ioannisdask Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Το είδα το βίντεο.. καπως βοήθησε. Εγω εχω πλαϊνό sear zone οπότε δεν εχω θερμόμετρο για να ελέγξω θερμοκρασία. Μια φορά που το δουλεψα το άφησα δεκα λεπτά να κάψει στο φουλ.. απλά ρώτησα μηπως έχει δουλέψει κάποιος πλαινο sear zone.. ευχαριστώ πάντως.
ilpapacha Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 2 λεπτά πριν, ioannisdask είπε Το είδα το βίντεο.. καπως βοήθησε. Εγω εχω πλαϊνό sear zone οπότε δεν εχω θερμόμετρο για να ελέγξω θερμοκρασία. Μια φορά που το δουλεψα το άφησα δεκα λεπτά να κάψει στο φουλ.. απλά ρώτησα μηπως έχει δουλέψει κάποιος πλαινο sear zone.. ευχαριστώ πάντως. Οκ, ως sear zone συνήθως αναφέρεται το σύστημα της Weber. Οπότε έχεις πλαϊνό μάτι infrared. Ο τρόπος που θα το κάνεις είναι ίδιος. Ανάβεις το μάτι infrared στο μέγιστο, το αφήνεις να κάψει για 5-6 λεπτά στο φουλ, βάζεις το κομμάτι που θες επάνω και το ψήνεις 2 λεπτά ανά πλευρά. Έπειτα θα το ψήσεις indirect μέσα στην ψησταριά. Χωρίς θερμόμετρο θα είναι δύσκολο να το κάνεις σωστά. Αν είναι ακριβό κομμάτι μην το επιχειρήσεις καν. Φρόντισε να πάρεις κάποιο instant ή με probes (έχουν προταθεί αρκετά τις τελευταίες ημέρες).
Costanzo Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Υποσχεθηκα φωτογραφιες απο το καψιμο των τηγανιων απο το Λιντλ. 60 λεπτα απο τη στιγμη που εβαλα το αλουμινοχαρτο, ειχα πολυ χαμηλη θερμοκρασια οταν μπηκαν και αργησε πολυ να ανεβασει (λογω βροχης χθες και του αλουμινοχαρτου υποθετω). Για λιπαρη ουσια χρησιμοποιησα λαδι καρυδας και για το καψιμο και για τη συντηρηση στο τελος. Δε μου πολυαρεσουν οι κηλιδες αλλα ελπιζω να φυγουν στο πρωτο μαγειρεμα.
james9tito Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Εγώ τα έκαψα με ηλιέλαιο και φλούδες πατάτας. Δεν μαύρισαν όσο τα δικά σου αλλά πήραν ένα καφετι χρώμα. Το μικρό το δοκίμασα αμέσως με φέτα σαγανάκι και ήταν μια χαρά. 2
ioannisdask Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 28 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Οκ, ως sear zone συνήθως αναφέρεται το σύστημα της Weber. Οπότε έχεις πλαϊνό μάτι infrared. Ο τρόπος που θα το κάνεις είναι ίδιος. Ανάβεις το μάτι infrared στο μέγιστο, το αφήνεις να κάψει για 5-6 λεπτά στο φουλ, βάζεις το κομμάτι που θες επάνω και το ψήνεις 2 λεπτά ανά πλευρά. Έπειτα θα το ψήσεις indirect μέσα στην ψησταριά. Χωρίς θερμόμετρο θα είναι δύσκολο να το κάνεις σωστά. Αν είναι ακριβό κομμάτι μην το επιχειρήσεις καν. Φρόντισε να πάρεις κάποιο instant ή με probes (έχουν προταθεί αρκετά τις τελευταίες ημέρες). Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις της ορολογίας. Δεν το ήξερα.. Το επιχείρησα ηδη οπως είπα με μια μοσχαρίσια συνολικου βάρους 1200. Μεγαλουτσικη οπως καταλαβαίνεις. Προθέρμανα δεκα λεπτά. Και εκαψα την κάθε πλευρά τρία λεπτά. Μετα την εβαλα μέσα στο χαμηλό και την μετραγα με θερμόμετρο. Βγηκε στην μεση που ηταν πιο χοντρή medium well και στα άκρα well. Και τα ακρα πάντως παρόλο που ηταν well ηταν ζουμερα. Στους 65 βαθμούς την έβγαλα απλά το θερμόμετρο ηταν της πλάκας και δεν ξέρω στα σίγουρα. Θα αγορασω ενα ψηφιακό και θα αρχίσω τα πειράματα. Πάντως έστειλα την απορία μου και στην char broil uk και μου ήρθε email οτι το θα επεξεργαστούν και θα μου πουν. Θα σας στειλω την απάντηση. 1
Dhmhtrhsg2 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην ομάδα έγινε τελικά αγορά της broil king gem 340. Με το που στήθηκε την έκαψα στο δυνατό για κανένα μισαωρο αφού κρύωσε λίγο την πέρασα λαδακι και επανέλαβα και το απόγευμα την ίδια διαδικασία περίπου άλλη μια φορά. Σήμερα είναι έτοιμος για ψήσιμο. Το μενού θα έχει κοτσιού κακιά και μπιφτέκια. Εμπειρικά έχετε κάποια συμβουλή ως προς το ψήσιμο και τις θερμοκρασίες; πριν το ψήσιμο ποια είναι η βέλτιστη διαδικασία προθέρμανσης και seasoning? Λαδακι έβαλα ελαιόλαδο παραγωγής μας είναι οκ ή να γυρίσω σε κάτι άλλο; Επεξ/σία 25 Απριλίου 2021 από Dhmhtrhsg2 1
ilpapacha Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 5 λεπτά πριν, ioannisdask είπε Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις της ορολογίας. Δεν το ήξερα.. Το επιχείρησα ηδη οπως είπα με μια μοσχαρίσια συνολικου βάρους 1200. Μεγαλουτσικη οπως καταλαβαίνεις. Προθέρμανα δεκα λεπτά. Και εκαψα την κάθε πλευρά τρία λεπτά. Μετα την εβαλα μέσα στο χαμηλό και την μετραγα με θερμόμετρο. Βγηκε στην μεση που ηταν πιο χοντρή medium well και στα άκρα well. Και τα ακρα πάντως παρόλο που ηταν well ηταν ζουμερα. Στους 65 βαθμούς την έβγαλα απλά το θερμόμετρο ηταν της πλάκας και δεν ξέρω στα σίγουρα. Θα αγορασω ενα ψηφιακό και θα αρχίσω τα πειράματα. Πάντως έστειλα την απορία μου και στην char broil uk και μου ήρθε email οτι το θα επεξεργαστούν και θα μου πουν. Θα σας στειλω την απάντηση. Το κατάστημα που την αγόρασες δεν μπορεί να σε εξυπηρετήσει;
gdeli Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 17 λεπτά πριν, Dhmhtrhsg2 είπε Καλησπέρα στην ομάδα έγινε τελικά αγορά της broil king gem 340. Με το που στήθηκε την έκαψα στο δυνατό για κανένα μισαωρο αφού κρύωσε λίγο την πέρασα λαδακι και επανέλαβα και το απόγευμα την ίδια διαδικασία περίπου άλλη μια φορά. Σήμερα είναι έτοιμος για ψήσιμο. Το μενού θα έχει κοτσιού κακιά και μπιφτέκια. Εμπειρικά έχετε κάποια συμβουλή ως προς το ψήσιμο και τις θερμοκρασίες; πριν το ψήσιμο ποια είναι η βέλτιστη διαδικασία προθέρμανσης και seasoning? Λαδακι έβαλα ελαιόλαδο παραγωγής μας είναι οκ ή να γυρίσω σε κάτι άλλο; Συγχαρητήρια, καλορίζικη! Το seasoning το έχεις ήδη κάνει όπως περιγράφεις, οπότε απλώς προθερμαίνεις και ψήνεις! Για τα μπιφτέκια εξαρτάται πόσο μεγάλα και παχιά τα έχεις κάνει και πόσο καλοψημένα τα θέλεις. Εγώ σε τέτοια ψησίματα δεν παίζω με θερμόμετρο, απλώς καίω την ψησταριά, μόλις βάλω τα μπιφτέκια κατεβάζω τους καυστήρες στη μέση και όταν δω το πάνω μέρος τους να βγάζει ζουμί τα γυρίζω. Αν τα θέλω medium rare δεν περιμένω καν τόσο πολύ. Με το καπάκι κλειστό ψήνουμε πάντα επίσης. Τα κοτσιού κακιά μου κάνουν σε autocorrect error, δεν πάει κάπου το μυαλό μου!!😁 1
Dhmhtrhsg2 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 23 λεπτά πριν, gdeli είπε Συγχαρητήρια, καλορίζικη! Το seasoning το έχεις ήδη κάνει όπως περιγράφεις, οπότε απλώς προθερμαίνεις και ψήνεις! Για τα μπιφτέκια εξαρτάται πόσο μεγάλα και παχιά τα έχεις κάνει και πόσο καλοψημένα τα θέλεις. Εγώ σε τέτοια ψησίματα δεν παίζω με θερμόμετρο, απλώς καίω την ψησταριά, μόλις βάλω τα μπιφτέκια κατεβάζω τους καυστήρες στη μέση και όταν δω το πάνω μέρος τους να βγάζει ζουμί τα γυρίζω. Αν τα θέλω medium rare δεν περιμένω καν τόσο πολύ. Με το καπάκι κλειστό ψήνουμε πάντα επίσης. Τα κοτσιού κακιά μου κάνουν σε autocorrect error, δεν πάει κάπου το μυαλό μου!!😁 Χαχαχ το κοτσιού ήταν κοτοσουβλακια!! σε ευχαριατω πολυ για την απάντηση. Στη προθέρμανση άρα να κοιτάξω να την βάλω στο φουλ για ένα 15 λεπτό και μετά να την ρίξω στη μέση για να έχω κάπου στους 200-250 βαθμού σωστά; πριν βάλω κρέατα καλο είναι να περάσω πάλι λίγο λαδι ή είναι περιττό; και τέλος αφού ψάξω από όσο έχω δει εδώ μέσα καλο είναι να κάνω πυρόλυση να τρίψω ελαφρά και αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία να περάσω πάλι λαδακι.. καποια συμβουλή για λαδι έχουμε ή είμαι καλά με το ελαιόλαδο που ρέει άφθονο;
ioannisdask Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, ilpapacha είπε Το κατάστημα που την αγόρασες δεν μπορεί να σε εξυπηρετήσει; Είπα να ρωτήσω απευθείας τους ειδικούς. Αυτοί την έφτιαξαν, λογικά θα έχουν κάνει και τις μετρήσεις και θα έχουν πιο σωστή απάντηση να μου δώσουν. Και απο οτι ειδα δείχνουν ενδιαφέρον στον κόσμο που αγοράζει τα προϊόντα τους. Για να δούμε τι θα πουν...
Merel40 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Καλησπερα ! Γραφω γιατι θέλω να ευχαριστήσω (δεν θυμάμαι ποιος ήταν ) το παιδί που έγραψε για το κανόνα το 5 λεπτών /ανά εκατοστό πάχους του ψαριού για το ψήσιμο . Το κάνω εδώ και τρία ψησιματα .Ψήνονται πάντα τέλεια και χωρίς άγχος !! 2
gdeli Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 39 λεπτά πριν, Dhmhtrhsg2 είπε Χαχαχ το κοτσιού ήταν κοτοσουβλακια!! σε ευχαριατω πολυ για την απάντηση. Στη προθέρμανση άρα να κοιτάξω να την βάλω στο φουλ για ένα 15 λεπτό και μετά να την ρίξω στη μέση για να έχω κάπου στους 200-250 βαθμού σωστά; πριν βάλω κρέατα καλο είναι να περάσω πάλι λίγο λαδι ή είναι περιττό; και τέλος αφού ψάξω από όσο έχω δει εδώ μέσα καλο είναι να κάνω πυρόλυση να τρίψω ελαφρά και αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία να περάσω πάλι λαδακι.. καποια συμβουλή για λαδι έχουμε ή είμαι καλά με το ελαιόλαδο που ρέει άφθονο; Σωστά, βέβαια νομίζω είναι πολύς χρόνος τα 15', σίγουρα θα έχει κάψει και στα 10'. Στα πρώτα ψησίματά σου καλό είναι να περνάς με λίγο λάδι την σχάρα αλλά και με λίγο πάλι λάδι τα μπιφτέκια. Ελάχιστο, ίσα να κάνεις ένα φιλμάκι, εκτός και αν ο κιμάς σου δεν έχει λίπος. Σωστά για την πυρόλυση, αν και προσωπικά δεν είμαι φαν γιατί μπορεί να χαλάσει η αντικολλητική πατίνα που φτιάχνεις με τόσο κόπο 🙂 Με ελαιόλαδο παίζω κι εγώ και είναι τοπ!
Dhmhtrhsg2 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, gdeli είπε Σωστά, βέβαια νομίζω είναι πολύς χρόνος τα 15', σίγουρα θα έχει κάψει και στα 10'. Στα πρώτα ψησίματά σου καλό είναι να περνάς με λίγο λάδι την σχάρα αλλά και με λίγο πάλι λάδι τα μπιφτέκια. Ελάχιστο, ίσα να κάνεις ένα φιλμάκι, εκτός και αν ο κιμάς σου δεν έχει λίπος. Σωστά για την πυρόλυση, αν και προσωπικά δεν είμαι φαν γιατί μπορεί να χαλάσει η αντικολλητική πατίνα που φτιάχνεις με τόσο κόπο 🙂 Με ελαιόλαδο παίζω κι εγώ και είναι τοπ! Σε ευχαριστώ πολυ! ποια διαδικασία ακολουθείς εκτός απο πυρόλυση; το ίδιο σκέφτομαι και εγώ πως ίσως με το τρίψιμο μπορεί να χάνω τελικά κάτι.. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2021 από Dhmhtrhsg2
gdeli Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Εγώ έχω κάνει πολύ καλό seasoning για να μην κολλάει τίποτα. Καμιά φορά αν μείνει κάτι (πχ καμμένα ζουμιά) τρίβω την σχάρα με μια ξύλινη σπάτουλα των 3€ από τα Jumbo και μετά βουτάω χαρτί κουζίνας (διπλωμένο καλά για να είναι κάπως σκληρό) στο ελαιόλαδο και με την τσιμπίδα το περνάω για να πάρει ό,τι μαυρίλα υπάρχει. Σε πιο δύσκολες περιπτώσεις έχω και κάτι παλιά μπλουζάκια μου που αντί να τα πετάξω τα έχω για να τρίβω την σχάρα. Πάλι με ελαιόλαδο βέβαια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα