@pnea1973 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Καλημέρα και πάλι: Λοιπόν, θα κάνω μία όσο μπορώ αναλυτική παρουσίαση για την Napoleon Rogue 365. Θα αναφέρω οτι : 1.Είναι η 1η μου ψησταριά υγραερίου (προέρχομαι απο κάρβουνο) 2.Εγινε καθαρά βάση χαρακτηριστικών και βάση του χώρου τοποθέτησης. Για τα χαρακτηριστικά είδα οτι πρόκειται στα χαρτιά για ένα μοντέλο το οποίο έχει ισχύ στους 2 καυστήρες 10.5KW. Παραγγελία: Η παραγγελία έγινε σε κατάστημα που φέρνει τις Napoleon στην Αθήνα, και περίπου σε 10 ημέρες είχα την ψησταριά στα χέρια μου. Αριστη επικοινωνία, και μάλιστα όσες φορές χρειάστηκε επικοινώνησα και στο κινητό με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Παραλαβή-Συναρμολόγηση Η συσκευασία ζύγιζε αρκετά για ένα άτομο , και ήταν προσεγμένη. Όλα τα κομμάτια της ψησταριάς ήταν προστατευμένα, και στην συσκευασία υπήρχαν ότι χρειάζεται για την συναρμολόγηση. Επίσης υπάρχει η εφαρμογή BILT που έχει 3D οδηγίες για την καλύτερη κατανόηση. Η συναρμολόγηση έγινε σε μιάμιση ώρα περίπου και όλα ήταν πολύ εύκολα. Δεν είχα θέμα συναρμογής, και όλα κούμπωναν τέλεια. Λειτουργία: Όπως έχω αναφέρει στην αρχή είχα φιάλη Coral Gas, και μετά Petrogaz. Σε 15 λεπτά (ανάλογα και με τις θερμοκρασίες) ανεβάζει περίπου 300 βαθμούς. ΤΟ max που έχει δεί (σε 25 λεπτά προθέρμανσης είναι 330 βαθμούς) Η 1η προσπάθεια για φιλέτο μοσχάρι δεν ήταν καλή όσον αφορά την κρούστα. Έπειτα από τις συμβουλές που μου δώθηκαν εδώ στο νήμα, ολα κύλισαν καλά στα επόμενα ψησίματα. Εχω ψήσει, φιλέτο κοτόπουλο, αρνίσιο παϊδάκι, χοιρικά σουβλάκια, πίτες, λαχανικά, κεμπάπ, λουκάνικα, μπούτια κοτόπουλου, και tri tip την παραμονή. Ολα έγιναν τέλεια τόσο σε χρώμα όσο και σε γεύση. Βέβαια θέλει να μάθεις την θερμοκρασία κλπ αλλά είναι εύκολα. Καθαρισμός. Ο καθαρισμός είναι πολύ εύκολος. Μόλις βγάλεις τις σχάρες, και τα καλύμματα των καυστήρων, έχεις πολύ χώρο για να μπει χέρι και να καθαρίσεις παντού. Εχει αποσπόμενο ταψάκι για τα λάδια, και αποσπώμενο δίσκο όπου γλιστρούν τα λάδια στο ταψάκι. Σε κάθε περίπτωση είναι πάρα πολύ εύκολος ο καθαρισμός, χωρίς να χρειάζεται πολύ χρόνος. Μειονεκτήματα: Αν θέλω να αναφέρω μειονεκτήματα θα έλεγα : 1ον Η σχάρα που είναι για να κρατάμε ζεστά τα φαγητά, είναι σταθερή οπότε θέλει προσοχή στα φαγητά που τοποθετούμε απο κάτω. 2ον Η κατασκευή είναι στην Κίνα. Συμπερασματικά, θα έλεγα οτι είμαι πολύ ευχαριστημένος με την επιλογή μου. Οποιος θέλει να ρωτήσει κάτι άλλο, ευχαρίστως να απαντήσω. 8
zanskou Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 14 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Μαντεμι και οι δύο. Η μια σκέτο μαντεμι και η άλλη με επίστρωση. Θερμοκρασία είχα σταθερά 175°C με τον μεσαίο μόνο καυστήρα στο φουλ. ειναι το επόμενο to-do μου να πάρω αντίστοιχη γάστρα γιατί αυτή που έχουμε ήδη είναι μόνο για φούρνο. Υποθέτω ότι την περισσότερη ώρα τις είχες κλειστές και τις άνοιξες προς το τέλος λιγάκι ; στην βάση τους εσωτερικά είχες βάλει κάποιο dressing για το φαγητό ή οτιδήποτε άλλο για να μην σου κολλήσει το φαγητό ;
SagoniasSlutRos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, zanskou είπε ειναι το επόμενο to-do μου να πάρω αντίστοιχη γάστρα γιατί αυτή που έχουμε ήδη είναι μόνο για φούρνο. Υποθέτω ότι την περισσότερη ώρα τις είχες κλειστές και τις άνοιξες προς το τέλος λιγάκι ; στην βάση τους εσωτερικά είχες βάλει κάποιο dressing για το φαγητό ή οτιδήποτε άλλο για να μην σου κολλήσει το φαγητό ; Όχι δεν είχα βάλει κάτι πέρα από ένα ποτήρι νερό. Που και αυτό δε νομίζω να χρειάζονταν τελικά γιατί έβγαλε αρκετό ζουμί το κρέας. Και ήταν σκεπασμένο για 2.5 ώρες και μετά ανοιχτό με φουλ ένταση για να πάρει χρώμα και να πιει και τα νερά του. 1
dakangr Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Έχει δοκιμάσει κανείς κεραμική γαστρα η δεν κάνει για τις ψησταριες υγραεριου;
SagoniasSlutRos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, dakangr είπε Έχει δοκιμάσει κανείς κεραμική γαστρα η δεν κάνει για τις ψησταριες υγραεριου; Νομίζω ότι βάζεις στο φούρνο, νοίζω μπαίνει και στο bbq. Ίσως δεν θέλει direct πάνω από τη φλόγα. 3
ilpapacha Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 19 λεπτά πριν, dakangr είπε Έχει δοκιμάσει κανείς κεραμική γαστρα η δεν κάνει για τις ψησταριες υγραεριου; Όσα πήλινα σκεύη έχω χρησιμοποιήσει, τα έχω βάλει με ανοικτούς τους ακριανούς καυστήρες και όχι direct. Μια χαρά κρατάνε και το ψήσιμο έχει πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Η μόνη περίπτωση που έχω ψήσει direct, με τον καυστήρα στην μέση της ισχύς του, είναι για να κάνω μπουγιουρντί. 2
zanskou Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Λοιπόν σήμερα έκανα την δεύτερη απόπειρα για burger. Κιμάς με αρκετό λίπος, αρκετές χοντρές φέτες μπέικον κομμένες από το χασάπη, και στον κιμά τίποτα άλλο εκτός από αλάτι. Για το στόλισμα εννοείται ντοματούλα bbq σως, μαγιονέζα και καραμελωμένα κρεμμύδια από τα χεράκια της συζύγου. Τα έψησα indirect με ευλαβική προσοχή και το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο. μου άρεσε περισσότερο κι από αυτά που έχω φάει έξω. Fun fact: πέσαμε τόσο πολύ με τα μούτρα στο φαϊ λόγω που ξέχασα την ψησταριά στην πυρόλυση με αποτέλεσμα να φτάσει 400 βαθμούς σε περίπου ένα τέταρτο. (ίσως και παραπάνω αλλά εκεί σταματάει το θερμόμετρο) 7
zanskou Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Ποιά έχεις και έπιασε 400?? Bk gem 320 Κο εμένα μου έκανε τρομερή εντύπωση. Λογικά έπαιξαν ρολο τα υπάρχοντα λίπη και ότι δεν άνοιξα καθόλου το καπάκι για αρκετή συνεχόμενη ώρα Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2021 από zanskou 1
sndev Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 3 ώρες πριν, zanskou είπε Λοιπόν σήμερα έκανα την δεύτερη απόπειρα για burger. Κιμάς με αρκετό λίπος, αρκετές χοντρές φέτες μπέικον κομμένες από το χασάπη, και στον κιμά τίποτα άλλο εκτός από αλάτι. Για το στόλισμα εννοείται ντοματούλα bbq σως, μαγιονέζα και καραμελωμένα κρεμμύδια από τα χεράκια της συζύγου. Τα έψησα indirect με ευλαβική προσοχή και το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο. μου άρεσε περισσότερο κι από αυτά που έχω φάει έξω. Fun fact: πέσαμε τόσο πολύ με τα μούτρα στο φαϊ λόγω που ξέχασα την ψησταριά στην πυρόλυση με αποτέλεσμα να φτάσει 400 βαθμούς σε περίπου ένα τέταρτο. (ίσως και παραπάνω αλλά εκεί σταματάει το θερμόμετρο) μπραβο!!!! το πετυχημένο προσωπικό burger ειναι κλασης ανώτερο απο οποιοδηποτε εκει έξω. να σε παω next level; επειδη βλεπω ειναι χοντρα τα μπιφτεκια την επομενη φορα χωρις να αλλάξεις τα γυρισματα κτλ απλα θα βαλεις ενα μικρο παγάκι στο κεντρο απο πανω, όταν χρειαστεί να τα γυρισεις αν δεν εχει λιωσει δε πειράζει αστο να πεσει στο καδο. θα γινει αρκετα πιο ζουμερο. στις φετες ντοματας αλατισετες κ λιιιγο ζαχαρη κ βαλτες στα ψωμακια χωρις σπορακια κ υγρα ωστε το ψωμι να τραβήξει ολη τη γευση του κιμα. αν φτιάξεις κ μια καλη σως κ οχι bbq σε συνδιασμο με καλο bacon κ οχι του supermarket θα στο απογειώσει 4
costas_ Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Μετά από 2 μήνες που έχω την ψησταριά και μετά την περίοδο των γιορτών που την χρησιμοποίησα αρκετά, σήμερα είπα να την καθαρίσω. Είχα πρόσφατα κάνει πολύ νόστιμα και καλοψημένα κεμπάπ (20-30) καθώς και λουκάνικα. Ομως μέρα με την ημέρα η ψησταριά καπνιζε όλο και πρισσότερο. Το τελευταίο μου μάλιστα ψήσιμο ήταν πραγματικά μέσα στην κάπνα. Και να μην έβαζα τίποτα στην σχάρα η τσίκνα θα έφτανε στο χιλιόμετρο μόνο που έφτανε στην θερμοκρασία ψησήματος. Ετσι, έκανα ένα καλό καθαρισμό που κράτησε περίπου 2 ώρες. Βγήκαν όλα τα κινητά μέρη, καθαρίστηκαν τα μεντέμια με φλόγηστρο καθώς και κάδος. Εβγαλα λίπος, πολύ λίπος σε κάθε του μορφή, καμμένο, στερεό, υγρό. Ο λόγος που κάπνιζε ήταν ότι όλο αυτο το λίπος έβραζε όχι στα μαντέμια αλλά στο δοχείο περισυλογής. Με τα πολλά καθάρισε. Πλέον δεν πρόκειται να ξαναβάλω λουκάνικα και λιπαρά κρέατα γιατί δεν παλεύεται η κάπνα και η βρώμα. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, zanskou είπε Bk gem 320 Κο εμένα μου έκανε τρομερή εντύπωση. Λογικά έπαιξαν ρολο τα υπάρχοντα λίπη και ότι δεν άνοιξα καθόλου το καπάκι για αρκετή συνεχόμενη ώρα Βρε μήπως είχε αρπάξει καμία φωτιά το λίπος μέσα? Περίεργο μου φαίνεται να έπιασε τόσο πολύ.
zanskou Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Βρε μήπως είχε αρπάξει καμία φωτιά το λίπος μέσα? Περίεργο μου φαίνεται να έπιασε τόσο πολύ. κι ομως δεν ειχε καθόλου φωτιά. οι καυστήρες έκαιγαν μόνο. πραγματικά δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά τουλάχιστον λέω πάλι καλά που το θυμήθηκα έγκαιρα. 1
gdeli Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Λοιπόν σήμερα επιτέλους αξιώθηκα και άναψα την καινούρια μου Napoleon Rogue 525. Στο αρχικό κάψιμο άναψα και τους 4 καυστήρες στο φουλ και περίμενα. Με εξωτερική θερμοκρασία στους 16 βαθμούς και ένα ελαφρύ αεράκι έπιασε τους 300 σε 9 λεπτά (σύμφωνα με το built in θερμόμετρο) . Έφτασε στους 370 σε 14 λεπτά και ανέβηκε περίπου στους 380 όπου και έμεινε σταθερά μέχρι 30', οπότε και την έσβησα. Άνοιξα το καπάκι να κρυώσουν οι σχάρες και μετά άπλωσα μια καλή στρώση ελαιόλαδο ευλαβικά, καλύπτοντας κάθε σπιθαμή τους. Μετά άνοιξα πάλι τους 4 καυστήρες στο ελάχιστο δυνατό και σε λίγο είχε ανέβει στους 200 αν θυμάμαι καλά. Η πρώτη αντικολλητική στρώση έγινε σε χρόνο dt. Δεν είχα χρόνο για τις επόμενες διότι είχε πέσει πείνα στα μικρά, αλλά θα το διορθώσω στις επόμενες μέρες. Για ψήσιμο βρήκα δύο θηριώδεις σπαλομπριζόλες Ισπανίας πάχους περίπου 3 εκατοστών, με λίγο προς μέτριο σε μερικά σημεία λίπος, και μια μικρή καλοσιτεμένη κόντρα ελληνικής μοσχίδας χωρίς λίπος. Άναψα πάλι και τους 4 καυστήρες στο φουλ, άλειψα τις μπριζόλες με λάδι και τις έβαλα όταν έφτασε 300 βαθμούς. Στα 4 λεπτά άλειψα με λάδι και την άλλη πλευρά και τις γύρισα. Συνολική παραμονή 8 λεπτά σε θερμοκρασία λίγο πάνω από 300 στα πρώτα 4 και μετά, λόγω της επάλειψης με λάδι έπεσε αλλά ανέβηκε πάλι στους 300 σχετικά άμεσα. Πρώτες εντυπώσεις: Όπως θα δείτε στην φωτογραφία, για πρώτο ψήσιμο σε νέα ψησταριά δεν πήγε και άσχημα. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα πιο σκούρο χρώμα αλλά ξέρω τι μπορώ να διορθώσω και τι δεν έκανα καλά. Το πολύ ευχάριστο είναι ότι γευστικά είναι πολύ ανώτερες από τις άλλες που έψηνα στην παλιά μου ψησταριά, οι οποίες είχαν πολύ καλύτερο χρώμα. Η εξήγηση είναι ότι για να πετύχω το καλύτερο χρώμα τις έβαζα στην περιοχή που δεν είχε ανακλαστήρες, με αποτέλεσμα το λίπος να πέφτει στον πάτο της ψησταριάς και να μην τσινκίζει. Στην Napoleon τσίκνιζε οτιδήποτε έπεφτε οπότε η γεύση ήταν εξαιρετική. Από πλευράς αναφλέξεων είμαι εντυπωσιασμένος, αν και δεν ήταν λιπαρά τα κομμάτια, όμως η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλή. Παρά το λάδι που έσταζε και ήταν αρκετό, καθώς και το όποιο λίπος, ό,τι έσταζε έκανε μια φλόγα στιγμιαία ή για ελάχιστο χρόνο τέλος πάντων και μετά έσβηνε. Σε σχέση με την παλιά μου ψησταριά είναι η μέρα με την νύχτα. Επίσης από πλευράς ομοιομορφίας ψησίματος είμαι πολύ ικανοποιημένος, χωρίς να έχω καλύψει όλη την έκταση της ψησταριάς όμως. Στην μια μπριζόλα το κομμάτι κοντά στο κόκκαλο είναι πιο σκούρο, διότι είχε συχνότερες αναφλέξεις λόγω του περισσότερου λίπους και λαδιού. Οι μπριζόλες μπήκαν τέρμα πίσω πιάνοντας όλο το μήκος της ψησταριάς. Κάτι πίτες που έβαλα μετά απευθείας από την κατάψυξη πάνω από έναν καυστήρα, πιάνοντας όλο το βάθος της ψησταριάς βγήκαν ακριβώς ίδιες επίσης. Έπονται και νέα ψησίματα φυσικά, οπότε θα μεταφέρω και τις επόμενες εντυπώσεις μου. Από πλευράς συναρμολόγησης δεν έχω κανένα σχόλιο να προσθέσω σε αυτά που γράφει ο φίλος @@pnea1973. Μόνο ένα επουσιώδες εξάρτημα ήταν ελαττωματικό και δεν μπορούσα να το βιδώσω, αλλά μίλησα κατευθείαν με την αντιπροσωπεία και παρέλαβα το σωστό άμεσα, χωρίς μπλεξίματα ταλαιπωρίες κλπ. Ξαναλέω ότι από την αντιπροσωπεία και το support έχω τις καλύτερες εντυπώσεις και σταματάω εδώ για να μην θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση. Σαν κατασκευή δεν ξέρω αν είμαι αντικειμενικός γιατί την συγκρίνω με την παλιά μου, μια Barbecook Manua 2. Είναι άλλη κλάση σε όλα τα επίπεδα. Νιώθω ότι έχω ένα απίστευτο εργαλείο στα χέρια μου πλέον και ανυπομονώ να την "γνωρίσω" στα επόμενα ψησίματα. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, και καλά ψησίματα να έχουμε! 9
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα