1-2 χρονια το καλο. Αν εισαι στην κατηγορια που περιγραφεις βεβαια, τοτε συμφωνω μαζι σου.

Καθαρισμα παντως γενικο της κανω καθε 3μηνο. Μετα το ψησιμο κανω μονο τη σχαρα με βουρτσα αφου εχει καψει καλα και εχουν καρβουνιασει ολα τα υπολειμματα απο το φαγητο. Και απ εξω με λιποδιαλυτικο οταν πιασει λαδιλα. Σιγουρα θελει πολυ λιγοτερο καθαρισμα απο κουζινα που βαζεις πχ γκριλιερα να ψησεις.

Καλό είναι να την καθαρίζουμε κάθε 2 , το πολύ 3 ψησίματα για πολλούς λόγους...λιγότερες αναφλέξεις, λιγότερη δουλειά καθαρίσματος και σίγουρα ποιο υγιεινά και χωρίς μυρωδιές φαγώσιμα...Τελευταία που την άφησα στα 3 ψησίματα, τα κρέατα στο 4ο ψήσιμο μύριζαν άσχημα καμένο λίπος

Δημοσ.
1 ώρα πριν, giorgos_76 είπε

Καλό είναι να την καθαρίζουμε κάθε 2 , το πολύ 3 ψησίματα για πολλούς λόγους...λιγότερες αναφλέξεις, λιγότερη δουλειά καθαρίσματος και σίγουρα ποιο υγιεινά και χωρίς μυρωδιές φαγώσιμα...Τελευταία που την άφησα στα 3 ψησίματα, τα κρέατα στο 4ο ψήσιμο μύριζαν άσχημα καμένο λίπος

Η σχάρα καθαρίζεται κάθε φορά μετά το ψήσιμο ή πριν το επόμενο. Το εσωτερικό της ψησταριάς που δεν έρχεται σε επαφή με το φαγητό, κάθε 3μηνο. Άλλοι λένε δύο φορές το χρόνο αν κάνεις συχνά ψησίματα.

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά πήρα αυτήν. Αφού την συναρμολόγησα και την μετέφερα στο μπαλκόνι, ακολούθησα τις οδηγίες όπως περιγράφονται εδώ μέσα. Την άναψα και σε λιγότερο από 10 λεπτά ανέβηκε στους 350 βαθμούς. Αφού κρύωσε λαδωσα σχάρα και πλάκα. Ξανά ανάβω για 30 λεπτά στους 250 βαθμούς. Σβήνω. Έβαλα χοιρινές λαιμού στη σχάρα. Εξαιρετικές! Την επόμενη μέρα ψάρια τσιπούρες θεϊκά! Στο τέλος κάθε ψησίματος κάψιμο με κλειστό καπάκι για πέντε λεπτά και μετά αφου κρυώσει ξύσιμο στη σχάρα. Μέχρι τώρα έχω ψήσει ψητά λαχανικά και μετά σε γάστρα μπριαμ, κέικ (αλλά μου άρπαξε στο πατο ίσως λόγω δυνατής θερμοκρασίας). 

Δεν δίνω μαθήματα, απλά περιγράφω τι έκανα και αν τυχόν έκανα κάποιο λάθος.

Έχω λαδωσει την σχάρα με λιολαδο είναι σωστό?  

 

9eafbcc9-d5d5-4cf2-b2ae-1bc40e1f283c.jpeg

Επεξ/σία από ManLion
  • Like 3
Δημοσ.

Άμα θες να ψήσεις κέικ (δεν το έχω κάνει ποτέ) θα πρέπει να δημιουργήσεις συνθήκες φούρνου. Οπότε βάζεις το κέικ στη μέση της σχάρας και ανοίγεις μόνο τις δύο πλαϊνες εστίες.

Για το λάδωμα νομίζω το καλύτερο είναι το canola oil, αλλά δεν το βρίσκεις Ελλάδα (εκτός και αν δεν το έχω βρει εγώ).  Νομίζω το ελαιόλαδο είναι καλό μιας και έχει υψηλό σημείο που καπνίζει. Εγώ βάζω ή ελαιόλαδο ή Crisco (κάτι σαν μαργαρίνη αμερικάνικη). Επίσης το λαρδί ( χοιρινό λίπος).

  • Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, μια απορία γτ έχω προβλημάτισε πολύ τον τελευταίο καιρό με την ψησταριά μου την πήρα το καλοκαίρι καινούργια και δεν έχω κάνει πολλά ψησιματα αντε βαριά 15 όλα και όλα. 

Αυτό που παρατηρώ είναι ότι με κλειστό καπάκι αργεί κάπως να ανεβάσει θερμοκρασία και σπάνια να φτάσει πάνω 230 βαθμούς και άμα ανοίξω το καπάκι για γυρίσω τα κρέατα πάλι μετά αργεί πολύ να ξανά πιάσει θερμοκρασία. 

Αυτό που σκέφτομαι ότι ίσως έχω κάνει λάθος είναι ότι έχω πάρει μπουκάλα coral gas που έχει μέσα ήδη ασφαλιστικό πίεσης και ότι εχω και άλλο ασφαλιστικο δεύτερο εξωτερικό πάνω στην μπουκάλα, μήπως αυτό έχει αποτέλεσμα να βγαίνει με πάρα πολύ αργή ροή το γκαζι και μην ανεβάζει θερμοκρασία? 

Συγγνώμη για το μεγαλο κείμενο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Maroutas είπε

Καλημέρα παιδιά, μια απορία γτ έχω προβλημάτισε πολύ τον τελευταίο καιρό με την ψησταριά μου την πήρα το καλοκαίρι καινούργια και δεν έχω κάνει πολλά ψησιματα αντε βαριά 15 όλα και όλα. 

Αυτό που παρατηρώ είναι ότι με κλειστό καπάκι αργεί κάπως να ανεβάσει θερμοκρασία και σπάνια να φτάσει πάνω 230 βαθμούς και άμα ανοίξω το καπάκι για γυρίσω τα κρέατα πάλι μετά αργεί πολύ να ξανά πιάσει θερμοκρασία. 

Αυτό που σκέφτομαι ότι ίσως έχω κάνει λάθος είναι ότι έχω πάρει μπουκάλα coral gas που έχει μέσα ήδη ασφαλιστικό πίεσης και ότι εχω και άλλο ασφαλιστικο δεύτερο εξωτερικό πάνω στην μπουκάλα, μήπως αυτό έχει αποτέλεσμα να βγαίνει με πάρα πολύ αργή ροή το γκαζι και μην ανεβάζει θερμοκρασία? 

Συγγνώμη για το μεγαλο κείμενο. 

Ποια ψησταρια εχεις;

Δημοσ.

ίδιο θέμα έχω με τη campigaz  δε ξεπερναει κ φτανει με το ζόρι 250 βαθμούς ,έχω αλλαξει 2 μπουκάλες κανονικες , δεν νομίζω ότι φταίει αυτό άλλα τα υλικά κατασκευής.

βέβαια ας λέει 250.. μια χαρά ψήνει

Δημοσ.

σε παρομοια περιπτωση που ειχα δει  σε camping gas φιλου το προβλημα ηταν στο ρυθμιστη πίεσης, του έβαλα ενα δικο μου παλιό και δουλευε καλυτερα απο πριν αμέσως

  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, paylidis είπε

σε παρομοια περιπτωση που ειχα δει  σε camping gas φιλου το προβλημα ηταν στο ρυθμιστη πίεσης, του έβαλα ενα δικο μου παλιό και δουλευε καλυτερα απο πριν αμέσως

:o ούτε που πηγε το μυαλό μου, πρέπει να μου περισσεύει ενας απο τη παλιά - αν δε το πέταξα- θα πειραματιστώ το βράδυ 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, sndev είπε

:o ούτε που πηγε το μυαλό μου, πρέπει να μου περισσεύει ενας απο τη παλιά - αν δε το πέταξα- θα πειραματιστώ το βράδυ 

κι ομως... επισης σημαντικη παραμετρος ειναι να μην εχετε καμια 10 μετρα σωλήνα. Μαξιμουμ 1.5μ προκειμένου η πιεση που στελνει ο ρυθμιστης να φτανει στους καυστηρες

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...