Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα πήρα και ένα κάλυμμα στα €27 το οποίο είναι πολύ ανθεκτικό και καλής ποιότητας. Σας το προτείνω. Στο μεταξύ, ετοιμάζω και το τελευταίο ψήσιμο της χρονιάς.

Καλή χρονιά σε όλους 

1609427147067.jpg.ca7e1fc914325689bb568f7dfd61dfb6.jpg

Επεξ/σία από costas_
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2191

  • sndev

    1176

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και ευτυχία!

Αρνάκι με πατάτες στη γάστρα και κοντοσουβλι για μεζέ. Παίζω indirect 175°C.

Screenshot_20210101_112315.jpg

Screenshot_20210101_112334.jpg

Screenshot_20210101_112359.jpg

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 11
Δημοσ.
7 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και ευτυχία!

Αρνάκι με πατάτες στη γάστρα και κοντοσουβλι για μεζέ. Παίζω indirect 175°C.

 

Screenshot_20210101_112334.jpg

 

Δώσε λίγες παραπάνω πληροφορίες για το τρόπο που το κάνεις, με τις γάστρες εννοώ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, @pnea1973 είπε

Χρόνια πολλά με υγεία και καλή χρονιά σε όλους μας.. Ότι επιθυμείτε να το βρείτε.. 

20201231_210159.jpg

Ωραίος!! Tri-tip είναι; Το έκανες στην rogue εξ ολοκλήρου;

9 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και ευτυχία!

Αρνάκι με πατάτες στη γάστρα και κοντοσουβλι για μεζέ. Παίζω indirect 175°C.

Screenshot_20210101_112315.jpg

Screenshot_20210101_112334.jpg

Screenshot_20210101_112359.jpg

Πώς βγήκε το αρνί; Με πατάτες δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ μέσα στην γάστρα, πάντα μόνο του! 

1 ώρα πριν, dimitris557 είπε

Καλή χρονιά με υγεία και περισσότερα ψησιματα...

20210101_193243.jpg

20210101_193202.jpg

Εξαιρετικό ψήσιμο, μπράβο! Είχες ταψάκι από κάτω και μετά το έβγαλες προς το τέλος ή από την αρχή το είχες όπως στην πρώτη φωτο; Με αναφλέξεις είχες κανένα θέμα;

Στις 31/12/2020 στις 5:10 ΜΜ, costas_ είπε

Σήμερα πήρα και ένα κάλυμμα στα €27 το οποίο είναι πολύ ανθεκτικό και καλής ποιότητας. Σας το προτείνω. Στο μεταξύ, ετοιμάζω και το τελευταίο ψήσιμο της χρονιάς.

Καλή χρονιά σε όλους 

1609427147067.jpg.ca7e1fc914325689bb568f7dfd61dfb6.jpg

Με γεια! Για δώσε περισσότερες πληροφορίες! Με ενδιαφέρει! Τι μέγεθος ψησταριάς μπορεί να καλύψει; Ασφαλίζει καλά για να μην το πάρει ο αέρας;

Καλή χρονιά!

Επεξ/σία από gdeli
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, gdeli είπε

Ωραίος!! Tri-tip είναι; Το έκανες στην rogue εξ ολοκλήρου;

Ναι tri tip ειναι στην rogue το εκανα... Αλλά είπα να δοκιμάσω reverse αλλά το έκανα κανονικά.. Μου έκανε εντύπωση ότι με έναν καυστήρα περίπου στο μισό είχα 180 βαθμούς.. Λέω αύριο να γράψω αναλυτικά τις μέχρι τώρα εντυπώσεις μου στην rogue.. 

  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gdeli είπε

Με γεια! Για δώσε περισσότερες πληροφορίες! Με ενδιαφέρει! Τι μέγεθος ψησταριάς μπορεί να καλύψει; Ασφαλίζει καλά για να μην το πάρει ο αέρας;

Καλή χρονιά!

Καλή χρονιά, 

Μπορεί να καλύψει BBQ 3 εστιών και ασφαλίζει καλά (δεν την σηκώνει ο αέρας) κυρίως λόγω του βάρους του υφάσματος. Γερή, αδιάβροχη και ανθεκτική. Βγαίνει σε 3 διαστάσεις, μια μικρότερη (2 εστίες) και μια μεγαλύτερη (4 εστίες) στα +/- €2

Την πήρα από τον ΔΟΥΚΑ - Αλουμήνια στο Περιστέρι 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, skskre είπε

Δώσε λίγες παραπάνω πληροφορίες για το τρόπο που το κάνεις, με τις γάστρες εννοώ..

Είχα πάρει 3 κιλά αρνί οπότε δεν χωρούσε στη μία. Αρχικά σκεφτόμουν να τις βάλω και τις δύο στο κέντρο αλλά για καμία 10 αρια εκατοστά δεν χωρούσαν. Οπότε τις έβαλα στα δύο άκρα και άναψα τον κεντρικό καυστήρα μόνο στο φουλ και είχα σταθερά 175°C όπου και έπαιξα 2.5 ώρες και μετά μισή ώρα στο φουλ όλα να πάρει ωραίο χρώμα. 

3 ώρες πριν, gdeli είπε

Πώς βγήκε το αρνί; Με πατάτες δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ μέσα στην γάστρα, πάντα μόνο του! 

 

Το αρνί βγήκε τρομερό. Τραβουσες και έφευγε το κόκκαλο. Και η πέτσα πολύ καλή. Μετά από συμβουλή φίλου έβαλα σε αναλογίες 4 αλάτι, 1 ρίγανη, 1/2 πιπέρι, 1/4 σκόρδο σκόνη και στο τελευταίο μισάωρο έριξα και λεμόνι. Οι πατάτες έγιναν πολύ καλές, αν και τις  φοβόμουν λίγο, αλλά έχαναν σε γεύση γιατί δεν είχαν μουστάρδα κλπ. Ίσως έπρεπε να βάλω λίγο σε αυτές μόνο.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Screenshot_20210101_112334.jpg

 

Οι γάστρες αυτές είναι μαντεμένιες ή απλά πυρίμαχες; Τι θερμοκρασία σήκωσε και πόση ώρα σου πήρε;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, @pnea1973 είπε

Ναι tri tip ειναι στην rogue το εκανα... Αλλά είπα να δοκιμάσω reverse αλλά το έκανα κανονικά.. Μου έκανε εντύπωση ότι με έναν καυστήρα περίπου στο μισό είχα 180 βαθμούς.. Λέω αύριο να γράψω αναλυτικά τις μέχρι τώρα εντυπώσεις μου στην rogue.. 

Από ότι βλέπω το πρόβλημα με την κρούστα λύθηκε οριστικά! Είναι λογικό να έχεις τόσους βαθμούς με τον έναν καυστήρα στο μισό γιατί είναι αρκετά δυνατοί και το μέγεθος της ψησταριάς είναι πιο μικρό από αυτές με 3 καυστήρες. Επίσης αν δεν φυσούσε κλπ δεν θα είχες και απώλειες

9 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Είχα πάρει 3 κιλά αρνί οπότε δεν χωρούσε στη μία. Αρχικά σκεφτόμουν να τις βάλω και τις δύο στο κέντρο αλλά για καμία 10 αρια εκατοστά δεν χωρούσαν. Οπότε τις έβαλα στα δύο άκρα και άναψα τον κεντρικό καυστήρα μόνο στο φουλ και είχα σταθερά 175°C όπου και έπαιξα 2.5 ώρες και μετά μισή ώρα στο φουλ όλα να πάρει ωραίο χρώμα. 

Το αρνί βγήκε τρομερό. Τραβουσες και έφευγε το κόκκαλο. Και η πέτσα πολύ καλή. Μετά από συμβουλή φίλου έβαλα σε αναλογίες 4 αλάτι, 1 ρίγανη, 1/2 πιπέρι, 1/4 σκόρδο σκόνη και στο τελευταίο μισάωρο έριξα και λεμόνι. Οι πατάτες έγιναν πολύ καλές, αν και τις  φοβόμουν λίγο, αλλά έχαναν σε γεύση γιατί δεν είχαν μουστάρδα κλπ. Ίσως έπρεπε να βάλω λίγο σε αυτές μόνο.

Ωραίος!!! Την επόμενη φορά δοκίμασε όλο το αρνί μόνο του στην μια γάστρα και κάνε καλό searing στην αρχή. Αν του βάλεις και Θυμάρι θα καπνίσει μέσα και θα πάρει μια γεύση σαν σούβλας και μετά θα σιγοψηθεί τέλεια! Το σκόρδο σκόνη είναι τρομερή προσθήκη! Η enameled γάστρα σου δεν μαύρισε στην ψησταριά ε; Την φοβάμαι την δική μου και προς το παρόν την βάζω μόνο στον φούρνο.

Καλή Χρονιά να έχουμε και πάντα τέτοια!

  • Like 3
Δημοσ.
15 ώρες πριν, gdeli είπε

Εξαιρετικό ψήσιμο, μπράβο! Είχες ταψάκι από κάτω και μετά το έβγαλες προς το τέλος ή από την αρχή το είχες όπως στην πρώτη φωτο; Με αναφλέξεις είχες κανένα θέμα;

Ευχαριστώ πολύ. Δεν είχα βάλει ταψάκι από κατω γιατί δεν είχα σύρμα να δεσω τα ποδαράκια τα οποία ερχόντουσαν χαμηλά και έβρισκαν ευτυχώς δεν είχα το παραμικρό από ανάφλεξης ίσως επειδή ήταν κατσικάκι και δεν είχε πολλά λύπη.αλλα βγήκε ζουμερό με τρομερή πέτσα στις 2 ώρες και κάτι στους 150-160c η πατάτες βγήκαν λιγο σκληρές αλλα το διορθώσα στο τέλος βάζοντας λιγο νεράκι.

  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, gdeli είπε

Από ότι βλέπω το πρόβλημα με την κρούστα λύθηκε οριστικά! Είναι λογικό να έχεις τόσους βαθμούς με τον έναν καυστήρα στο μισό γιατί είναι αρκετά δυνατοί και το μέγεθος της ψησταριάς είναι πιο μικρό από αυτές με 3 καυστήρες. Επίσης αν δεν φυσούσε κλπ δεν θα είχες και απώλειες

Καλή Χρονιά να έχουμε και πάντα τέτοια!

Ναι λογικά λύθηκε το θέμα με την κρουστά!!!!!! 

 

 Καλή Χρονιά με υγεία.. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, pallisi είπε

Οι γάστρες αυτές είναι μαντεμένιες ή απλά πυρίμαχες; Τι θερμοκρασία σήκωσε και πόση ώρα σου πήρε;

Μαντεμι και οι δύο. Η μια σκέτο μαντεμι και η άλλη με επίστρωση. Θερμοκρασία είχα σταθερά 175°C με τον μεσαίο μόνο καυστήρα στο φουλ.

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...