Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Άποψη κάνεις για weber q2200,?? 

399 από Κωτσο την ζαχαρώνω για να είμαι ειλικρινής.. Δεν έχω εμπειρία από ψησταριές υγραερίου πάρα μόνο από κάρβουνο. 

Είμαστε δύο άτομα (προς το παρόν) συνεπώς θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας. Ίσως το μόνο που με χαλάει είναι ότι δεν έχει τη βάση στήριξης +150 ευρώ νομίζω.. Οπότε το ερώτημα.. Παίρνω αυτή που είναι σχετικά μικρή και βολική η πάω με τα ίδια χρήματα σε κάτι διαφορετικό τύπου vanwad 4207 ας πούμε 

 

 

 

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Έχω την q2200 εδώ και πέντε χρόνια. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Εάν ανατρέξεις σε προηγούμενα ποστς θα δεις πόσο εύκολα καθαριζεται. Η σχάρα ψησίματος δεν την λες και μικρή. Είναι ποιοτική και σε σχέση με την άλλη που πρότεινες, δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα σύγκρισης.. την προτείνω ανεπιφύλακτα. Και χωρίς Σταντ. Το δικό μου Σταντ χάλασε σε τρία χρόνια. Την έχω σε ένα τραπεζάκι και είναι μια χαρά.

Δημοσ.

Παιδιά είναι λογικό μια ψησταριά με μήκος 74 εκατοστά, με 4 καυστήρες που φτάνει τους 350 σε 9 λεπτά με εξωτερική θερμοκρασία κάτω από 10 βαθμούς να καίει παραπάνω αέριο από μια μικρότερη που ενδεχομένως να μην ανεβάζει τόσο γρήγορα ή τόσο πολύ. Από πού θα βγει η θερμότητα; Δεν έχουν εξελιχθεί τόσο οι ψησταριές όσο τα βενζινοκίνητα που από 1000 κυβικά βγάζουν περισσότερες ροπές και ίππους από 2λιτρα 10ετίας και με την μισή κατανάλωση 😀

Παρόλα αυτά υπάρχουν τρόποι να κρατήσουμε την κατανάλωση χαμηλά χωρίς να χάσουμε σε απόδοση.

@giannislazy κάνεις πυρόλυση συχνά; Ανάβεις και τους 4 καυστήρες για προθέρμανση αν έχεις να ψήσεις λίγα πράγματα; Ψήνεις στο φουλ; Γενικώς θέλει λίγη τριβή να την μάθεις την ψησταριά. Το καλό με την 525 είναι ότι κρατάει πανεύκολα θερμοκρασίες, οπότε αν δεν θέλω να ψήσω μοσχαρίσια στο 8λεπτο στο φουλ, απλώς καίω και μετά κατεβάζω τους καυστήρες κάτω από την μέση και συνεχίζω το ψήσιμο.

  • Like 5
Δημοσ.
3 ώρες πριν, sndev είπε

η κανονική της τιμη ειναι αυτη δες σκρουτζ. κλαιν μαιν η κουκούλα .... imo

ε τους προκαλεις τωρα με τις καταναλωσεις, πες οτι το εψησες με τη μια το μοσχαρι μια κ εξω τουλάχιστον 🤣 1 ψησιμο μεν μοσχαρι ολοκληρο δε 😃

Δεν δίνει μόνο κουκούλα αλλά και μπουκάλα δώρο.

  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, gdeli είπε

κάνεις πυρόλυση συχνά; Ανάβεις και τους 4 καυστήρες για προθέρμανση αν έχεις να ψήσεις λίγα πράγματα; Ψήνεις στο φουλ; Γενικώς θέλει λίγη τριβή να την μάθεις την ψησταριά. Το καλό με την 525 είναι ότι κρατάει πανεύκολα θερμοκρασίες,

ότι κρατάει θερμοκρασίες και αν αρχικά φτάσεις 300+ ψήνεις στο γρήγορο είναι γεγονός και μου αρέσει. Γενικά, όσο περνάει ο καιρός την μαθαίνω. Το "λάθος" είναι κάνω πάντα πυρόλυση όντως μετά από κάθε ψήσιμο. Γενικά, την χαιδεύω πολύ ακόμη. Θα εφαρμόσω αυτό που είπε και στο FB o Σαγώνιας που συνδυάζει πυρόλυση με το ζέσταμα πριν το ψήσιμο. 

  • Like 1
Δημοσ.

Παιδια μην σας παρω στο λαιμο μου. Ισως η πυρολυση στο τελος ειναι καλυτερη για την ψησταρια, γιατι ισως φευγουν πιο ευκολα τα λιπη πριν κατσουν πανω στα μεταλα. Απλα ετσι χαλαμε περισσοτερο αεριο. Οποτε σκεφτειτε τα συν και τα πλην και διαλεξτε.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Παιδια μην σας παρω στο λαιμο μου. Ισως η πυρολυση στο τελος ειναι καλυτερη για την ψησταρια, γιατι ισως φευγουν πιο ευκολα τα λιπη πριν κατσουν πανω στα μεταλα. Απλα ετσι χαλαμε περισσοτερο αεριο. Οποτε σκεφτειτε τα συν και τα πλην και διαλεξτε.

το μονο μειον που βλεπω ειναι οτι αναβεις την ψησταρια και ηδη τρεχουν τα σαλια... αντε να περιμενεις να κανει πυρολυση πρωτα 😄

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, ritualistic είπε

το μονο μειον που βλεπω ειναι οτι αναβεις την ψησταρια και ηδη τρεχουν τα σαλια... αντε να περιμενεις να κανει πυρολυση πρωτα 😄

Ε μεχρι να ζεσταθει κανει και πυρολυση. Σε 20' πιστευω εισαι ετοιμος.

 

Φρεσκο που μολις αλίευσα απο facebook. Eχουμε σχεδον ολοι κοτοπουλιερα σπιτι και δεν το ξερουμε. Και δεν αναφερομαι σε κουτακι μπυρας....

Spoiler

172683843_10224812544961783_4255460506527638513_n.jpg.155abc8037ee25c98481b4f1f1809d74.jpg

Μεχρι 230-250 βαθμους κελσιου indirect ειναι κομπλε η χρηση του. Και σιγουρα προτιμοτερο απο κουτι μπυρας.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 3
Δημοσ.

κ πεταξα 3 τη προηγούμενη βδομαδα που κανα εκκαθάριση🤣,

5 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Φρεσκο που μολις αλίευσα απο facebook. Eχουμε σχεδον ολοι κοτοπουλιερα σπιτι και δεν το ξερουμε. Και δεν αναφερομαι σε κουτακι μπυρας....

  Απόκρυψη περιεχομένων

172683843_10224812544961783_4255460506527638513_n.jpg.155abc8037ee25c98481b4f1f1809d74.jpg

Μεχρι 230-250 βαθμους κελσιου indirect ειναι κομπλε η χρηση του. Και σιγουρα προτιμοτερο απο κουτι μπυρας.

ωραιος! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ε μεχρι να ζεσταθει κανει και πυρολυση. Σε 20' πιστευω εισαι ετοιμος.

 

Φρεσκο που μολις αλίευσα απο facebook. Eχουμε σχεδον ολοι κοτοπουλιερα σπιτι και δεν το ξερουμε. Και δεν αναφερομαι σε κουτακι μπυρας....

  Απόκρυψη περιεχομένων

172683843_10224812544961783_4255460506527638513_n.jpg.155abc8037ee25c98481b4f1f1809d74.jpg

Μεχρι 230-250 βαθμους κελσιου indirect ειναι κομπλε η χρηση του. Και σιγουρα προτιμοτερο απο κουτι μπυρας.

Απ ότι θυμάμαι, αυτή η τρύπα όμως είναι από άκρη σε άκρη, δεν μπορείς να βάλεις κάποιο υγρό και θα φεύγουν και τα όποια ζουμιά από το κοτόπουλο. Θα μπορούσες να βάλεις την μπύρα ή ό,τι άλλο γύρω γύρω, αλλά η τεχνική αυτή θέλει τις «αναθυμιάσεις» να πάνε στο εσωτερικό του.

Επεξ/σία από ilpapacha
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Απ ότι θυμάμαι, αυτή η τρύπα όμως είναι από άκρη σε άκρη, δεν μπορείς να βάλεις κάποιο υγρό και θα φεύγουν και τα όποια ζουμιά από το κοτόπουλο. Θα μπορούσες να βάλεις την μπύρα ή ό,τι άλλο γύρω γύρω, αλλά η τεχνική αυτή θέλει τις «αναθυμιάσεις» να πάνε στο εσωτερικό του.

Τα ζουμια θα τρεχουν γυρω γυρω και θα μπορεις να βαλεις και πατατουλες πχ. Για το αλλο με τις αναθυμιασεις εχεις ενα δικιο, αλλα μπορεις να βαλεις γυρω γυρω το ζουμι και ισως ειναι και καλυτερο. Αλλωστε οταν το βαλεις στο εσωτερικο του κοτοπουλου, δεν φευγει και πολυ υγρο. Καπου ειχα διαβασει οτι για να φτασει το ζουμι σε θερμοκρασια να αρχισει να εξατμιζεται, θα εχει ηδη παραψηθει το κοτοπουλο, γιατι θα ειναι πιο βαθια απο το κρεας στο εσωτερικο. Πρεπει πρωτα να πιασει θερμοκρασια το κοτοπουλο και μετα το υγρο.

  • Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Τα ζουμια θα τρεχουν γυρω γυρω και θα μπορεις να βαλεις και πατατουλες πχ. Για το αλλο με τις αναθυμιασεις εχεις ενα δικιο, αλλα μπορεις να βαλεις γυρω γυρω το ζουμι και ισως ειναι και καλυτερο. Αλλωστε οταν το βαλεις στο εσωτερικο του κοτοπουλου, δεν φευγει και πολυ υγρο. Καπου ειχα διαβασει οτι για να φτασει το ζουμι σε θερμοκρασια να αρχισει να εξατμιζεται, θα εχει ηδη παραψηθει το κοτοπουλο, γιατι θα ειναι πιο βαθια απο το κρεας στο εσωτερικο. Πρεπει πρωτα να πιασει θερμοκρασια το κοτοπουλο και μετα το υγρο.

Δεν γνωρίζω αν θα είναι καλύτερο ή όχι, όμως «χάνει» την ουσία της τεχνικής που είναι να κρατάει υγρασία στο εσωτερικό του.

Όπως και να χει, μόνο με δοκιμή θα μπορούσαμε να το δούμε. Από την άλλη είναι πάντα καλό να υπάρχουν εναλλακτικές.

 

  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Δεν γνωρίζω αν θα είναι καλύτερο ή όχι, όμως «χάνει» την ουσία της τεχνικής που είναι να κρατάει υγρασία στο εσωτερικό του.

Όπως και να χει, μόνο με δοκιμή θα μπορούσαμε να το δούμε. Από την άλλη είναι πάντα καλό να υπάρχουν εναλλακτικές.

 

Eγω προσωπικα εχω παρει κοτοπουλιερα και δεν βρισκω κατι ιδιαιτερο σε αυτη την τεχνικη. Πολυ καλυτερη η σουβλα που πανε τα ζουμια γυρω γυρω.

  • Like 2
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Παιδια μην σας παρω στο λαιμο μου. Ισως η πυρολυση στο τελος ειναι καλυτερη για την ψησταρια, γιατι ισως φευγουν πιο ευκολα τα λιπη πριν κατσουν πανω στα μεταλα. Απλα ετσι χαλαμε περισσοτερο αεριο. Οποτε σκεφτειτε τα συν και τα πλην και διαλεξτε.

Βρισκω ποιο λογικό να κανεις πυρολυση στο τέλος του ψησίματος (ισως δεν ειναι απαραίτητο κάθε φορά) να ανεβάσεις θερμοκρασία απο ενα ηδη υψηλό σημειο (γιατι εψηνες ήδη για καποιο διαστημα) και ολα ήταν σχετικά ζεστά κτλ...ειδικά αν εχεις κανει και searing στο τέλος του ψησιματος...

Επίσης ειδα οτι βολευει (προσωπικά) να περνάω και τις σχάρες ενα γρηγορο λαδάκι και να τις αφήνω να κρυώνουν σιγά σιγά μετά με το λάδι, κάτι σαν seasoning...για εμένα η όλη διαδικασία τρέχει σχεδόν παράλληλα με το μαζεμα ετοιμασε τα ψητά να μπουν μέσα κτλ κτλ...

  • Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...